Obama i SAD (2008-2016)

Post Reply
pitt

Post by pitt »

Jojjjjjjjjj sto barak dere guzove u SC :D:D:D:D
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Sa oko 15% prebrojanih glasova do sada u South Carolini Obama ima 53%, Clintonova 28%, te Edwards 19%.

Kad Edwards ne moze pobjediti u drzavi u kojoj je rodjen bolje mu je da kupi kofere. :roll:
pike

Post by pike »

pitt wrote:a hitchens ateista republikanac :D:D:D
Nije republikanac samo ne voli Clintons, i jest da podrzava rat u iraku ali ne moze mu se to zamjerit...mislim frajer je pjan non stop.

Sve ostalo mu je na mjestu.
pitt

Post by pitt »

pike wrote:
pitt wrote:a hitchens ateista republikanac :D:D:D
Nije republikanac samo ne voli Clintons, i jest da podrzava rat u iraku ali ne moze mu se to zamjerit...mislim frajer je pjan non stop.

Sve ostalo mu je na mjestu.
ma znam da nije.........hajd sto ne voli bubbu i hanumu mu i ne zamjeram ........al sto opravdava rat u iraku nemam pojma :D:D
artzy

Post by artzy »

96% prebrojano

Go Obama!!! :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
repeater

Post by repeater »

jeza u ledja wrote:Sto se tice danasnjih prajmariz u SC, po meni, ako navijate za Obamu, to sto se crnci okrecu njemu je veliki problem. Jer nekako to automatski znaci da ce se bijelci okrenuti Hillary. A njih je mnogo vise u SAD... :-?
nije problem sto se crnci okrecu njemu, a kome ce ako ne njemu, problem je u nacinu na koji medije spekulisu sa rasom. ipak, da se radi o problemu, i to ozblijnom, u to ne sumnjam. obamin tim mora sto prije rascistiti sa ovim, u protivnom, sta se moze desiti je da glasovi lationsa pripadnu klintonovoj iz nepouzdanja prema predsjedniku koji privilegira "manjinu" kojoj pripada.
elSaik

Post by elSaik »

I, ko pobijedi u SCu? :-?
Ja_Ja

Post by Ja_Ja »

Obama razvalio onu fuficu...55% glasova kada sam zadnji put provjeravao...
poktapok

Post by poktapok »

Bez obzira o bilo kakvoj politickoj retorici ili predizbornim obecanjima...

Crnac < - > Bjelkinja

Njam, njam. Kakva tenzija! Slast zutih televizija.

Mah, mozda je i bolje da opet zavade pa vladaju i da se McCain docepa trona, nego da moraju likvidirati bilo koga usput. Crnac - predsjednik Amerike? :lol:

Plastificirani McCain je upravo sta americkoj vecini treba. Nikakva katarza. Samo polako. Do dna.
repeater

Post by repeater »

ovaj vise mene, ili nema pojma o cemu prica, ili je dijete hladnog rata sto objasnjava njegove simpatije prema mccainu. i njemu je paranoja urezana u svakoj bori lica.
walkabout

Post by walkabout »

poktapok wrote:Bez obzira o bilo kakvoj politickoj retorici ili predizbornim obecanjima...

Crnac < - > Bjelkinja

Njam, njam. Kakva tenzija! Slast zutih televizija.

Mah, mozda je i bolje da opet zavade pa vladaju i da se McCain docepa trona, nego da moraju likvidirati bilo koga usput. Crnac - predsjednik Amerike? :lol:

Plastificirani McCain je upravo sta americkoj vecini treba. Nikakva katarza. Samo polako. Do dna.
Onima sto su postavili Busha, sigurno da je McCain najblizi i "odgovarajuci" - samo ja nekako ne mogu da vidim da ce on biti taj. A moze se i to desiti ako su demokrate zavadjeni na dva jednaka dijela.

Jezhev scenario je zanimljiv.

Glede SC, ne mogu se otresti utiska da ce od Obamine pobjede najvise koristi imati - Hillary. :oops:
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Koliko god covjek zelio promjene, tacno mi se zgadi ovo prepucavanje na licnoj osnovi i ko se vise borio za ljudska prava i prava siromasnih (eto svi pocrkali boreci se, sjedeci na udobnim stolicama u Senatu i primajuci beneficije nevidjene u istoriji Americkog Senata).....

Lazu, mijenjaju misljenje, govore ono sto ljudi zele da cuju....a bog sami zna sta ustvari, zaista misle. I to je ono najstrasnije: biramo onog ko se najbolje pretvara i glumi buduceg predsjednika....a kad bude izbran :-)
pitt

Post by pitt »

FFK as Lucy01 wrote:Koliko god covjek zelio promjene, tacno mi se zgadi ovo prepucavanje na licnoj osnovi i ko se vise borio za ljudska prava i prava siromasnih (eto svi pocrkali boreci se, sjedeci na udobnim stolicama u Senatu i primajuci beneficije nevidjene u istoriji Americkog Senata).....

Lazu, mijenjaju misljenje, govore ono sto ljudi zele da cuju....a bog sami zna sta ustvari, zaista misle. I to je ono najstrasnije: biramo onog ko se najbolje pretvara i glumi buduceg predsjednika....a kad bude izbran :-)
ma tako ti je u svakom dijelu svijeta.......samo sto su ameri i to do savrsenstva doveli :D:D:D
poktapok

Post by poktapok »

repeater wrote:ovaj vise mene, ili nema pojma o cemu prica, ili je dijete hladnog rata sto objasnjava njegove simpatije prema mccainu. i njemu je paranoja urezana u svakoj bori lica.
Sto se tice paranoje: Kcer J.F. Kennedyja podrzava kandidaturu Obame pozivajuci se na slicnost sa njenim ocem u pogledu inspiracije mladoj generaciji i ideala koje su obojica pokazali. Hmmm... Kako ono zavrsise njen otac?

Sto se tice simpatija: Ucestvovanje u jednom nepravednom i nelegalnom i izgubljenom ratu ne moze opravdavati McCainovo podrzavanje drugog nepravednog i nelegalnog (i izgubljenog) rata.
jefferson

Post by jefferson »

poktapok wrote:
repeater wrote:ovaj vise mene, ili nema pojma o cemu prica, ili je dijete hladnog rata sto objasnjava njegove simpatije prema mccainu. i njemu je paranoja urezana u svakoj bori lica.
Sto se tice paranoje: Kcer J.F. Kennedyja podrzava kandidaturu Obame pozivajuci se na slicnost sa njenim ocem u pogledu inspiracije mladoj generaciji i ideala koje su obojica pokazali. Hmmm... Kako ono zavrsise njen otac?

Sto se tice simpatija: Ucestvovanje u jednom nepravednom i nelegalnom i izgubljenom ratu ne moze opravdavati McCainovo podrzavanje drugog nepravednog i nelegalnog (i izgubljenog) rata.
Izgleda da ce i Ted Kennedy podrzati Obamu!!!
pitt

Post by pitt »

ma teddy boy je jedan od seRatora sto je rekao bubbi da se malo smiri :D:D:D:D
joj ne znam ko je jednom napisao.....mislim u boston globe......kako teddya treba poslati na put podmornicom sa velikim prozorima......da moze mahati svojim bivsim djevojkama :D:D:D:D
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

poktapok wrote:

Pa dobro, mislim sve je moguce, ali sad na osnovu mogucnosti da ce neko biti upucan formirati objektivne stavove o izborima je ipak suvise. Uvijek je lako uletiti u pricu o zavjerama, masonima, vanzemaljcima. :)
repeater

Post by repeater »

poktapok wrote:

Ne znam, prijatelju. Ti previse gledas u zvijezde. Kako ce Obamin horoskop izgledati tek nakon sto ga pocnu porediti sa MLKom i JFKom zajedno?

Kada je u pitanju stav prema ratu u Iraku, to nije nikakva garancija moralnog integriteta. Obama nije podrzao ovaj rat, sto ne znaci da kao predsjednik nece podrzati neki drugi. Ali da se ne bi opet izgubli medju zvijezdama .. U kratko, demokrati su ovu pricu adaptirali iz inventara republikanskog licemjerstva (citaj, moral values), ja se samo nadam da ce vecina biraca prepoznati da se na ovakvim pitanjima ne gradi buducnost jedne zemlje.
pitt

Post by pitt »

Irak vise nije glavni problem bar sto se biraca tice.....ekonomija ga je presisala. Mene plasi sto su demokrate tradicionalno slabi sa ekonomijom i problemima iste :roll:
poktapok

Post by poktapok »

Ma nisu potrebni vanzemaljci, a ni gledanje u zvijezde. Kad bi se samo moglo malo prisluhnuti sta se prica na golf terenima, to bi vec bilo nesto.
poktapok

Post by poktapok »

Evo sta je rekao McCain nakon sto je umalo nastradao prilikom incidenta na nosacu aviona:

"It's a difficult thing to say. But now that I've seen what the bombs and the napalm did to the people on our ship, I'm not so sure that I want to drop any more of that stuff on North Vietnam."

Bez obzira na svjesnost o posljedicama svoje akcije, McCain je nastavio sa bombardovanjem. Na kraju je bio oboren, proveo pet godina pod mucenjem u logoru, i postao "heroj".

E sad, da glasaci rezonuju RACIONALNO, zasto bi za svog vodju izabrali nekoga ko je s ocitim predumisljajem sprzio ko zna koliko civila Sjevernog Vijetnama? Zasto bi RACIONALNO izabrali nekoga ko je, slomljen torturom, pokusao izvrsiti samoubistvo? Zasto bi RACIONALNO izabrali nekoga u godinama i krhkog fizickog zdravlja? Zasto bi, na kraju - bez obzira na moralno-psihicko-fizicke nijanse gospodina McCaina - RACIONALNO izabrali nekoga kome je Alan Greenspan ideal ekonomskog eksperta?
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

pitt wrote:Irak vise nije glavni problem bar sto se biraca tice.....ekonomija ga je presisala. Mene plasi sto su demokrate tradicionalno slabi sa ekonomijom i problemima iste :roll:
Cega? :shock:

Htio si reci "republikanci su tradicionalno slabi sa ekonomijom" jel tako? :oops:
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Nakon Juzne KarolAJne tabela izgleda ovako:

Obama 63
Clinton 48
Edwards 26

:)
pitt

Post by pitt »

demokrate su slabiji. protiv free trade, protiv manjih poreza na cap. gains, veci budzet........
ne kazem da su republikanci puno bolji, vidi samo sta je ova administracija od deficita uradila.
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

pitt wrote:demokrate su slabiji. protiv free trade, protiv manjih poreza na cap. gains, veci budzet........
Pa to su sve dobre stvari!!

There's no such thing as 'free trade'. NAFTA unistava americku ekonomiju. Mali porezi umanjuju budzet, povecavaju deficit, time i inflaciju, sto zauzvrat slabi ekonomiju, dionice, zaposljenje, i generalno gura zemlju u recesiju. Da ne govorim o nedostatku para za zdravstvo, skolstvo i agencije tipa FEMA.
Uostalom, opste je poznato da se Republikanci bore za velike korporacije, ultra-bogate kojima daju raznorazne subvencije.

Na kraju, imao si 8 godina Busha i prije toga 8 godina Clintona, 'nuff said. :oops:
Post Reply