o zakonu atrakcije
- Sofija89
#501 Re: o zakonu atrakcije
Definitivno nemam namjeru da se s tobom raspravljam,niti da bilo koga ubjedjujem u svoje vjerovanje,na temu sam dosla prvenstveno da cujem misljenja ostalih istomisljenika.
Kao drugo zaista nema potrebe da mi ista objasnjavas,ako sam odlucila da zivim u zabludi to je moj izbor i moja stvar.
Za naglasavanjem tvoje inteligencije,sposobnosti i rezonovanja stvari ne vidim potrebu jer nas to ne zanima ni najmanje,ok profesori su ti se divili ti si skontao da ovaj zakon ne postoji i sad ti treba nama da objasnjavas zasto,da toliko dobro rezonujes stvari shvatio bi da nema smisla raspravljati se s ljudima koji su ,,u zabludi,, tj. imaju odredjena uvjerenja.
Pokusavam da pretpostavim koje si profesije prema nacinu razmisljanja i pisanja,ali nije ni bitno..
Ni ja ne vjerujem u boga ni u sejtane pa ne idem na teme o religiji pokusavajuci uvjeriti nekoga da je u zabludi.
Kao drugo zaista nema potrebe da mi ista objasnjavas,ako sam odlucila da zivim u zabludi to je moj izbor i moja stvar.
Za naglasavanjem tvoje inteligencije,sposobnosti i rezonovanja stvari ne vidim potrebu jer nas to ne zanima ni najmanje,ok profesori su ti se divili ti si skontao da ovaj zakon ne postoji i sad ti treba nama da objasnjavas zasto,da toliko dobro rezonujes stvari shvatio bi da nema smisla raspravljati se s ljudima koji su ,,u zabludi,, tj. imaju odredjena uvjerenja.
Pokusavam da pretpostavim koje si profesije prema nacinu razmisljanja i pisanja,ali nije ni bitno..
Ni ja ne vjerujem u boga ni u sejtane pa ne idem na teme o religiji pokusavajuci uvjeriti nekoga da je u zabludi.
- Sofija89
#502 Re: o zakonu atrakcije
Osnovnom tezom cega?JThomas wrote:ja se recimo ne slažem sa osnovnom tezom da čovjek može odabrati šta da misli. ja znam da ja ne mogu. bilo bi mi mnogo lakše i ljepše, ali ne mogu, ni blizu. i što više pokušavam na silu da nešto mislim ili ne mislim - slabije mi ide i sve je veći pritisak.
Tajna ne propagira kontroliranje misli,to je nemogu inace bismo poludjeli.ZNaci o tome nema govora.
Kao sto rekoh bitna su osjecanja i zahvalnost ,zahvalnost na svemu sto imamo sto nas okruzuje,pa makar to bile i najmanje sitnice ,suncu,kisi,snijegu,svemu lijepom sto nas okruzuje jer nas to dovodi u ravnotezu i pomaze da se stvari manifestuju.
Isto tako vizualizacija je bitna,ali bez osjecanja i zahvalnosti opet nista....
Neda mi se dalje pisati,malo sam umorna,drugi put mozda malo vise napisem
- Vijetnamac13
#503 Re: o zakonu atrakcije
Ti si me potakla da pisem, ali pisao sam i ostalim, nisi bas sama na ovoj temi.Sofija89 wrote: Kao drugo zaista nema potrebe da mi ista objasnjavas,ako sam odlucila da zivim u zabludi to je moj izbor i moja stvar.
Al dobro, egoizam je pozeljan a on vodi u pohlepu i suncan dan uskoro postane nedovoljan. Svidja mi se ova tvoja recenica. Govori tako mnogo.
- Vijetnamac13
#504 Re: o zakonu atrakcije
E to to, to je poenta svegaLjuska_u_BaklaFi wrote:Dobro, sta je poenta, da kazes da se ne slazes sa nama ..
POmalo mi je smijesno, onako malo potcjenjivacki kad tako napises. OK, tvoj izbor i odgoj
- Sofija89
#505 Re: o zakonu atrakcije
I namjera mi je i bila da te potaknem da pises a ti upravo to i radis ,cime dokazujes nase tvrdnje 
Go on...
Go on...
- Vijetnamac13
#506 Re: o zakonu atrakcije
cestitam ondaSofija89 wrote:I namjera mi je i bila da te potaknem da pises a ti upravo to i radis ,cime dokazujes nase tvrdnje
Go on...
a sta je namjera? onako filozofski
jel to potreba proizasla i realnog shvatanja ili ?
ne mogu nikako naci strasno dobar video o ovoj temi
- Sofija89
#507 Re: o zakonu atrakcije
Ima na ytubu nekoliko dobrih filmova od luize hey ,samo dugo traju pa ako ti se da gledati 
-
laneni10
#508 Re: o zakonu atrakcije
Covjek uvijek bira ili misli dobro tj poyitivno ili negativno...JThomas wrote:ja se recimo ne slažem sa osnovnom tezom da čovjek može odabrati šta da misli. ja znam da ja ne mogu. bilo bi mi mnogo lakše i ljepše, ali ne mogu, ni blizu. i što više pokušavam na silu da nešto mislim ili ne mislim - slabije mi ide i sve je veći pritisak.
Ako se fokusira na nagativno to negativno mu se desava na svakom koraku, isto se desava i ako pozitivno razmislja, bitno je ad svecini bey ikakvoga napora da se ponasa poput magneta koji ," zna da ce privuci ono sto zeli"
-
MirtolaDas
#509 Re: o zakonu atrakcije
Evo na sta sam nadosao u zadnjih nekoliko mjeseci. Osnovno sto je potrebno uciniti je je otkrivanje sebe, ponovna konekcija sa samim sobom. Shvatiti, spoznati da blazenstvo i ljubav dolaze iznutra. Vec u sebi imamo sve sto nam je potrebno, sada. Onda se unutar nas stvara polje ustaljenih mirnih vibracija koje nas dovode u nase prirodno stanje neoptereceno zahtijevima ega i bujicama oprecnih misli uma. U takvom stanju smo prepusteni zakonu atrakcije jer djelujemo svijesno na nivou naseg najdubljeg emocionalnog stanja koje je uvijek po svojoj prirodi dobro.
- vaca
#510 Re: o zakonu atrakcije
MirtolaDas wrote:Evo na sta sam nadosao u zadnjih nekoliko mjeseci. Osnovno sto je potrebno uciniti je je otkrivanje sebe, ponovna konekcija sa samim sobom. Shvatiti, spoznati da blazenstvo i ljubav dolaze iznutra. Vec u sebi imamo sve sto nam je potrebno, sada. Onda se unutar nas stvara polje ustaljenih mirnih vibracija koje nas dovode u nase prirodno stanje neoptereceno zahtijevima ega i bujicama oprecnih misli uma. U takvom stanju smo prepusteni zakonu atrakcije jer djelujemo svijesno na nivou naseg najdubljeg emocionalnog stanja koje je uvijek po svojoj prirodi dobro.
Samo bih dodala da smo uvijek izloženi ovom zakonu...kao i mnogim drugim zakonima...samo ih u stanju mira postajemo svjesni u potpunosti a manifestacije se dešavaju brže. Moje iskustvo je da u ovakvom stanju želje postaju drugačije a povjerenje u život mnogo veće.
A prije nego dođemo do unutarnjeg mira valja nam preraditi i otpustiti brojne emocije, odnose, strahove i traume koje se talože godinama. Što više radimo na sebi, ove emocije postaju jače pa smo u stanju pomisliti da nešto ne radimo dobro ili da cijela stvar ne funkcioniše. Upravo suprotno....evi jedan tekst, doduše na engleskom, koji može pomoći onima koji su trenutno u ovakvoj životnoj fazi:
http://www.in5d.com/dark-night-of-the-soul.html
-
laneni10
#511 Re: o zakonu atrakcije
Hose silva-silva metod kontrole uma... Procitah jednu knjigu koja se zvala vi isceljitelj, pokusavao sam da primjenim neke tehnike, i dan danas ponekad doduse sastavim tri prsta a to mu dodje kao "okidac" kada pozelim neku zeljuSofija89 wrote:Ako neko pogleda tajnu ne znaci da i razumije istu,ja licno sam je vise puta odgledala i svaki put bi uvidjela neke nove stvari,isto tako mislim da ta knjiga kao ni film nisu za svakoga,za ljude koje shvataju stvari previse bukvalno kao ti npr. u fazonu sad cu nesto zamisliti i ima da se ostvari, ne, mnogo je kompliciranije nego sto mislis, najbitniji su osjecaji,osjecanja, da se u svakom trenutku zapitas kako se ja to osjecam,jesam li negativan ili pozitivan ,jer mozes ti zamisljati i vizualizirati milion stvari ali moras osjecati-to je ono najbitnije.
Kao prvo covjek se mora dovesti u situaciju da bi mogao uopste misliti pozitivno,srediti neke stvari u glavi,jer nema te tajne i zakona koji ce pomoci ako neko ima tesku depresiju-gdje zbog biohemijskih reakcija u mozgu nije u stanju misliti pozitivno ma koliko to zelio tu su potrebni lijekovi ,tajna je vise nekako da odrzava to pozitivno osjecanje u nama,neko prakticira vjeru,neko meditaciju a neko zakon, i kod mene je problem sto ta euforija nakon sto odgledam tajnu traje veoma kratku,bilo je nekih dogadjaja koji su me izbacivali iz takta- da prosto nisam mogla vjerovati da se to desava,ali istina je, mada kao sto rekoh -ja to opet pripisujem slucajnosti, ali ne mozes mi reci da je bezveze i da nema smisla samo zato sto tebi nije uspjelo da se ostvari to sto si htio.
p.s. Sad pomno izlektorisi moj tekst,primjetim da u zadnje vrijeme imam problema sa rjecicom ne ,tako da su ispravke dobrodosle jer mi je i samoj to ne dopustivo- btw jel ovo ide sastavljeno??
baklafice
ja ili ne kontam princip hoponopono ili ne radim kako treba ali stvarno nemam zivaca za to da ponavljam cetiri rijeci citav dan,nije mi jasno nikako.?.
Mozda je ipak bolje uspostaviti ravnotezu roza pilulicama a kasnije odrzavati je sa hoponopono,zakonom ili nekim drugim vidom...
Mene je u zadnje vrijeme posebno odusevila Silva metoda a kako sam previse lijena da sama izvodim vjezbe svaki dan misila sam da bi bolje bilo otici na seminar.
Nisam zavrsio kurs nikada na zalost,
-
BIONA
#512 Re: o zakonu atrakcije
Odavno me nije bilo pa da dodam jedan za mene novi film The meta secret ...uzivajte
http://www.youtube.com/watch?v=lJDhNu3Shrs
I jos jedan
The compass
http://www.youtube.com/watch?v=GQdIysnwHdQ
http://www.youtube.com/watch?v=lJDhNu3Shrs
I jos jedan
http://www.youtube.com/watch?v=GQdIysnwHdQ
- dr.Gonzo
#513 Re: o zakonu atrakcije
Iz tvoje izjave da "ne postoje pozitivne i negativne misli" zakljucujem da uopste nisi skontao poentu ove price.Vijetnamac13 wrote: Svako ko se ne slaze, ne razumije, zajebat argument
Ne ide to tako bas, ja imam svoje misljenje i ako je tonu profesora kroz cijelo moje skolovanje i jos nekih tonu ljudi poslije reklo da jako dobro shvatam stvari vjerujem da sam shvatio i taj princip.
Ti naravno mislis da jesi, i to tumacis na neki svoj nacin (kao i svi mi), ali tvoje tumacenje je ocigledno veoma drugacije od onoga koje dijeli veliki broj posjetitelja ove teme. Nema veze, mozda jednog dana shvatis to na drugaciji nacin(ne zelim da ovo zvuci arogantno).
Ovo uopste nije argument (nemam interesa ni za argumentaciju ni za ubjedjivanje), vec jednostavno moje misljenje
Pa i ne moze u potpunosti - svi smo "programirani" sto genetski, sto iskustvom i sredinom. Medjutim, sve je to relativno, postoje razni stepeni kontrole, i "vjezbom" se moze napredovati. Mozda nikada ne mozemo postici apsolutni kontrolu nad mislima, ali i djelimicna je dobra.JThomas wrote: ja se recimo ne slažem sa osnovnom tezom da čovjek može odabrati šta da misli. ja znam da ja ne mogu. bilo bi mi mnogo lakše i ljepše, ali ne mogu, ni blizu. i što više pokušavam na silu da nešto mislim ili ne mislim - slabije mi ide i sve je veći pritisak.
Fazon je sto ne mozes "na silu" i odjednom promijeniti to o cemu razmisljas. Kao kad hoces da razvijas misice - postoje metodologije koje lose funkcionisu(iako djeluju obecavajuce), i brojne druge koje su manje-vise uspjesne.
Mnogi mudri ljudi su kroz vijekove dosli do zakljucka da je prvi korak na putu "kontrole" vlastitih misli to da postanemo svjesni da ih mislimo. Znaci, trebas primjetiti da o necemu razmisljas, i onda komontno mozes nastaviti. I sto vise primjecujes, vise razvijas svijest. Kao misic. I kada je misic razvijen, onda moze odraditi posao. Kada je svijest razvijena, moze kontrolisati misli.
Ja recimo nisam citao tajnu, niti bilo kakvu literaturu o zakonu atrakcije, mada mislim da razumijem o cemu govore. I mogu reci da mi je drago sto sam do istih zakljucakao dosao sam. Mislim da svaki covjek treba preuzeti odgovornost za sebe, i uraditi ono sto moze da ima sto bolji zivot. Pozitivan pristup zivotu i svemu sto nas okruzuje je u sustini veoma dobar kako za covjeka samoga, tako i za zajednicu.
Mozda ne mozemo mislima zaustaviti cunamije i vulkane, ali mozemo uraditi sve ono sto je "do nas" i u nasoj moci. A oko onoga sto nije u nasoj moci nema smisla brinuti.
- Vijetnamac13
#514 Re: o zakonu atrakcije
a nisam.......
hebajiga, a i ne moram vise
samo ne postoji frekvencija dobrih i losih misli kako to ovdje nestrucno pojasnjavaju al et
meni se ne da razvlaciti to vise.... palim lulu mira sa sobom i odmaram dusu
uostalom, cak i da sam ja rhonda, autorica knjige i da sam odustao od ideje atrakcije vi bi samo rekli da je nisam shvatio i nastavili po svom
hebajiga, a i ne moram vise
samo ne postoji frekvencija dobrih i losih misli kako to ovdje nestrucno pojasnjavaju al et
meni se ne da razvlaciti to vise.... palim lulu mira sa sobom i odmaram dusu
uostalom, cak i da sam ja rhonda, autorica knjige i da sam odustao od ideje atrakcije vi bi samo rekli da je nisam shvatio i nastavili po svom
- cartman
#515 Re: o zakonu atrakcije
Vijetnamac13 wrote: samo ne postoji frekvencija dobrih i losih misli kako to ovdje nestrucno pojasnjavaju al et![]()
jel ti tesko shvatit da mozak oscilira, samim tim ima svoje frekvencije i elektromagnetno polje? samim tim, od zavisnosti kako mozak radi, tj koji djelovi mozga su "ukljuceni" drugacije oscilira i salje drugaciju frekvenciju
- dr.Gonzo
#516 Re: o zakonu atrakcije
To je meni nebitno, ne znam da li postoji ili ne postoji. Mozda se nesto i moze izmjeriti i kvantifikovati, al to bas i nije tako vazno.samo ne postoji frekvencija dobrih i losih misli kako to ovdje nestrucno pojasnjavaju al et
Ali mislim da postoje misli koje su dobre za covjeka i okolinu, i one koje nisu. To se moze subjektivno dozivjeti, i objektivno izmjeriti (mada indirektno).
Ne treba prihvatati ideju zato sto neko kaze, vec zato sto ima smislauostalom, cak i da sam ja rhonda, autorica knjige i da sam odustao od ideje atrakcije vi bi samo rekli da je nisam shvatio i nastavili po svom
- Vijetnamac13
#517 Re: o zakonu atrakcije
al zar ti ne vidis ironiju u tome
prvo, ja nisam pokusao reci da sam prihvatio ideju zbog nje......
fazon je kad bi sutra svi odustali od te ideje na svijetu osim tebe
ti bi opet rekao da nisu bitni oni vec ideja
a to sto je ocigledno da su odustali jer je ona podvala, nikom nista
nema se tu sta reci
upravo i jest fazon i popularnost ovih ideja sto se ne mogu nicim dokazati a uvijek se moze neko diskreditovati ako se ne slozi, pricom kako on nije shvatio 
zbog toga sa i uzeo njeno ime jer ona ima neki kredibilitet po tom pitanju
prvo, ja nisam pokusao reci da sam prihvatio ideju zbog nje......
fazon je kad bi sutra svi odustali od te ideje na svijetu osim tebe
ti bi opet rekao da nisu bitni oni vec ideja
a to sto je ocigledno da su odustali jer je ona podvala, nikom nista
nema se tu sta reci
zbog toga sa i uzeo njeno ime jer ona ima neki kredibilitet po tom pitanju
- dr.Gonzo
#518 Re: o zakonu atrakcije
Mescini da ti podcjenjujes inteligenciju ostalih. Uopste ne mislim da toliko ljudi prihvata stvari zdravo za gotovo, eto tako jer je popularno.
- cartman
#519 Re: o zakonu atrakcije
dr.Gonzo wrote:Mescini da ti podcjenjujes inteligenciju ostalih. Uopste ne mislim da toliko ljudi prihvata stvari zdravo za gotovo, eto tako jer je popularno.
Nije da on ne zna o cemu govori, vidi se da je ako nista surfao o tim stvarima, vec naprotiv to je taj tip vjecitog pesimiste
- vaca
#520 Re: o zakonu atrakcije
@Vijetnamac meni jedino nije jasno zašto si ljut??
Apsolutno nije važno šta na temu misli Ronda, ti ili bilo ko drugi. Svoje poznavanje (nakon 3 knjige i filma
) si sažeo u sledećoj rečenici:
"emerson i ostali prodavaci magle lazu, upravo ti sugestiraju da se smo sjecas dobrih stvari i onda te uvjeravaju da su se one desile jer si ih prizvao"
Ako je ovo tačno ja ti savjetujem da promjeniš literaturu...izvini ali ovo je nebuloza.
Za mene je poenta u 'osvješćenju misli' bila ta da sam shvatila da moje vlastite misli tj um ima praktično svoj život i da nemam kontrolu nad mislima u mjeri u kojoj sam mislila da imam...pokušaj ne misliti ništa barem 1 minutu pa nam javi kako je prošlo...
Dalje, tvoja tvrdnja da "ne postoji frekvencija dobrih i loših misli" je u principu tačna. Ali ovdje niko nije spominjao "dobre i loše misli". Postoji spektar elektromagnetnih vibracija, što više ne pobija ni nauka. Više i niže vibracije se odnose na ovo a frekvencije našeg ukupnog elektromagnetnog polja uveliko zavise i od naših misli, ali ne isključivo. Dakle postojanje polja i frekvencija misli je dokazivo a kako ovo dalje utiče na naše živote je nešto čime se bavi i ova tema... Cilj nije ubijediti nekoga u nešto, već jednostavna razmjena mišljenja i iskustava onih koji praktikuju, čitaju, razmišljaju o ovoj temi
Apsolutno nije poenta u tome da se iz života potpuno eliminišu "negativna dešavanja". Ono što možemo promjeniti je naša svijest i reakcija na sve što se dešava. Onda se mjenja život. To je barem moje iskustvo. Stvari se ne dešavaju preko noći ali se dešavaju.
Po meni Tajna pomalo banalizuje cijelu stvar ali je istovremeno sjajan okidač da ljudi počnu razmišljati na ovu temu. Ne samo da bi dobili omiljeni auto ili posao, nego da krenu istraživati i razumjevati sebe i svijet oko sebe.
Ono što sam ja naučila prethodnih godina je da su život, univerzum i 'svijet' mnogo zanimljiviji nego što su me učili u porodici i društvu i bilionima svjetlosnih godina daleko od našeg poimanja i razumjevanja.
Surova realnost o kojoj pišeš stvarno nije moja realnost...daleko od toga
I hvala BIONA
Apsolutno nije važno šta na temu misli Ronda, ti ili bilo ko drugi. Svoje poznavanje (nakon 3 knjige i filma
"emerson i ostali prodavaci magle lazu, upravo ti sugestiraju da se smo sjecas dobrih stvari i onda te uvjeravaju da su se one desile jer si ih prizvao"
Ako je ovo tačno ja ti savjetujem da promjeniš literaturu...izvini ali ovo je nebuloza.
Za mene je poenta u 'osvješćenju misli' bila ta da sam shvatila da moje vlastite misli tj um ima praktično svoj život i da nemam kontrolu nad mislima u mjeri u kojoj sam mislila da imam...pokušaj ne misliti ništa barem 1 minutu pa nam javi kako je prošlo...
Dalje, tvoja tvrdnja da "ne postoji frekvencija dobrih i loših misli" je u principu tačna. Ali ovdje niko nije spominjao "dobre i loše misli". Postoji spektar elektromagnetnih vibracija, što više ne pobija ni nauka. Više i niže vibracije se odnose na ovo a frekvencije našeg ukupnog elektromagnetnog polja uveliko zavise i od naših misli, ali ne isključivo. Dakle postojanje polja i frekvencija misli je dokazivo a kako ovo dalje utiče na naše živote je nešto čime se bavi i ova tema... Cilj nije ubijediti nekoga u nešto, već jednostavna razmjena mišljenja i iskustava onih koji praktikuju, čitaju, razmišljaju o ovoj temi
Apsolutno nije poenta u tome da se iz života potpuno eliminišu "negativna dešavanja". Ono što možemo promjeniti je naša svijest i reakcija na sve što se dešava. Onda se mjenja život. To je barem moje iskustvo. Stvari se ne dešavaju preko noći ali se dešavaju.
Po meni Tajna pomalo banalizuje cijelu stvar ali je istovremeno sjajan okidač da ljudi počnu razmišljati na ovu temu. Ne samo da bi dobili omiljeni auto ili posao, nego da krenu istraživati i razumjevati sebe i svijet oko sebe.
Ono što sam ja naučila prethodnih godina je da su život, univerzum i 'svijet' mnogo zanimljiviji nego što su me učili u porodici i društvu i bilionima svjetlosnih godina daleko od našeg poimanja i razumjevanja.
Surova realnost o kojoj pišeš stvarno nije moja realnost...daleko od toga
I hvala BIONA
- Vijetnamac13
#521 Re: o zakonu atrakcije
ja sam pasivno agresivan 
vala, sve sam vec rekao i odlicno poznajem ljudsku psihu i zasto su te ideje prijemcive
vec sam objasnio na vise mjesta zasto sam spomenuo rhondu, znam ja da je ideja bitnija ali na taj sam nacin pokusao reci kako ne postoji nacin da se nesto dokaze.....
mozda trebam otkucati neki tekst sa svim onim zajebanim i pametnim frazama pa budem lisen ponavljanja
mrsko mi sad traziti o tim frekvencijama ali u knjizi rhonda tvrdi da nisu na istoj frekvenciji negativne i pozitivne misli a to je netacno.... mozda se bacim nesto kasnije u potragu
a vidi, ti imas svoje ideje, cuvaj ih i njeguj ako tako zelis
ja imam svoje ideje, stalno ih rusim jer tako volim

vala, sve sam vec rekao i odlicno poznajem ljudsku psihu i zasto su te ideje prijemcive
vec sam objasnio na vise mjesta zasto sam spomenuo rhondu, znam ja da je ideja bitnija ali na taj sam nacin pokusao reci kako ne postoji nacin da se nesto dokaze.....
mozda trebam otkucati neki tekst sa svim onim zajebanim i pametnim frazama pa budem lisen ponavljanja
mrsko mi sad traziti o tim frekvencijama ali u knjizi rhonda tvrdi da nisu na istoj frekvenciji negativne i pozitivne misli a to je netacno.... mozda se bacim nesto kasnije u potragu
a vidi, ti imas svoje ideje, cuvaj ih i njeguj ako tako zelis
ja imam svoje ideje, stalno ih rusim jer tako volim
- dr.Gonzo
#522 Re: o zakonu atrakcije
Mnoge od najbitnijih stvari u nasim zivotima, ukljucujuci npr. ljudske vrijednosti, se ne mogu dokazati...vala, sve sam vec rekao i odlicno poznajem ljudsku psihu i zasto su te ideje prijemcive
-
MirtolaDas
#523 Re: o zakonu atrakcije
Um trazi dokaze, a bice zivi, i jedini dokaz ispravnosti je blazeni osjecaj unutar bica. Ego se vazda koprca da bude u pravu 
-
laneni10
#524 Re: o zakonu atrakcije
Lijeva mozdana hemisfera se bavi realnim, a desna nadrealnim...
Desnoj mozdanoj polovini treba pruziti sansu.
-
Great Cornholio
#525 Re: o zakonu atrakcije
Neuropsihologija, naučna disciplina koja se bavi utvrđivanjem moždane lokalizacije određenih psihičkih procesa, je utvrdila da je lijeva hemisfera više realna , zadužena je da "objašnjava" , dok je desna hemisfera više osjećajna, zadužena je za naše emocionalne reakcije. Nadrealno se često ne može objasniti razumnim putem, nadrealno se uglavnom doživljava, pa je ova tvoja konstatacija održiva i sa naučnog stanovišta.laneni10 wrote:Lijeva mozdana hemisfera se bavi realnim, a desna nadrealnim...
Treba koristiti sve naše potencijale, i razumske i emocionalne, treba dati šansu objema hemisferama, treba se razvijati skladno, jer ni jedna jednostranost se, do sada, nije pokazala baš nešto previše pozitivnom.
A što se tiče teme, privlači nas ili ono što nemamo pa želimo imati, ili ono što imamo pa bi htjeli da to uvećamo i osiguramo.