Hvala na brizi (nisu me josh oteli), i chestitkama..._veleposlanik wrote:
dobrodosao nam ahuseinovec sam se pitao sta bi sa tobom
i sretna nova godina, tebi, UnscarDu i svim chitateljima.
meni se dopada autorovo glediste, uglavnom, najvise ga cijenim za iznosenje relevantnih cinjenica koje poticu na razmisljanje i dalje istrazivanje. medjutim, iskreno i to cu reci sada, u zadnje vrijeme sve vise sumnjam u pokret Zeitgeist... Peter Joseph mi ne izgleda 100% cist.
totalne dezinformacije su nam prijatelji, jer uz pomoc kriterija i malo istrage, mozes ih prepoznati kroz veliki broj rupa u svojim tezama. medjutim, kada se radi o smjesi informacija=istina+neistina, stvar se znatno zakomplikuje...
sakriti istinu dan danas je nemoguce, ali se zato mogu ubaciti hiljade razlicitih verzija i tako istina ostaje "skrivena". mislim, da Peter Joseph govori 90% istine ali ima jedan bitan dio od 10% koji preskace, izoblicava i koristi u ime nekih drugih interesa.....po meni, covjek toliko pametan i svjestan kao sto je on, ne bi trebao diskvalifikovati vjeru onako kategoricno kao sto to on chini... (uostalom, to me podsjeca na Iluminatije i masone koje on ne spominje u filmovima). svi imamo neku vjeru, u krajnjem slucaju vjerujemo da ne vjerujemo u nista sto nam je nedostupno... svjesni smo takodjer u sta se pretvorila religija, odnosno religijske institucije sirom svijeta - sto opet, nije jednako vjeri, koja je ovako bolesnom drustvu itekako potrebna (u iskrenoj primjeni, s ljubavlju prema nama i nasem okruzenju). i sve stoji, na osnovu astroloskih zakona, stvarno cudesna podudaranja sa krscanskom vjerom - ali meni nedostaju islamska i jevrejska verzija...
kasnije, bio sam odusevljen Venus Projectom, medjutim, jos malo kasnije, to predstavlja zavrsetak kulture, tradicije, umjetnosti, naslijedja, i traga od onog od cheg smo ovakvi kakvi jesmo. po cemu se razlikuje od globalizacije ili NWO? ja ne znam... ne znam stvarno... mozemo interpretacije vjerskog i tehnoloskog gledista oba Zeitgeista shvatiti kao: praznovjerno drustvo - u svrsi i potpuno zavisno od - tehnologije... (sve ostalo na oba Zeitgeista zasluzuje najvece priznanje, jednostavno potrebno je poznavati te stvari da bismo imali bolju sliku nase realnosti). ali, bojim se da Venus Project zvuci previse utopicno da bi bilo istinito...
svakako zelim da ovaj kapitalizam propadne u pakao i da narod umjesto u potrosnju vjeruje u zivot, prirodu i dari koje imamo na ovoj planeti. ali trenutno, ne vidim nikakvu iskrenu alternativu za tako nesto... da su namjere Venusa iskrene, da je cilj zaista onakav kakav je predstavljen na filmu, onda neka mi kazu gdje treba potpisati. i dalje mislim, ahuseino, da se upravo odigravaju veliki dogadjaji za covjecanstvo i da cemo svi biti svjedoci onog sto nam sudbina sprema (na kraju krajeva, iako govorimo o mocnoj eliti, sudbina je iznad njih sigurno). hoce li to biti Februar (koji cu, jos jednom ponoviti, nije uopste konacan datum), hoce li biti III Svjetski Rat ili nuklearni napad, ili opsti haos poput Atine zbog bijede i krize nastale ekonomskom pljackom (uslijed cega bi mogao nastati Martial Law - a tu bi konc logori konacno dobili svoju svrhu), ili "teroristi samoubice" koji ce zaharati svijetom, ili dolazak Antihrista, hologram-vanzemaljaca (tzv Blue Beam Project iz americke vlade), ili ce nas nesto strefiti kao sto su Maje rekli - NE ZNAM...
jeste da boli glava od svega ovog, covjek dodje do situacije gdje prestaje vjerovati svemu i svacemu, ali time prestaje i potraga za istinom.
Bash sam stoka (neotesana), ja zaboravio osnovni red.
Sretna nova svima, i svi praznici koje slavite...
Ovo o ratu... more bit' bidne (ga)... a ako POVOD zovemo "ekonomskom pljachkom", onda je RAZLOG - progres ljudske vrste putem "brzeg" i "naprednijeg" kapitalistichkog drustva (time jachanje pohlepe). Ovo su moji vjechiti problemi i unutrashnja razmishljanja; zbog toga se i upustam u rasprave u svezi s dotichnim filmom iako se ne slazem niti vjerujem u vechinu prikazanog materijala. Odnosno mislim da stvari imaju puno vishe sjena nego dvije - crnu i bijelu a definitivno chetiri dimenzije gdje je chetvrta mozda najvaznija. Zbog ovoga mi se svidio post autora jer mi je pokazao stavove koji se vishe slazu sa mojim vidjenjem situacije.
Pojednostavljivanje svijeta na pojedine grupe koje upravljaju mi je nedovoljno i moram se osvrtati/oslanjati na filozofiju.
Sad sam ponovo prochitao Tvrdjavu, i zapanjujuche je koliko se djelo dotiche istih ovih tema sa veoma dubokom razmishljanjima i u mnogome pruza tangencijalne odgovore na sva pitanja koja se postavljaju ovdje. Tvrdjava
P.S. Kako stvari izgledaju u svijetu, mozda februar i nije velika greska, samo sto bi kote koncentracionih logora mogle biti pogreska od vishe hiljada milja.