zaljubljena a on ozenjen

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Prozor

Post by Prozor »

danas wrote:
Prozor wrote:Zelim samo reci, tip je kreten ocigledno, ali pesak sama odlucuje, dakle njeno djelo - njena odgovornost, njegova krivicnost ne abolira nju :-) A pricu o tome kako mu zena "nije vlasnik" granici sa pateticnim egoistickim samo-ubjedjivanjem, izvini pesak...
oprosti, ali prema kome je pesak zgrijesila? prema NJEGOVOJ zeni? ona toj zeni NISTA nije obecala, niti ima ikakvu odgovornost prema njoj... ta odgovornost lezi iskljucivo na njenom muzu...
Da, prema njegovoj zeni. Ne mora ona njoj nista obecavati, valjda se podrazumjeva da ne spavas sa tudjim muzevima, a on je kriv koliko i ona, jer mu ona omugucuje toliko zeljenu ne-vjeru... Fakat bi se trebalo zakonom ovo regulisati, ali fakat...

A sad odoh spavat, da i ja od zene ne dobijem problema...
Shoshana

Post by Shoshana »

Prozor wrote:
danas wrote:
Prozor wrote:Zelim samo reci, tip je kreten ocigledno, ali pesak sama odlucuje, dakle njeno djelo - njena odgovornost, njegova krivicnost ne abolira nju :-) A pricu o tome kako mu zena "nije vlasnik" granici sa pateticnim egoistickim samo-ubjedjivanjem, izvini pesak...
oprosti, ali prema kome je pesak zgrijesila? prema NJEGOVOJ zeni? ona toj zeni NISTA nije obecala, niti ima ikakvu odgovornost prema njoj... ta odgovornost lezi iskljucivo na njenom muzu...
Da, prema njegovoj zeni. Ne mora ona njoj nista obecavati, valjda se podrazumjeva da ne spavas sa tudjim muzevima, a on je kriv koliko i ona, jer mu ona omugucuje toliko zeljenu ne-vjeru... Fakat bi se trebalo zakonom ovo regulisati, ali fakat...

To je bilo zakonom regulisano... U isto vrijeme kada su i seks prije braka i homoseksualnost bili zakonom regulisani. Pa smo onda nesto malo dosli pameti, pa smo ukinuli 'krivicu' kod razvoda braka... Samo nesto malo prije toga smo prestali nemoralne rasturacice brakova javno zigosati i paliti na lomaci :oops:
DobroJutroKolumbo

Post by DobroJutroKolumbo »

Pusti ti ove sto ti moralisu , odradi ti njega , pusti pisanje po forumu... :D :D :lol: :lol: :lol:
pesak

Post by pesak »

A stvarno izvredjase me ljudi, a nije lepo. Ja nikog nisam vredjala.

Sto se tice vlasnistva, zaista mislim da niko nikom nije vlasnistvo . Zbog tog razloga sam raskinula sa svojom najduzom vezom. Trazio je od mene sex zato sto sam mu devojka !!! :shock: I ja mu rekla da mu nisam pisaci sto ako sam mu devojka i raskinula. :-)
Mrzim kad neko polaze bilo kakvo pravo na tebe.
Ako je ljubav umrla, treba to raskantati. Kako mu se mu se moze bilo ko svidjati i jos da pravi aktivne korake , da joj prilazi, dobacuje prica svom prijatelju, zali se i td...ako voli svoju zenu ??? Kakva je to ljubav ? To nije ljubav.
Tacno je da bi se to ponovilo, i bilo bi jako jako ruzno, ali sta ces, takav je zivot...nista nije konacno. A veliko je pitanje dokle cemo ziveti....tako da mislim da to treba uciniti...kad bi stalno mislio o nekakvom "moralu", ne bi ni ziveo. Nije moralno ziveti sa nekim koga ne volis. To nije moralno.Mozda su osecanja uzajamna u njihovom braku...ko zna...prevladala dosada.
zena21

Post by zena21 »

pesak... bolje s njim nego s onim sto ti se ne svidja :-D
Bonnie-Clydova mala

Post by Bonnie-Clydova mala »

pesak wrote:A stvarno izvredjase me ljudi, a nije lepo. Ja nikog nisam vredjala.

Sto se tice vlasnistva, zaista mislim da niko nikom nije vlasnistvo . Zbog tog razloga sam raskinula sa svojom najduzom vezom. Trazio je od mene sex zato sto sam mu devojka !!! :shock: I ja mu rekla da mu nisam pisaci sto ako sam mu devojka i raskinula. :-)
Ako je ljubav umrla, treba to raskantati. Kako mu se mu se moze bilo ko svidjati i jos da pravi aktivne korake , da joj prilazi, dobacuje prica svom prijatelju, zali se i td...ako voli svoju zenu ??? Kakva je to ljubav ? To nije ljubav.
Tacno je da bi se to ponovilo, i bilo bi jako jako ruzno, ali sta ces, takav je zivot...nista nije konacno. A veliko je pitanje dokle cemo ziveti....tako da mislim da to treba uciniti...kad bi stalno mislio o nekakvom "moralu", ne bi ni ziveo. Nije moralno ziveti sa nekim koga ne volis. To nije moralno.Mozda su osecanja uzajamna u njihovom braku...ko zna...prevladala dosada.

Ovdje te niko nije htio vrijeđati, ali koliko sam skontala iz ovih raznih mudrih postova, sve se jbg svodi na to da li imaš poštovanja prije svega prema sebi, jer si spremna da budeš br. 2, a onda i poštovanja prema tom braku. Kakav god da je, mislim da se u krajnjoj liniji uopće ne trebaš upuštati u analiziranje tog braka, jer to nije tvoja stvar, bez obzira što se taj glupavi mu*onja vrti oko tebe.

Lično za mene bi lik bio antiprivlačan kad bi znala da je oženjen, a zaljubiti se ne bi mogla tek tako, jer preko te "male prepreke" ne bi mogla preći.

Nisi ni ti kriva za tu situaciju (još uvijek), već isključivo on...

Jah i da te pitam još, zar ti ne bi bila sebi malo :roll: fufasta poslije? Mislim, ne trebam ni pominjati kakva bi bila u tuđim očima :roll: ...
pesak

Post by pesak »

zena21 wrote:pesak... bolje s njim nego s onim sto ti se ne svidja :-D
Ma da. :lol:
Prozor

Post by Prozor »

Shoshana wrote:
Prozor wrote:
danas wrote: oprosti, ali prema kome je pesak zgrijesila? prema NJEGOVOJ zeni? ona toj zeni NISTA nije obecala, niti ima ikakvu odgovornost prema njoj... ta odgovornost lezi iskljucivo na njenom muzu...

To je bilo zakonom regulisano... U isto vrijeme kada su i seks prije braka i homoseksualnost bili zakonom regulisani. Pa smo onda nesto malo dosli pameti, pa smo ukinuli 'krivicu' kod razvoda braka... Samo nesto malo prije toga smo prestali nemoralne rasturacice brakova javno zigosati i paliti na lomaci :oops:
Eto ja bih ponovo zakonom regulisao, ako je brak zakonska stvar, onda i krsenje istog treba to da bude, pa bi ljudi kao gospodin iz ove price dvaput razmislili, a vala ni pesak vise nebi govorila "ma kakav moral"...
Prozor

Post by Prozor »

pesak wrote:A stvarno izvredjase me ljudi, a nije lepo. Ja nikog nisam vredjala.

Ako sam te ja uvrijedio, izvinjavam se, nije mi bila namjera.

A za ostalo, samo se ti ubjedjuj, ali i sama sama znas da te ne vodi nista sem egoizma... ;) :)
anais_nin

Post by anais_nin »

egoizam ne mora biti neminovno losha stvar :D treba brinuti o svojoj guzi....ali cinjenica je da zivimo u svijetu okruzeni drugim ljudima :D tako da je skoro pa nemoguce da taj egoizam bude apsolutan :D mislim naravno da je moguce, ali je i cijena onda jako visoka :D ako uvijek ili pretezno igras na kartu "samozadovoljavanja", onda treba biti spreman i za posljedice tog izbora :D a rezultat je vrlo cesto usamljenost :D
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

vi jos o ovome :D

ja prije sto stranica rekoh... "odmakni se od filadendrona"... :D a vi jos o tom pricate :D

slusajte beu :D svasta bea zna :D
Dajdo

Post by Dajdo »

hehe, FUFASTA...

ODLICAN pridjev... :thumbup:
pesak

Post by pesak »

Dajdo wrote:hehe, FUFASTA...

ODLICAN pridjev... :thumbup:
Hoces li ga koristiti dok ponizavas Zene ? Jel taj patrijarhat toliko zarazan i neprepoznatljiv i neodoljiv ?
Svaka mrznja prema DRUGOM je ipak mrznja, pa bio drugi Zena, Musliman, Srbin, Hrvat, Crnac, Rom, copav, corav , suvise lep ili suvise svestan...svaka mrznja se iskazuje tako sto hoces poniziti DRUGOG po bilo kom osnovu. To je strah od nepoznatog , strah od nekog ko ne pripada stadu. Ko je "drugaciji".
Cast mi je da budem drugacija u svakom pogledu i podrzavam drugacije ljude. Uvek. Sto dalje od stada, to bolje. :D
pesak

Post by pesak »

Bonnie-Clydova mala wrote:

Ovdje te niko nije htio vrijeđati, ali koliko sam skontala iz ovih raznih mudrih postova, sve se jbg svodi na to da li imaš poštovanja prije svega prema sebi, jer si spremna da budeš br. 2, a onda i poštovanja prema tom braku. Kakav god da je, mislim da se u krajnjoj liniji uopće ne trebaš upuštati u analiziranje tog braka, jer to nije tvoja stvar, bez obzira što se taj glupavi mu*onja vrti oko tebe.

Lično za mene bi lik bio antiprivlačan kad bi znala da je oženjen, a zaljubiti se ne bi mogla tek tako, jer preko te "male prepreke" ne bi mogla preći.

Jah i da te pitam još, zar ti ne bi bila sebi malo :roll: fufasta poslije? Mislim, ne trebam ni pominjati kakva bi bila u tuđim očima :roll: ...
U svojim postupcima me pravo zabole sta ce neki malogradjanin -seljak misliti o meni. Sto se tice fufizma, davno sam ga apsolvirala.
Jedni razlog zasto ne bih bila s njim je bol koju bih mozda nanela njegovoj zeni i opsta komplikacija.
Evo ti jedan link da se malo obrazujes. Mozda ima i u Sarajevu.Pa, pohadjaj . Ima se sta nauciti. Ne valja etiketirati ljude.

http://www.zenskestudie.edu.yu/pages/pocetna.htm
Bumbar

Post by Bumbar »

pesak...nidje veze...
pesak

Post by pesak »

Bumbar wrote:pesak...nidje veze...
Ako mislis tako, veoma gresis. Velike nepravde i uzasi pocinju od sasvim malih stvari. Treba i ti na Zenske studije.
Bumbar

Post by Bumbar »

pesak wrote:
Bumbar wrote:pesak...nidje veze...
Ako mislis tako, veoma gresis. Velike nepravde i uzasi pocinju od sasvim malih stvari. Treba i ti na Zenske studije.
neces vjerovati...ali sam bila...

zaista mi nije jasno kako smo od pitanja da li treba da se ti spetljas sa ozenjenim komsijom dosli na pitanje zena i emancipaciju zena. Ako mislis da je emancipacija zene to da se ne obazire na druge onda ne da moras na z.studije nego jos moras da ucis o osnovnim medjuljudskim odnosima.

I btw.ti ovdje ne zelis da pomognes zenu njegovoj kao sestri u borbi ili sta god (ovdje aludiran na studije) nego zelis da opravdas i cijelo vrijeme opravdavas muskarca...draga...to je ono to su ti patrijaharni okviri i tumacenja dali...muskarac je uvijek u pravu...on sebe treba da siri okolo a zena je ball and chain oko vrata i noge...i on je jadnik kojeg treba shvatiti...

molim te ne pretvaraj ovo u filozofska pitanja i rasprave...kao sto je bea rekla odmakni od filandrendona zbog same sebe ili reci zaboli me za svima...ja hocu.
pesak

Post by pesak »

Pa nije tacno,. Nemas prava. Ja branim princip slobode. Prva stvar koju bih s njim potegla je rasciscavanje njegovog odnosa sa zenom. Ne samo zbog mene. Nego zbog principa slobode i istine. Uostalom i ja sam suvise istinoljubiva osoba da bih se nesto krila. To nema blage veze sa patrijarhatom. Ja njemu ni u cemu ne povladjujem. Gresis.
/Iz najmanje, reklo bi se, nevazne , zivotne sitnice, moze se videti ceo princip ./
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

pesak, meni nije jasno sto se ti ne pokupis sa njim :? Sta te koci. Ti bio ko nesto, ali da... :D
Bumbar

Post by Bumbar »

pesak wrote:Pa nije tacno,. Nemas prava. Ja branim princip slobode. Prva stvar koju bih s njim potegla je rasciscavanje njegovog odnosa sa zenom. Ne samo zbog mene. Nego zbog principa slobode i istine. Uostalom i ja sam suvise istinoljubiva osoba da bih se nesto krila. To nema blage veze sa patrijarhatom. Ja njemu ni u cemu ne povladjujem. Gresis.
/Iz najmanje, reklo bi se, nevazne , zivotne sitnice, moze se videti ceo princip ./
lako je naci opravdanje za sve...branis princip slobode jako lose ako mene pitas i trazis opravdanje za njega a i za sebe..ti imas pravo da ti se svidja tko god hoces...to nitko ne spori...ali istovremeno postoji pitanje da li je moguce da tu bude nesto...ako on ima curu/zenu/etc. dok on sam to ne rjesi...ti treba da se maknes od filandrendona. Nije tvoj zadatak da mu otvoris oci...how yes no... :roll:
pesak

Post by pesak »

Mislim da je stvar gotova. Ona energija je sve manja. Sad samo treba da pustim da iskijam svu tu energiju i to je to. Mislim da je dobro kako je inace moglo biti. :-)
To ti je zakon atrakcije- on je odasiljao tu energiju, ja je nakupila, i sad moram da isijavam neko vreme, dok ne prodje... :)
mamica papucarka

pesak wrote:Mislim da je stvar gotova. Ona energija je sve manja. Sad samo treba da pustim da iskijam svu tu energiju i to je to. Mislim da je dobro kako je inace moglo biti. :-)
To ti je zakon atrakcije- on je odasiljao tu energiju, ja je nakupila, i sad moram da isijavam neko vreme, dok ne prodje... :)
Pa iskoristi ga barem jedan put. Time ces zeni ucinit uslugu tako sto ces joj otvorit oci i rijesit je idiota :oops: I svi sretni :)
pesak

Post by pesak »

mamica papucarka wrote:
pesak wrote:Mislim da je stvar gotova. Ona energija je sve manja. Sad samo treba da pustim da iskijam svu tu energiju i to je to. Mislim da je dobro kako je inace moglo biti. :-)
Pa iskoristi ga barem jedan put. Time ces zeni ucinit uslugu tako sto ces joj otvorit oci i rijesit je idiota :oops: I svi sretni :)
onda bih zloupotrebila sebe i njega.
jedino da se napijem, onda nema veze. :lol:
mamica papucarka

pesak wrote:
mamica papucarka wrote:
onda bih zloupotrebila sebe i njega.
jedino da se napijem, onda nema veze. :lol:

ja fakat ne kontam sta ti hoces od njega :D Ono, nisam procitala sve stranice na datu temu, pa mi stvarno nije jasno. :D
Prozor

Post by Prozor »

pesak wrote:
Bonnie-Clydova mala wrote:

U svojim postupcima me pravo zabole sta ce neki malogradjanin -seljak misliti o meni. Sto se tice fufizma, davno sam ga apsolvirala.
Jedni razlog zasto ne bih bila s njim je bol koju bih mozda nanela njegovoj zeni i opsta komplikacija.
Evo ti jedan link da se malo obrazujes. Mozda ima i u Sarajevu.Pa, pohadjaj . Ima se sta nauciti. Ne valja etiketirati ljude.

http://www.zenskestudie.edu.yu/pages/pocetna.htm
Ok, drago mi je da si skontala...
Post Reply