Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#501 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by PipiDugaDevetka »

MedenoSrce wrote:Kakvu sam heljdopitu pojela u buregdzinici Sadikovic :thumbup:
I ja sam svojevremeno otkrio čari pita kadda im dodam heljdu u zrnu. Je li ta Sadikovićevska heljdopita sa heljdom u zrnu?
Nije džaba heljda iz Kine, tamo se rađaju masovno novi ljudi,...na milione, stotine miliona ljudi,...to znači i da ljudi ''vode ljubav masovno''. Svojevremeno sam introspektivno spoznao da heljda u zrnu djeluje kao afrodizijak.

Gdje je tačno ta buregdžinica Sadiković , rado bih navratio na pitu heljdušu ako je ta heljda u zrnu?
MedenoSrce

#502 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by MedenoSrce »

PipiDugaDevetka wrote:
MedenoSrce wrote:Kakvu sam heljdopitu pojela u buregdzinici Sadikovic :thumbup:
I ja sam svojevremeno otkrio čari pita kadda im dodam heljdu u zrnu. Je li ta Sadikovićevska heljdopita sa heljdom u zrnu?
Nije džaba heljda iz Kine, tamo se rađaju masovno novi ljudi,...na milione, stotine miliona ljudi,...to znači i da ljudi ''vode ljubav masovno''. Svojevremeno sam introspektivno spoznao da heljda u zrnu djeluje kao afrodizijak.

Gdje je tačno ta buregdžinica Sadiković , rado bih navratio na pitu heljdušu ako je ta heljda u zrnu?

Nije heljda u zrnu. Slagana sirnica (kazu domaci sir, kajmak ako ne lazu) jufke od heljdinog brasna al' meni jako ukusna bila.
Nekadasnji Kaiser u ulici Kosevo je sada buregdzinica Sadikovic, na cosku prije klinickog. Jako cisto :thumbup:
agent_zero

#503 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by agent_zero »

Ne znam jesam li samo peh ili su ljudi jednostavno postali najblaže rečeno aljkavi?

Prošle hefte u žurbi kupim krompirušu u onoj buregdžinici ispod vojne bolnice i nađem dlaku.

Danas na pauzi odem do BBI-a, gore u pooboo, i opet nađem dlaku, ovaj put u bureku.

Pa majka mu stara, zar je toliko problem svezati kosu dok se pita pravi???
vicious

#504 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by vicious »

Buregdzinica "Kod Ramketa", na vrhu Bolnicke ulice, kod one raskrsnice prema Breci.
Pite ispod sača, burek vrhunski. Imaju i sjecani, pa čak i neki sa piletinom i gljivama! Zeljanica i krompiruša isto odlične, jedino sirnica se zna malo raspadati dok je vruća. :D
Imaju nešto i drugih jela (čorba, grah, piletina...), ali pite razvaljuju.
radenska

#505 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by radenska »

Pita Plus u Marka Marulica prekoputa Uniprometa, mantije i burek za cistu 10-ku :thumbup: nije premasna a tepsije blistaju :!:
semirizsvemira

#506 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by semirizsvemira »

[quote="Zavidim ti na apartmanu.
8-)[/quote]

haha :) izdajem pa mozes doci kada hoce 90€ je noc ali s obzirom da moze spavati 8 osoba u njemu strasan je :)[/quote]
za te pare buraz ja pa skoro u Tursku sedam dana
Kemal Malovčić

#507 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by Kemal Malovčić »

ŽIGO na merjeminom dvoru
agent_zero

#508 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by agent_zero »

Kemal Malovčić wrote:ŽIGO na merjeminom dvoru
Tu sam dlaku našao u krompiruši prošle hefte. Plus pita odozdo zagorila kao je prenoćila na vatri.
medjutim

#509 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by medjutim »

agent_zero wrote:Ne znam jesam li samo peh ili su ljudi jednostavno postali najblaže rečeno aljkavi?

Prošle hefte u žurbi kupim krompirušu u onoj buregdžinici ispod vojne bolnice i nađem dlaku.

Danas na pauzi odem do BBI-a, gore u pooboo, i opet nađem dlaku, ovaj put u bureku.

Pa majka mu stara, zar je toliko problem svezati kosu dok se pita pravi???
Mozda nije kosa :D
Sultan.Fatih

#510 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by Sultan.Fatih »

Definitivno po meni Sac. Bosna mi je premasna a mogu i buredzici iz ASDz-ja (buregdzinice). Sto se tice ascinica MICE :D
swatch

#511 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by swatch »

Kemal Malovčić wrote:ŽIGO na merjeminom dvoru
Fina je bila, dok mi jednom nije servirao burek sa kurbanskim mesom (dan - dva poslije Bajrama). Nakon tog iskustva burek mi se bio ogadio jedno vrijeme. Sada kupujem burek u Esmeraldi na Stupu i Bosanski burek na Grbavici. Mantije i burek kupim jos u Paneri kad me obaveze odvedu u tom smijeru.

Mada i dan danas se sjetim pite iz buregdzinice Dzinovic koju je otac cesto znao donijeti.
Gandra_1

#512 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by Gandra_1 »

Po meni odlicna novootvorena buregdzinica kod suda BiH na cosku Oklagija...
SmokingMan

#513 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by SmokingMan »

Ma najbolja je pita kada je mati ispeče 8-)
swatch

#514 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by swatch »

z1xter wrote:Ma najbolja je pita kada je mati ispeče 8-)
Najbolja i najsladja :thumbup:
Logovan

#515 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by Logovan »

z1xter wrote:Ma najbolja je pita kada je mati ispeče 8-)
:thumbup: :thumbup:
Kemal Malovčić

#516 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by Kemal Malovčić »

okreće se janje oko sunca
mayab

#517 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by mayab »

Posto je na ovoj temi pomenuta kao najbolja, skoro svaka pitara u gradu, mogu samo zakljuciti da stanovnici glavnog nam grada stvarno vole pitu, i(ili) da je nema loše.
Hajmo za promjenu pisati gdje nije baš nešto ta pita!
Melo15

#518 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by Melo15 »

mayab wrote:Posto je na ovoj temi pomenuta kao najbolja, skoro svaka pitara u gradu, mogu samo zakljuciti da stanovnici glavnog nam grada stvarno vole pitu, i(ili) da je nema loše.
U pekarama :-D :-D

A meni najbolja, buregdzinica izmedju slasticarne Stella i Aspeka na pofalicima.
sweets02

#519 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by sweets02 »

preko puta Venere na Nedjaricima nije loša pita. Mada je pita moje majke najbolja.
S4mpion

#520 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by S4mpion »

Melo15 wrote:
mayab wrote:Posto je na ovoj temi pomenuta kao najbolja, skoro svaka pitara u gradu, mogu samo zakljuciti da stanovnici glavnog nam grada stvarno vole pitu, i(ili) da je nema loše.
U pekarama :-D :-D

A meni najbolja, buregdzinica izmedju slasticarne Stella i Aspeka na pofalicima.
Kod Makedonca, slažem se, ubjedljivo najjača buregdžinica i cijene su im odlične.
johntra

#521 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by johntra »

neki dan pojedoh kod Makedonca sirnicu, koju jedem često dvije godine već, i stvarno nema bolje u gradu, ali ovaj put nije to to...nije isti sir korišten ili je do toga što nema gazde... :D
kolege su jele burek i krompir i kažu da je njima ok, nikakve razlike...inače, stvarno mu jesu bolje pite u gradu i plus je dobar gazda...
Alive

#522 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by Alive »

Poslusah vas danas u vezi ovog Makedonca i grdno se prevarih... Gori burek u zivotu nisam pojeo. Uzeo 400 grama, pojeo sam mozda 50 a ostalo bacio a hranu nikad ne odbijam niti ostavljam :-) Nikad vise! Duzni ste mi 4 KM :-)
Kemal Malovčić

#523 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by Kemal Malovčić »

pita u saču na čaršiji je vr
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#524 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by Velkoski »

Ma kak'a pita, deblja.
Kemal Malovčić wrote:pita u saču na čaršiji je vr
Al' im je jogurt marku i po' čini mi se, prevaranti.
Melo15

#525 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by Melo15 »

Alive wrote:Poslusah vas danas u vezi ovog Makedonca i grdno se prevarih... Gori burek u zivotu nisam pojeo. Uzeo 400 grama, pojeo sam mozda 50 a ostalo bacio a hranu nikad ne odbijam niti ostavljam :-) Nikad vise! Duzni ste mi 4 KM :-)
Da nisi u pogresnu otisao....jest da ja pretezno jedem sirnicu, jer je nigdje bolje nema, ali znam i za burek da je dobar, za razliku od MM-a jufka se ne raspada kad je rezes nozem..
Post Reply