pita od jabuka je fasovala isti dan....sva sam se ispekla (hocu ja da probam frisko iz rerne)
Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
- dacina_curica
hvala, hvala
pita od jabuka je fasovala isti dan....sva sam se ispekla (hocu ja da probam frisko iz rerne)

-
Leonid Breznjev
eh ovako!
kao prvo da podijelim komplimenata kilu i sedamstotridestidva komada na vasim kulinarskim podvizima! izgleda da ste u zadnje vrijeme promijenili nacin kuhanja kao i odnos prema hrani!
vecerasnju veceru i to samo glavno jelo zbogradi puno slika, nadjoh skladnim da postavim ovdje!
znaci govedje spikovano pecenje (od plecke 600 gr. za 4 osobe), na sosu od lisicarki i friskom bilju (samostalno traganje po sumama i gorama), pire krompir.
meso ocistio od koze i masne tvari
, spikovo* kroz sredinu i zaprzio (sve strane!) u tavi na jakoj temperaturi i malo ulja!
zatim pohranio u rernu, bez ulja, na max. 170° i ostavio da se lagahno pece!

posto je potraga za meni dragim gljivama (lisicarke i kozaruse) urodila plodom, odlucih se da od istih pripremim sosu iliti umak! gljive nikad nemojte prati vodom vec ih ocistite cetkicom i odrezite dijelove koji nisu u redu!

glazirao sitno izrezani luk i dodao gljive pa sve sautirao na puteru!
nemojte da u vasim sosovima nedostaje friskog bilja!
pri kraju ta sosa izgleda ovako

ne zaboravite u medjuvremenu arosirati! (poljevati i napirati saftom koje luci meso pri pecenju)
kada je pecenje gotovo transirate ga na tanje sajbe
ostavite par minuta da odstoji, da omeksa... i zatim na tanjir!
ili ovako
nadam se da je i ovo bila neka inspiracija za vas! samo da jos naznacim da ukupan meni kosta oko 12 KM! mala investicija a 4 osobe plaho vecerase! slike deserta i salate cu drugi put postaviti! uzivajte u kuhanju!! pozdrav svima!

kao prvo da podijelim komplimenata kilu i sedamstotridestidva komada na vasim kulinarskim podvizima! izgleda da ste u zadnje vrijeme promijenili nacin kuhanja kao i odnos prema hrani!
vecerasnju veceru i to samo glavno jelo zbogradi puno slika, nadjoh skladnim da postavim ovdje!
znaci govedje spikovano pecenje (od plecke 600 gr. za 4 osobe), na sosu od lisicarki i friskom bilju (samostalno traganje po sumama i gorama), pire krompir.
meso ocistio od koze i masne tvari
zatim pohranio u rernu, bez ulja, na max. 170° i ostavio da se lagahno pece!
posto je potraga za meni dragim gljivama (lisicarke i kozaruse) urodila plodom, odlucih se da od istih pripremim sosu iliti umak! gljive nikad nemojte prati vodom vec ih ocistite cetkicom i odrezite dijelove koji nisu u redu!

glazirao sitno izrezani luk i dodao gljive pa sve sautirao na puteru!
nemojte da u vasim sosovima nedostaje friskog bilja!
pri kraju ta sosa izgleda ovako

ne zaboravite u medjuvremenu arosirati! (poljevati i napirati saftom koje luci meso pri pecenju)
kada je pecenje gotovo transirate ga na tanje sajbe
ostavite par minuta da odstoji, da omeksa... i zatim na tanjir!
ili ovako
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
Arslane dragi
ogladnih u ova doba
Nego slucajno mi mati se zadesi sad u sobi i vidje ove slike
Zena je ostala paf

Nego slucajno mi mati se zadesi sad u sobi i vidje ove slike
Zena je ostala paf
-
Leonid Breznjev
ja sam u svako doba spreman za razmjenu recepata!ladyblue18 wrote:Arslane dragi![]()
![]()
ogladnih u ova doba
![]()
Nego slucajno mi mati se zadesi sad u sobi i vidje ove slike![]()
![]()
![]()
Zena je ostala paf![]()
-
Leonid Breznjev
meni se haman ovdje o glavi radi!
jos me se i mrzi! ccccc!

-
Leonid Breznjev
Uzviseni sacuvaj me od uroka! Amin!Bumbar wrote:Ivy wrote:Arslan? Jasta neg fino izgleda...Bumbar wrote: sad sam gladna...a pokusavam biti fina sa jelom...haha...izgleda haos pravooo...![]()
![]()
![]()
-
Leonid Breznjev
Ivy wrote:ako je kompliment urok onda budi bog s tobom druzeArslan wrote:Uzviseni sacuvaj me od uroka! Amin!Bumbar wrote:![]()
- dacina_curica
Arslane nenadjebiv si majke mi......nikad ja 'vako necu znati kuhati 
ho's se udati?
ho's se udati?
-
mamica papucarka
Vidite vi kod Arslana taktike.
Skolesase ga cure, a i zene
A onaj tamo Karabaja, karanana i ostali seksasi se satrase mameci
Arsla ispece dobar komad mesa i eto ti brale

A onaj tamo Karabaja, karanana i ostali seksasi se satrase mameci
Arsla ispece dobar komad mesa i eto ti brale
-
inspire_me
Moze li recept od ove torte sa spinatom ili kako je ti nazva quiche .... pravo mi dobro izgledalegionarka wrote:evo vecere.....pitu su pojeli prije nego sam uspjela uslikati![]()
![]()
prvo smo pravili pitu, burek slagani...
i onda tzv quiche.. sa spinatom i brdom sira
i gotov produkt...uspjela slikati dok nisu navalili...
-
mamica papucarka
Hadzinice, Dacina nam se ustelila sa kuhanjem.
(ljubi je majka, jos ce od nje i domacica postat
)
A fakat, sta je ovo sa zeljem
A fakat, sta je ovo sa zeljem
- danas
quiche je otvorena pita... samo moras naci ove otvorene kore (ja to kupim)... razvalis u pomascenu tepsiju, a onda posebno zbutas ko za zeljanicu... jaja, sira, mirelama, zelja... da bude malo 'cvrsce'... i nafilujes, ispeces i to je to...
ja imam drugi fil, od gljiva... karamelizirati crni luk jedan, onda dodati kombinaciju gljiva -- najbolje sampinjoni i shitaake i portobella -- i proprziti malo... ovamo iskombinovati mladi sir (ili cottage cheese), 2-3 jajeta, pakovanje kozjeg sira... sve pomijesati sa gljivama i to kao quiche fill... njam...
ja imam drugi fil, od gljiva... karamelizirati crni luk jedan, onda dodati kombinaciju gljiva -- najbolje sampinjoni i shitaake i portobella -- i proprziti malo... ovamo iskombinovati mladi sir (ili cottage cheese), 2-3 jajeta, pakovanje kozjeg sira... sve pomijesati sa gljivama i to kao quiche fill... njam...
-
mamica papucarka
mogla bih ovo probat napravit, samo se bojim da mi ovo moji nece jest (spinat)danas wrote:quiche je otvorena pita... samo moras naci ove otvorene kore (ja to kupim)... razvalis u pomascenu tepsiju, a onda posebno zbutas ko za zeljanicu... jaja, sira, mirelama, zelja... da bude malo 'cvrsce'... i nafilujes, ispeces i to je to...