Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Spliff.Master

#501 Re: reprezentacija

Post by Spliff.Master »

glog wrote:Ja, Dalas je bio bjelacka ekipa sa onim bledunjavim i pjegavim Finleyem, A.C Greenom i onim plavokosim arijevcima Hot Rod Williamsom i Samake Walkerom... Osim Nasha imali su sve zajedno 3 bijelca koji su igrali mozda po 15-tak minuta svaki !

Istina, kao tim su bili losi u poredjenju sa ostatkom lige, ali su stvari ubrzo kliknule na svoje mjesto...
i naravno jaka konkurencija Sam Casell-u za titulu najruznijeg NBA igraca ikada: POPYE JONES!!! :D
Spliff.Master

#502 Re: reprezentacija

Post by Spliff.Master »

i ne smijemo zaboraviti George Murasan-a!! :D
ovo...u vezi ovih ruznih :D
Mina_sa

#503 Re: reprezentacija

Post by Mina_sa »

Evo rezultat druge utakmice od juče: BIH - MAĐARSKA 82:71
arze

#504 Re: reprezentacija

Post by arze »

glog wrote:Ja, Dalas je bio bjelacka ekipa sa onim bledunjavim i pjegavim Finleyem, A.C Greenom i onim plavokosim arijevcima Hot Rod Williamsom i Samake Walkerom... Osim Nasha imali su sve zajedno 3 bijelca koji su igrali mozda po 15-tak minuta svaki !

Istina, kao tim su bili losi u poredjenju sa ostatkom lige, ali su stvari ubrzo kliknule na svoje mjesto...
Nash,Anstey,Bradley,Mursepp,Nowitzki... Pa pola ekipe bjelacke.. To je 5 ipak :shock:
Neelix

#505 Re: reprezentacija

Post by Neelix »

Spliff.Master wrote:i ne smijemo zaboraviti George Murasan-a!! :D
ovo...u vezi ovih ruznih :D
zar ima ruzniji

Image

:D
Epitop

#506 Re: reprezentacija

Post by Epitop »

Jel' ima gdje prenos ove utakmice protiv Crne Gore danas?
sesalmir

#507 Re: reprezentacija

Post by sesalmir »

Epitop wrote:Jel' ima gdje prenos ove utakmice protiv Crne Gore danas?
Ima na rtcg2 i na njihovom satelitskom kanalu, to je onaj koji je na kablovskoj, u 9 je tekma. Nema veze sto im je prva zvanicna pa ce se nalozit da uzmu i sto je na njihovom terenu al ipak treba da pobijedimo samo je bezze sto nam nece biti hukica, djedovica i bremera tako da cemo biti poprilicno oslabljeni, al idemo :bih: :bih: :bih: :bih:
Epitop

#508 Re: reprezentacija

Post by Epitop »

sesalmir wrote:
Ima na rtcg2 i na njihovom satelitskom kanalu, to je onaj koji je na kablovskoj, u 9 je tekma. Nema veze sto im je prva zvanicna pa ce se nalozit da uzmu i sto je na njihovom terenu al ipak treba da pobijedimo samo je bezze sto nam nece biti hukica, djedovica i bremera tako da cemo biti poprilicno oslabljeni, al idemo :bih: :bih: :bih: :bih:
Hvala na info.
abdulvehab

#509 Re: reprezentacija

Post by abdulvehab »

sesalmir wrote:
de mi samo reci molim te gdje to pise? da se znam skontat veceras :D jer ja nisam mogao pronaci prenos ni na jednoj televiziji. na sajtu tv crne gore isto ne pise. ni sat ni rtcg2.
hvala :wink:
alphonse kauders

#510 Re: reprezentacija

Post by alphonse kauders »

Zasad smo užas živi, sredina druge četvrtine a već imamo 11 izgubljenih lopti. Postavka igre je smijurija i sve se svodi da se doda lopta Teletoviću pa šta Bog da.. Crnogorci nas razbiše, al haj možda se i vratimo u meč:D
Layne

#511 Re: reprezentacija

Post by Layne »

alphonse kauders wrote:Zasad smo užas živi, sredina druge četvrtine a već imamo 11 izgubljenih lopti. Postavka igre je smijurija i sve se svodi da se doda lopta Teletoviću pa šta Bog da.. Crnogorci nas razbiše, al haj možda se i vratimo u meč:D
Ne samo da nas razbiše, nego i showtime prave, to neka dodavanja iza leđa, zakucavanja.....
sesalmir

#512 Re: reprezentacija

Post by sesalmir »

@abdulvehab : sad ti tek vidjeh post, a evo stvarno ima tekma, ja gledam na kablovskoj
Kriza smo jos kad i cg pocne igrat kvalifikacije za euro u a divizij necemo ni u kosarci evropskog vise vidjet. Nesovic mi je najgori ubjedljivo, mislim da on nije za reprezentacije, uopste ne znam sta iko od tih nasih strucnjaka vidi u njemu. Eto samo se tjesim da ce to bolje biti kad se J.R., huka i djedovic prikljuce.
alphonse kauders

#513 Re: reprezentacija

Post by alphonse kauders »

Nesovic je fakat uzas, dok se za Mirzu baš vidi da je beton. Evo smo ih k'o malo i stigli, ali smo generalno tanki..
Epitop

#514 Re: reprezentacija

Post by Epitop »

Izgleda da če biti stara Mensina "Iz dobre odbrane se izrodi dobar napad". Odbrana puno bolja od napada. Teletović je igrao malo hrabrije prema košu, valjda je shvatio da ima visinu i težinu za te stavri. Gordić klasa za sebe večeras.
Sve u svemu vjerovatno može bolje.
lerdi

#515 Re: reprezentacija

Post by lerdi »

Koliko je završila tekma?
sesalmir

#516 Re: reprezentacija

Post by sesalmir »

opacak i jazvin koji su cak startali, nesovic i milosevic mislim da nisu za kvalifikacija, al eto ocito nemamo nista bolje. Puno smo igraca rotirali tako da su svi imali finu minutazu, ali mislim da se do 1. tekme kvalifikacija treba iskristalisat maximalno 9 igraca koji ce iznijeti glavni teret, a ovi ostali treba da budu tu za nedaj Boze kakvih povreda i za igru u garbage time. Po meni 8 nosioca igre bi trebali biti bremer, gordic (koji me pozitivno iznenadio), ikonic, huka, djedovic, mirza, keno i kikanovic + jos po potrebi ovisno o situacij sa licnim ubacivati igrace. Opet kad skontam da su nam od ovih igraca falila trojica nije toliko ni lose bilo veceras protiv cg.
sesalmir

#517 Re: reprezentacija

Post by sesalmir »

lerdi wrote:Koliko je završila tekma?
79-74 za cg
jasko_ba

#518 Re: reprezentacija

Post by jasko_ba »

onaj nemanja mali je izvanredan igrač... :bih: :thumbup:
Comrad

#519 Re: reprezentacija

Post by Comrad »

alphonse kauders wrote:Nesovic je fakat uzas, dok se za Mirzu baš vidi da je beton. Evo smo ih k'o malo i stigli, ali smo generalno tanki..
Nisam gledao tekmu, ali rekoh ranije da je Nesovic bio kriza prosle kvalifikacije, a evo izgleda da to opet ponavlja. Samo ne znam sta li selektor vidi u njemu. :?
Dupli_skalp

#520 Re: reprezentacija

Post by Dupli_skalp »

ono je sramota da jedan onakav nešović igra za reprezentaciju, momak veze s vezom nema, ne zna organizirati napad, ne zna asistirati, nema šuta, ama baš niti jedan element bekovske igre nema... šta je samo lopti prodao i bacio u bunar, to je da te dragi Bog sačuva... jazvin i keno opet ponavljaju iste gluposti kao i u prošlim kvalifikacijama, izgubljeni, nemotivisani, uplašeni, jednom riječju nikakvi...

malom gordiću i teletoviću svaka čast i naklon do poda... ostali, izuzev katastrofalnih nešovića i kene, jako slabi i nedorečeni...
BIHfan

#521 Re: reprezentacija

Post by BIHfan »

da li je neko do vas upratio da je ovo njima historijska pobjeda?

mislim da nasi nisu pruzili 100% upravo iz tog razlgoa:)
Sociolog

#522 Re: reprezentacija

Post by Sociolog »

Gordic me fakat dobro, dobro iznenadio.. Odavno nisam vidio da se neko onako trudi i bori u nasem BIH DRESU, Bajramovic nekako ne motivisan, kao da mu je mrsko igrati.. u odbrani generalno slab..
BHG

#523 Re: reprezentacija

Post by BHG »

izgubili pa sta....nije kraj svijeta...protiv nalozenih crnogoraca kojim je ovo prva zvanicna utakmica i koju su morali dobiti pa kud puklo da puklo...crnogorci koji imaju itekako respektabilan tim....i vanserijskog trenera....ovaj rezultat i nije tako los...
s obzirom da nam se reprezentacija jos uvjek uigrava i da nam fale, jos uvjek, tri jaka igraca...ja nemislim da je igra tako uzasna...gordic je lud :D mirza i ikona u elementu....ostali su solidni s obzirom da su poprilicno mladi....jedina zamjerka ide keni i jazvinu....da se keno u pola trudi kad igra za reprezentaciju, koliko se trudi recimo mirza dje bi nam kraj bio...al dobro...bice bolje :D
kako god meni se ova ekipa svidja i mislim da ako sve bude kako treba mogli bi daleko dogurati... :bih:
Mina_sa

#524 Re: reprezentacija

Post by Mina_sa »

Crna Gora - BiH 79:74
(20:14, 22:17, 18:25, 19:18)

PODGORICA - Dvoran "Morača". Gledalaca: 4.000. Sudije: Šutulović, Lepetić, Rutešić. (svi Crna Gora)

Crna Gora: Bogavac, Jeretin 7, Bakić 13, Šćepanović 7, Borisov 4, Golubović 5, Cook, Vraneš 2, Nikolić 15, Koljević 10, Peković 10, Maraš 6. Selektor: Duško Vujošević.
BiH: Gordić 22, Opačak, Pajvić, Ikonić 8, Nešović 2, Milošević 5, Jazvin 4, Kikanović 4, Teletović 17, Bavčić 4, Bajramović 8. Selektor: Mensur Bajaramović.

detaljnije na sportsport.ba
JThomas

#525 Re: reprezentacija

Post by JThomas »

nije to individualno toliko loše, koliko nema nikakvih akcija. vidi se mensin prst tu :wink:
Post Reply