Paypal u Bosni i Hercegovini
Moderator: anex
-
Eborg
#501 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Hvala puno,put pod noge u onda u neki od narednih dana! 
-
Eborg
#502 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Za sve koji zhele znati,evo shta treba uchiniti...
Odete u RB banku,utaknete karticu u one info mashine i isprintate izvod.I tu cete vidjeti chetverocifreni broj kojim potvrdite karticu online...
I konachno,posljednje pitanje.Moram li sada ici na "Add funds" jer stoji 0.00 $ ili je spremno za kupovinu ovako?Jer kada idem na "Add funds" dobijem samo opciju "Transfer money from a bank account in the United States."
Odete u RB banku,utaknete karticu u one info mashine i isprintate izvod.I tu cete vidjeti chetverocifreni broj kojim potvrdite karticu online...
I konachno,posljednje pitanje.Moram li sada ici na "Add funds" jer stoji 0.00 $ ili je spremno za kupovinu ovako?Jer kada idem na "Add funds" dobijem samo opciju "Transfer money from a bank account in the United States."
-
JohnGotti
#503 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Ne moras. Niti mozes. Citaj sta pise par postova iznad. Placas normalno, a paypal ti optereti karticu tek onda...
-
Eborg
#504 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Kartica je verified na Paypalu,ima dovoljno novca na njoj i dobijem ovu poruku prilikom placanja:
This card cannot be used for this transaction. You can complete the checkout with another debit or credit card. Please enter your new card information below.
Rijech je o debitnoj Raiffeisen Bank Visa Electron kartici.

This card cannot be used for this transaction. You can complete the checkout with another debit or credit card. Please enter your new card information below.
-
whiplasher
#505 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Nekada je potrebno imati vise nova od potrebnog. Recimo, meni se desavalo da treba da platim 130$, a nece da prodje sa 140$. Tek kada sam imao negdje oko 150-160$, proslo je.Eborg wrote:Kartica je verified na Paypalu,ima dovoljno novca na njoj i dobijem ovu poruku prilikom placanja:
![]()
![]()
Samo pazi, iako uplata nije prosla, Visa te je vjerovatno zaduzila za taj iznos koji nije prosao. Provjeri stanje na bankomatu. Ako ti je skinulo taj iznos koji nije prosao, pricekaj par dana da ga vrate.
- shiljak
#506 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
evo jedno pitanje, nesto pokusao da platim preko paypala, i nakon klika na dugme "pay", pojavila mi se poruka:
"We cannot process your payment at this time. Please retry purcase with a different payment method. Contact PayPal Customer Service if you need future assistence"
A problem je u tome sto su mi se skinule u banci pare, iako mi se taj error pojavio, a ljudim kojima sam trebao platit kazu da ne vide da sam im uplatio na paypal, a ni ja ne vidim u onom izvjestaju ili kako se vec zove. Samo znam da mi u banci pise kao da sam platio paypalu..
Da nije neka lazna stranica bila? Pisalo je normalno http://www.paypal.com/itditditd.. kad sam placao..
"We cannot process your payment at this time. Please retry purcase with a different payment method. Contact PayPal Customer Service if you need future assistence"
A problem je u tome sto su mi se skinule u banci pare, iako mi se taj error pojavio, a ljudim kojima sam trebao platit kazu da ne vide da sam im uplatio na paypal, a ni ja ne vidim u onom izvjestaju ili kako se vec zove. Samo znam da mi u banci pise kao da sam platio paypalu..
Da nije neka lazna stranica bila? Pisalo je normalno http://www.paypal.com/itditditd.. kad sam placao..
Last edited by shiljak on 20/04/2009 13:52, edited 1 time in total.
-
Eborg
#507 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
A kome se trebam zhaliti?whiplasher wrote:Nekada je potrebno imati vise nova od potrebnog. Recimo, meni se desavalo da treba da platim 130$, a nece da prodje sa 140$. Tek kada sam imao negdje oko 150-160$, proslo je.Eborg wrote:Kartica je verified na Paypalu,ima dovoljno novca na njoj i dobijem ovu poruku prilikom placanja:
![]()
![]()
Samo pazi, iako uplata nije prosla, Visa te je vjerovatno zaduzila za taj iznos koji nije prosao. Provjeri stanje na bankomatu. Ako ti je skinulo taj iznos koji nije prosao, pricekaj par dana da ga vrate.
Imao sam vishe nego duplo potrebno za transakciju i dvaput sam pokushao da platim no oba puta sam odbijen.I danas odem u banku kad oni "rezervisali" novac za te dvije uplate.
Dakle,imam duplu uplatu na jednu te istu stvar a meni je sinoc prikazano da je uplata odbijena.Vidim da je dobro adresirana,tj. na lika koji prodaje tu stvar.A na mom Paypal accountu nishta ne pishe...
Od koga da trazhim ponishtenje,od banke ili Paypala?
- sale987
#508 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Eborg vjerovatno ces morati da cekas nekih 10...15 dana da ti to vrate na racun, dok ti to Visa ovjeri tamo....ali vratit ce sigurno, sad neznam jel ti mozes sta poduzeti da ti to brze urade (tesko da ces moci).
Ili si mozda probao da kupis recimo bubam nesto od 500km a mjesecni limit Vise E. je recimo 250km pa ti je odbilo.
Probaj sada ili kad ti vrate novca na racun otici negdje na ebay kupiti nesto od nekih 10km i vidi hoce li ti vratiti!
Ja koristim maminu visa vlassic od unicredit jest da ni sami Tito nezna koliko kad novca imas na njoj
ali barem sve uredno ide. Poz
Ili si mozda probao da kupis recimo bubam nesto od 500km a mjesecni limit Vise E. je recimo 250km pa ti je odbilo.
Probaj sada ili kad ti vrate novca na racun otici negdje na ebay kupiti nesto od nekih 10km i vidi hoce li ti vratiti!
Ja koristim maminu visa vlassic od unicredit jest da ni sami Tito nezna koliko kad novca imas na njoj
- shiljak
#509 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
evo danas im je dosam mail od paypala, i evo sta su rekli: (ni oni ne mogu da vide da sam platio sta, samo da je bilo "ponisteno")shiljak wrote:evo jedno pitanje, nesto pokusao da platim preko paypala, i nakon klika na dugme "pay", pojavila mi se poruka:
ako budem otisao u banku, ne vjerujem da cu moci povuci transakciju?? Mogu mi samo ponovo reci koliko je skinuto sa racuna..I apologise for the difficulty you've experienced. The credit or debit card
issuer has denied the card you are attempting to add to your account or use
to make a payment.
· Please note that when you register a card or update your card
information, PayPal requests a temporary authorisation of $1.00 USD. If
that amount is not authorised, the card cannot be used or updated
· The only information that PayPal receives is that the card provider
has declined usage of this card. We can only advise that you contact the
card's issuing bank for more information regarding the denial, as any
resolution must be sought from that institution
Please let me know if you need further assistance.
Sincerely,
Kevin
PayPal, an eBay Company
-
whiplasher
#510 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Ako vam uplata ne prodje, Visa ce vas fiktivno zaduziti za taj iznos, sto ne znaci da vam je taj iznos i skinut. Potrebno je sacekati 15-ak dana da VISA rasknjizi i stornira te iznose. Posle toga ce sve biti ok.
Jedan savjet za sve: Na kartici uvijek drzite 100KM koje necete trositi, koje ce samo biti taj iznos "preko" potrebnog. Upravo iz razloga da ne bi dolazilo do ovakvih stvari. Ja sam se jednom opekao tako (cekao sam 12 dana da rasknize), odsada uvijek drzim 100KM iznad potrebnog iznosa.
@Eborg - Kod tebe je onda problem u necemu drugom. Ako imas 2x iznos i nece da prodje, problem je definitivno u necemu drugom.
Jedan savjet za sve: Na kartici uvijek drzite 100KM koje necete trositi, koje ce samo biti taj iznos "preko" potrebnog. Upravo iz razloga da ne bi dolazilo do ovakvih stvari. Ja sam se jednom opekao tako (cekao sam 12 dana da rasknize), odsada uvijek drzim 100KM iznad potrebnog iznosa.
@Eborg - Kod tebe je onda problem u necemu drugom. Ako imas 2x iznos i nece da prodje, problem je definitivno u necemu drugom.
- shiljak
#511 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Meni je covjek iz banke rekao da sam imao transakciju, tj. da sam platio toliko i toliko novca, vjerovatno oni znaju da li je iznos zaduzen ili skinut??whiplasher wrote:Ako vam uplata ne prodje, Visa ce vas fiktivno zaduziti za taj iznos, sto ne znaci da vam je taj iznos i skinut. Potrebno je sacekati 15-ak dana da VISA rasknjizi i stornira te iznose. Posle toga ce sve biti ok.
evo tacna slika sta mi se bilo pojavilo:

i sto je najgore, dva puta sam pokusao, pa su mi skinuli dvaput
Ako i dalje mislis da bi mi trebali vratiti, evo dalje
Ja sam zablokirao karticu, I da li ce mi sada probati poslati na tu karticu taj novac, tj. da li ce mi ovi iz banke moci obavjestiti da mi hoce da vrate taj "zaduzeni" iznos iako sam zablokirao karticu (rekli su da je mogu odblokirati kad ja hocu). Ja bi vise voli tako da mi ostane zablokirana, jer ako je ta stranica lazna, onda bi mi mogli skinuti jos novca.. Ili da skinem sa racuna sav novac i odblokiram karticu
- sale987
#512 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Nije bilo potrebe za blokiranjem kartice, mene bi bilo strah da mi mozda nece vratiti taj novac koji je skinut ako je blokirana
. Trebao si probati ono sto sam ti napisao gore, ili mozes probati meni poslati 1Euro kad odblokiras pa da vidis je li sve u redu(vracam). Mozes li nam reci koliko si iznos pokusao uplatiti jer visa ima neki mjesecni limit potrosnje pa mozda to nije u redu???
A stranica nemoze biti lazna ako ide ovako http://www.paypal.com/ba....blablabla_s ... je_nebitno. Jel mozes na imageshack uploadovat citav prozor placanja preko PP a ne samo ovo malo da vidim stranicu (normalno prekrizi brojeve kartice itd)!!!
A stranica nemoze biti lazna ako ide ovako http://www.paypal.com/ba....blablabla_s ... je_nebitno. Jel mozes na imageshack uploadovat citav prozor placanja preko PP a ne samo ovo malo da vidim stranicu (normalno prekrizi brojeve kartice itd)!!!
-
whiplasher
#513 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Evo veceras sam namjerno pokusao kupiti nesto od 109KM, a na karitici sam imao 111KM. Nije proslo, i vjerovatno su me zaduzili za tih 109KM. Sutra cu uplatiti jos 30Km i mislim da ce uplata proci, a tih 111KM koje nisu prosle vratice mi za 10-tak dana. Bar je do sada tako bilo....
Pazi, ne ide to tako. Visa zaduzuje taj iznos u slucaju da se javi prodavac, znaci ne skida ti sa racuna taj novac. Ti ces na salteru i dalje imati pravo stanje, a ako uplata nije prosla, kao sto nije, nikada ti nece skinuti taj novac. Nego ce ga vratiti posle odredjenog vremena provedenog u "pendingu". Isto je tako i meni bilo par puta, a evo i veceras opet. 10-tak dana biti cu u minusu na bankomatu, i posle toga ce se sve srediti. NEma potrebe za panikom.
Pazi, ne ide to tako. Visa zaduzuje taj iznos u slucaju da se javi prodavac, znaci ne skida ti sa racuna taj novac. Ti ces na salteru i dalje imati pravo stanje, a ako uplata nije prosla, kao sto nije, nikada ti nece skinuti taj novac. Nego ce ga vratiti posle odredjenog vremena provedenog u "pendingu". Isto je tako i meni bilo par puta, a evo i veceras opet. 10-tak dana biti cu u minusu na bankomatu, i posle toga ce se sve srediti. NEma potrebe za panikom.
- shiljak
#514 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Ali kako kazes prvo da zaduze novac a ja i dalje u banci vidim kao da nije nista skinuto, a onda kazes da ce mi vratiti pare poslje odredjenog vremena?whiplasher wrote: Pazi, ne ide to tako. Visa zaduzuje taj iznos u slucaju da se javi prodavac, znaci ne skida ti sa racuna taj novac. Ti ces na salteru i dalje imati pravo stanje, a ako uplata nije prosla, kao sto nije, nikada ti nece skinuti taj novac. Nego ce ga vratiti posle odredjenog vremena provedenog u "pendingu". Isto je tako i meni bilo par puta, a evo i veceras opet. 10-tak dana biti cu u minusu na bankomatu, i posle toga ce se sve srediti. NEma potrebe za panikom.
Koliko sam ja skonto, razila izmedju uspjesnog i neuspjesnog placanja je uspjesno-skinuli ti sa racuna novac i to je to, a neuspjesnog-skinuli ti sa racuna novac, ali ces dobiti nazad za 15-ak dana.
Meni je skinuto sa racuna, a paypal prijavio gresku prilikom placanja.
sto se tice onog linka bio je paypal.com/ba... samo sam tako sacuvao sliku pa nema mi gore linka
a ako recimo ne odblokiram karticu i ne vrate mi zbog toga pare, gdje taj novac ide, mora negdje valjda?
- sale987
#515 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Ma idi ti slobodno odblokiraj karticu onda, nece ti PP skinuti jos novca. TO ti je nesto slicno kao kad ti ubacis karticu u bankomat i on ti pojede novac
Javi mi se na PM ako odblokiras da ti javim koji je moj PP da probamo obaviti jednu mini transakciju od 0,5eura
. Nemoj da se plasis 100% ce da ti vrate nisi prvi.
-
whiplasher
#516 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Vidi ovako, tu je.e lud zbunjenog
Ne zna se ni ko pije ni ko placa. Vidi sta se meni jutros desilo. Imao sam 111KM na racunu. Sinoc probam da platim patike na ebay 109KM i ne prodje. Jutros odem u banku i uplatim na karticu jos 60KM. Vratim se, probam da platim jos 2x taj iznos 109KM i ne prodje. Odem na bankomat, kad ono stanje 23KM u plusu. Znaci da me je zaduzio za ta 3x od 109KM 149KM, umjesto 327KM?! Kako to sad, nemam pojma.
U principu nemas razloga da brines, uostalom kao ni ja. Oni ce taj novac neko vrijeme drzati u takozvanom pendingu, a nakon tog vremena ce vratiti novac (meni konkretno taj iznos od 149KM na koji su me zaduzili). Moraju ga vratiti jer uplata nije prosla, paypal nije uzeo novac.
Od svega toga meni je najgore da se sad objasnjavam sa prodavcem na ebay-u. Da mu objasnim sta se desilo i da me saceka 10-tak dana, da mi ne daje negativan feedback.
U principu nemas razloga da brines, uostalom kao ni ja. Oni ce taj novac neko vrijeme drzati u takozvanom pendingu, a nakon tog vremena ce vratiti novac (meni konkretno taj iznos od 149KM na koji su me zaduzili). Moraju ga vratiti jer uplata nije prosla, paypal nije uzeo novac.
Od svega toga meni je najgore da se sad objasnjavam sa prodavcem na ebay-u. Da mu objasnim sta se desilo i da me saceka 10-tak dana, da mi ne daje negativan feedback.
- shiljak
#517 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
ok, evo prvo cu da ipak skinem malo para sa racuna, pa cu da odblokiram
, obavit cu to sutra/prekosutra..
evo sta mi je paypal ovaj put odgovorio:

evo sta mi je paypal ovaj put odgovorio:
Ovo me crveno zabrinjava samoI have reviewed your account and it shows that on April 18, 2009 you
attempted to pay
$35.88 USD and each one of these transactions were denied
because your credit card failed verification. What this means is that there
have not been any funds taken from your card or your bank account.
With transactions like this PayPal will go to the bank twice for the funds.
The first time is for an authorization and the second time will be for the
klix funds. In this case the funds were not authorized by your bank so
they were never collected.
-
whiplasher
#518 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Pa da, Visa ce rezervisati taj novac i cekat ce 10-ak dana da se neko javi po te pare. Posto se paypal nece javiti, stornirace taj iznos i ponistiti uplatu.
Ma nista gore nego zezati se oko paypal-a i uplata. Ovi u banci pojma nemaju, kada im pricam o mom problemu,gledaju u mene ko tele u sarena vrata. Evo sad mi je skinuto 149KM, a roba nije porucena, prodavac ceka na placanje. Kako su dosli do iznosa 149KM nemam pojma, kada mi tri puta nije prosla uplata od 109KM. Al ajd bice bolje, valjda....
Ma nista gore nego zezati se oko paypal-a i uplata. Ovi u banci pojma nemaju, kada im pricam o mom problemu,gledaju u mene ko tele u sarena vrata. Evo sad mi je skinuto 149KM, a roba nije porucena, prodavac ceka na placanje. Kako su dosli do iznosa 149KM nemam pojma, kada mi tri puta nije prosla uplata od 109KM. Al ajd bice bolje, valjda....
-
Eborg
#519 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Pisao sam Paypalu i pazite odgovora...
After reviewing your PayPal account, it shows that this card is registered
as a normal Visa.
Unfortunately PayPal payment system do not support Visa electron. The way
you have registered it make it work for the confirmation process, but the
system when it recognize it as a Visa electron reject the payments.
I advise you to check with your bank in order to change it for a normal
visa credit card.
WTF?
After reviewing your PayPal account, it shows that this card is registered
as a normal Visa.
Unfortunately PayPal payment system do not support Visa electron. The way
you have registered it make it work for the confirmation process, but the
system when it recognize it as a Visa electron reject the payments.
I advise you to check with your bank in order to change it for a normal
visa credit card.
WTF?
-
whiplasher
#520 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Glupost!! Pa kod mene je Visa Electron Uni kredit banke?!
- ovajonaj
#521 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
sad si nas usosio sve.. 
meni je jucer odbilo izvrsiti transakciju necega sto sam kupio na ebayu... napisalo mi da upisem neku drugu credit card... i ja haj reko kasnije cu... i kasnije ja prvo reko da probam sa istom karticom opet izvrsiti isplatu i ono prodje... a sad mi istice ova kartica u maju pa cemo vidjeti kad je budem produzavao tj stavljao drugu ali istu da li ce mi je odbiti ili prihvatiti...
meni je jucer odbilo izvrsiti transakciju necega sto sam kupio na ebayu... napisalo mi da upisem neku drugu credit card... i ja haj reko kasnije cu... i kasnije ja prvo reko da probam sa istom karticom opet izvrsiti isplatu i ono prodje... a sad mi istice ova kartica u maju pa cemo vidjeti kad je budem produzavao tj stavljao drugu ali istu da li ce mi je odbiti ili prihvatiti...
- shiljak
#522 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
evo meni danas zena rece imas pare na cekanju, i rekla je da bi trebalo dobiti pare nazad
. I kaze mozes primat novac ako ti je zablokirana kartica..
meni se naklikalo izgleda cetiri puta
umalo u minus da odem 
Eto cekat cu da mi se to vrati, pa cu pokusat da platim nesto drugo.
meni se naklikalo izgleda cetiri puta
Eto cekat cu da mi se to vrati, pa cu pokusat da platim nesto drugo.
- sale987
#523 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Cudno stvarno, bas sam primijetio da neki ljudi govore da im Visa Electron od Raiffaisen dobro ide, svasta. BTW kod mene je Visa Classic od Unicredit sve uredno. Idi ti probaj na bankomat dici koju KM da vidis jel uopste daje lovu 
- shiljak
#524 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
a sto ste zapeli, pa nemam kartice, izgubio negdje 
-
Eborg
#525 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Pokushao sam danas ponovo i proshlo je.
Toliko oko toga da ne mozhe Visa Electron,stvarno su bezze!
Josh se samo nadam da ce mi se pojaviti na rachunu one uplate shto nisu proshle!
Toliko oko toga da ne mozhe Visa Electron,stvarno su bezze!
Josh se samo nadam da ce mi se pojaviti na rachunu one uplate shto nisu proshle!