Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
madner

#501 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by madner »

Da li je povrijedjena?

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/crna ... a-se-mrtva

Nisu objavili ni ime dadilje.

ni ove dvojce

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/crna ... iz-maglaja

Mislim da nije nesto smisljeno.
texel

#502 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by texel »

Možda brutalno, ali vjerovatno jedino rješenje za Sikiriće i ekipu :
Image
radijator

#503 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by radijator »

Comrad wrote:
Iz policije pojašnjavaju da postoje indicije da je golf 3 prošao kroz crveno svjetlo na semaforu, te da je na njega naletio golf 5, kojim je bez položenog vozačkog ispita upravljao 17-godišnji Damir V. On se, navodno, utrkivao sa bijelim BMW-om i zbog velike brzine nije se mogao zaustaviti kada mu je put prepriječio golf 3.
Kantonalni tužilac Cvjetko Ostojić ističe da će nakon pregleda snimaka policijskih kamera na semaforima precizno znati ko je uzrokovao udes. Ističući da nije uobičajeno da se osumnjičeni za izazivanje saobraćajnih nesreća zadržavaju u pritvoru, tužilac je dodao da je Andreju Dominiku Murasovu ipak oduzet pasoš. Ostojić je pojasnio da će Damir V., koji je vozio golf 5, ukoliko se utvrdi da nije skrivio saobraćajnu nesreću, prekršajno odgovarati samo za vožnju bez vozačke dozvole, zbog čega je, kako smo već objavili, već tri puta prije ovog slučaja prijavljivan.
Znaci ako nemas vozacku, mozes slobodno voziti 150 po gradu, boli te q. Platis samo kaznu za vozacku i cao. Ako je i ovaj u trici prosao kroz crveno, jel se zapitao ovaj flower da mozda ne bi bio toliko jak udes da ovaj mali u petici nije vozio toliko brzo, da je isao koliko treba da ide 60-70 km/h sigurno bi posljedice bile manje katastrofalne.
Dajte ba ljudi, ili čitajte kako treba, ili nemojte nikako.
Fino piše "ukoliko se utvrdi da nije skrivio saobraćajnu nesreću, prekršajno će odgovarati samo za vožnju bez vozačke dozvole".
jennisjoplin

#504 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by jennisjoplin »

dushmanka_sa wrote:
madner wrote:Maloljetnicima ne objavljuju imena.
Majka je bila s njim, saučesnik. Ona je punoljetna. Gdje je njeno prezime?
u danasnjem havazu pise da u polcijskom zapisniku nije majka bila sa njim vec samo on, gdje su svjedoci koji su vidjeli zenu kako sjedi u golfu? :(
mericak

#505 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by mericak »

dushmanka_sa wrote:
Ostojić je pojasnio da će Damir V., koji je vozio golf 5, ukoliko se utvrdi da nije skrivio saobraćajnu nesreću, prekršajno odgovarati samo za vožnju bez vozačke dozvole, zbog čega je, kako smo već objavili, već tri puta prije ovog slučaja prijavljivan.
Dobro su se sjetili. Treća NEsreća. I opet će njemu babo i maaajka Igbala kupiti bibi da gazi djecu. A očito je da mu roditelji planiraju tek za 18ti rođendan pokloniti polaganje vozačkog, ovo je bio samo test izdržljivosti.

Nesretnoj djevojci želim da počiva u miru. :(
Iz dana u dan je sve očiglednije da država "njeguje" mlade kriminalce da bi što kvalitetnije izrasli u što veće zlo. Kakva nam je budućnost u ovom gradu i državi, kad svjesno dopuštamo formiranje najgorih zločinaca?
lejlasa

#506 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by lejlasa »

Pise da je to ono sto je taj maloljetni vozac izjavio policiji. Mogao je on reci da mu je mama i na Marsu bila u tom trenutku...
amrica

#507 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by amrica »

jennisjoplin wrote:
dushmanka_sa wrote:
madner wrote:Maloljetnicima ne objavljuju imena.
Majka je bila s njim, saučesnik. Ona je punoljetna. Gdje je njeno prezime?
u danasnjem havazu pise da u polcijskom zapisniku nije majka bila sa njim vec samo on, gdje su svjedoci koji su vidjeli zenu kako sjedi u golfu? :(
ISTI TAJ HAVAZ OD 26.08.

Ljekari se bore za život njemačke državljanke
U udesu učestvovali "golf 3" koji je vozio Andrej Dominik Murasov i "golf 5" kojim je upravljao 17-godišnji Damir V....
26.08.2008. 10:05

U saobraćajnoj nesreći koja se sinoć oko 20.25 sati dogodila u sarajevskom naselju Pofalići opasne po život povrede zadobila je njemačka državljanka Ana Marija Negler.

Na raskrsnici ulica Zmaja od Bosne i Hamdije Čemerlića sudarili su se "golf 5" (821-M-436) kojim je upravljao 17-godišnji Damir V. i "golf 3" (STA-ZK-172), za čijim je volanom bio Nijemac Andrej Dominik Murasov.

Teško stanje

U Centar urgentne medicine bolnice Koševo, kako nam je potvrđeno u ovoj ustanovi, dovezeni su Ana Marije Negler i Vildana Bajrović. Obje su bile putnice u "golfu 3".

Vildana Bajrović je prošla sa lakšim povredama, posjekotinama i modricama, ali je bila u šoku. Ana Marije Negler, pored loma obje noge, zadobila je i hematom na glavi, te napuknuća slezene i jetre.

Prema informaciji koju smo dobili od portparola KCUS-a Biljane Jandrić, u veoma teškom i besvjesnom stanju odmah je upućena na operaciju. Do zaključenja ovog broja ljekari su se borili za njen život.

Prema izjavama očevidaca, "golf 5" se velikom brzinom kretao od Marindvora u pravcu Ilidže i utrkivao se sa bijelim BMW-om. U tom trenutku, "golf 3" je na semaforu iz pravca Ilidže skretao ka ulici Hamdije Čemerlića.

"Golf 3" je, kako je sam vozač Murasov naveo, prošao kroz crveno svjetlo, a u njegovu zadnju desnu stranu svom silinom je udario "golf 5" koji se zbog velike brzine nije uspio na vrijeme zaustaviti.

Po dolasku na mjesto udesa, policajci su pored "golfa 5" zatekli samo uplakanu Damirovu majku Igbalu, koja je bila s njim u automobilu. Damir je otišao sa lica mjesta.

Želeći zaštititi maloljetnog sina koji je vozio bez položenog vozačkog ispita, Igbala je navela da je za volanom bila ona.

Međutim, više osoba je kazalo da je sa vozačevog mjesta izašao mladić, pa je nešto kasnije ona ipak priznala da je vozilom upravljao njen sin i pozvala ga je da se vrati.

Očevici su nam ispričali da je udar bio strahovit. Na oba "golfa" pričinjena je velika materijlna šteta, a "golf 3" njemačkih oznaka je poslije sudara izletio s ceste i završio na trotoaru. Iz njega su se svuda po cesti rasuli šatori, stolice, hrana... Stradale žene i muškarac koji je vozio taj automobil navodno su se vraćali sa kampovanja.

Policajci su mjesto nesreće ogradili trakama, a za vrijeme uviđaja raskrsnica je bila potpuno blokirana i saobraćaj se glavnom gradskom cestom odvijao otežano.
malizeleni

#508 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by malizeleni »

atko wrote:
malizeleni wrote:Ja nisam nikad vozio brze od 260.
Tek napravljena prva dionica auto puta Vogosca-Ilijas i moj rodjak (dijasporac :D ) dosa sa mercedesom CL600 i kad god prodjemo tu dionicu on raspali 250 ... i pitam ga ja znas li koliko predjemo metara u sekundi... suti on i kaze 15-ak :lol: ... kazem mu ja skoro 70 ... suti (i usporava :lol: ) i kad je spustio na 160 kaze uuuuu mnogo :lol:

Znaci dzba ti ABS,ESP, SFS, GBP, SBB KBB :D sve je u glavi i fico i mercedes se vozi mozgom ;-)
Kontrolisani uslovi na stazi, odnosno sporednom aerodromu, audi RS6 :)

Inache rijetko kad predjem preko 140. Najvise iz ekonomskih razloga. 550km na pun rezervoar pri brzin od 130/140. 360km na isti pri brzini od 170/180. Pa onda kontaj :)

Sto se tiche ove zadnje saobracajne sa 2 golfa, mali ce vozati auto zabranili mu ili ne da ima vozacku. S obzirom da je 3 puta prijavljivan za isto, kakve koristi. Bilo gdje drugo sem u BIH, zavrsio bi u zatvoru barem 6mj, poslje napunjene 18te naravno. Isto tako je vazno navesti da je preticao kroz polje za odvajanje, gdje je i pukao u golfa koji je prelazio raskrsnicu, krivica za sudar je dijeljena, krivica za smrt djevojke, zna se cija je.
VR6

#509 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by VR6 »

Ljudi o kakvih 150 km/h pricate ovdje?! Da je udario tom brzinom u tricu, nista ni od petice ne bi ostalo.

Inace i taj semafor tamo je malo cudan, jucer idem iz grada, upali se zeleno na semaforu, al iz pravca tamo gdje je isla trica, prolazi neki auto i za njim centrotrans autobus (to se desava neke 2-3 sekunde nakon paljenja zelenog autima koji idu iz grada). Vidim ovdje vecina ne razmislja realno, nego su vec malog okrivili 100% - ne kazem da i nije kriv. No zakon je jasan, mislim ako je trica prosla kroz crveno, da ce to ovdje igrati kljucnu ulogu. Vjerovatno da iskusan vozac ne bi napravio udes koji je napravio ovaj sa peticom, no to je sad druga prica.

No kako kaze ona pjesma "zar je vazno ko je kriv, kad se vec sve to desi". Steta zivota... :|
madner

#510 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by madner »

malizeleni wrote: Inache rijetko kad predjem preko 140. Najvise iz ekonomskih razloga. 550km na pun rezervoar pri brzin od 130/140. 360km na isti pri brzini od 170/180. Pa onda kontaj :)
Kolka ti je satnica?
atko

#511 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by atko »

@malizeleni samo sam se sjetio rodjaka kad si ti spomenuo 260 nista se nije odnosilo na tebe :)
dzenny_09

#512 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by dzenny_09 »

Danas u 11:15 sati na raskrsnici Mejtas(kod restorana Dzam-Dzan)desio se blazi udes vozila Sarajevo taxi i poznatog nam komentatora Sabahudina Topalbecirevica.U automobilu su bila prisutna i djeca pomenutog sportskog komentatora ali na svu srecu,pored (ne bas velikih)steta na automobilu,niko nije stradao.
Ko je bio kriv,zaista ne mogu sa sigurnoscu tvrditi jer sam bila u sporednoj ulici ali stravican udar i isprepadana lica djecice,vozaca i prolaznika,sve su govorila.
jennisjoplin

#513 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by jennisjoplin »

dzenny_09 wrote:Danas u 11:15 sati na raskrsnici Mejtas(kod restorana Dzam-Dzan)desio se blazi udes vozila Sarajevo taxi i poznatog nam komentatora Sabahudina Topalbecirevica.U automobilu su bila prisutna i djeca pomenutog sportskog komentatora ali na svu srecu,pored (ne bas velikih)steta na automobilu,niko nije stradao.
Ko je bio kriv,zaista ne mogu sa sigurnoscu tvrditi jer sam bila u sporednoj ulici ali stravican udar i isprepadana lica djecice,vozaca i prolaznika,sve su govorila.
pošto svi znamo komentare bahtine i posto svi znamo ponašanje sarajevo taksi (čast izuzecima kao npr na stajalištu marijindvor) ne bi me cudilo da su obojica krivi :lol:
dzenny_09

#514 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by dzenny_09 »

Ne znam zaista ko je bio kriv...al vidjela sam na Bahinom licu da je covjek sav istraumiran.
jennisjoplin

#515 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by jennisjoplin »

dzenny_09 wrote:Ne znam zaista ko je bio kriv...al vidjela sam na Bahinom licu da je covjek sav istraumiran.
gdje neće kada su djeca u autu, svi bismo bili, nadam se da djeci nije ništa i da ova događaj neće ostaviti nikakvih posledica na njihovu psihu :thumbup:
dzenny_09

#516 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by dzenny_09 »

Na svu srecu,nikom nista nije bilo.Znam samo da je covjek koji radi u trafici odmah pritrcao i uveo djecu u pomenuti objekat,predpostavljam,do dolaska policije.Iskreno receno nisam se zadrzavala a i bio mi je malo glupo i mahalaski sad stajati i promatrati citavu situaciju "Ko je kriv,ko nije kriv".
Hvala Bogu sva je proslo bez velikih posljedica,a za djecu...nadam se takodje da nece imati traume od pomenutog sudara.
Atrus

#517 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Atrus »

Trenutno sam u vasem gradu. Ljudi sa kockastim glavama "upravljaju" automobilima ili bolje receno, kotrljaju se sa istima. Strah me je tih bica. Strah me mama Igbale. Znam da je majka budale uvijek trudna. Nadam se da cu se vratiti u novu domovinu u jednom komadu. Pricat cu price o mami Igbali koja se trka sa maloljetnim sinom za trofej Zlatna Dzamija Sarajeva.
Neelix

#518 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Neelix »

ljudi, imali smo na forumu direktnog svjedoka udesa (mislim da mu je nick Thegodfather) i on je prije par stranica napisao da mama uopste nije bila u autu nego da je dosla vrlo brzo nakon udesa...ne znam zasto bi covjek lagao, ako je vidio sve :roll:
Simplay

#519 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Simplay »

Atrus wrote:Trenutno sam u vasem gradu. Ljudi sa kockastim glavama "upravljaju" automobilima ili bolje receno, kotrljaju se sa istima. Strah me je tih bica. Strah me mama Igbale. Znam da je majka budale uvijek trudna. Nadam se da cu se vratiti u novu domovinu u jednom komadu. Pricat cu price o mami Igbali koja se trka sa maloljetnim sinom za trofej Zlatna Dzamija Sarajeva.
Nije zlatna, nego zelena dzamija, moj strangeru... :roll:
A-R-N-I

#520 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by A-R-N-I »

Moj se komentar ne odnosi na saobracajnu nesrecu od neku noc, da kako mogu utukao bih maljem maloljetnika i mamu mu, po meni najveci krivci za ovu nesrecu su policija i tuzilastvo i zakoni koji su nikakvi,, a sad komentar na atrusov post

Atrus wrote:Trenutno sam u vasem gradu. Ljudi sa kockastim glavama "upravljaju" automobilima ili bolje receno, kotrljaju se sa istima. Strah me je tih bica. Strah me mama Igbale. Znam da je majka budale uvijek trudna. Nadam se da cu se vratiti u novu domovinu u jednom komadu. Pricat cu price o mami Igbali koja se trka sa maloljetnim sinom za trofej Zlatna Dzamija Sarajeva.

Ko si ti da ocjenjujes ko je kockasta glava a ko nije???' zivis negdje daleko dodjes na par dana i ocjenjujes!!! To tamo gdje ti zivis nema kocki i saobracajnih nesreca, sto si ba dolazio ako te je strah, da se nisi osjetio ugrozen :lol: :lol:, vratit ces se ti u jednom komadu od dakle si i dosao, ne brini, al mojne majke ti nam ponovo dolaziti!!!!!
van Basten

#521 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by van Basten »

danas sam prolazio Velešićima, ul. M. ef Pandže (broj oko 389), kad vidjeh auto poljubilo zgradu, debelo uništeno sprijeda, i još jedno spucano straga. Ne stigoh vidjeti ni koje marke su auta a kamoli uslikati... al ako je ko bio i zna detalj više...
madner

#522 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by madner »

Neelix wrote:ljudi, imali smo na forumu direktnog svjedoka udesa (mislim da mu je nick Thegodfather) i on je prije par stranica napisao da mama uopste nije bila u autu nego da je dosla vrlo brzo nakon udesa...ne znam zasto bi covjek lagao, ako je vidio sve :roll:
Ta verzija ima puno vise smisla.
delightful

#523 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by delightful »

arni:
da kako mogu utukao bih maljem maloljetnika i mamu mu
ljudi dragi, cujete li se vi?!
ili, da postavim to pitanje na drugi nacin. zamislite tako, u nastupu ogorcenosti i potrebe za dijeljenjem instinktivne pravde ovakvo nesto izjavite pred svojim trogodisnjim, cetverogodisnjim, x-godisnjim djetetom, koje to negdje u podsvijesti pohrani i za deset, petnaest godina bude svjedokom nekog strasnog dogadjaja i nekoga ubije jer misli da je to normalno?
ubi me preteska rijec. bas. :(
Leonid Breznjev

#524 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Leonid Breznjev »

pa to je ono sto nasa djeca konstantno i slusaju.. bar vecina njih.. ubij, polomi, zakolji, oderi, poderi, i tako u nedogled.. :roll:
A-R-N-I

#525 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by A-R-N-I »

delightful wrote:arni:
da kako mogu utukao bih maljem maloljetnika i mamu mu
ljudi dragi, cujete li se vi?!
ili, da postavim to pitanje na drugi nacin. zamislite tako, u nastupu ogorcenosti i potrebe za dijeljenjem instinktivne pravde ovakvo nesto izjavite pred svojim trogodisnjim, cetverogodisnjim, x-godisnjim djetetom, koje to negdje u podsvijesti pohrani i za deset, petnaest godina bude svjedokom nekog strasnog dogadjaja i nekoga ubije jer misli da je to normalno?
ubi me preteska rijec. bas. :(
Kamo srece da je Gosp. Igbala sipku u mladosti koristila a babo mu kais, ne bi taj damir danas napravio sta je napravio...
Locked