Šta trenutno čitate?

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply

Citate?

Sa zadovoljstvom!
1196
91%
Dovoljno je sto moram citat titlove na TV-u...
123
9%

Total votes: 1319

izbjeglica_iz_besmisla

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

ludvig wrote:
izbjeglica_iz_besmisla wrote:Nakon sto sam procitao Demone i Andjele(zivi uzas i totalna glupost,kao i Da Vincijev Kod)
Ma moze se iskoristiti kao turisticki vodic po Rimu :D
To je bila jedina dobra strana knjige.Zato sam i najvise paznje obratio upravo na kartu Rima.Ostatak knjige je 0.Ja ocekivao neki inteligentan kraj,a dobio sipak.
Bumbar

Post by Bumbar »

Gorcin wrote:Horvat, Rimsko Prvavo :-x :zzzz:
haha...suosjecam...

Zavrsila Pohane zelene rajcice :) ...toplo preporucujem...
remake

Post by remake »

po drugi put: Dama s kamelijama (Dumas) :-D
Bumbar

Post by Bumbar »

remake wrote:po drugi put: Dama s kamelijama (Dumas) :-D

Znala o cemu se radi i opet...plakala na kraju.... :roll:
sana_t
Location: The seminar on time travel will be held three days ago - Sarajevo

Post by sana_t »

One Hundred Shades of White by Preethi Nair
Pet četvrtina narandže by Joanne Harris

i Monetarne finansije :(

prve dvije su super ali ova treca sto je pod moranje me ubija
car-x

Post by car-x »

prokletstvo muslimana - dr. nijaz durakovic
Tandzika

Post by Tandzika »

Obicno citam tri, cetiri knjige odjednom..zavisno od raspolozenja...
Trenutno... Kafka "Metamorfoza", Habjanovic-Djurovic "Paunovo Pero", Kapor "Sarajevske price" :-)
zeljeni_nadimak

Post by zeljeni_nadimak »

Ponovo, ponovo, ponovo Julian Barnes, A History of the World in 10 1/2 Chapters;
Paul Auster, The Invention of a Solitude
Paul Auster, The Moon Palace
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

izbjeglica_iz_besmisla wrote:Nakon sto sam procitao Demone i Andjele(zivi uzas i totalna glupost,kao i Da Vincijev Kod) spremam se citati Petu Goru od Coelha.Nadam se da ce biti dobra kao i Alhemicar i ona o onoj prostitutki(zaboravi kako se knjiga zove :D )
Ja citam Petu Goru i nije mi nista posebno. Ustvari, uopste ne volim Coelha, ali ga citam :D :roll: :-)
NIN

Post by NIN »

Trenutno "Anatomija ljudske destruktivnosti", Erich Fromm (jedan od najomiljenijih...)

a kada se zamorim ljudskom zivotinjskom prirodom onda napadnem na:

Image, i naravno malo psihologije, najmilije mi...Image

Pozdrav...
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

Citam od Camila Sijarica Kucu kucom cine lastavice!
super knjiga bas ono sto ja volim!
Joj Erich From je super, volio bi ga procitat do kraja a ne samo mrvice! al nejma se vremena!
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

Antoni De Mela-Damari
chudna

Post by chudna »

Ljudi, toplo vam preporucujem Nenada Velickovica. Ja sam ga vec prije citala u "Danima" ili "Slobodnoj Bosni", ali sam naletila na knjigu "Izdrzite jos malo, necete jos dugo" i fascinirana sam. Odavno nesto takvo nisam procitala. Ja bih to uvrstila u lektiru. To je tako ironicno napisano, takav crni humor, ma nemam rijeci...Odmah sam procitala od njega i "Djavo u Sarajevu", isto je odlicna , a upravo sam uzela jos dvije njegove knjige
izbjeglica_iz_besmisla

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

izbjeglica_iz_besmisla wrote:Nakon sto sam procitao Demone i Andjele(zivi uzas i totalna glupost,kao i Da Vincijev Kod) spremam se citati Petu Goru od Coelha.Nadam se da ce biti dobra kao i Alhemicar i ona o onoj prostitutki(zaboravi kako se knjiga zove :D )
Peta Gora procitana i nije cemu.Ove prethodne dvije su bile mnogo bolje.A sad citam "Vodic za autostopere kroz galaksiju" i zasad mi djeluje dobro.Vidjet cemo sta ce ispasti na kraju.Pusa svima
anais_nin

Post by anais_nin »

Image

Audrey Niffenegger - The Time Traveler's Wife :D

Clare i Henry su se prvi put sreli kad je njoj bilo 6, a njemu 36, a vjencali kad su njoj bile 22, a njemu 30 :D zvuci nemoguce, ali henry pati od neobicne boljke, hrono-poremecaj, zbog kojeg se njegov geneticki sat povremeno i nenadano resetuju i on se najednom nadje ili u proslosti ili u buducnosti....neobicna ljubavna prica, interesantan stil pitanja, i interesantno stivo, mada knjiga malo podebela (vise od 500 strana :D)
Lace

Post by Lace »

svidja mi se tvoj sazetak...ima li prijevod na neki od nasih jezika?...malo mi je mrsko citat je na engleskom :-?
anais_nin

Post by anais_nin »

ima vec prevod u hrvatskoj, znam to sigurno, ali ja nisam mogla naci kopiju na ovogodisnjem sajmu....ja je citam vec neko vrijeme, iako sam je dobila prije 2 godine, nekako sam je cuvala za pravi momenat, kad joj se mogu posvetiti, jer je citko stivo, ali ipak nije limunada :D

evo moze se naruciti preko neta:

http://www.sajam-knjiga.com/ProductDeta ... duct=55907

:D
Lace

Post by Lace »

super...hvala ti...kuci cu skontati oko registracije i narudzbe...valjda dostavljaju i van HR :-?
sultanijica

Post by sultanijica »

Najdraza prica mi je Sijariceva "Sablja"... nesto fenomenalno, tako pitkim jezikom opisana nimalo lahka situacija... Neko je spomenuo i Nenada Velickovica... to je legenda, i od pisca i od covjeka.... "Otac moje kceri" je super... Meni omiljeni pisac je Jergovic... i upravo po drugi put citam "Mama Leone"... mada mi je "Sarajevski Malboro" knjiga koja ostavlja veci dojam... ni ostale stvari nisu za zanemariti
flora.sa

Post by flora.sa »

Makres - Ljubav u doba kolere
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Floro, ne odustaj jer je knjiga prvih 50 strana dosadna, kasnije je ne mozes pustiti iz ruku.

Ja upravo zavrsavam Guliverova putovanja i sve mi zao da zavrsim pa lagano, slovo po slovo :-D
IDEA

Post by IDEA »

Kada sam pročitala koje knjige čitate za trenutak sam se osjećala posramljeno. Ja sam pala po utjecaj trenutnog komercijalnog ludila pa čitam Sveta krva, sveti gral. Šta ću, meni se ovo sviđa. 8)
car-x

Post by car-x »

chudna wrote:Ljudi, toplo vam preporucujem Nenada Velickovica. Ja sam ga vec prije citala u "Danima" ili "Slobodnoj Bosni", ali sam naletila na knjigu "Izdrzite jos malo, necete jos dugo" i fascinirana sam. Odavno nesto takvo nisam procitala. Ja bih to uvrstila u lektiru. To je tako ironicno napisano, takav crni humor, ma nemam rijeci...Odmah sam procitala od njega i "Djavo u Sarajevu", isto je odlicna , a upravo sam uzela jos dvije njegove knjige
nenad je svakako za preporuciti..
sarajevski gastronauti, otac moje kceri, konacari, a zadnje sto sam procito od njega je sahib.. tip je spicen totalno i pravo je zabavan..

trenutno citam neke sahovske knjige (damin gambit, kraljev gambit i spanjolska partija) uporedo, a ostatak vremena predvidjenog za citanje trenutno trosim na kunderu.. roman se zove "langsamkeit" na njemackom i ne znam kako se zove na nas, odnosno kako je preveden (valjda laganost ili tako nesto)..
anais_nin

Post by anais_nin »

Lace wrote:super...hvala ti...kuci cu skontati oko registracije i narudzbe...valjda dostavljaju i van HR :-?
procitala sam knjigu do kraja, tacnije progutala :D i nakon 500 i nesto stranica bilo mi je krivo sto je zavrsila :roll: :sad: stvarno od srca preporucujem :D predivna prica :D

danas sam zavrsila HISTORY OF LOVE - Nicole Krauss :D (a iza nje ceka jos red jako primamljivih knjiga koje se cine fenomenalnim :D)...Prica je troslojna...Tj tri price se sastavljaju u jednu, kroz jedan veoma poetican i na momente pomalo neobican nacin pisanja (ali istovremeno jako citko)....prvi "glavni" lik je Leo Gursky, starac, Jevrej, imigrant iz Poljske, koji je nekako uspio prezivjeti strahote 2. svjetskog rata i doci u New York...druga prica je o Poljskom piscu oji je tokom rata emigrirao u Chile i tamo objavio knjigu ISTORIJA LJUBAVI...treca prica je o 15godisnjoj djevojcici Almi Singer, koja je dobila ime po glavnoj junakinji gore pomenute knjige i kojoj je glavna preokupacija da nekako "vrati" u svijet zivih svoju majku, koja radi na prevodjenju te iste knjige, i koja egzistira u nekom svijetu melanholije od kako je Almin otac umro :D predivna prica, tj tacnije predivne price :D

Image
Fair Life

Post by Fair Life »

ZOV KRVI - Slobodan R Lekic
Post Reply