To je bila jedina dobra strana knjige.Zato sam i najvise paznje obratio upravo na kartu Rima.Ostatak knjige je 0.Ja ocekivao neki inteligentan kraj,a dobio sipak.ludvig wrote:Ma moze se iskoristiti kao turisticki vodic po Rimuizbjeglica_iz_besmisla wrote:Nakon sto sam procitao Demone i Andjele(zivi uzas i totalna glupost,kao i Da Vincijev Kod)
Šta trenutno čitate?
Moderator: Chloe
-
izbjeglica_iz_besmisla
-
zeljeni_nadimak
Ponovo, ponovo, ponovo Julian Barnes, A History of the World in 10 1/2 Chapters;
Paul Auster, The Invention of a Solitude
Paul Auster, The Moon Palace
Paul Auster, The Invention of a Solitude
Paul Auster, The Moon Palace
-
mamica papucarka
Ja citam Petu Goru i nije mi nista posebno. Ustvari, uopste ne volim Coelha, ali ga citamizbjeglica_iz_besmisla wrote:Nakon sto sam procitao Demone i Andjele(zivi uzas i totalna glupost,kao i Da Vincijev Kod) spremam se citati Petu Goru od Coelha.Nadam se da ce biti dobra kao i Alhemicar i ona o onoj prostitutki(zaboravi kako se knjiga zove)
- Bosanac sa dna kace
Citam od Camila Sijarica Kucu kucom cine lastavice!
super knjiga bas ono sto ja volim!
Joj Erich From je super, volio bi ga procitat do kraja a ne samo mrvice! al nejma se vremena!
super knjiga bas ono sto ja volim!
Joj Erich From je super, volio bi ga procitat do kraja a ne samo mrvice! al nejma se vremena!
-
chudna
Ljudi, toplo vam preporucujem Nenada Velickovica. Ja sam ga vec prije citala u "Danima" ili "Slobodnoj Bosni", ali sam naletila na knjigu "Izdrzite jos malo, necete jos dugo" i fascinirana sam. Odavno nesto takvo nisam procitala. Ja bih to uvrstila u lektiru. To je tako ironicno napisano, takav crni humor, ma nemam rijeci...Odmah sam procitala od njega i "Djavo u Sarajevu", isto je odlicna , a upravo sam uzela jos dvije njegove knjige
-
izbjeglica_iz_besmisla
Peta Gora procitana i nije cemu.Ove prethodne dvije su bile mnogo bolje.A sad citam "Vodic za autostopere kroz galaksiju" i zasad mi djeluje dobro.Vidjet cemo sta ce ispasti na kraju.Pusa svimaizbjeglica_iz_besmisla wrote:Nakon sto sam procitao Demone i Andjele(zivi uzas i totalna glupost,kao i Da Vincijev Kod) spremam se citati Petu Goru od Coelha.Nadam se da ce biti dobra kao i Alhemicar i ona o onoj prostitutki(zaboravi kako se knjiga zove)
- anais_nin

Audrey Niffenegger - The Time Traveler's Wife
Clare i Henry su se prvi put sreli kad je njoj bilo 6, a njemu 36, a vjencali kad su njoj bile 22, a njemu 30
- anais_nin
ima vec prevod u hrvatskoj, znam to sigurno, ali ja nisam mogla naci kopiju na ovogodisnjem sajmu....ja je citam vec neko vrijeme, iako sam je dobila prije 2 godine, nekako sam je cuvala za pravi momenat, kad joj se mogu posvetiti, jer je citko stivo, ali ipak nije limunada
evo moze se naruciti preko neta:
http://www.sajam-knjiga.com/ProductDeta ... duct=55907

evo moze se naruciti preko neta:
http://www.sajam-knjiga.com/ProductDeta ... duct=55907
-
sultanijica
Najdraza prica mi je Sijariceva "Sablja"... nesto fenomenalno, tako pitkim jezikom opisana nimalo lahka situacija... Neko je spomenuo i Nenada Velickovica... to je legenda, i od pisca i od covjeka.... "Otac moje kceri" je super... Meni omiljeni pisac je Jergovic... i upravo po drugi put citam "Mama Leone"... mada mi je "Sarajevski Malboro" knjiga koja ostavlja veci dojam... ni ostale stvari nisu za zanemariti
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Floro, ne odustaj jer je knjiga prvih 50 strana dosadna, kasnije je ne mozes pustiti iz ruku.
Ja upravo zavrsavam Guliverova putovanja i sve mi zao da zavrsim pa lagano, slovo po slovo
Ja upravo zavrsavam Guliverova putovanja i sve mi zao da zavrsim pa lagano, slovo po slovo
-
car-x
nenad je svakako za preporuciti..chudna wrote:Ljudi, toplo vam preporucujem Nenada Velickovica. Ja sam ga vec prije citala u "Danima" ili "Slobodnoj Bosni", ali sam naletila na knjigu "Izdrzite jos malo, necete jos dugo" i fascinirana sam. Odavno nesto takvo nisam procitala. Ja bih to uvrstila u lektiru. To je tako ironicno napisano, takav crni humor, ma nemam rijeci...Odmah sam procitala od njega i "Djavo u Sarajevu", isto je odlicna , a upravo sam uzela jos dvije njegove knjige
sarajevski gastronauti, otac moje kceri, konacari, a zadnje sto sam procito od njega je sahib.. tip je spicen totalno i pravo je zabavan..
trenutno citam neke sahovske knjige (damin gambit, kraljev gambit i spanjolska partija) uporedo, a ostatak vremena predvidjenog za citanje trenutno trosim na kunderu.. roman se zove "langsamkeit" na njemackom i ne znam kako se zove na nas, odnosno kako je preveden (valjda laganost ili tako nesto)..
- anais_nin
procitala sam knjigu do kraja, tacnije progutalaLace wrote:super...hvala ti...kuci cu skontati oko registracije i narudzbe...valjda dostavljaju i van HR
danas sam zavrsila HISTORY OF LOVE - Nicole Krauss

, i naravno malo psihologije, najmilije mi...