samoo udriii
Norveska - BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Santos
Guso je za 10 a zajedno sa njim onaj sa brojem 6.Pa taj je veceras pretrco ko Hasan zajedno sve tekme za reprezentaciju.Slazem se za savez da treba da idu a za neke igrace me zaboli racku poput Hasagica,Papca,Milenkovicai Grlica.Jedino sta fali ovdje su Spahic i Bajramovic.Musica vise nezvat ni na pripreme a ne da igra.
- valterbranisarajevo

Dok povrijeđen leži na travi Gušu gađaju bakljama !
-
Majjah
Ovi koji se raduju ovoj pobjedi, koji smatraju da je ovo neku uspjeh, ne vide dalje od nosa! Ona bakljada i oni neredi su vise pomogli bh fudbalu nego da smo im jos 5 komada uvalili! Gledam sad pregled na Eurosportu, ljudi pokazali bakljadu i komentator lijepo kaze da su to uradili navijaci koji protestuju protiv saveza kojeg izjednacavaju sa mafijom! Isti komenar i na euronewsu!! Dakle, nesto se postiglo, neko sad zna za nase probleme, a ti problemi nisu nikada bili sportske prirode, nikada nismo bili toliki fudbalski antitalenti pa da se sad radujem pobjedi nad Norveskom kao da smo Brazil satrali, a ne hrpu atleticara bez grama fudbalskog talenta!
- valterbranisarajevo
A jesu li prokomentarisali kako povrijeđenog igrača gadjaju bakljom? 
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
Nisam htio nista napisati prije nego sto sam procitao kompletnu temu i mogu reci samo jedno "FUJ". Ocito da pojedinci jos uvijek ne shvataju sta znaci voljeti svoju zemlju i gdje treba da se rjesavaju sve negativne stvari. Pa da krenem od pocetka.
BHF-ovci su do veceras, bar sto se mene tice, bili istinski heroji i pravi ambasadori nasega sporta a od veceras mogu reci da su svojim postupkom dali potpuno pravo da nas nazivaju primitivcima i balkanskim majmunima. To sto ste veceras napravili ste trebali napraviti ispred saveza, u BiH jer tu sjede oni koje mrzite i vi i ja. Kod svakoga normalnog BH patriote zaradili ste ogroman minus jer ste svoju drzavu i svoju reprezentaciju ostavili na cjedilu. Ne znam, mozda vam je to ostalo kao navika iz ratnih dana jer da smo tako razmisljali svi u ratu danas BiH ne bi ni bilo. Ja ne volim ljude iz saveza, naprotiv mrzim ih ali radi toga necu naskoditi svojoj zemlji a jos manje cu dopustiti da to vidi neko van BiH.
GOSPODO BHF OVDJE SE SE RUSI SAVEZ A NE NA UTAKMICAMA GDJE SE POKAZUJE LJUBAV PREMA SVOJOJ ZEMLJI!!!!!!
Sto se tice same utakmice za mene je bila nevjerovatna, ne kvalitetna ali nevjerovatna. Ova ekipa je potpuno nova i sve skupa je bila 7 dana ali Norvezane polozise na koljena i za to im svaka cast. Svaka cast onom Gusi kojeg tako socno podjebavate a koji je sa razbijenom glavom igrao cijelu utakmicu. Svaka cast Misimovicu koji je pokazao kako se igra za svoju zemlju a njemu ne treba pomoc saveza da bi otisao u veliki klub. Svaka cast Berberovicu i Nadarevicu jer su igranje za svoju zemlju svim srcem stavili ispred svojih klubova i skoro izneseni sa terena. Svaka cast i Muzurovicu sto je uzeo vrux krompir i krenuo opet od nule kao i 95.
Ne ovo nisu nikakvi hvalospjevi fantasticnoj igri, vrhunskom rezultatu ovo je je jednostavno hvala momcima koji su igrali za svoju zemlju a ne za neke iz saveza.
Svima onima koji su ovdje pisali da bi voljeli da izgubi nasa reprezentacija neka se jebu jer uvijek ce biti vise onih koji svoju zemlju nece ni srcem ni dusom ni navijanjem napustiti nikad.
Zasita se ne sjecam kada je BiH imala uspjesniji sportski dan i dabogda nam takvih dana bilo sto vise a onakvih navijaca sto manje.
BHF-ovci su do veceras, bar sto se mene tice, bili istinski heroji i pravi ambasadori nasega sporta a od veceras mogu reci da su svojim postupkom dali potpuno pravo da nas nazivaju primitivcima i balkanskim majmunima. To sto ste veceras napravili ste trebali napraviti ispred saveza, u BiH jer tu sjede oni koje mrzite i vi i ja. Kod svakoga normalnog BH patriote zaradili ste ogroman minus jer ste svoju drzavu i svoju reprezentaciju ostavili na cjedilu. Ne znam, mozda vam je to ostalo kao navika iz ratnih dana jer da smo tako razmisljali svi u ratu danas BiH ne bi ni bilo. Ja ne volim ljude iz saveza, naprotiv mrzim ih ali radi toga necu naskoditi svojoj zemlji a jos manje cu dopustiti da to vidi neko van BiH.
GOSPODO BHF OVDJE SE SE RUSI SAVEZ A NE NA UTAKMICAMA GDJE SE POKAZUJE LJUBAV PREMA SVOJOJ ZEMLJI!!!!!!
Sto se tice same utakmice za mene je bila nevjerovatna, ne kvalitetna ali nevjerovatna. Ova ekipa je potpuno nova i sve skupa je bila 7 dana ali Norvezane polozise na koljena i za to im svaka cast. Svaka cast onom Gusi kojeg tako socno podjebavate a koji je sa razbijenom glavom igrao cijelu utakmicu. Svaka cast Misimovicu koji je pokazao kako se igra za svoju zemlju a njemu ne treba pomoc saveza da bi otisao u veliki klub. Svaka cast Berberovicu i Nadarevicu jer su igranje za svoju zemlju svim srcem stavili ispred svojih klubova i skoro izneseni sa terena. Svaka cast i Muzurovicu sto je uzeo vrux krompir i krenuo opet od nule kao i 95.
Ne ovo nisu nikakvi hvalospjevi fantasticnoj igri, vrhunskom rezultatu ovo je je jednostavno hvala momcima koji su igrali za svoju zemlju a ne za neke iz saveza.
Svima onima koji su ovdje pisali da bi voljeli da izgubi nasa reprezentacija neka se jebu jer uvijek ce biti vise onih koji svoju zemlju nece ni srcem ni dusom ni navijanjem napustiti nikad.
Zasita se ne sjecam kada je BiH imala uspjesniji sportski dan i dabogda nam takvih dana bilo sto vise a onakvih navijaca sto manje.
-
IlijaLadin
da nije fluida i par drugih, sa-x ne bi bio to što jeste. hvala im, samo sam istakao apsurd.scott wrote:u svakom slucaju ilija bices zapazeniji kad dirnes fluida nego nekog drugog
@ vayas - primjer si onoga što sam apostrofirao u postu.
@ gandalf - zašto sam ja sitna duša ukoliko volim svoju zemlju, navijam za svoj tim i ne činim ništa što bi nas moglo ocrniti. momci su bakljadom napravili da njihovo mišljenje bude uočeno. no, mislim da to nije način. nije samo ova utakmica u pitanju. sjetimo se san marina kada su vrijeđali naše fudbalere. mnogi bi voljeli da smo izgubili, i da izgubimo još koju samo da se riješimo ljudi u savezu. to podrazumijeva da je navijačima više stalo ovo drugo nego rezultat reprezentacije. ko je, na kraju, sitna duša?
-
Majjah
Ne mogu se radovati ovoj pobjedi jer znam stra je njoj sve prethodilo! Vi koji sada kao podrzavate ovu reprezentaciju, prikljucicete se nama veca nakon slijedecih meceva kada ne pobjedimo Maltu ili kada nas Turska nabusi kao veceras Grke! Nikako da shvatite da ovakve pobjede koriste samo onima u savezu i onim anonimusima koji ce se prodati preko reprezentacije, jer je normalno da ce se par menadzera zainteresovati da vide ko je to veceras zaustavio Risea i Carewa! Oni se prodaju u Rusiju ili 2 bundesligu, Usanovic i ostala bagra dobiju svoj postotak i opet sve po starom! DOSTA VISE! Nek' izgube svaku utakmicu, al neka je posteno odigraju, neka igraju najbolji a ne najpodobniji i ja cu biti uz nase momke ponovo, kao sto sam sa njima od one prve utakmice protiv Albanije bio!
I nije tacno da se ono na tribinama nije trebalo uraditi-JESTE! Nas u Bosni vise niko ne slusa, glas javnosti se ovdje zanemaruje, moramo se potruditi da nas Evropa cuje! Mi ih nismo mogli iz saveza otjerati, u nas izgleda sve stranci rjesavaju pa ce i ovo izgleda tako ici!
RAT SAVEZU!!!!!
I nije tacno da se ono na tribinama nije trebalo uraditi-JESTE! Nas u Bosni vise niko ne slusa, glas javnosti se ovdje zanemaruje, moramo se potruditi da nas Evropa cuje! Mi ih nismo mogli iz saveza otjerati, u nas izgleda sve stranci rjesavaju pa ce i ovo izgleda tako ici!
RAT SAVEZU!!!!!
-
VektoR
Hrasno38, slzem se s tobom... momci koji su odigrali veceras, pokazali su da se nemora biti zvijezda da bi se postigao rezultat... selektor je ipak uspio okupiti ekipu... po drugi put covjek stvara reprezentaciju... i jednostavno, zbog BH reprezentacije, igraca i aktuelnog selektora ne treba bojkotovati utakmice...
Cak sta vise, upravo zbog njih, gore nabrojanih, treba nastaviti RAT sa savezom...
Nisam na strani saveza... ali sam na strani NASE jedine nam reprezenztacije, selektora i igraca koji zaista igraju srcem... istina... nedostaje nekoliko igraca iz stare postave... a nekima se treba lijepo zahvaliti...
BHF... nastavite bodriti i navijati za nasu reprezentaciju... ali nemojte napustati tribine... Ljuti jeste... ali i vama je srce ko i svima ostalima golemo kuca zbog vecerasnje pobjede...
Cak sta vise, upravo zbog njih, gore nabrojanih, treba nastaviti RAT sa savezom...
Nisam na strani saveza... ali sam na strani NASE jedine nam reprezenztacije, selektora i igraca koji zaista igraju srcem... istina... nedostaje nekoliko igraca iz stare postave... a nekima se treba lijepo zahvaliti...
BHF... nastavite bodriti i navijati za nasu reprezentaciju... ali nemojte napustati tribine... Ljuti jeste... ali i vama je srce ko i svima ostalima golemo kuca zbog vecerasnje pobjede...
- hrasno38
Kao prvo ti moram reci da Evropu boli ona stvar za NS BiH ali je i te kako boli ona stvar kada se u njoj prave neredi i to od ljudi iz zemlje u kojoj nista ne stima. Ne gospodo vi ste sa ovim napravili medvjedju uslugu svojoj zemlji a da ste to uradili ispred saveza onda bi bila druga prica. Vidis ja nikada necu razmisljati kao ti jer sam ovu zemlju natopio svojom krvi i sa tim se zakleo na vjecnu ljubav ma kakva bila. Mi koji zivimo u BiH smo navikli na lose i onda kada se desi nesto dobro mi se istinski radujemo. I ako nas pobjedi malta ili bilo ko ja cu uvijek navijati za reprezentaciju BiH a ovdje u BiH voditi rat sa savezom ali nikada necu svoga igraca gadjati bakljom ili bilo cim drugim. To mogu raditi samo kukavice i oni sto su daleko od BiH.Majjah wrote:Ne mogu se radovati ovoj pobjedi jer znam stra je njoj sve prethodilo! Vi koji sada kao podrzavate ovu reprezentaciju, prikljucicete se nama veca nakon slijedecih meceva kada ne pobjedimo Maltu ili kada nas Turska nabusi kao veceras Grke! Nikako da shvatite da ovakve pobjede koriste samo onima u savezu i onim anonimusima koji ce se prodati preko reprezentacije, jer je normalno da ce se par menadzera zainteresovati da vide ko je to veceras zaustavio Risea i Carewa! Oni se prodaju u Rusiju ili 2 bundesligu, Usanovic i ostala bagra dobiju svoj postotak i opet sve po starom! DOSTA VISE! Nek' izgube svaku utakmicu, al neka je posteno odigraju, neka igraju najbolji a ne najpodobniji i ja cu biti uz nase momke ponovo, kao sto sam sa njima od one prve utakmice protiv Albanije bio!
RAT SAVEZU!!!!!
- GandalfSivi
Odlican primjer. Sjetimo se kako su nasi fudbaleri poceli igrati poslije San Marina, prvo Spanija pa onda sve ostalo...IlijaLadin wrote: @ gandalf - zašto sam ja sitna duša ukoliko volim svoju zemlju, navijam za svoj tim i ne činim ništa što bi nas moglo ocrniti. momci su bakljadom napravili da njihovo mišljenje bude uočeno. no, mislim da to nije način. nije samo ova utakmica u pitanju. sjetimo se san marina kada su vrijeđali naše fudbalere. mnogi bi voljeli da smo izgubili, i da izgubimo još koju samo da se riješimo ljudi u savezu. to podrazumijeva da je navijačima više stalo ovo drugo nego rezultat reprezentacije. ko je, na kraju, sitna duša?
-
AmelFl
double pusi!IlijaLadin wrote:naši?Kukuruz_Barbe-q wrote:ma nasi u 50 sec. tekme napravili bakljadu veliku , bacali na teren baklje, sve zadimili.
ja ih se odričem. evo, meni smeta hm... fluid recimo, pa bih sad trebao da haknem sarajevo-x.com (da znam) da oni vide... o jeeees.
seljački mentalitet. ne seoski - seljački. balkanski krkani, đilkoši.
mora se, ipak, priznati kako su uspjeli u tome da budu zapaženi.
banned
z66
-
vayas
Zamolicu te da mi ne drzis moralne pridike iz kulture i lijepog ponasanja. Zaobidji me konjino!IlijaLadin wrote:da nije fluida i par drugih, sa-x ne bi bio to što jeste. hvala im, samo sam istakao apsurd.scott wrote:u svakom slucaju ilija bices zapazeniji kad dirnes fluida nego nekog drugog
@ vayas - primjer si onoga što sam apostrofirao u postu.
@ gandalf - zašto sam ja sitna duša ukoliko volim svoju zemlju, navijam za svoj tim i ne činim ništa što bi nas moglo ocrniti. momci su bakljadom napravili da njihovo mišljenje bude uočeno. no, mislim da to nije način. nije samo ova utakmica u pitanju. sjetimo se san marina kada su vrijeđali naše fudbalere. mnogi bi voljeli da smo izgubili, i da izgubimo još koju samo da se riješimo ljudi u savezu. to podrazumijeva da je navijačima više stalo ovo drugo nego rezultat reprezentacije. ko je, na kraju, sitna duša?
- DaysleepeR
Grozne se stvari desavaju.
Navijaci su razjedinjeni i bice sve gore i gore.
Reprezentacija pobjedi a osjecaj je gorak, umjesto da bude sjajan jer ce bagra iz saveza opet ovo iskoristiti u vlastitu korist.
Nema gore stvari nego kad tvoja zemlja pobjedjuje a ti to gledas sa gorcinom.
Selektoru i momcima svaka cast, igrali su srcem, a ni oni sami mislim da neznaju koga predstavljaju.
Pola navijaca ih polovine zemlje ih mrzi, pola navijaca iz dijaspore ih mrzi, pola bosne i hercegovine navija za druge zemlje, znaju da ce ih se savez rijesiti kad god mu to bude cejf.
Uzas
Navijaci su razjedinjeni i bice sve gore i gore.
Reprezentacija pobjedi a osjecaj je gorak, umjesto da bude sjajan jer ce bagra iz saveza opet ovo iskoristiti u vlastitu korist.
Nema gore stvari nego kad tvoja zemlja pobjedjuje a ti to gledas sa gorcinom.
Selektoru i momcima svaka cast, igrali su srcem, a ni oni sami mislim da neznaju koga predstavljaju.
Pola navijaca ih polovine zemlje ih mrzi, pola navijaca iz dijaspore ih mrzi, pola bosne i hercegovine navija za druge zemlje, znaju da ce ih se savez rijesiti kad god mu to bude cejf.
Uzas
- hrasno38
Upravo sam to i rekao boli Evropu ona stvar za odnosima u nasem savezu isto kao sto i nas boli za odnosima recimo u MakedonijiInfraRedRidinghood wrote:Bosnia-Herzegovina win in Oslo
Bosnia-Herzegovina boosted their chances of qualifying for UEFA EURO 2008™ with a hard-fought victory over Norway in Oslo.
Zlatan Muslimović (right) scored Bosnia-Herzegovina's winner in Oslo (©Getty Images)
Bosnians third
First-half goals from Zvjezdan Misimović and Zlatan Muslimović did the damage for the visitors, who leapfrogged their opponents to take third place in Group C. Norway's reply came from a John Carew penalty, and Åge Hareide's men now face a daunting trip to Turkey on Wednesday as they bid to keep their qualification hopes alive.
Smoke delay
The start of the match was delayed as smoke from flares enshrouded the pitch and, when play got under way, the Bosnians were the first to settle with Mirko Hrgović twice threatening Thomas Myhre's goal in the first ten minutes. Norway then had the ball in the back of the net after 13 minutes when Erik Hagen headed in Morten Gamst Pedersen's throw-in, but the referee's whistle had already blown. Five minutes later, Blaz Slišković's team did open the scoring. Fredrik Strømstad conceded a free-kick after a challenge on Muslimović, and Misimović made the most of the opportunity by curling the ball into the top left corner from 25 metres.
Close finish
Norway pushed hard to get back on level terms yet both John Arne Riise and Carew were denied by impressive saves from Adnan Gušo. Bosnia-Herzegovina duly doubled their advantage in the 33rd minute thanks to Muslimović's strike into the bottom left corner, although Norway reduced arrears five minutes after the interval when Pedersen was felled in the area by Adnan Custovic. Carew stepped up to take the conversion and hammered the ball into the centre of the net, with Gušo diving to his right. Substitute Steffen Iversen should have salvaged a point for his side two minutes from time, but steered Pedersen's set-piece wide from close range.
©uefa.com 1998-2007. All rights reserved.
![]()
![]()
![]()
![]()
Btw, ni riječi o tome ZAŠTO su se desili izgredi
-
Majjah
Upravo tako, to je i krajnji cilj! Ako se oni idioti ne mogu maknuti na posten nacin, onda se mora ovako! I da nas kazne, diskvalifikuju, i to je nesto, jer bi se desila neka promjena! A ta promjena bi bila da onda oko repke nebi bilo para jer ona nebi ni igrala, posto ove Usranovice pare samo i interesuju, oni bi onda sami otisli! i Nemoj mi matereti kenjati o tom kvazipatriotizmu, ja takodjer nisam nigdje maknuo iz ove jadne Bosne, ali onakvi kao sto su ti ljudi koji vode reprezentaciju vode nam i cijelu drzavu i takvi kao sto su oni nam i tjeraju omladinu iz BIH! Vise nas je otislo vani poslije nego prije rata!! DOSTA JE VISE!hrasno38 wrote:Kao prvo ti moram reci da Evropu boli ona stvar za NS BiH ali je i te kako boli ona stvar kada se u njoj prave neredi i to od ljudi iz zemlje u kojoj nista ne stima. Ne gospodo vi ste sa ovim napravili medvjedju uslugu svojoj zemlji a da ste to uradili ispred saveza onda bi bila druga prica. Vidis ja nikada necu razmisljati kao ti jer sam ovu zemlju natopio svojom krvi i sa tim se zakleo na vjecnu ljubav ma kakva bila. Mi koji zivimo u BiH smo navikli na lose i onda kada se desi nesto dobro mi se istinski radujemo. I ako nas pobjedi malta ili bilo ko ja cu uvijek navijati za reprezentaciju BiH a ovdje u BiH voditi rat sa savezom ali nikada necu svoga igraca gadjati bakljom ili bilo cim drugim. To mogu raditi samo kukavice i oni sto su daleko od BiH.Majjah wrote:Ne mogu se radovati ovoj pobjedi jer znam stra je njoj sve prethodilo! Vi koji sada kao podrzavate ovu reprezentaciju, prikljucicete se nama veca nakon slijedecih meceva kada ne pobjedimo Maltu ili kada nas Turska nabusi kao veceras Grke! Nikako da shvatite da ovakve pobjede koriste samo onima u savezu i onim anonimusima koji ce se prodati preko reprezentacije, jer je normalno da ce se par menadzera zainteresovati da vide ko je to veceras zaustavio Risea i Carewa! Oni se prodaju u Rusiju ili 2 bundesligu, Usanovic i ostala bagra dobiju svoj postotak i opet sve po starom! DOSTA VISE! Nek' izgube svaku utakmicu, al neka je posteno odigraju, neka igraju najbolji a ne najpodobniji i ja cu biti uz nase momke ponovo, kao sto sam sa njima od one prve utakmice protiv Albanije bio!
RAT SAVEZU!!!!!
I svaka cast tim momcima koje takvi kao ti nazivte ,,amnestijasima'', oni mogu mirne duse obuci dres Svedske, Njemacke pa i te Norveske i navijati i radovati se sportskim pobjedama ali i porazima tih ekipa! A ja se moram pravdati jer ne zelim da se radujem momentalnom uspjehu mafijasa i prodanih dusa koje su iskupili da IGRAJU ZA NJIH, a ne za drzavu!!!
- valterbranisarajevo
Jedini način da se te fukare otjeraju iz BH fudbala je da se umjesto na UEFU ili direktno na njih vrši stalni pritisak na pravosudne organe da ih zbog kriminala koji se vidi iz aviona smjeste gdje im je i mjesto.
Zaboli Ušanovića što ćeš ti protestvovati ispred saveza kad on nema obraza.
Znači financijska policija - pa policija - pa sud - pa ćorka - drugog puta nema..
Zaboli Ušanovića što ćeš ti protestvovati ispred saveza kad on nema obraza.
Znači financijska policija - pa policija - pa sud - pa ćorka - drugog puta nema..
-
IlijaLadin
@vayas, AmelFl - Momci, stvar je u tome što se borba protiv NFS BIH ne treba tako voditi. Agresivnosti je i previše, a ovi u Savezu, u foteljama, da imaju obraza sami bi otišli. Neko ih štiti i to je očito. Na balkanoidni način stvari se ne rješavaju, nego se pravi veći razdor. Navijanje je bilo ok i na tome čestitam navijačima.
Boli Europu za našim Savezom. Neće oni ništa nama pomoći. Treba doć ovdje pa pokazati svoje nezadovoljstvo, dokazati ono što svi znamo ili pretpostavljamo, a onda podići optužnice i dovesti nove ljude. Kako drugačije riješiti problem?
@Hrasno38 -
Boli Europu za našim Savezom. Neće oni ništa nama pomoći. Treba doć ovdje pa pokazati svoje nezadovoljstvo, dokazati ono što svi znamo ili pretpostavljamo, a onda podići optužnice i dovesti nove ljude. Kako drugačije riješiti problem?
@Hrasno38 -
-
Majjah
Vjeruj mi, ja sam prije dvije godine sa par svojih jarana upravo to i uradio, poslao kilometarski mail i na engleskom i na njemackom i zamolio ih da barem obrate paznju na ovo sta se desava kod nas, nikada nismo dobili nikakav odgovor! Meni se cini da mi imamo neki ,,bonus'' kada je uplitanje politike u fudbal u pitanju! Svugdje drugo se i najmanje uplitanje politike sankcionise od strane fife i uefe, nama niko ni da zaprijeti??? Valjda ne zele da se talasa, jer je to opasno na Balkanu, ali zato nam i nedaju da se bilo gdje plasiramo. Sjetite se sudjenja u presudnim utakmicama protiv nas, nije ono samo navlacenje favoritu, ono je politika uefe prema ovakvom savezu!!InfraRedRidinghood wrote:Ja bih samo dodala da je pametnije da 20 ljudi dnevno pošalje mail FIFI i UEFI sa svim inkriminirajućim podacima koji se tovare našem Savezu na grbaču, od pronevjera preko potenciranja nacionalnog ključa, pa sve do direktnog miješanja politike u rad Saveza, nego da se ponašamo kao kakvi razulareni babuni i pravimo sranja![]()
![]()
![]()
Ne mogu igorisati dovijeka, jednom će neko obratiti pažnju![]()
![]()
- valterbranisarajevo
InfraRedRidinghood wrote:A, pomoglo bi dosta i da imamo Zakon o sportu kao što ga nemamo![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
U kome bi bilo propisano da npr funkciju dirwktora fudbalskog saveza može obavljati osoba koja je npr odigrala najmanje 300 prvoligaških utakmica i 50 reprezentativnih - odnosno koja je bila vrhunski sportista a ne neki novinar sa dvije lijeve noge..
-
IlijaLadin
U svim sportovima protiv jakih odigramo dobro, protiv slabih se mučimo. Nažalost, nemamo onaj pobjednički mentalitet.GandalfSivi wrote:Odlican primjer. Sjetimo se kako su nasi fudbaleri poceli igrati poslije San Marina, prvo Spanija pa onda sve ostalo...IlijaLadin wrote: ...sjetimo se san marina kada su vrijeđali naše fudbalere. ...
Još jednom, momcima koji su ostavili srce na terenu kapa dolje! Ljudi su željni dokazivanja, žele igrati za svoju zemlju i ne treba ih zbog toga kriviti. Ne krivim ni igrače koji su odlučili okrenuti leđa jer su, sasvim sigurno, upoznati sa masom stvari koje mi ne znamo.
Nek sve bude s hajrom, a ono na kraju uvijek bude onako kako to "oni gore" žele a nas, obične građane, nikad niko i nije pitao.
- DaysleepeR
Treba naći saveznike u RS-u.
Bez toga nema rješenja.
Možemo mi nekad i skinuti Pašalića i Ušanovića, ali Jelića nikad.
Njega moraju skinuti srbi.
Ista je stvar sa Dominikovićem, moramo nastupiti zajedno i to ljudi koji žive i u Sarajevu i u Mostaru i u Banja Luci.
A dosta vremena još treba proći dok se ne pojave ljudi u Mostaru i u BL koji žele zajedničke stvari.
Bez toga nema rješenja.
Možemo mi nekad i skinuti Pašalića i Ušanovića, ali Jelića nikad.
Njega moraju skinuti srbi.
Ista je stvar sa Dominikovićem, moramo nastupiti zajedno i to ljudi koji žive i u Sarajevu i u Mostaru i u Banja Luci.
A dosta vremena još treba proći dok se ne pojave ljudi u Mostaru i u BL koji žele zajedničke stvari.
-
IlijaLadin
.valterbranisarajevo wrote:
U kome bi bilo propisano da npr funkciju dirwktora fudbalskog saveza može obavljati osoba koja je npr odigrala najmanje 300 prvoligaških utakmica i 50 reprezentativnih - odnosno koja je bila vrhunski sportista a ne neki novinar sa dvije lijeve noge..
Zamislite da su u Savezu Kodro i Sušić. Prepoznatljivi ljudi, u Europi poznati i priznati. Onda bi stvari sigurno bile drugačije.
@ valter - to je pravi put, mislim i jedini. kao što rekoh i ja i ti, da imaju obraza ovi bi davno otišli. treba sad nać dokaze za prljavštine i odrat ih.
@ DaysleepeR - ima i toga.