Preporucite veterinara

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
hakazvaka

#501 Re: Preporucite veterinara

Post by hakazvaka »

Moze li neko preporuciti veterinara za kastraciju mace? Po mogucnosti da moze doci kuci...

Hvala!
pakica_

#502 Re: Preporucite veterinara

Post by pakica_ »

hakazvaka wrote:Moze li neko preporuciti veterinara za kastraciju mace? Po mogucnosti da moze doci kuci...

Hvala!
mislim da amar moze to odraditi kuci :D haris je najbolji za operacije, ali ne znam da li on ide po kucama hehe :D uglavnom, procesljaj temu, imaju negdje brojevi i jednog i drugog, pa nazovi i pitaj :D ja drugima svoje zivotinje ne bih vodila :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#503 Re: Preporucite veterinara

Post by KatarinaKosaca »

Poslije iskustva sa Harisom.. nikako njega :-?

Meni je Krasni (stariji) operirao mačka u kuću je došao... Hajd, nisam oduševljena (malo mu se izgleda omaklo sa anestezijom pa je mačak spavao puno duže od predviđenog :-) ), ali, po meni bolje od Harisa kojem sam vodila cuku za neku drugu vrstu operacije koju je loše i nikako uradio. Džaba sam psa davala pod anesteziju.
pakica_

#504 Re: Preporucite veterinara

Post by pakica_ »

KatarinaKosaca wrote:Poslije iskustva sa Harisom.. nikako njega :-?

Meni je Krasni (stariji) operirao mačka u kuću je došao... Hajd, nisam oduševljena (malo mu se izgleda omaklo sa anestezijom pa je mačak spavao puno duže od predviđenog :-) ), ali, po meni bolje od Harisa kojem sam vodila cuku za neku drugu vrstu operacije koju je loše i nikako uradio. Džaba sam psa davala pod anesteziju.
to ono za oko i to? :(
jbg, sterilizacija moje Nale nije mogla bolje proci, al' eto, neko vjeruje samo krasnima, a ja njima ni bolesne bube ne bih vodila, tako da ima raznih iskustava.. zao mi je sto si imala lose iskustvo sa, po MOM misljenju, najboljim hirurgom ovdje..
minjonja

#505 Re: Preporucite veterinara

Post by minjonja »

vet haris osim sto je sjajan u svom poslu, vrlo je prijatan covjek, nista mu nije mrsko i nikad ne izradi. iz mrtvih je vadio zivotinje i nije dodatno naplacivao sto je on svojim autom dolazio na kontrole. cak je pokusavao pomoci oko udomljavanja.

amaru sam redovna musterija.

krasni obavlja skoro isti posao kao i ova dvojica, rekla bih blago losije, ali naplati redovno bar cvaju vise nego sto treba.

hakazvaka, zato ti preporucujem amara ili harisa. kastracije ova dvojica veterinara obavljaju rutinski i nisam nikad imala nikakvih problema.
minjonja

#506 Re: Preporucite veterinara

Post by minjonja »

pakica_ wrote:
KatarinaKosaca wrote:Poslije iskustva sa Harisom.. nikako njega :-?

to ono za oko i to? :(
jbg, sterilizacija moje Nale nije mogla bolje proci, al' eto, neko vjeruje samo krasnima, a ja njima ni bolesne bube ne bih vodila, tako da ima raznih iskustava.. zao mi je sto si imala lose iskustvo sa, po MOM misljenju, najboljim hirurgom ovdje..
nije po tvom misljenju, nego po misljenju svake osobe koja je vodila zivotinje na operacije kod njega.
pakica_

#507 Re: Preporucite veterinara

Post by pakica_ »

minjonja wrote:
nije po tvom misljenju, nego po misljenju svake osobe koja je vodila zivotinje na operacije kod njega.
ma eto, da ne ispadne da nekome namecem svoje misljenje hehe :D imali smo situaciju sa krasnim koji je zamotao shapu psu rekavsi da je imala frakturu dva prsta shape, a haris je otkrio da je ustvari samo nokat puk'o po pola duzinom i da je zato shepala, sto krasni "nije vidio" i plus sa rengenom rekao da je fraktura.. da je ostalo to tako zamotano (pola plasticne flase od kole zamotane zavojem pri vrhu) na shapi, ptice znaju sta bi se desilo.. moglo je doci do trovanja rane, sepse, tralala.. nekome su glanceri, nekome vrhunski majstori.. zato kazem, imamo svi svoja iskustva :D
Cholina_Lokica

#508 Re: Preporucite veterinara

Post by Cholina_Lokica »

Da vam pravo kazem svaka cast svakome, ali ja ni mrtva ne bih radila sterilizaciju kuci :| Samo u ful opremljenoj klinici...
Friesian

#509 Re: Preporucite veterinara

Post by Friesian »

Lokica :thumbup: :thumbup: :thumbup:
pakica_

#510 Re: Preporucite veterinara

Post by pakica_ »

Cholina_Lokica wrote:Da vam pravo kazem svaka cast svakome, ali ja ni mrtva ne bih radila sterilizaciju kuci :| Samo u ful opremljenoj klinici...
slazem se :D ne daj Boze da sta usfali, prc, nema kuci tog necega.. brrr.. ne zelim da baksuziram.. al' opet, svi imaju pravo na izbor :D
ljubni mi pacijenta u njuskicu :kiss:
mericak

#511 Re: Preporucite veterinara

Post by mericak »

A sta bi to moglo usfaliti? Samo neki prostor, a opremu ti veterinari imaju istu kao i Krasni, ulozili su u nju i sto je najljepse, znaju je koristiti :-D . Bitno je samo da se radi sterilnim instrumentima i prekrije rana sterilnim materijalom a to je smijesno za uraditi cak i obicnim otkuhavanjem... Meni je cisti idiotizam ( bez uvrede ikome - moje misljenje!) davati brdo para samo zato sto neko ima kliniku a i ima je zato sto mu je babo derao narod godinama i sad on to isto cini, sto ne bi bilo nimalo upitno da zna svoj posao. Ja bih prodala pola svoje imovine da svog psa spasim ako mogu, ali njihove cijene su obrnuto proporcionalne njihovom umijecu!
luna09

#512 Re: Preporucite veterinara

Post by luna09 »

mericak wrote:A sta bi to moglo usfaliti? Samo neki prostor, a opremu ti veterinari imaju istu kao i Krasni, ulozili su u nju i sto je najljepse, znaju je koristiti :-D . Bitno je samo da se radi sterilnim instrumentima i prekrije rana sterilnim materijalom a to je smijesno za uraditi cak i obicnim otkuhavanjem... Meni je cisti idiotizam ( bez uvrede ikome - moje misljenje!) davati brdo para samo zato sto neko ima kliniku a i ima je zato sto mu je babo derao narod godinama i sad on to isto cini, sto ne bi bilo nimalo upitno da zna svoj posao. Ja bih prodala pola svoje imovine da svog psa spasim ako mogu, ali njihove cijene su obrnuto proporcionalne njihovom umijecu!
Mace su sterilizovane i u ordinaciji i u kućnom okruženju i nije bilo problema nigdje. Veterinar je imao sterilne instrumente, prostor na kome je vršena sterilizacija sterilan, gaza isto tako. Komplikacija nije bilo ni kod jednih ni kod drugih, sem što je jedna uspjela "ukrasti" nešto hrane kad nije smjela pa je malo više povratila poslije. Nikom ništa ne savjetujem, samo prenosim svoje iskustvo
pakica_

#513 Re: Preporucite veterinara

Post by pakica_ »

luna09 wrote:
mericak wrote:A sta bi to moglo usfaliti? Samo neki prostor, a opremu ti veterinari imaju istu kao i Krasni, ulozili su u nju i sto je najljepse, znaju je koristiti :-D . Bitno je samo da se radi sterilnim instrumentima i prekrije rana sterilnim materijalom a to je smijesno za uraditi cak i obicnim otkuhavanjem... Meni je cisti idiotizam ( bez uvrede ikome - moje misljenje!) davati brdo para samo zato sto neko ima kliniku a i ima je zato sto mu je babo derao narod godinama i sad on to isto cini, sto ne bi bilo nimalo upitno da zna svoj posao. Ja bih prodala pola svoje imovine da svog psa spasim ako mogu, ali njihove cijene su obrnuto proporcionalne njihovom umijecu!
Mace su sterilizovane i u ordinaciji i u kućnom okruženju i nije bilo problema nigdje. Veterinar je imao sterilne instrumente, prostor na kome je vršena sterilizacija sterilan, gaza isto tako. Komplikacija nije bilo ni kod jednih ni kod drugih, sem što je jedna uspjela "ukrasti" nešto hrane kad nije smjela pa je malo više povratila poslije. Nikom ništa ne savjetujem, samo prenosim svoje iskustvo
ma ja vazda imam neke crne misli.. sta ako srce stane pod anestezijom, sta ako ovo, sta ako ono.. ne znam :D
a mericak, ja krasnom ne bih odvela muhu sa slomljenim krilom, kamoli pasce ili macku, tako da ne zagovaram njega, daleko bilo :D
minjonja

#514 Re: Preporucite veterinara

Post by minjonja »

nisam ni ja nikad sterilisala kod kuce. radije strpam macke u transporter pa na taxi iskljucivo iz higijenskih razloga. do "full opreme" mi nije jer znam da ako dodje do komplikacija kod veta, isto bi bilo da dodje do komplikacija kod mene. nemaju oni nista osim vakcina (i to ne uvijek), anestetika i par igala u svojim ordinacijama.
Friesian

#515 Re: Preporucite veterinara

Post by Friesian »

i sterilnijeg ambijenta sto je najbitnije..! (ipak se hirurska sala ne moze porediti sa sobom gdje su cilimi, namjestaj, vise prasine, ..)
Cholina_Lokica

#516 Re: Preporucite veterinara

Post by Cholina_Lokica »

Friesian wrote:i sterilnijeg ambijenta sto je najbitnije..! (ipak se hirurska sala ne moze porediti sa sobom gdje su cilimi, namjestaj, vise prasine, ..)
Bas zbog toga i govorim... Plus ako bude neka komplikacija, u sali uvijek ima nekoliko ljudi koji ce reagovati, a kuci veterinar i ja koja cu pasti u nesvijest :-) Tako da fala, ali ne fala...
Edit: Osim Vetlifa ima jako puno veterinarskih stanica, veterinarski fakultet i svuda vrse sterilizacije. Ja u Vetlife idem samo na vakcine, jer mi je najblize a i Josip ih daje savrseno (to je jedino sto zna :D), tako da ne bude zabune da njih preporucujem za ove zahvate kao sto ispade
Phia

#517 Re: Preporucite veterinara

Post by Phia »

Mene samo zanima otkud nekome ideja da imati kliniku znaci zagarantovana higijena i sterilnost..cak naprotiv tu gdje se smijeni more zivotinja jako su velike sanse da se vasa zivotinja zarazi jer cisto sumnjam da neko tu nesto pretjerano dezinficira dok naprotiv u prostoru gdje vasa zivotinja boravi nema nikakvih novih bolesti i gdje je dovoljno da imate sterilnu podlogu i sterilnu opremu za operaciju..zivimo u Bosni ovdje niko nikome nista ne garantuje a nazalost po tim klinikama sam dozivjela samo najgore i istresla tone novce za losu uslugu gdje su cak neke zivotinje ostecene nepopravljivo. A ako se desi neka komplikacija sve sto oni mogu da ucine je da daju infuziju i neke koktele, rendgen ionako nikad ne radi..ili da rezu po stoti put..za to i ne treba klinika :-?
Friesian

#518 Re: Preporucite veterinara

Post by Friesian »

. tako je mozda nekad bilo ali ne vise.. edukuj se o hirurskim principima i bas zato sto hiljadu zivotinja prodje klinikom sve vise se o tome i vodi racuna.. ne znam jesi li obracala paznju da u svakoj klinici nakon sto pacijent sidje sa stola za pregled tehnicar obrise sto dezinfekcionim sredstvom.. ja jesam.. a isto tako kad uporedim bilo koju kliniku sa bilo cijom sobom ne mogu ih svrstati ni u priblizan kos.. moze biti cisto ali dovoljno je to sto ima 50% vise stvari nego na klinici a sve to moze biti izvor infekcije.. razmisli kako..
Last edited by Anonymous on 04/08/2012 19:37, edited 1 time in total.
Reason: .
KatarinaKosaca

#519 Re: Preporucite veterinara

Post by KatarinaKosaca »

Dajte ljudi o kakvim "klinikama" u Sarajevu pišete? Pa taj toliko hvaljeni Haris vrši operacije u garaži punoj vreća hrane, nesteriliziranoj, bez pomoćnika, bez česme unutra itd... :-) :-)

A čekaonica je avlija te kuće :roll:
Phia

#520 Re: Preporucite veterinara

Post by Phia »

Lijepo je zivjeti u iluziji da lijepo upakovan proizvod zaista sadrzi i ono sto obecava..ovo gore napisano vazi za Sarajevo a ne za cijeli svijet. Blago onome ko je psa vodio samo na vakcinu i na kastraciju i tu se zavrsila cijela prica. Kad se dese ozbiljne bolesti tek tad se vidi strucnost i opremljenost..
KatarinaKosaca

#521 Re: Preporucite veterinara

Post by KatarinaKosaca »

Phia wrote:Lijepo je zivjeti u iluziji da lijepo upakovan proizvod zaista sadrzi i ono sto obecava..ovo gore napisano vazi za Sarajevo a ne za cijeli svijet. Blago onome ko je psa vodio samo na vakcinu i na kastraciju i tu se zavrsila cijela prica. Kad se dese ozbiljne bolesti tek tad se vidi strucnost i opremljenost..
Istina... Operaciju moj cuko je imao u Beogradu, jer ovdje nije uspjela.
Cholina_Lokica

#522 Re: Preporucite veterinara

Post by Cholina_Lokica »

Ne rekoh nigdje o sturcnosti, nema strucnog veterinara za sve, nema aparature, ali operaciju vrsiti u sobnim uslovima mi je apsurdno, da ne kazem glupo, samo to govorim... To dobijes ti ne daj boze karcinom, i zovnemo ti doktora de to pokrpi u spavacoj sobi :-)
Friesian

#523 Re: Preporucite veterinara

Post by Friesian »

ma ne mora biti karcinom dovoljna je i "rutinska" sterilizacija zene u sobi.. ne bi niko pristao da uradi to u bolnickoj sobi a ne u kucnoj atmosferi.. "ali hajd Boga ti, zivotinja je to" - drugim rijecima rekose ljubitelji zivotinja..
pakica_

#524 Re: Preporucite veterinara

Post by pakica_ »

KatarinaKosaca wrote:Dajte ljudi o kakvim "klinikama" u Sarajevu pišete? Pa taj toliko hvaljeni Haris vrši operacije u garaži punoj vreća hrane, nesteriliziranoj, bez pomoćnika, bez česme unutra itd... :-) :-)

A čekaonica je avlija te kuće :roll:
zato pravi kliniku co'ek :D a tek to ce da bude wow..
opet govorim, neka prica ko sta hoce, on je za mene br 1!
Phia

#525 Re: Preporucite veterinara

Post by Phia »

Ja koliko sam citala npr po njemackim forumima skoro svaki vet dolazi kuci ljudima po potrebi da izvrsi kastraciju i to nije nikakav problem jer kao sto rekoh dovoljno je imati sterilnu opremu. Ne govorim o nekim teskim operacijama naravno vec o kastraciji. Neki ljudi naprosto ne zele da zivotinja prezivljava stres i to se uzima u obzir s tim da se plati dolazak na kucnu adresu. Ali eto kod nas je uvijek sve drugacije nego u drugih :-)
Osim toga kad nekad budete u tim famoznim klinikama malo bacite pogled na pod pa cete vidjeti tu sterilnu atmosferu..meni njihovo prskanje po stolu i brisanje naprosto ne znaci dezinfekcija cijelog prostora..
Post Reply