SARAJEVSKA POLICIJA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Edit

Post by Edit »

Edit wrote:
" Ovdje se radi o otmici i poku¹aju ubistva", rekla je Kubatova, istièuæi da njen sin ne smije izaæi na ulicu "jer su nasilnici :lol: na slobodi", te da se boji da æe mu ponovo nauditi.

(Nezavisne novine)
Superrrr....!!! Ako ne izlazi na ulicu, mozda se rijesi ovisnosti... u medjuvremenu, jedan dio ljudi nece biti pokraden! Cilj je postignut.

Kada bi krenuli redom, pa smirili ovakve, da ne smiju izaci na ulicu zbog straha da ce dobiti degenek od policije - mi ostali bismo mogli mirno setati i spavati, jer nasilnici i kriminalci ne bi bili na slobodi nego barem u - kucnom pritvoru....
Dakle, ovo ja zovem adekvatne preventivne i 'terapijske' metode za suzbijanje i lijecenje kriminala 8-)
GoschaUkuchi

Post by GoschaUkuchi »

Snimak postoji na DNEVNIK HR.
Ovaj lik je moj komšija, i znam ga čitav život...nije zlato, ali je užasno sta su uradili tzv. krimolovci, pravednici.... Kako li ce spavati?
Poslije više skandala policije poslije rata, pitam se da li im uopšte vjerovati?! :(
silence_is_sexy

Post by silence_is_sexy »

meni prijatelj juce govori otprilike: jesi vidio kako su onog lika izdegenecili. taj je lik obio stan/ukrao iz auta/narkoman... nesto u tom stilu. i kao super. sad bih trebao da budem sretan. kao pravda je zadovoljena??

zalosno je sto mnogi ovde tako razmisljaju.

kada ovaj lik nekoga izbunari pod prijetnjom nozem policajac ce (eventualno) napraviti zapisnik (ako zrtva uopste bude zvala policiju) i iako policajac vrlo dobro poznaje "asortiman" lokalnih narkomana i sitnih kriminalaca nece se mnogo pretrgnuti da uradi nesto po tom pitanju. naravno, sa punim ustima zalopojke o nefunkcionalnom pravosudju... savrsen alibi za nedjelovanje.

kada za istog lika, isti taj policajac posumnja da je otudjio njegovu svojinu - slijedi marisana - u sluzbenom automobilu (cije gorivo vi placate placajuci poreze), za vrijeme radnog vremena (koje opet pogadjate, vi placate)...

dakle, policajci o kojima je rijec su obicni kriminalci koji se u maniru najcrnje mafije sadisticki izivljavaju nad probranom klijentelom, pri tom' snimaju svoj ritual (neko rece da su sigurno imali neki jako bitan i beskrajno opravdan razlog za snimanje... koji?!???!), vrlo selektivno birajuci samo one koji njih direktno ugrozavaju, pri tome veoma dobro pazeci da ne nalete na neku krupniju "zasticenu zvjerku" i ni u ludilu pomisljajuci da bi ovakav tretman trebali imati prema likovima koji ugrozavaju obicni narod jer ih za isti taj narod (iako ih narod placa) zivo zaboli cosak...

jebes ovakvu policiju i ovakve metode. jel' sad treba da ih zalim sto ce ostati bez posla? ti sigurno nece bez hljeba ostati.. samo ce preci na drugu stranu (ako su ikada i bili na "pravoj strani") zakona... njihove kockaste glave ce se savrseno uklopiti u armiju cetvrtastoglavih kriminalaca koji haraju drzavom

na kraju jos jednom imamo onu staru narodnu: pojeo vuk magarca i kako SNSD (koji zbog seoskih metoda rapidno stice simpatije medju bosnjacima - sto i mnogi na ovom forumu potvrdjuju "prizivajuci" dodikovu "cvrstu ruku" i u federaciji) na predizbornim plakatima rece: mirna bosna....
nelo

Post by nelo »

Policija treba da marise ovako, samo su se na pogresnog namjerili.....
Nek malo svrate i na carsiju gdje se mafija okuplja pa nek jednog od jih izvede da marise..... :?
Edit

Post by Edit »

silence_is_sexy wrote:
ti sigurno nece bez hljeba ostati.. samo ce preci na drugu stranu (ako su ikada i bili na "pravoj strani") zakona... njihove kockaste glave ce se savrseno uklopiti u armiju cetvrtastoglavih kriminalaca koji haraju drzavom
....
A na kojoj strani ih ti zelis vidjeti?

Ako zestoki momci ne spadaju u policiju, spadaju medju kriminalce. Mozda zato sto je popularno biti zestok momak, a to u uniformi ne mozes biti, imamo sve jaci kriminal ...

A i "prava strana" treba "konja za megdana"...
costacurta

Post by costacurta »

Vako,
Svi optužuju ili ona tri drota ili narkića ali šta je u stvari..
Ka je kriv STVARNO zbog ovog svega... Ovo je sasvim slučajno izašlo na vidjelo a zamislite kakve se stvari dešavaju!!!
Onima koji optužuju narkića poruka: Frajer je ŽRTVA sistema, demokratije, nesređenih granica, kriminala, siromaštva! Takvih je na hiljade u BiH, neka mi digne ruku onaj ko GARANTUJE da mu dijete sutra neće postati ŽRTVA!!!
Onima koji optužuju drotove: Jebete im mamu kad ne udaraju jednako isto kao ikad udaraju! I oni su u neku ruku žrtve svega onoga kao i onaj narkić!!
UZROKE TRBA TRAŽITI
BHG

Post by BHG »

silence_is_sexy wrote:meni prijatelj juce govori otprilike: jesi vidio kako su onog lika izdegenecili. taj je lik obio stan/ukrao iz auta/narkoman... nesto u tom stilu. i kao super. sad bih trebao da budem sretan. kao pravda je zadovoljena??

zalosno je sto mnogi ovde tako razmisljaju.

kada ovaj lik nekoga izbunari pod prijetnjom nozem policajac ce (eventualno) napraviti zapisnik (ako zrtva uopste bude zvala policiju) i iako policajac vrlo dobro poznaje "asortiman" lokalnih narkomana i sitnih kriminalaca nece se mnogo pretrgnuti da uradi nesto po tom pitanju. naravno, sa punim ustima zalopojke o nefunkcionalnom pravosudju... savrsen alibi za nedjelovanje.

kada za istog lika, isti taj policajac posumnja da je otudjio njegovu svojinu - slijedi marisana - u sluzbenom automobilu (cije gorivo vi placate placajuci poreze), za vrijeme radnog vremena (koje opet pogadjate, vi placate)...

dakle, policajci o kojima je rijec su obicni kriminalci koji se u maniru najcrnje mafije sadisticki izivljavaju nad probranom klijentelom, pri tom' snimaju svoj ritual (neko rece da su sigurno imali neki jako bitan i beskrajno opravdan razlog za snimanje... koji?!???!), vrlo selektivno birajuci samo one koji njih direktno ugrozavaju, pri tome veoma dobro pazeci da ne nalete na neku krupniju "zasticenu zvjerku" i ni u ludilu pomisljajuci da bi ovakav tretman trebali imati prema likovima koji ugrozavaju obicni narod jer ih za isti taj narod (iako ih narod placa) zivo zaboli cosak...

jebes ovakvu policiju i ovakve metode. jel' sad treba da ih zalim sto ce ostati bez posla? ti sigurno nece bez hljeba ostati.. samo ce preci na drugu stranu (ako su ikada i bili na "pravoj strani") zakona... njihove kockaste glave ce se savrseno uklopiti u armiju cetvrtastoglavih kriminalaca koji haraju drzavom

na kraju jos jednom imamo onu staru narodnu: pojeo vuk magarca i kako SNSD (koji zbog seoskih metoda rapidno stice simpatije medju bosnjacima - sto i mnogi na ovom forumu potvrdjuju "prizivajuci" dodikovu "cvrstu ruku" i u federaciji) na predizbornim plakatima rece: mirna bosna....
:thumbup:
Liberalism

Post by Liberalism »

najgori su mi ovi, koji jedno jutro kukaju za prava radnika i pozivaju narod na revoluciju zato sto vlast terorise jadni narod, a sad se slomise opravdavajuci ovakve postupke policije inim razlozima.

Nije uopste bitno ko je ovaj mladic i sta je uradio. Mogao je 100 osoba ubiti ali policajci mu nisu smjeli nista uraditi. Svi koji misle suprotno misle da zarad nekog cilja neko moze njihovo dijete golo objesiti na sred Ferhadije.

Nema se tu sta traziti neka opravdanja. Pa i Karadzic i Mladic bi sad mogli nabrojati stotine razloga zbog kojih su poklali desetine hiljada ljudi. I zna se kakvi se ljudi slazu sa njihovim argumentima.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

JBL wrote:A i tvoj doprinos temi nije vrijedan pola k.

Nema prava "narkomana" i prava "drugih". Kad krene razmisljanje tipa ko ima vise i ko manje prava na zivot onda se pocnu otvarati Manjace, Omarske, Keratermi, ... Policajac nema sta cipelariti na livadi, na stanici ili u stali.
ne govorim o pravu narkomana i pravima drugih,. vec mi je muka od pozivanja na prava ovog kubata, a po dup[etu se ne cesu sto makar jednom sedmicno neki narkic ili kokosar dobije mare u pritvoru.
Znas ono, daleko od ociju, daleko od srca i hajmo sad svi lamentirat za ovim vidjenim.
E tome ja pricam.
Sogan

Post by Sogan »

Ulice prepune agresivnih i neuracunljivih apstinentnih kriminalaca bice sigurnije za postene gradjane ako drotovi dobiju ovlasti u okvirima samovolje te reciprocne agresivnosti i neuracunljivosti... :lol: :lol: :lol:

Eh kad bi Bosna izvozila logiku... :oops:
saviola

Post by saviola »

senada wrote:kazneno vaspitne mjere mogu imati smisla sa nekim oblikom prisilnog rada..... ali nikada s mucenjem, cipelarenjem, razbijanjem zuba, odvaljivanjem bubrega...

da, ali te mjere izrice sud, a oni to izgleda nisu u stanju ili jednostavno nema mjesta u takvim institucijama
JBL

Post by JBL »

mIRCerka wrote:

Nema prava "narkomana" i prava "drugih". Kad krene razmisljanje tipa ko ima vise i ko manje prava na zivot onda se pocnu otvarati Manjace, Omarske, Keratermi, ... Policajac nema sta cipelariti na livadi, na stanici ili u stali.
ne govorim o pravu narkomana i pravima drugih,. vec mi je muka od pozivanja na prava ovog kubata, a po dup[etu se ne cesu sto makar jednom sedmicno neki narkic ili kokosar dobije mare u pritvoru.
Znas ono, daleko od ociju, daleko od srca i hajmo sad svi lamentirat za ovim vidjenim.
E tome ja pricam.
Pa sta si ocekivala? Da ce neko osuditi nesto sto nisi vidjeli/culi/znali? Jedina razlika izmedju ovoga i "onih" je u snimku. Mogao je biti ovaj ili onaj kubat, ova ili ona prostorija, ovi ili oni policajc.
DobroJutroKolumbo

Post by DobroJutroKolumbo »

branimir_s wrote:trebali su mu dati cvijet i bombonjeru. De majke vam. JEste grubo ali sa narko-dilerima i razbojnicima tako treba.
Ako ti nick ima veze sa Stulicem iz "Azre" sa ovakvim stavom nemoj da ga nosis...promijeni ga , jer ne dijelite isto misljenje, ni ista uvjerenja...Njega su "plavi" razbijali zbog njegovih pjesama...
JBL

Post by JBL »

Raza Kubat, majka pretučenog mladića, kaže za "Nezavisne novine" da njen sin nije smio prijaviti ovo krivično djelo, a da ona nije mogla podnijeti krivičnu prijavu jer joj je rečeno da to mora uraditi oštećeni.

"Ja sam isti dan kada je on pretučen (3. listpad 2006. godine) otišla u Prvu PU i prijavila ovaj zločin. Željela sam da podnesem krivičnu prijavu, ali su mi rekli da to može uraditi samo oštećeni. Deset puta sam im rekla da postoji snimak ovog događaja. Nakon 15 dana dobila sam dokument u kojem piše da je moja žalba neosnovana zbog nedostatka dokaza", kaže Kubatova.
Dragan Mioković, inspektor u MUP-u KS, kaže da policija nije mogla prije uhapsiti izvršitelje jer nije podnesena krivična prijava.

ovo sve gore i gore :x
freak_with_a_laptop

Post by freak_with_a_laptop »

JBL wrote:Raza Kubat, majka pretučenog mladića, kaže za "Nezavisne novine" da njen sin nije smio prijaviti ovo krivično djelo, a da ona nije mogla podnijeti krivičnu prijavu jer joj je rečeno da to mora uraditi oštećeni.

"Ja sam isti dan kada je on pretučen (3. listpad 2006. godine) otišla u Prvu PU i prijavila ovaj zločin. Željela sam da podnesem krivičnu prijavu, ali su mi rekli da to može uraditi samo oštećeni. Deset puta sam im rekla da postoji snimak ovog događaja. Nakon 15 dana dobila sam dokument u kojem piše da je moja žalba neosnovana zbog nedostatka dokaza", kaže Kubatova.
Dragan Mioković, inspektor u MUP-u KS, kaže da policija nije mogla prije uhapsiti izvršitelje jer nije podnesena krivična prijava.

ovo sve gore i gore :x
Upitala bi ja tu istu Razu, gdje je bila, dok joj sin lesinario po ulicama i obijao auta. I da li je ulozila isti trud, kao u slucaju ove prijave, da svog debila izlijeci i izvede na posten put? Sram je bilo.
bianconero

#516 SARAJEVSKA POLICIJA

Post by bianconero »

gdje drotovska čizma udara tu džehenemska vatra ne gori
mIRCerka

Post by mIRCerka »

JBL wrote:
mIRCerka wrote:

E tome ja pricam.
Pa sta si ocekivala? Da ce neko osuditi nesto sto nisi vidjeli/culi/znali? Jedina razlika izmedju ovoga i "onih" je u snimku. Mogao je biti ovaj ili onaj kubat, ova ili ona prostorija, ovi ili oni policajc.
Ne znam gdje je tema o sarenoj revoluciji, nakon sto smo smirili strasti haman se svi usaglasise MA NEK GA LOME U STANICI...
jebes ti takve borce za ljudska prava, glasni smo kad bude na TV a za ono sto znamo da je bilo, ali nije snimljeno, eto NISMO MI NISTA VIDJELI MI NISTA NE ZNAMO..
mIRCerka

Post by mIRCerka »

JBL wrote:Raza Kubat, majka pretučenog mladića, kaže za "Nezavisne novine" da njen sin nije smio prijaviti ovo krivično djelo, a da ona nije mogla podnijeti krivičnu prijavu jer joj je rečeno da to mora uraditi oštećeni.
Cuj ne smije... Vela havle...
Stari

Post by Stari »

Nisam uspio bas najpomnjije prostudirati cijelu ovu temu no mislim da sam uspio steci uvid o cemu se radi. To sto sad zelim iznijeti je moguce vec primjeceno pa ce ovaj moj komentar biti u tom slucaju ponavljanje vec recenog...u tom slucaju se jasno ...izvinjavam svima zbog dupliciranja istovjetnih i slicnih komentara.

Pokusacu sve to sto imam reci sazeti koliko je to moguce, no uprokos tome dozvoljavam mogucnost da se ovo sto sad dolazi , mnogima ucini dugacko, dosadno, i nekreativno trucanje i naklapanje. I u tom slucaju izrazavam zaljenje no takvi su vecina od mojih nekoliko hiljada komentara napisanih ovdje, pa se barem moze reci da ostajem vjeran stilu kojeg gajim.

Vako nekako bi to trebalo zapoceti ....kad sam bio mali i isao u osnovnu skolu ...pa cak i malo kasnije kad sam krenuo u srednju...(h)istorija -povjest je i onda ...kao i sada bila obavezan predmet. I bilo je tu svega i svacega rimljana, grka, egipcana, krstasa, arapa, huna, avara i svih ostalih ...i naravno poseban akcenat u nastavi iz tog predmeta se uvijek davao 2:om svjetskom ratu. I tu su obicno bile te slike ...koje valjda zbog toga sto je fotoaparat kao naprava izmisljen nedavno prije toga ...nisu ovjekovjecile prizore ranijih klanica izmedju gore pobrojanih ekipa. Bilo kako bilo ...u textu stajalo ...jelte ...da je to bila klanica i da je posebno na brdovitom balkanu bilo zajebano ...jer je tu masakrirao biva ko je koga mogao i stigao...i hajd sve to , mislim strahota je da bog dragi sacuva, ali meni onako blesavom (a pomalo sam blesav jos uvijek, premda je nekoliko decenija proteklo od tad) je vazda prva pomisao bila ...Pa sto su to slikali?

Legendarne slike ...gdje onaj partizan dize ruke sa omcom oko vrata ...a nasmjesene bradate face stoje do njega i poziraju...ili pak scene klanja i zaklanih ljudi iz Gradiske i Jasenovca...ono ...jadnik lezi zaklan...a faca sa frizom i osmjehom holivudskih glumaca ...stoji i pozira. Nije mi to islo u glavu....mislim... preklati covjeka (zenu ili dijete) je samo po sebi da ti zivot stuzi ali nakon toga stati i slikati se u stilu da se ima za albuma ...kad jednog dana budem unucima prepricavao kako sam bio agilan u mladosti , da to bude dokumentovano...

Tako i sad ...tj ...u subotu kad sam pogledao taj snimak u Hayatovom CD-u....Opet me isti blesavi osjecaj uhvati ...bas isto k'o i onomad u vrijeme crno-bijelih televizora sa samo jednim kanalom....pa pomislih....pa u vrazju majku ... tuku covjeka , razbise ga nacisto...i sve to snimaju. Pa sto snimaju ... YBM-liga?
zvijerka

Post by zvijerka »

mIRCerka wrote:
nakon one marisane tebi nije jasno sto nije smio??? vela havle...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

zvijerka wrote:
mIRCerka wrote:
jebo ga caca vise...nakon one marisane...
ynaci nakon trostrukog silovanja, cura ne smije prijaviti da su je silovali..

eto vam demokratija, jebla vas demokratija, i crko dabogda ko upali svjetlo!

PS Da je prijavio na vrijeme, ovo se ne bi desilo!
Ovako, iskreno, NEK SU GA OLESILI trebali su ga roknuti!

Jer, njegovo GRADJANSKO PRAVO na koje se svi pozivaju jeste da PRIJAVI AKO JE ZLOCIN IZVRSEN NAD NJIM!!!
A to sto nije prijavio je samo dalo krila debilima.
Aferim.
zvijerka

Post by zvijerka »

mIRCerka wrote:
zvijerka wrote:
mIRCerka wrote: Cuj ne smije... Vela havle...
jebo ga caca vise...nakon one marisane...
ynaci nakon trostrukog silovanja, cura ne smije prijaviti da su je silovali..

eto vam demokratija, jebla vas demokratija, i crko dabogda ko upali svjetlo!

PS Da je prijavio na vrijeme, ovo se ne bi desilo!
Ovako, iskreno, NEK SU GA OLESILI trebali su ga roknuti!

Jer, njegovo GRADJANSKO PRAVO na koje se svi pozivaju jeste da PRIJAVI AKO JE ZLOCIN IZVRSEN NAD NJIM!!!
A to sto nije prijavio je samo dalo krila debilima.
Aferim.
ti pricas o gradjanskom pravu a sam podrzvas krsenje tog istog prava.

a nije smio prijavit jer ga je moro prijavit onim koji su ga marisli....i poredjenje ti je bezveze....
mostarac

Post by mostarac »

On nije smio prijavit zato sto ima dosje debeo ko rokovnik pa mu nije odgovaralo, a ne zato sto ga je bilo strah ovih policajaca. To je bar jasno
zvijerka

Post by zvijerka »

znaci neko ko ima dosje ne smije tuzit???
Stari

Post by Stari »

Nisam siguran da pojmove tipa demokratije vs. diktatura bas u prvom redu treba mjesati u ovu pricu o tome kako milicija tuce. Imao sam mogucnost zivjeti u onom rezimu koji se danas smatra totalitarnim...tukli su i onda - vise manje isto sto je i prirodno jer isti je to tip ljudi ...a i u tucnjavi i nema bas neke velike filozofie... Samo onda to nisu slikali. Sad da li zbog toga sto tad nije bilo mobilnih telefona sa ugradjenom kamerom...ili zbog nekih drugih razloga ....ostace misterija.
Post Reply