Da li djecu treba tuci?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Da li djecu treba fizicki kaznjavati?

Da uvijek - batina je iz raja izasla
14
14%
Ne nikad
33
33%
Kad bas zasluze
54
53%

Total votes: 101

_BosanaC

Post by _BosanaC »

zena21 wrote:
_BosanaC wrote:
zena21 wrote: kol'ko ti je godina :oops:

Samo da vidimo koju vaspitacicu da ti dodijelimo :D
Kolko treba? :D
Ma imamao vaspitacice za sve uzraste... Ja licno uzimam :D one od 35 - 40
Jel godina? :shock: :oops:

Ja imam 25 :D

Godina :oops:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

_BosanaC wrote:
zena21 wrote:
_BosanaC wrote: Kolko treba? :D

e onda si u mojoj grupi :D:D:D:D:D:D

joj odo, pocelo je ici preduboko :D
zena21

Post by zena21 »

_BosanaC wrote:
zena21 wrote:

Godina nego sta :oops: :D

Ti si u mladjoj grupi onda... Teta mIRCy :D
chinese_water

Post by chinese_water »

_BosanaC wrote:
zena21 wrote:

Jel' se to nabacujes mircy? :-)
_BosanaC

Post by _BosanaC »

mIRCerka wrote:
_BosanaC wrote:
zena21 wrote: Ma imamao vaspitacice za sve uzraste... Ja licno uzimam :D one od 35 - 40

e onda si u mojoj grupi :D:D:D:D:D:D

joj odo, pocelo je ici preduboko :D
Ne bih ja Lijo...

Al' obec'o sam djeci :D :D :lol: 8-)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

chinese_water wrote:
_BosanaC wrote:
zena21 wrote: Ma imamao vaspitacice za sve uzraste... Ja licno uzimam :D one od 35 - 40

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

oplakah...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

chinese_water wrote:
_BosanaC wrote:

Jok ba :-)

Mircy ti je za mene pero laka kategorija :D

Kondiciono slaba :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

_BosanaC wrote:
chinese_water wrote:
_BosanaC wrote: Jel godina? :shock: :oops:

Jok ba :-)

Mircy ti je za mene pero laka kategorija :D

Kondiciono slaba :D
Izvini rambo nisam te prepoznala :D

odo po paketice, lijep pozdrav i ugodno forumanje zelim.
Reina

Post by Reina »

Razumijem one koji kazu da nije sve crno - bijelo ali zaista ne kontam one koji ipak ne bi da u odgoju propuste "mlacenje" ... ovdje se zaista ide iz jedne krajnosti u drugu za takve bi najbolje bilo da se ipak pridrzavaju principa "ne tuci ni u krajnjoj nuzdi" jer bojim se da to ne bi bilo samo puc - puc.
Toliko.

:roll:
tempora

Post by tempora »

Reina wrote:Razumijem one koji kazu da nije sve crno - bijelo ali zaista ne kontam one koji ipak ne bi da u odgoju propuste "mlacenje" ... ovdje se zaista ide iz jedne krajnosti u drugu za takve bi najbolje bilo da se ipak pridrzavaju principa "ne tuci ni u krajnjoj nuzdi" jer bojim se da to ne bi bilo samo puc - puc.
Toliko.

Ama Reina ni toliko! :D Interesantna je cinjenica da veliki broj majki "poleti" kada im se ponudi kurs za prvu pomoc djeci- kako bi u slucaju trovanja ili nezgoda djetetu sto efikasnije pomogle i spasile mu zivot! Cudno je da onda nisu upitne metode!Doduse, posto se ovdje ismijava svaki pokusaj da se da na znanje da udarac nije metoda-a ja zaista prezirem bilo kakavo ismijavanje na ovu temu ( kako rece jedna nasa slavna forumasica -parafrazirajuci- da mi bezobrazluk vidimo kao nacionalni podvig),mozda bi majke i u ovakvim slucajevima trebale pribjegavati svojoj ucmaloj misli da smo i mi odgojeni bez puno "pompe" i "naucnih knjiga" pa po tom receptu djetetu cupati jezik kad nesto proguta ili mu gurati prst u usta ili staviti zeljezo u ruke? :shock:
kekec

Post by kekec »

_BosanaC wrote:
mIRCerka wrote:
_BosanaC wrote:Evo nudim se na cuvanje :D :D
dokazi da si zlocest!!!
za ztluhcsa znam da jeste :D
Kome treba dokazati i kako? :shock: :D
Gurni prste u odgovarajucu "uticnicu". :D
danas

Post by danas »

da citiram :oops:
Tucite svoju decu čim primetite da počinju da liče na vas...

:D
patrius

Post by patrius »

Dakako,sve frustracije treba lijeciti na zeni i djeci!!!Tako rade sve prave muskarcine!!!Zna se ko je "kriv" za sve...Ima da se zna ko je gazda u kuci!!!
Timotije

Post by Timotije »

amrino wrote:Imam jednog poznanika kojeg mamica nikad nije tukla- u 28 godini nikad ne jede nigdje drugo nego kod mamice jer mu se gadi.
Mami se zavali u krilo da ga "ceski"...
Kad ga cura ostavi- pace mamici na ramenu...
Mama ga poljubi "za laku noc".
pricaju po deset puta dnevno na tel....

Hvala Bogu pa je mog dragog mama znala dobro namlatit! Jer ja volim muskarcine a ne pi'kice razmazene... :D :D :D

A "razmnozavam" se ja svaku noc, s tendencijom da se ne razmnozim... :D :D :D

Dragi me nekad tokom :sax: pljesne po goloj guzi- da li sam ja zlostavljana zena??? trebam li zvati sos? :? :D
Aferim tako i treba, samo uredno i redovno, a ako te ponekad malo ujede, pika li se to u zlostavljanje?
Timotije

Post by Timotije »

AA CA wrote:
Reina wrote:
Timotije wrote:Imamo dvoje, 2 i 4 godine starosti, radio, digao ih iz obdanista, cekam zenu da dodje sa posla i uzivam u njegovom smradu (jer mi neda da ga presvucem). I sta sad, pregovaram, molim, ubjedjujem, brojim u sebi da ga ne zviznem po pelenama i citam vase pametne savjete. Sta da radim, postavlja se jedno vrlo vazno i sudbonosno pitanje u ovome odlucnom trenutku?
1. da ga ufatim i na silu operem (bice govana po cijelom kupatilu?).
2. da se pravim lud i zeni (koja to normalno s vrata namirise slazem da nisam osjetio i evo mora da se sad ukakio (a razmazan totalno garanat).
3. da mu opet lijepo i nadasve stucno objasnim sve stetnosti fekalija za njegovo zdravlje.
4. ili da ga zviznem po guzici i onako placuci operem.

P.S. Mala se za sada ne izjasnjava o trenutnoj problematici, a zenin stav cu da cujem (osjetim) na vlastitoj kozi ubrzo!

samo ti njega fino operi i ako bude po kupatilu kake i to fino poslije,
kad se dijete smiri, operi. Znaci suti, zavrni rukave i radi :lol:
a gdje bi dijete od 2 ili 4 godine lupao aaaa

Timotije može li par pitanja za tebe:

Šta si čekao do sada?

Zašto ga nisi presvukao prije nego što je dijete postalo nervozno (pa i djetetu to "smrdi" i još mu smeta)?

A možda ima neka igračka koja će mu biti interesantna, dok se ti baviš pelenama...

Možda je gladan ili pospan pa to smatra važnijim od punih pelena.

A možda ste ga nekad oprali hladnom vodom, i sad se buni jer očekuje isto....

Kako god okreneš ima razlog za plač djeteta... i nemoj se mrštiti jer to mala djeca jako dobro razumiju...

I kao što napisa Reina: Smiješak, priča i riješi problem...

Najlakše je biti ljut i sve srediti šakom po pelenama...
Uh brate AA CA ti mene sad pravo iskritikova. Pa kad bih sve radio sto ti kazes po PS-u (pravilo sluzbe u ex JNA), sta ti mislis kad bih stigao procitati koju pametnu na ovome forumu!
Dok nisam imao djece, bilo je tih teorijskih: vidio bi samo da je moj.
Ili, nece mene moja nako`zajebavati!
Drukcije je to malo kad dobojes svoju.
A smijesak prica i ostali folovi, vjeruj mi da ne pije vode u nasem slucaju.
Timotije

Post by Timotije »

zena21 wrote:
mIRCerka wrote:
A wrote: Musko dijete od 28 godina, nezrelo :-) Posalji ga meni na prevaspitavanje :D
i ja bih andjo da cuvam musku djecu od 22 do 26 godina starosti :D
ja bih od 35 - 40 :oops: :D
Tvoja sam kategorija, rado se predajem na cuvanje. Radi sa mnom sta hoces ali se drzi Zenevske konvencije.
AA CA

Post by AA CA »

Timotije wrote: Uh brate AA CA ti mene sad pravo iskritikova. Pa kad bih sve radio sto ti kazes po PS-u (pravilo sluzbe u ex JNA), sta ti mislis kad bih stigao procitati koju pametnu na ovome forumu!

Dobro, dobro .... neću te previše ružiti..... :-D :-D

Za mene su djeca - mali ljudi koji u skladu sa uzrastom imaju svoje želje i interesovanja. To treba iskoristiti kad se dese extremne situacije (nekontrolisan plač, otimanje.... kad dijete "podivlja")

Drugo, kad bi djeca znala šta rade i šta može biti poslijedica njihovog ponašanja - imala bi ličnu kartu.... Drugim riječima - ja sam ta koja to mora riješiti, ali ne silom i batinama. Vjeruj mi da postoji lijep način za svako dijete.

Sin je imao 5 godina i mi smo više od 4 sata bili u restoranu na svadbi, djete nije ustalo sa stolice, a kamo li da je gnjavio ostale goste ili prosipao hranu. Ja sam sa sobom ponijela par autića, papir, boice, flomastere. Hranu smo rezali zajedno, u tanjiru sam napravila pijacu i onda smo kupovali zalogaje i jeli... Mi smo se igrali. Na kraju su nas pitali koliko su trajale pripreme djeteta. Ja sam samo iskoristila ono što je njemu bilo interesantno. Svadba interesuje nas odrasle, a dijete interesuju igračke. Baš njega briga ko je mlada, koliko je cvijeća dobila i koliko košta vjenčanica.... :shock: :? :-D :-D
Nije bilo potrebe da prijetim, čupam za uši i tučem. :-? :-?Sve sa osmjehom :-D :-D

Nikad nisam osuđivala tuđu djecu. Uvijek sam pokušavala naći način da se "ljute" reakcije djeteta okrenu u za mene prihvatljivo ponašanje. 8-) 8-)

Nikad se ni svom ni tuđem djetetu nisam narugala (npr: majmune blesavi vidi šta si uradio...) Objasnim zašto je to loše i rijetko se greška ponavljala. Sve što primjetim da ne valja odmah skrenem pažnju.

Govorim iz ličnog iskustva. Imam ih dvoje (djevojčica 10 i dječak 13 godina).

E sad idu dani puberteta... Biramo muziku, odjeću, frizure... Ne mora to biti skupo, ali mora biti interesantno za njih. :? :-D
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

Timotije wrote:
amrino wrote:Imam jednog poznanika kojeg mamica nikad nije tukla- u 28 godini nikad ne jede nigdje drugo nego kod mamice jer mu se gadi.
Mami se zavali u krilo da ga "ceski"...
Kad ga cura ostavi- pace mamici na ramenu...
Mama ga poljubi "za laku noc".
pricaju po deset puta dnevno na tel....

Hvala Bogu pa je mog dragog mama znala dobro namlatit! Jer ja volim muskarcine a ne pi'kice razmazene... :D :D :D

A "razmnozavam" se ja svaku noc, s tendencijom da se ne razmnozim... :D :D :D

Dragi me nekad tokom :sax: pljesne po goloj guzi- da li sam ja zlostavljana zena??? trebam li zvati sos? :? :D
Aferim tako i treba, samo uredno i redovno, a ako te ponekad malo ujede, pika li se to u zlostavljanje?
batinama se "chelichi"osoba?
bolje lemat,nego da bude pi*ka,znas kako kazu kod nas ljudi,muskarci ne placu,to je sramota..samo UdRi ..i bice pravi lafac,pa kad svoju bude imao onda neka istim principom odgaja
super,stav
Timotije

Post by Timotije »

AA CA wrote:
Timotije wrote: Uh brate AA CA ti mene sad pravo iskritikova. Pa kad bih sve radio sto ti kazes po PS-u (pravilo sluzbe u ex JNA), sta ti mislis kad bih stigao procitati koju pametnu na ovome forumu!

Dobro, dobro .... neću te previše ružiti..... :-D :-D

Za mene su djeca - mali ljudi koji u skladu sa uzrastom imaju svoje želje i interesovanja. To treba iskoristiti kad se dese extremne situacije (nekontrolisan plač, otimanje.... kad dijete "podivlja")

Drugo, kad bi djeca znala šta rade i šta može biti poslijedica njihovog ponašanja - imala bi ličnu kartu.... Drugim riječima - ja sam ta koja to mora riješiti, ali ne silom i batinama. Vjeruj mi da postoji lijep način za svako dijete.

Sin je imao 5 godina i mi smo više od 4 sata bili u restoranu na svadbi, djete nije ustalo sa stolice, a kamo li da je gnjavio ostale goste ili prosipao hranu. Ja sam sa sobom ponijela par autića, papir, boice, flomastere. Hranu smo rezali zajedno, u tanjiru sam napravila pijacu i onda smo kupovali zalogaje i jeli... Mi smo se igrali. Na kraju su nas pitali koliko su trajale pripreme djeteta. Ja sam samo iskoristila ono što je njemu bilo interesantno. Svadba interesuje nas odrasle, a dijete interesuju igračke. Baš njega briga ko je mlada, koliko je cvijeća dobila i koliko košta vjenčanica.... :shock: :? :-D :-D
Nije bilo potrebe da prijetim, čupam za uši i tučem. :-? :-?Sve sa osmjehom :-D :-D

Nikad nisam osuđivala tuđu djecu. Uvijek sam pokušavala naći način da se "ljute" reakcije djeteta okrenu u za mene prihvatljivo ponašanje. 8-) 8-)

Nikad se ni svom ni tuđem djetetu nisam narugala (npr: majmune blesavi vidi šta si uradio...) Objasnim zašto je to loše i rijetko se greška ponavljala. Sve što primjetim da ne valja odmah skrenem pažnju.

Govorim iz ličnog iskustva. Imam ih dvoje (djevojčica 10 i dječak 13 godina).

E sad idu dani puberteta... Biramo muziku, odjeću, frizure... Ne mora to biti skupo, ali mora biti interesantno za njih. :? :-D
Ja samo malo karikiram i zezam se ali u biti se slazem u potpunosti s tobom. sve je malo i slozenije kad zivis vani, nema rodbine, komsiluka, prijatelja da ulete kad zatreba, ritam zivota je veoma brz i stresan, tako da se to neminovno odrazi i na djecu.
Trudis se da djecu vaspitavas otprilike onako kako si i sam vaspitan ( izbacujes ono sto mislis da je bilo lose i nepedagoski u radu tvojih roditelja), pa sta ispadne. Djeca ionako vise vremena provode sa pedagozima (i sa drugim jezikom) nego s tobom, pa je velika lutrija kako ce to sve na kraju ispasti iako se kao roditelj nadas najboljem.
Naravno da ih ne tucemo, ali da nekad bude galame i svadje, deset puta dnevno!
P.S. Je li mlada bila cemu?
amarce

Post by amarce »

modesti

Post by modesti »

amarce wrote:Faze razvoja:
http://seljaklukonline.blogger.ba/
uf, uf, vala ti i nije neki primjer. Zabrane imaju svoje prednosti i mane. Ono sto bi bilo pozeljno jeste naci neki kompromis...

roditelji moraju praviti greske u odgoju svoje djece, drugacije ne ide. nismo roboti. A nesto jos iz licnog iskustva...

- SVE DOK NE BUDES IMAO/LA VLASTITO DIJETE NECES ZNATI STA ZNACI ONO O CEMU SADA TEORETSKI RASPRAVLJAS! :roll: U praksi su stvari potpuno drugacije nego u knjigama i u teoriji. Nema crno/bijelo, sve je sivo.
mrki62

#522 Re: Da li djecu treba tuci?

Post by mrki62 »

Vingo wrote:Lomim se da li da stavim temu pod Umjetnost zivljenja....ali mi ne ide pod umjetnost nikako....
Dakle.....Slozili smo se da nasilje nad zenama predstavlja krivicno djelo i bla bla bla....Mnoge su dame suvereno izjavile da bi prvi samar bio ujedno i zadnji. Kraj. Razvod.....Nasilje nad zenama osudjujemo svi...

No sta cemo s djecom?
Da li je povremeni samar ili "po guzi" takodjer nasilje koje treba sankcionisati? Zasto je drustveno prihvatljivo ako mlatis klinca, a nije ako mlatis zenu/muza.....?
Da li koristite batine u odgojnim metodama?Da li su vas roditelji tukli?
Kakva je poruka kad te mama/tata udari? (Da je ok udarati nekoga koga volis najvise na svijetu...)
itd........
U nadi da ce biti zanimljiva diskusija...

sincerely yours
Zašto , čemu ??? Šta smo s tim uradili ????
Možeš dijete istući i dijete će imati strah a razum neće funkcionisati . Dijete će mnogo šta iz straha NE napraviti , jednostavno asocira to što ne smije sa batinama . Dakle djetetu se treba maximalno posvetiti i u datim trenutcima mu objasniti neke stvaria ne batinama rješavati probleme .
Ih , koliko mi puta pogriješimo samonema ko da nas izudara :lol: :lol: :lol:
AA CA

Post by AA CA »

Timotije wrote: Ja samo malo karikiram i zezam se ali u biti se slazem u potpunosti s tobom. sve je malo i slozenije kad zivis vani, nema rodbine, komsiluka, prijatelja da ulete kad zatreba, ritam zivota je veoma brz i stresan, tako da se to neminovno odrazi i na djecu.
Trudis se da djecu vaspitavas otprilike onako kako si i sam vaspitan ( izbacujes ono sto mislis da je bilo lose i nepedagoski u radu tvojih roditelja), pa sta ispadne. Djeca ionako vise vremena provode sa pedagozima (i sa drugim jezikom) nego s tobom, pa je velika lutrija kako ce to sve na kraju ispasti iako se kao roditelj nadas najboljem.
Naravno da ih ne tucemo, ali da nekad bude galame i svadje, deset puta dnevno!
P.S. Je li mlada bila cemu?

Možda bih i ja bila pristalica malog "puc, puc" za opomenu. :-?
Ali mi je prvih godinu dana pomagala majka, pa sam skontala kako se to dijete i odrasli "dogovore" na obostrano zadovoljstvo. :-D :-D
Moja svekrva je pedagog po profesiji i insistirala je na odgoju djece bez batina. To su dvije žene koje ja jako volim, cijenim i poštujem. :-D

Sestrina djeca su malo drugačija, malđi su i malkice življi pa i sistem dogovora ide malo teže, ali ima efekta. :) :-) :)

I dan danas dok god na dječija pitanja odgovaram sa "molim..." pitanja je bezbroj i sve je OK, prvi put kad kažem "Šta je... Šta treba..." nema više pitanja i odmah svi znaju gdje je kašika, čaša .... gdje je džemper....gdje su flomasteri..." :? :shock:
Ponekad povisim ton, :x jer je to način da ukažem na veliku grešku koja se ne bi smjela više ponoviti. :x

Ima tu i nekoliko nepisanih pravila kao što je i ono:
Nervozni i nezadovoljni roditelji = nervozno i "zločesto" dijete
Zaposli ti dijete (spram uzrasta i interesovanja) da ono nebi zaposlilo tebe (odnosno iz dosade napravilo glupost), to je ono kad nana pravi pitu pa djetetu da malkice jufke da i ono pravi i onda to zajedno pojedu kad se ispeče. :-D :-D

Kažu da je odgoj djeteta ravan kopanju bunara pomoću igle. Tu su definitivno u pravu. Strpljenja i mudrosti nikad dosta kad su djeca u pitanju. I svaki "problemčić" je priča za sebe.

:-D A mlada k'o avion, i dan danas. :-D :-D
modesti

Post by modesti »

@AA CA: hm, meni to sto si ti napisala izgleda nekako bajkovito, suvise lijepo. Pa cak se i sa svekrvom slazes po pitanju odgoja djeteta :-)
:D kod mene je situacija malo drugacija. mozda zato sto mi je sin prilicno zivahan i ne moze biti ni 5 minuta miran osim dok spava, tako da u nekim situacijama pribjegavam "pucu po guzi".

Inace, mislim da je prilicno glupo generalizirati stvari, da je nemoguce govoriti "treba nesto" ili ne. Pedagogija jeste nauka o odgoju, ali pazi...NAUKA. Ipak je stvarni zivot malo drugaciji, a pedagogija ne daje eksplicitne odgovore na pojedina pitanja...

Ukratko: ako moj sin uporno sam istrcava na ulici i pored mojih upozorenja, objasnjenja itd., mislim da je skroz ispravno lupiti ga po guzi. A kada malo naraste, pa kad bude u stanju da razumije ono sta mu objasnjavam na nacin na koji treba, onda cu mu to objasniti.

Naravno, marisane koje su svakodnevne i jake ne dolaze u obzir :x
AA CA

Post by AA CA »

modesti wrote:@AA CA: hm, meni to sto si ti napisala izgleda nekako bajkovito, suvise lijepo. Pa cak se i sa svekrvom slazes po pitanju odgoja djeteta :-)
:D kod mene je situacija malo drugacija. mozda zato sto mi je sin prilicno zivahan i ne moze biti ni 5 minuta miran osim dok spava, tako da u nekim situacijama pribjegavam "pucu po guzi".

Inace, mislim da je prilicno glupo generalizirati stvari, da je nemoguce govoriti "treba nesto" ili ne. Pedagogija jeste nauka o odgoju, ali pazi...NAUKA. Ipak je stvarni zivot malo drugaciji, a pedagogija ne daje eksplicitne odgovore na pojedina pitanja...

Ukratko: ako moj sin uporno sam istrcava na ulici i pored mojih upozorenja, objasnjenja itd., mislim da je skroz ispravno lupiti ga po guzi. A kada malo naraste, pa kad bude u stanju da razumije ono sta mu objasnjavam na nacin na koji treba, onda cu mu to objasniti.

Naravno, marisane koje su svakodnevne i jake ne dolaze u obzir :x

Ne kontam šta je bajkovito...?? :?
Navela sam samo jedan primjer, hajde da kažem prijedlog meni bliskih osoba. Nisam rekla da se po svim pitanjima apsolutno slažemo, ili da sam bez pogovora usvojila svaki prijedlog. Ovo po pitanju batina mi se svidjelo i zato sam zahvalna i mami i svekrvi... Svaka ideja je dobro došla, a o realizaciji odlučujemo muž i ja... :-) :)

Uz to sam imala sreću da su moja djeca do sada bila mirna i da se sa njima može napraviti dogovor tako da svi budemo sretni :-D . Ne znači da će tako i ostati . Idu dani puberteta, a tu je preokret u ponašanju više nego moguć. :( Nadam se da ću umjeti održati do sada postignuti balans mojih i njihovih želja. 8-) 8-)

Osim toga ne može se ponašanje djece posmatrati odvojeno od situacije u porodici. Ne treba problem tražiti isključivo u djeci. Agresivno ponašanje u krugu porodice ili među odraslim članovima porodice neminovno dovodi do istog takvog ponašanja kod djece.
Banalan primjer: ako ja skačem po kući ili šutam loptu po hodniku isto tako će i moja djeca i onda ću im teško dokazati da to nije lijepo, da se prljaju zidovi i da to smeta ostalim stanarima. :zzzz: :shock:

Možda je trčanje po cesti za malog dječaka igra jer i ti u tom momentu potrčiš za njim pa to izgleda kao da si prihvatila njegovu igru. :-D :? :-D

Mi smo prošlo ljeto imali problem u Ferhadiji sa malom rodicom. Dijete je trčalo, a mi smo pokušavali da je stignemo. Prvi put kad nismo odreagovali na njen "bijeg" ona je skontala da će se izgubiti, prišla nam i polako hodala pored nas - imala je 3 godine. :razz:

U sve što sam rekla mogu te uvjeriti jedino da ti ih posudim na jedan dan, pa ako se desi bilo kakva exstremna situacija koja za poslijedicu ima fizičko kažnjavanje, onda dugujem izvinjenje svima koji su čitali komentare. :sad: :sad:

Vidi, za istu grešku
1. djeca dobiju opomenu - ako su roditelji imali dobar dan na poslu
2. djeca dobiju batine - ako su roditelji imali loš dan, i još im u toku kažnjavanja pobroje sve nestašluke u zadnjih pola godine. :x :x
Last edited by AA CA on 25/12/2006 00:35, edited 1 time in total.
Post Reply