Druga Gimnazija Sarajevo

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
WildRedRose

#501 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by WildRedRose »

nemeza wrote:učenica sam prvog razreda Druge gimnazije,pa ako vam nije problem o svakom profesoru da pomalo kažete :D
1.Amela Vranac
2.Emira Omeragić
3.Aida Kalaba
4.Kenita Šeta
5.Dževdeta Dervić
6.Nudžejma Efendić
7.Dženisa Buljugić
8.Smajo Halilović
9.Razija Karakaš
10.Srmen Pašalić
11.Tina Alibašić
12.Džanina Nukić
od cijelog spiska, meni su predavali :
8. Smajoo, bio mi je cak razrednik. Perverznjak stari, pedofil.. nista mu ne govori, jer mu je satisfakcija da sve stos azna o ucenicima, prenese roditeljima ili drugim profesorima u negativnom smislu.

10. Srmen- umjetnik k'o umjetnik.. ne pricaj na casu i bice 5 :-D

edit: EMiru sam zaboravila :mrgreen: nemoj da joj glumis neku facu, budi mirna , vjezbaj, javljaj se i ne bi trebalo da imas problema...ali, srce ce ti stati svaki put kada se sunja iza ledja i kontas 'hoce li meni staviti kredu na stol da izadjem na tablu??? '' :D
WildRedRose

#502 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by WildRedRose »

Helem, ja bih da izdvojim svoje profesore :D

1. nezamjenljivo mjesto prof. Jesenka !!! 1. sto znanje iz geografije ima u malom prstu, komunikacija i odnos sa ucenicima je za svaku pohvalu, ne odrzava 'klasicne casove' , nekako joj je sve lezerno, opusteno, a opet i zanimljivo bilo :) jaaako pametna zena, jako..

2. prof. Kenan... prve dvije godine mi je predavao Diko-dicere, i mrzila sam sport, dok nije dosao prof. Kenan... sve moguce pohvale , ali poslije prof. jesenke naravno :D

3. prof. Elma (engleski) ..jes' bila pomlada kada je meni predavala, ali sto smo se sa njom zezali, ne znam da smo sa drugima :mrgreen: :thumbup:

i da, ako sam dobro vidjela, niko ne spominje prof. Latinusu ? jel se to penzionisala ? :roll:
mrtva kokoš

#503 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by mrtva kokoš »

vidi i meni je smajo bio razrednik :shock: :-) nadobudna seljacina, da mi je znati jel mu krepala sejla :lol:

dzenisa je dusha od zene :)

ove ostale ne znam :-)
WildRedRose

#504 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by WildRedRose »

da i on krepa sa njom, ne bi mi smetalo :roll: tbj ...

Kako ne znas Dinku ? ona ti je morala predavati :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#505 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by ladyblue18 »

nemeza wrote: Emira razredna :(
Sta dijete mora zgrijesiti u zivotu da mu se ovo desi :| :D

Emirina dvica je ocjena koja me najskuplje kostala, sta sam ja para dala na instrukcije u trecem i cetvrtom mogla sam nahraniti manje selo u Africi :mrgreen:

Btw sto svi imate tako lose misljenje o Razi, jes da sam ja davnih dana zavrsila ali sumnjam da se mogla toliko promijeniti. Nisam nikada primijetila da je imala pik na djevojkama, obicno su muskarci tvrdili da nas favorizira, a imala sam i srecu da mi bude razredna i ne bih imala lose rijeci protiv nje reci.
Individualism18

#506 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by Individualism18 »

ladyblue18 wrote:
Sta dijete mora zgrijesiti u zivotu da mu se ovo desi :| :D

Emirina dvica je ocjena koja me najskuplje kostala, sta sam ja para dala na instrukcije u trecem i cetvrtom mogla sam nahraniti manje selo u Africi :mrgreen:
Hahahahhah. Tako nekako. Ja sam na kraju odustala od instrukcija jer mi je bilo žao plaćati. :)
ladyblue18 wrote: Btw sto svi imate tako lose misljenje o Razi, jes da sam ja davnih dana zavrsila ali sumnjam da se mogla toliko promijeniti. Nisam nikada primijetila da je imala pik na djevojkama, obicno su muskarci tvrdili da nas favorizira, a imala sam i srecu da mi bude razredna i ne bih imala lose rijeci protiv nje reci.
Meni je ona ista kao i Emira. :/ Nije samo moje mišljenje, već i većine kolega i kolegica iz mog odavno bivšeg razreda, mada to više nije ni bitno. Vjeruj mi, nekad mi dođe da bih se vratila u Drugu gimnaziju pa neka i Emire i Razije. :) Ponekad mi baš fale ti gimnazijski dani. :)
mynchy

#507 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by mynchy »

Individualism18 wrote:Smijem li znati zbog čega ti je profesor Diko ostao u tako ružnom sjećanju? Nije da mi je nešto pretjerano značio, mislim sport nikada nisam voljela, ali nikada nije ništa uradio da bih ga tako okarakterizirala. Znao je biti pomalo dosadan sa svojim dugim govorima o životu i školovanju, ali kasnije sam shvatila da je za dosta toga bio u pravu. :)
Znaš kako je to, čovjek s godinama postaje drugačiji.. Rijetko ko ode u pravim putem. :)

nemeza wrote:učenica sam prvog razreda Druge gimnazije,pa ako vam nije problem o svakom profesoru da pomalo kažete :D
1.Amela Vranac
2.Emira Omeragić
3.Aida Kalaba
4.Kenita Šeta
5.Dževdeta Dervić
6.Nudžejma Efendić
7.Dženisa Buljugić
8.Smajo Halilović
9.Razija Karakaš
10.Srmen Pašalić
11.Tina Alibašić
12.Džanina Nukić
1.Amela Vranac jako dvolicna i nadasve bezobrazna djevojka, kojoj je vrhunac lekcije iz bosanskog reci ucenicima da otvore knjigu i prepisu sve sto tamo pise, dok se ona ispricava s "rajom" iz prve klupe o tome kako joj je taxista svirao dok je hodala gradom i kako je kupila novi parfem... Zna biti jako zeznuta.
2. Emira je patnja ziva.. Uglavnom su sve vec rekli za nju.
8. Smajo budala 1/1
9. Razija je neko koga se nerado sjecam,mrzila sam geografiju zbog nje i zavrsila skolu mrzeci geografiju,iako sam je samo prve dvije godine imala.. Jedna jako,pa rekla bih, isfrustrirana osoba.. Isfrustrirana licnim problemima koji joj daju vjetar u ledja da ako je lose volje, podijeli sto vise losih ocjena i pokvari dan svima zivima.
10. Srmen je meni licno bio dosadan.. Ali fin čikica, jako pametan i pun anegdota :)
11. Tina mi je samo jednu godinu predavala.. Ugl. normala profesorica.. A van skole ne bih komentarisala :D
12. Džanina je uvijek bila zenskima rat, a muskima brat.. A Diko obrnuto...
hape

#508 Re: AW: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by hape »

Jos sine napisi kako se zoves pa da te Emira "Zik, zik". :-D garantujem da vecina njih cita ovaj forum, makar za jednu osobu znam100%. :-D
WildRedRose

#509 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by WildRedRose »

:lol: :lol: niko za Smaju nema jednu finu rijec..
ladyblue18

#510 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by ladyblue18 »

WildRedRose wrote::lol: :lol: niko za Smaju nema jednu finu rijec..
Ja imam, imala sam puno vecu ocjenu nego kod Zhare :oops: :lol: iiii tu se zavrsavaju fine rijeci o njemu :skoljka: :mrgreen:
WildRedRose

#511 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by WildRedRose »

Ja sam smaji maznula kontrolni , i nabubali sve redom, i ope' dobili dvice.. tako da, ni u tom pogledu nemam rijeci hvale za njega :oops: :mrgreen:
Tvrtko II Kotromanić

#512 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Smajo cudak, njegovo obracanje djevojkama bi ga u nekoj normalnoj zemlji, u najmanju ruku, lisilo posla, ako ne i slobode :-)

al eto, historija mi nkiad nije bila problem sto se ocjena tice, a zbog ovog gore, Zara, kolika god ona cudakinja bila :D , ipak mi je ostala u puno boljem sjecanju od Smaje
Labirint

#513 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by Labirint »

Zarkoviceva je za tog Smaju profesor doktor emeritus akademik u svakom smislu.
Jedna klasicna seoska lola koja da nije rata ( btw, prijeratni domar u ratu...bla bla
klasicna topla ljudska prica) bi Drugu gledao iz trole...
WildRedRose

#514 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by WildRedRose »

to za smaju je cista isina.. ali da ne tracamo... Sad se pitam zasto ga nikad niko ne prijavi ? :roll:
Labirint

#515 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by Labirint »

WildRedRose wrote:to za smaju je cista isina.. ali da ne tracamo... Sad se pitam zasto ga nikad niko ne prijavi ? :roll:
Pa i da ga prijavi mislis da bi imao kakvog "hajra"? Meni je logicnije
pitanje zasto ga niko nikad nije sacekao poslije nastave??? Ovo sve
se moze odnositi i na Alica, alias Djuru...
Tvrtko II Kotromanić

#516 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Labirint wrote:
WildRedRose wrote:to za smaju je cista isina.. ali da ne tracamo... Sad se pitam zasto ga nikad niko ne prijavi ? :roll:
Pa i da ga prijavi mislis da bi imao kakvog "hajra"? Meni je logicnije
pitanje zasto ga niko nikad nije sacekao poslije nastave??? Ovo sve
se moze odnositi i na Alica, alias Djuru...
nisam primjetio da je Alic imao slicnih "ispada" kao Smajo

Alic je onako, "drugaciji" malo od ostalih profesora :D, al je meni on sasvim ok
Labirint

#517 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by Labirint »

Nisam aludirao na smajine "afinitete" kad spomenuh alica, nego na ovu
post ratnu neukost i prepotenciju koju obojica imaju u izobilju. Btw, umal
Alic ne postade direktor...umal...
Tvrtko II Kotromanić

#518 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Labirint wrote:Nisam aludirao na smajine "afinitete" kad spomenuh alica, nego na ovu
post ratnu neukost i prepotenciju koju obojica imaju u izobilju. Btw, umal
Alic ne postade direktor...umal...
cuj Alic direktor :lol: :-)

ma dobro to me ne cudi, uvijek je imao politickih ambicija :D
WildRedRose

#519 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by WildRedRose »

upravu si i za Alica... iskreno, prema meni je bio super, ali kada uhvati pik na neke ucenike... :-) i jes' mu ponasanje vrijedno cobana nekog na ulici .. a to za smaju, i to sam se neki dan pitala, reko jel moguce da ga niko nikada na ulici nije sacekao :roll:
Kir Janja

#520 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by Kir Janja »

mynchy wrote:
Individualism18 wrote:Smijem li znati zbog čega ti je profesor Diko ostao u tako ružnom sjećanju? Nije da mi je nešto pretjerano značio, mislim sport nikada nisam voljela, ali nikada nije ništa uradio da bih ga tako okarakterizirala. Znao je biti pomalo dosadan sa svojim dugim govorima o životu i školovanju, ali kasnije sam shvatila da je za dosta toga bio u pravu. :)
Znaš kako je to, čovjek s godinama postaje drugačiji.. Rijetko ko ode u pravim putem. :)

1.Amela Vranac
2.Emira Omeragić
3.Aida Kalaba
4.Kenita Šeta
5.Dževdeta Dervić
6.Nudžejma Efendić
7.Dženisa Buljugić
8.Smajo Halilović
9.Razija Karakaš
10.Srmen Pašalić
11.Tina Alibašić
12.Džanina Nukić
1.Amela Vranac jako dvolicna i nadasve bezobrazna djevojka, kojoj je vrhunac lekcije iz bosanskog reci ucenicima da otvore knjigu i prepisu sve sto tamo pise, dok se ona ispricava s "rajom" iz prve klupe o tome kako joj je taxista svirao dok je hodala gradom i kako je kupila novi parfem... Zna biti jako zeznuta.
Je li to ova??

https://www.facebook.com/profile.php?id=822224599

:lol: :cry:

Ako jeste, slobodno recite, da odmah svjedočanstva spaljujem…
WildRedRose

#521 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by WildRedRose »

omg !!! ona je profesorica ? :-) :-) skolo draga, sta ti se desilo :cry:
Kir Janja

#522 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by Kir Janja »

Obrazovna priprema za štrafta konsalting, izgleda…
ladyblue18

#523 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by ladyblue18 »

Meni su Zhara i Smajo isti, ona na jedan on na drugi nacin.
Nijedno nisu pedagozi ni nastavnici kakvi bi trebali biti.

On sa svojim neukusnim ponasanjem, ona sa svojim ocjenjivanjem koje ne znam da iko na svijetu prakticara onakvo.
S tim sto je ona dok je meni predavala imala zaista par ispada kao pedagog i nastavnik da je to zalosno.

Sto se tice ovih novih imena, ne mogu da vjerujem da se skola ovoliko promijenila u 6-7 godina jer 95% ovih ljudi o kojima vi pricate tada nisu postojali u Drugoj.Druga je meni uvijek bila skola sa strucnim nastavnicima, starijim i ozbiljnijim ljudima, a ovo danas sto slusam i citam ne mogu a da se ne zapitam koji klinac se desio :-?

Btw jel Stanislava jos predaje Hemiju? :mrgreen:
WildRedRose

#524 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by WildRedRose »

Stanislava ? jel to ona maaala, sa muskom frizurom ? :D

meni je Ziki legenda predavala.. i sa 70 godina je mislila da je treba :mrgreen: :mrgreen:
ladyblue18

#525 Re: Druga Gimnazija Sarajevo

Post by ladyblue18 »

WildRedRose wrote:Stanislava ? jel to ona maaala, sa muskom frizurom ? :D
Ja se nje ne sjecam ko male :? ili je to od trauma pa mi je izgledala visha :lol:
Jes imala je musku frizuru, prije 2-3 mjeseca sam je vidjela u gradu i od tada svako malo imam nocne more o njoj i hemiji :-)
Post Reply