Dobar izvor, hvala! Ili Mustafa Imamovic nije kvalifikovan? Vas samo zanima Titina historija o "juznim slavenima sto su dosli iz Poljske" ili odakle li vec a nevidite da vaseg naroda tu nije bilo 5 sekundi. Zalosno...Pearl wrote:@mr_bosnjak
evo ti jedan od "izvora" koji te malo negira
http://www.iis.unsa.ba/prilozi/32/32_imamovic.htm
a pouzdan je isto kao i tvoja wikipedia
Reis Ceric izjavljuje da smo mi Bosanci i Hercegovci Turci
-
mr__bosnjak
-
mr__bosnjak
Povelje Bosanskih banova, ima ih skoro do deset ukupno ja mislim. prva je bila povelja Kulina Bana, najjaca je ona Stjepana II, tu jasno govori o BOSNJANSKOM NARODU!kekec wrote:Koji su to dokumenti (mnozina) i kojih vladara?mr__bosnjak wrote:Za sta?kekec wrote: Navedi nam par tih dokumenata.
-
mr__bosnjak
Vidim da imas neki problem sa rahmetli Alijom jer ga pljujes na svakoj temi "ili koje li vec pi*ke materine...". Zalosno!danas wrote:de mi reci mr_bosnjakmr__bosnjak wrote:Ne poznajes osnovne pojmove... "kad su katolici/pravoslavci primili Islam e ne Bosnjani". Zasto ovi katolici/pravoslavci nebi mogli biti Bosnjani? Kazes da su danasnji Bosnjaci nastali sa Islamom. Koji li su tebe nacionalisticki izvori hranili pa si sad nacionalista kad to negirasSamo se vi drzite komunisticke historiografije koja prica o "juznim slavenima" a osim jezika nemate NIJEDNOG dokaza za to!
P.S. Za razliku od tebe, bar sam neke izvore naveo, ali naravno, kad vam se ne svidja predstavljate ih kao "nacionalisticki" i stavljate u tor sa serbiancaffem i inima...![]()
sta je alija izetbegovic? jer on nije porijeklom iz bosne, znaci nije postao od tvojih pra-ilira or whatevervec je porijeklom iz srbije. znaci, njegova porodica nije bila od starih bosnjana kad su primili islam, nego su bili pravoslavci i cistokrvni srbi iz srbije. te se iz beograda ili aleksinca ili koje vec pi*de materine preselise u bosnu. jel' i aljo sad bosnjak iako je znano da je covjek iz srbije porijeklom i bosnjaka nije vidio do 1993-e
![]()
eto, pa mi ti objasni, a fala ti unaprijed dje cuo i dje ne cuo
Ali da ti odgovorim, ne Alija je bio iz Srbije. Familija mu je protjerana iz Beograda ili su otisli u Bosanski Samac radi zabave? Alija je rodjen u Bosni. A opredjelio se za bosnjacku(tada "muslimansku" naciju) jer se tako osjecao i onda zajedno sa drugima vratio Bosnjacima njihovu stoljetnu naciju. Kao Bosnjak se izjasnjavao, bio je lider jedine bosnjacke stranke, svi Bosnjaci svijeta su ga cijenili, bio je ocito Bosnjak. Njegovo porijeklo valjda ga ne sprjecava da bude Bosnjak? Po tome je masa Bosnjaka hrvatski zivalj jer su pobjegli iz Hrvatske. Ali kazem da su vecina potomci Ilira.
Opet vas pitam, po cemu smo, osim po jeziku, Slaveni?
-
_BosanaC
Pokusavao sam, barem do sada, da te ne nazovem glupanom. I mislim da budali, s obzirom da sam ti tu pjesmu analizirao kao i istorijski kontekst nastanka te pjesme i svrhu poezije uopsteno barem tri puta do sada, vise ne vrijedi objasnjavati.mr__bosnjak wrote:Da, historijske cinjenice!_BosanaC wrote:Istorijske cinjenice? Mozda u skoli jos nisi dosao do predmeta koji se zove "Istorija"? Ili se u Svedskoj istorija uci sa Saffa, bosnjaci.net i Wikipedije?mr__bosnjak wrote: Eto ti si taj sto poredis HISTOROJSKE CINJENICE sa srpskim mitovima, i onda se zalis kad neko kaze serbiancaffe...
Ti bajezgas bezveze, sve sto je Tito napisao bilo je zakon
I kakve veze Tito ima sa svom ovom pricom?
A ovo sto ti pises su mitovi, svidjalo se to tebi ili ne.
1. Je li u srednjem vijeku bila drzava Bosna?
2. Je li u Osmanskom carstvu bio Bosanski ejalet?
3. Jesu li u obe te drzave/pokrajine zivjeli Bosnjani/Bosnjaci bez obzira na vjeru?
4. Je li od 19 stoljeca Bosnjaci pravoslavne i katolicke vjere ili eto pravoslavci i katolici u BiH sebe(velikom vecinom) zovu Srbima i Hrvatima(komsijskim nacijama/narodima)?
I opet, posto izgleda nisi znao prosli put, dajem ti sansu... OBJASNI MI PJESMU!
Sta Safvet-beg kaze?
Zasto to kaze?
1881. godina nemoj zaboravit!
Ako mi ne odgovoris, znaci nemas objasnjenja i s time automatski porices samog sebe. Ne mozes reci "to je samo pjesma", dobro jeste ali opet je PJESMA IZ TOG DOBA i zanima me odgovor na ova dva pitanja, dva direktna odgovora, je li tesko?
Izvini, ali fakat si glup, druge rijeci za ljude poput tebe nemam.
-
Pearl
mr__bosnjak wrote:Dobar izvor, hvala! Ili Mustafa Imamovic nije kvalifikovan? Vas samo zanima Titina historija o "juznim slavenima sto su dosli iz Poljske" ili odakle li vec a nevidite da vaseg naroda tu nije bilo 5 sekundi. Zalosno...Pearl wrote:@mr_bosnjak
evo ti jedan od "izvora" koji te malo negira
http://www.iis.unsa.ba/prilozi/32/32_imamovic.htm
a pouzdan je isto kao i tvoja wikipedia
hahahahaha... hvala!
ja sam se lijepo ogradila, da se ne uhvatis za tu, sam si sebi u usta skocio
Last edited by Pearl on 08/09/2006 15:41, edited 1 time in total.
-
mr__bosnjak
Nisi mi odgovorio, rekao si nesto kao "Safvet-beg je nacionalista i Bosnjaci su bili protiv Austro-Ugarske" i koje sve ne... Odgovori mi, ako mozes,
Sta kaze u pjesmi?
Zasto to kaze?
1881. ne zaboravi!
Hajde care, sta je? Ne znas? Hajde ti koji znas svu historiju hajde vec jednom reci mi? Odgovori, nisam trazio "analizu"(koja nije nista vrijedila niti si je uradio) nego da mi kazes sta kaze u pjesmi i zasto? Toliko tesko na dva pitanja odgovorit? Ono direktno bez filozofiranja? Kaze to i to i to radi zato... Ha? Ne moze...! Dobro onda eto svi ste vidjeli nije znao.
P.S. Tvoje vrijednjanje mi nista ne znaci jer ti si taj koji ovdje "propadas"!
Sta kaze u pjesmi?
Zasto to kaze?
1881. ne zaboravi!
Hajde care, sta je? Ne znas? Hajde ti koji znas svu historiju hajde vec jednom reci mi? Odgovori, nisam trazio "analizu"(koja nije nista vrijedila niti si je uradio) nego da mi kazes sta kaze u pjesmi i zasto? Toliko tesko na dva pitanja odgovorit? Ono direktno bez filozofiranja? Kaze to i to i to radi zato... Ha? Ne moze...! Dobro onda eto svi ste vidjeli nije znao.
P.S. Tvoje vrijednjanje mi nista ne znaci jer ti si taj koji ovdje "propadas"!
- danas
znaci, islam je ono sto cini bosnjaka? ok, hvalamr__bosnjak wrote:Vidim da imas neki problem sa rahmetli Alijom jer ga pljujes na svakoj temi "ili koje li vec pi*ke materine...". Zalosno!danas wrote:de mi reci mr_bosnjakmr__bosnjak wrote:Ne poznajes osnovne pojmove... "kad su katolici/pravoslavci primili Islam e ne Bosnjani". Zasto ovi katolici/pravoslavci nebi mogli biti Bosnjani? Kazes da su danasnji Bosnjaci nastali sa Islamom. Koji li su tebe nacionalisticki izvori hranili pa si sad nacionalista kad to negirasSamo se vi drzite komunisticke historiografije koja prica o "juznim slavenima" a osim jezika nemate NIJEDNOG dokaza za to!
P.S. Za razliku od tebe, bar sam neke izvore naveo, ali naravno, kad vam se ne svidja predstavljate ih kao "nacionalisticki" i stavljate u tor sa serbiancaffem i inima...![]()
sta je alija izetbegovic? jer on nije porijeklom iz bosne, znaci nije postao od tvojih pra-ilira or whatevervec je porijeklom iz srbije. znaci, njegova porodica nije bila od starih bosnjana kad su primili islam, nego su bili pravoslavci i cistokrvni srbi iz srbije. te se iz beograda ili aleksinca ili koje vec pi*de materine preselise u bosnu. jel' i aljo sad bosnjak iako je znano da je covjek iz srbije porijeklom i bosnjaka nije vidio do 1993-e
![]()
eto, pa mi ti objasni, a fala ti unaprijed dje cuo i dje ne cuo
Ali da ti odgovorim, ne Alija je bio iz Srbije. Familija mu je protjerana iz Beograda ili su otisli u Bosanski Samac radi zabave? Alija je rodjen u Bosni. A opredjelio se za bosnjacku(tada "muslimansku" naciju) jer se tako osjecao i onda zajedno sa drugima vratio Bosnjacima njihovu stoljetnu naciju. Kao Bosnjak se izjasnjavao, bio je lider jedine bosnjacke stranke, svi Bosnjaci svijeta su ga cijenili, bio je ocito Bosnjak. Njegovo porijeklo valjda ga ne sprjecava da bude Bosnjak? Po tome je masa Bosnjaka hrvatski zivalj jer su pobjegli iz Hrvatske. Ali kazem da su vecina potomci Ilira.
Opet vas pitam, po cemu smo, osim po jeziku, Slaveni?
a odgovaras sam sebi -- alija je slaven, srbin porijeklom. ilira nije vidio. a bosnjak je valjda jer je musliman po vjeri. to je tvoja logika.
haj' zivio ti meni, ne znas ni sam sta si...