Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
LaCici

#501 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by LaCici »

Joj nema mi nista gore nego kad nece zbog kratke relacije da voze. Kisa vani lije i konj nece da te poveze. :x
Moja mama se vozi Holand taxijem i kaze da su odlicni, cak imaju i svaku desetu voznju besplatnu. Kada zoves sa istog broja biljeze ti pozive i nakon 10 puta sljedeca voznja ti je besplatna. Meni je to super.
MyCore

#502 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by MyCore »

Cojvek koji nije iz Sarajeva i ne poznaje grad, e znas sta mu ovi rade :shock: , nije fazon ni cijena , koliko njihov bezobrazluk...
VeDooo1gim

#503 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by VeDooo1gim »

MyCore wrote:Cojvek koji nije iz Sarajeva i ne poznaje grad, e znas sta mu ovi rade :shock: , nije fazon ni cijena , koliko njihov bezobrazluk...
Fazon je da je taksimetar , stanica na radiju :) 98.7 mhz :) pa stranca po usima opale :) nije ni cudo sto ljudi zaziru od nas nakon idiota koji rade u taksi sluzbi :)
johntra

#504 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by johntra »

Ma ne trebate dalje ići od BiH po pitanju jeftinoće, pogledajte samo cijene taxija u Tuzli, smiješno...
Za dvije marke obiđeš čitavu Tuzlu po dužini... :D
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#505 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Pera Trta »

Kudikamo je najlakše kudikovat :D
asafinho

#506 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by asafinho »

Kako sam ih samo poceo mrziti,mrzim ih pravo,pogotovo kad stanu na sred raskrsnice da prime musteriju,ali kako se levati uvaljaju da ih udaris,90% od njih imaju utoku u polici ili u torbici,ajd to opravdavam,neki dan mi se levat uvali da ga udarim ofirnooooooooooo pravo,sreca ne udarih ga i stadoh,onda kad sam izasao iz auta,i poceo da mu lupam po autu i pozvo ga da izadje napolje da ga istabam ko djete macku on se usrao i po gasu,inace sam normalan i ne ulazim u sukobe ni sa kim,ali ovo je svaku mjeru preslo,i mogao bih ga ubit na mjestu u onom trenutku bjesa,cuj levat mi zakoci NAGLO 15 metara prije semafora a nema niko ispred njega,e to je vec bezobrazluk,tu vec bi trebale batine da se prime,samo ako vam se desi da se vozite u taxi.u i tako se namjesti levat da ga udari neko,mozete ga tuziti za dusevnu bol itd,desilo se to mom drugu,al ga ovaj levat nije htio tuziti,ja bi unajmio advokata samo da govnima pare iz dzepa izvadim,naravno nisu svi ovakvi kako sam ih ja opisao sada,ima i izuzetaka ali oni su rjetki,poznajem i ja par taxista,super ljudi,ali ima i onih levata sto prvo neofirno ispitaju da li poznajem grad i ulice kuda ce me voziti,haha eto toliko :D hehe :D
Edin H.

#507 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Edin H. »

:lol: :roll:
atel

#508 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by atel »

Svaki put kad udjem u taxi, hocu da povratim....MOLIM VAS SHVATITE TE DA NEVALJA PUSITI U TAXIJU
SMRDI SMRDI I SMRDI . SLOBODNO sebe trujte, ALI MOLIM VAS NEMOJTE TROVATI DUGE. Hvala
samo malo reloaded

#509 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by samo malo reloaded »

http://www.youtube.com/watch?v=rDqt7vB1 ... re=related

bolje da se ugledaju na konkurenciju
maslina

#510 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by maslina »

Jučer vidjeh prizor i ne mogu, a da ga ne podijelim s vama.
Stojim u koloni na semaforu ispred Radon Plaze. Sa desne strane Hifa benzinska stanica. Sa stanice izlazi Merđovina, Sarajevo taxi (mislim da je to onaj okac). Prozor se otvara, kroz prozor proviri ručerda. Više, onako, nalik na medvjeđu šapu. Otvori dlan i rasu celofan tek otvorene kutije cigara. Ono, bez imalo stida, potpuno bezosjećajno. I kontam, otac ga njegov, kakav je to čip u onim ostacima mozga, da ti je toliko bitna čistoća u tvom smrdljivom autu, a da te sekunde ne zanima okolina. Pa jebem mu mater, hodaš tim istim ulicama, zar ti ne smeta prljavština? Je li toliko teško zagurati celofan u vrata i osloboditi ga se kod neke kante? I onda mi neko priča o tim ljudskim "gromadama", sarajevskim taksistima. Nesebično pomažu, uvijek su tu ako zatreba... Ja u to ne vjerujem.
Stoka klošarska.
Skyfox

#511 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Skyfox »

U Sofiji sam neko vrijeme i taxisti nisu nista bolji od nasih. Ima neka firma Ok trans nesto i ta je ko najbolja a vecina vozaca pusi ili cak se cuje i na alkohol. dva puta smo skoro izginuli jer voze ko kamikaze 80 a pola ulica je raskopano. Fu#king je jedino sto znaju od Engleskog. Normala im je da udu u jednosmjernu ulicu u suprotnom smjeru, naglo koce i hvataju krivine 8)) ali s druge strane jos ni jedan me nije pokusao zapaliti za lovu i vecina su saljivdzije...
Bulvaj

#512 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bulvaj »

Juce ja udjem u taxi na ilidji,reko do vrtova riverine tamo.Kaže kratka relacija gdje cu ja to,nekako me povezao ali citavo vrijeme prigovarao nešto,krajnje neljubazan.Nije upalio taximetar,kad smo došli kaže 6 km.Reko gdje piše,što nisi upalio taximetar.I nisam mu ništa platio,još da mi je nešto rekao batina bi dobio.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#513 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Entropio »

Bulvaj wrote:Juce ja udjem u taxi na ilidji,reko do vrtova riverine tamo.Kaže kratka relacija gdje cu ja to,nekako me povezao ali citavo vrijeme prigovarao nešto,krajnje neljubazan.Nije upalio taximetar,kad smo došli kaže 6 km.Reko gdje piše,što nisi upalio taximetar.I nisam mu ništa platio,još da mi je nešto rekao batina bi dobio.
:lol:
strong69

#514 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by strong69 »

Bulvaj wrote:I nisam mu ništa platio,još da mi je nešto rekao batina bi dobio.
Pun grad mangupa :D
Bulvaj

#515 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bulvaj »

Nisam mangup,a nije mi ni do novca.Samo necu platiti očiglednu prevaru i seljakljuk.Vozio gore na planini civare i sad mene došao zavrtat.
AS_sa

#516 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by AS_sa »

Bulvaj wrote:Nisam mangup,a nije mi ni do novca.Samo necu platiti očiglednu prevaru i seljakljuk.Vozio gore na planini civare i sad mene došao zavrtat.
tako i treba .... cuj 6KM .... a nema 2 kilometra ...
Mjesanac

#517 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Mjesanac »

zonbirile wrote:
stidljiv wrote:Ko je ba najjeftiniji?? O cemu ti to??

Prije mjesec-dva sam putovao za Skoplje...taksi je prejeftin, ima ih brdo na svakom koraku, uljudni, ljubazni, ne naplacuju dodatno torbe itd...

Obiso je pola grada do moje destinacije i sve to za manje od 5 KM...da sam se toliko vozao ovdje u Sarajevu, minimum 15-20 KM.
----------------------------------------------
u Užicu također,a može još jeftuinije bez taksimetra
Sofija, Bugarska polazna 50 feninga, kilometar 49 feninga, u Sofiji 6000 taksista. Ja da tamo zivim ja ne bi kupovo auta uopste :D
Dendrlix

#518 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Dendrlix »

Bulvaj wrote:Juce ja udjem u taxi na ilidji,reko do vrtova riverine tamo.Kaže kratka relacija gdje cu ja to,nekako me povezao ali citavo vrijeme prigovarao nešto,krajnje neljubazan.Nije upalio taximetar,kad smo došli kaže 6 km.Reko gdje piše,što nisi upalio taximetar.I nisam mu ništa platio,još da mi je nešto rekao batina bi dobio.
I meni se jednom desilo. Naravno na aerodromu. Nisam ni skontao da nije upalio taksimetar, dosli pred haustor na C.Vili kaze lik 35 maraka! Cega bolan, nisi ni taksimetar upalio. Kaze to ti je standardna cijena sa aerodroma. Nema sanse da vise od 15 maraka otkuca evo ti cvaja, imao sam prtljag. Zapeo on za 35 Km i pravo me iznervirao. Reko: Zovi muriju molim te, sad imas problem sa musterijom sto nece da plati. U to silazi buraz da mi pomogne iznijeti kofere do stana i vidi ja se svadjam sa debilom. Pita sta je, reko hoce traju i po da mi uzme. Pita buraz jesi li to u Visoko sletio. Tersa takso, ja uzmem mobitel od buraza i krenem zvati muriju. Sjebo se onaj sto se javlja, kaze haj se dogovorite. Reko nece covjek ja mu nudio posteno. Vidi takso da se ne zajebavam i rece daj cvaju. :D

Isto tako moram spomenuti jedan slucaj. Sjeo na Katedrali na standu i rekao do C.Vile. Tek kod Marindvora vidim nije upalio taksimetar. Kazem mu ja, on se poce izvinjavati.. Hajde nema veze, zna se otprilike koliko je do C.Vile! Mi stigli ja se trzno za novcanik, kaze takso: Jok, ova je na mene. :shock: Ja mu ubaci petku pored pepeljare, on za mnom izasao i nece da uzme! Jedva sam ga ubijedio da uzme, postenjacina neka. Ostalo mi je urezano u sjecanju da je imao tonu nekih vizitki u nekoj furtoli i spajalicom spojen papir na kojem pisu dva broja telefona: Policija i psihijatar. :D
Eborg

#519 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Eborg »

Nedavno sam nešto pravo slab bio i onesvijestim se na treningu. Elem, ne znam ni ja kako, obučem se i izbauljam van. Zaustavim taxi kod Importannea i kažem da me vozi do starog Robota u Hrasnom. Kažem liku da nisam dobro i da požuri. Elem, ja polusvjestan ne znam ni gdje sam, zakovrn'o očima samo tako i naslonio glavu nazad. Kad lik poče da pegla, samo gleda gdje će uhvatiti crveno. Poče da vozi kroz uličice neke lijeve i na kraju dođe do Shoppinga na Grbavici i tu mi naplati 7 KM. :x :x :x Ja onako pomućen sam tek skontao gdje sam kada sam izašao, ne znam ni sam kako sam prešao tu razdaljinu do Hrasnog.

Kud mu ne povratih u autu jebem li mu pleme. :x :x :x
Jon Spencer

#520 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

LaCici wrote:Joj nema mi nista gore nego kad nece zbog kratke relacije da voze. Kisa vani lije i konj nece da te poveze. :x
Moja mama se vozi Holand taxijem i kaze da su odlicni, cak imaju i svaku desetu voznju besplatnu. Kada zoves sa istog broja biljeze ti pozive i nakon 10 puta sljedeca voznja ti je besplatna. Meni je to super.
Normalno da je besplatno kad rade sa divljim vozilima ne plaćaju pekaru hljeba! Sve je to moguće uz naše vrijedno i fino ministarstvo saobraćaja i inspekciju. Na ovim slikama vidite dva od više vozila ove nazovi firme koja nemaju nikakvog papira da budu na cesti i obavljaju taxi prevoz. Da država fercera kao što to nije slučaj bili bi drastično kažnjeni ili čak i ugašeni jer krše zakon o javnom prevozu putnika. Kao što vidimo ne posjeduju odgovarajuće tablice za taxi vozilo koje počinju sa slovima TA-123456. Te tablice mogu dobiti samo oni koji posjeduju licencu, odobrenje za rad i još milion drugih papira tipa tehnički pregled itd. a oni to ništa ne posjeduju. Najvjerovatnije u ovim vozilima niste ni osigurani i nedaj bože da se šta kome desi u divljem taxi vozilu. Pozdrav za mamu i neka se malo preispita u šta sjeda.

Image
http://imageshack.us/photo/my-images/24 ... vljak.jpg/
Image
http://imageshack.us/photo/my-images/20 ... ljak2.jpg/

P.s. meni to nije super.
drndalo

#521 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by drndalo »

Izvinices, ali vecina SA taxija jos uvijek ne vozi na TA-xxxxxx tablice... Tako da to samo po sebi ne znaci nista... Za ostale argumente ne znam, pa necu sada.

Ono sto ljudi mahom pokusavaju reci je da su prosla vremena igranja saha i citanja novina 6 sati dnevno, 1-2-3 rada, i da ostane cisto 100 DM u dzepu... Umro Tito...

A da bi se zaradilo kada ima konkurencije, treba biti spretan, ali i ljubazan, fin, cist, posten... Na zalost, vecina vas u SA taxiju nije takva... Zasto ? Ne znam... Vjerovatno ima nesto u podzemnim vodama...
frngla

#522 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by frngla »

@ drndalo

SA taxi ne samo da su svi na TA tablicama, vec je uvedeno da vozilo mora imati ABS i zracne jastuke (pricao sa covjekom koji je morao promijeniti auto) sto me pozitivno iznenadilo fkt :D
metar_drva

#523 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by metar_drva »

Jon Spencer wrote:
LaCici wrote:Joj nema mi nista gore nego kad nece zbog kratke relacije da voze. Kisa vani lije i konj nece da te poveze. :x
Normalno da je besplatno kad rade sa divljim vozilima ne plaćaju pekaru hljeba! Sve je to moguće uz naše vrijedno i fino ministarstvo saobraćaja i inspekciju. Na ovim slikama vidite dva od više vozila ove nazovi firme koja nemaju nikakvog papira da budu na cesti i obavljaju taxi prevoz. Da država fercera kao što to nije slučaj bili bi drastično kažnjeni ili čak i ugašeni jer krše zakon o javnom prevozu putnika. Kao što vidimo ne posjeduju odgovarajuće tablice za taxi vozilo koje počinju sa slovima TA-123456. Te tablice mogu dobiti samo oni koji posjeduju licencu, odobrenje za rad i još milion drugih papira tipa tehnički pregled itd. a oni to ništa ne posjeduju. Najvjerovatnije u ovim vozilima niste ni osigurani i nedaj bože da se šta kome desi u divljem taxi vozilu. Pozdrav za mamu i neka se malo preispita u šta sjeda.

Image
http://imageshack.us/photo/my-images/24 ... vljak.jpg/
Image
http://imageshack.us/photo/my-images/20 ... ljak2.jpg/

P.s. meni to nije super.
samo vi slikajte "divlje" taksiste, umjesto da poradite na svom ponašanju, kulturi i cjenovniku. ko vas jebe, dok je žutog, crvenog i ostalih, možete mahat ušima, što se mene tiče. s aerodroma do nedžarića kod vas 20KM i više, kod ove vaše konkurencije 4-5KM. qrcu vi svirajte i slikajte ove druge.
Last edited by metar_drva on 14/06/2011 10:55, edited 2 times in total.
drndalo

#524 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by drndalo »

E onda sam ja corav, i jos vidjam aute na starim tablama... Ne kazem da ih nece promijeniti, mozda cekaju istek registracije, ali ja ih jos vidjam...
H4v4t4R

#525 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by H4v4t4R »

drndalo wrote:E onda sam ja corav, i jos vidjam aute na starim tablama... Ne kazem da ih nece promijeniti, mozda cekaju istek registracije, ali ja ih jos vidjam...
svi koji nemaju TA table su nelegalni.
Post Reply