IZRAEL - Do kada ovako?!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Da li je ovakva vojna akcija bila potrebna?

Da
15
18%
Ne
70
82%

Total votes: 85

Bosnian_spring

Post by Bosnian_spring »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Pokusaj bar jednom biti realan, prema jednom izvoru Hamas je presao na teritoriju Izraela, prama drugoj verziji vojnici su presli u Libanon! Kome vjerovati, ti ocito nemas dilemu?
Po svakoj verziji isti cin je napravljen na Izraelskoj teritoriji. To Hamas/Hezbollah vise i ne kriju, cak se time ponose. Mozda je tebi to jos neka dilema?

Usput, oni ne priznaju nikakve granice i njima je normalno da vrse otmice ako treba i u sred Cikaga ili Londona. Samo ako mogu.

Inace, ima ovdje nesto interesantno. Bin-Laden je tvrdio gotovo cijelu jednu godinu da on nije dotakao WTC. A onda odjednom se poceo hvaliti kako je to organizovao. Kontao bolid, da su svi paglu pa ce povjerovati da to nije tako.

Moram priznati u arapskom svijetu danas mozes svaku glupost prodati. Zato i taj svijet je generalno u problemima.
Drvosjeca wrote: Nadji gdje sam rekao da to nisu teroristicke organizacije.
Ti sugerises da oni nisu napravili akt terorizma. Sto dalje implicira da oni nisu teroristicke grupe i to si cak branio.

U najblazem slucaju ti si njih tretirao kao eto neku "grupu".

Imaju oni svoju i legitimnu, i istinsku i legalnu odrednicu. Teroristi. i to je to.

Kad su ti se dokazi dali, onda si se malo povukao jer si ocito pretjerao.

Pazi, evo Izrael je sada u borbi sa njima na linijama u juznom Libanu. Pa sto ne zarobise koga jos Izraeleskog vojnika?
Drvosjeca wrote:Drago mi je, onda nemoj da sviras da to nisu teroristi.
Opet ti ponavljam, nadji gdje sam rekao da to nisu teroristicke organizacije. Ti definitivno imas problem oko postovanja razlicitog misljenja.
Cuj, ti misli sta hoces. Ja tebi kazem sta su dokazane cinjenice.
Ako hoces misli da Hamas/Hezbollah nisu teroristi. Tvoje pravo.

Mi samo diskutujemo.
Bosnian_spring

Post by Bosnian_spring »

karanana wrote:
Bosnian_spring wrote:.....
Ti izgleda hoces samo da povecas svoj broj postova. Polako, jos si ti mlada, proljetna cvjecka, postovi ce nadoci s vremenom. Ili si samo neki stari sa-x vuk koji je promjenio dlaku.
Ti nikakav smisao nemas. I sta se dobiva sa postovima? Zlatna medalja :-)

Jednostavno, nekad pritisnem enter vise puta.

Stvarno imas nedostatak daski u glavi. Bilo bi smjesno da nije zalosno 8)
Bosnian_spring

Post by Bosnian_spring »

addem wrote:
Bosnian_spring wrote:
addem wrote: Sa Hitlerom je cijeli svijet imao odnose, i svi su se trudili da budu dobri sa njim sve dok nisu skontali prave namjere njegove 1939. Niko nije htio da mu se zamjera.
A ti sine pojma nemas sa historijom. Njemacka je anektovala dijelove ceske, Izrael anektovao dijelove sirije, upada u Liban. Izrael ce propasti to je neminovnost a samo je pitanje vremena.
Narocito je imao odnose 1941 ili 1943. godine. Nije ni prije toga imao nikakve, niko sa njim osim budala nije htio da se poveze - pa cak ni moron Staljin.

Octio podatke crpis iz "vehabijske" vecernje skole. Izrael nikad propasti nece kao sto nije ni ranije. To samo po dzihad-teoriji je tako.

Izrael se povukao gotovo sa svih teritorija - i juznog Libana i gaze, i Sinaja itd. itd. I ima mirovne sporazume sa svim arpaskim drzavama osim Irana i dzihad "tvoje brace" iz Hamas/Hezbollaha.

Malo to bolje prouci, pa onda nesto pricaj.

Mozes te djecije price pricati kad na liniju odes u Palestinu pa se zamotas bombama pa u napad, tamo ce ti svi povjerovati aman da je bas tako :-)
Ti bash pojma nemas pojma sa historijom. Uzmi malo wikipediu i procesljaj pa pogledaj ko je sve i kako imao odnose sa njemackom. Kako su nacisti dosli demokratskim putem, kako su napravili snazan ekonosmki rast (nikada zapamcen u historiji) kako su se osilili i onda bili unisteni od citavog svijeta. Tako ce biti sa Izraelom, jer je Izrael cista fasisticka demokratija.
Znaci tebi je Wikipedija izvor znanja - enciklopedija koja nema ni urednika i u koju svako moze staviti sta hoce. Ma dobro - nije ni to lose, kad ne volis da citas knjige niti slusas direktne svjedoke mnogih stvari ili npr. odes u prave arhive i vidis sta tamo pise.

Nacisti jesu dosli demokratskim putem na vlast, ali to ne znaci da isti nisu "teroristi". I SDS je tako dosao na vlast? I Milosevic? I Mugabe? I mnogi mnogi drugi.....

I kakve veze sa bilo cime ima "ekonomski rast" Njemacke?

Ne provaljuj se za Izrael. Njemacku su odmah dakle vec od osvajanja Poljske proglasili za agresora i brzo se gotovo cijeli svijet prikljucio i zavrsen je rat za 5-6 godina.

Izrael je priznat od svih na svijetu, ukljucivsi mnoge arapske drzave, pa evo i nasa Bosna ga je priznala. Znaci, mi Bosanci priznajemo fasiste? Zanimljiva ti logika....

Izrael je u zivotu preko 50-60 godina i danas osim islamskih ekstrema (Iran, djelomicno Sirija i Hamas/Hezbolah, Bin Laden) nema ni jedne zemlje koga je protiv njega.

Ocito ne baratas osnovnim stvarima. Citaj vise knjige.
Bosnian_spring

Post by Bosnian_spring »

stickitout wrote:Odose babe i zabe pod ruku draga zeno.... :oops: :oops:

Ne kontam sta hoces? Trazila si pojasnjenje na komentar o propagandi? Dobila si ga? Analiza cijelog komentara mi je jasna ali isjecanje ga vadi iz konteksta. Da nije propaganda?

Moji stavovi su jasno izjasnjeni, ako ih ti ne razumijes jako mi je zao. To nije do mene i ne zelim da ponavljam jedno te isto stalno.

Ukratko, hasimaga mi je otek'o za Izraelom, Palestinom i komplet bliskim istokom. Ako se nisu u stanju dogovoriti i zivjeti zajedno vec nekoliko hiljada godina a u zadnjih 60 to jos i amplificiraju cijelom svijetu e onda pravo da ti kazem ne zasluzuju bolje. Ni jedni ni drugi ni treci. A i mi spadamo u istu septicku jamu nazalost.
Mislim da si odgovorio veoma realno.
Bosnian_spring

Post by Bosnian_spring »

karanana wrote:
Bosnian_spring wrote:
Nikad tako se po Bosni nije pricalo do pojave "Vehabija".
Mala ispravka...Nikad se tako po Bosni nije pricalo dok se nama Bosnjacima nije pocelo dogadjati i spremati ono sto se desava Palestincima 50 godina.

I jos nesto za onog gore, Izrael jeste milion puta jaci, ali danas sam procitao jednu Kissingerovu...Taj covjek malo sta pametno kaze ali ova mu nije losa: Gerila pobjedjuje ako ne izgubi, regularna vojska gubi ako ne pobjedi.
#1 Jeste, sve dok nisu nakon rata Vehabije donijele ekstremizam koga nikad nije bilo u nasem lijepom Islamu u Bosni.

#2 Eto Izrael gubi ratove vec 50-60 godina :-)

#3 Najmotivisanija vojska je Izraelska. Sa druge strane, koliko znam arapi bi se borili do zadnje kapi krvi libanaca i palestinaca, samo da je njima dobro. Licemjerje zivo.
Bosnian_spring

Post by Bosnian_spring »

lampard wrote:halo ljudi,situacija je prosta,proslost na tom podrucju je takva kakva je,nju sada niko ne moze promjeniti,izrael je u jednom trenutku pokazao "dobru" volju za kakvim takvim kompromisom iseljavajuci izraelske porodice iz pojasa gaze.koji kura* je hezbolah imao da granatira izrael iz libana i da se fura da im moze nastetiti.izrael je JACI U SVAKOM POGLEDU,bez obzira da li su njihovi postupci moralni ili ne.zato je hezbolah idiotska organizacija za koju vrijedi: ko se maca hvata od maca i pogiba.toliko
Super komentar. Svaka cast, lampard!
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

Bosnian_spring wrote:
Kako ne govoris kada se slazes i izdvajas komentar u kojem se zarobljavanje vojnika proglasava TERORIZMOM?
Prelazak preko medjunarodno priznate granice i "hvatanje" vojnika da bi ucijenjivao tu istu drzavu jeste terorizam. Jedna od glavnih odlika je ucjena. Terorizam je kad zivis sa civilima i kad ne pravis razliku izmedju vojske i civila.
Prelazak preko koje i cije medjunarodno priznate granice?
Izrael jos nema definisane granice!!!!
Bosnian_spring

Post by Bosnian_spring »

blenta wrote:
stickitout wrote:@blenta

Nick ti je sasvim na mijestu, kritikovati neciju stamparsku gresku a uz to pisati zh, ch, sh.........krajnje licemjerno. Borcu armije poricati borbu....eeeee.....i to zbog Izraela i Palestine......to je vec previse nizak udarac.
No ti nemas jajca medju nogama pa ne mozes ni znati kako je to.
Proradi malo na stilu, to ne prilici jednoj dami, pa cak ni ako se ne smatras jednom.
znash li ti shta je uopshte shtamparska greshka? shtamprska greshka je prva rijech ove rechenice. nepismenost je "mijestu" iz tvoje prve rechenice. "poanta" nije shtamparska greshka, nego isto shto i vlak u odnosu na voz (chak nisi ni skontao "poantu" zashto sam to zapazila), a tako se ne govori u sarajevu, posebno ne boshnjaci muslimani. borcu armije poricati borbu. ti ratovao s njim? iz aviona svaki musliman vidi da veze nema sa islamom, a prodaje se za muslimana. vidi malo kako je napisao dzeleshanuhu, to je josh jedan primjer nekog ko se predstavlja za neshto o chemu je nachuo. to je licemjerje. osim toga, pola shto napishe se svodi na ad hominem, pitanja kad che se bilo ko ko ne misli da je izrael kolijevka demokratije dichi uzrak, je li to nauchio u vechernjoj shkoli vehabizma, je li poziva da se kolje, pali... plitki senzacionalni hushkachki primitivizam chija su najbolja paralela ratni dnevnici riste djoge. a ovo shto si ti napisao je hinjski krkanluk nekog ko je pristrasan, a zheli se praviti objektivnim. druga rijech za hinjaluk je isto tako licemjerje. a moj nachin pisanja je upravo to-moj nachin pisanja, a ne greshke. ne vidim da ni ti pishesh č, ć, itd, nego pishesh c umjesto njih.
ni zhena koja te rodila nema jajca, tvoja mama, bash kao ni ja. vidish kako je ruzno kad te neko samim kontekstom vrijedja, bez da ti neshto slazhe ili kazhe shta direktno uvredljivo.
Stick-out hvala ti na elementarnom dignitetu i postenom odgovoru.

Blenta, prodji se licnih napada i ostavi casni Islam na miru i vjeru. Neces ti meni odredjivati kako da klanjam i sta je Islam? Ok? To ti ostavi svojoj kuci.

I ne dozvoljavam da neko mi dira Bosnu i da pljuje na nasu borbu. Dok si ti po podrumima bila, ja sam ganjao cete po Treski da bi tebi straznjica (jeste - pisi i ovo je Bosanska rijec) bila toplija, a ti meni danas nesto pricas. Gdje si bila na linijama? Sto nam nisi donosila hranu na IKM-ove, u brigadu? Ja se sjecam samo jednog konjickog ugostitelja sto nam je vojsci donio tonu toga. Tebe se ne sjecam.

To je tako nisko i podlo, kao i gluposti koje pises o pravopisu. Pola tvojih recenica nema smisla jer su pisane zbrda/zdola, pa sta. Ti sad uzmes stamparske greske pa nesto okolo trabunjas. Svasta na zemlji.

Za tvoju informaciju - ja sam u Sarajevu uvijek govorio vise prema zapadnom akcentu, a nikad prema istocnom. Ako ti hoces da govoris "mleko", "lepo", a ti samo izvoli.

Besmislice pise i to krajnje uvredljivo. Neka te je sramota, valja jednog dana poloziti racune nekome......pa ti vidi.

A ja nisam nikome nista rekao niti sam pisao kao Djogo niti slicne gluposti. OBRATNO, evo pogledaj dole kako su ljudi pisali uzasne stvari o ubijanju i paljenju.....Ja to nisam izmislio. Vrati se nazad pa citaj. I to je tebi u redu i u skladu sa Islamom. Sramota.

fasistoidna tvorevina izrael
da se pobije sve sto nosi u srcu Davidovu zvijezdu.
cifuti trebaju zavrsiti u sredozemnom moru…
to je to...... kako zaustaviti??...ili svi muslimani lagano u palestinu pa branite "svoju bracu" ILI cekajte dok svi palestinci poginu pa da vas pocnu napadati...

svaki onaj koji se suprostavlja gore napisanom

1. je nacionalista koji mrzi muslimane
2. se pravi glup
3. je maloumnik
Izrael je genocidna tvorevina….pa svaka sila je opravdana…
Bježi ba' fasisto i konju jedan stupidni - k'tomu proljetni
Da nije zalosno, bilo bi smjesno.
Last edited by Bosnian_spring on 19/07/2006 21:31, edited 2 times in total.
Bosnian_spring

Post by Bosnian_spring »

Bosanac sa dna kace wrote:
Bosnian_spring wrote:
Kako ne govoris kada se slazes i izdvajas komentar u kojem se zarobljavanje vojnika proglasava TERORIZMOM?
Prelazak preko medjunarodno priznate granice i "hvatanje" vojnika da bi ucijenjivao tu istu drzavu jeste terorizam. Jedna od glavnih odlika je ucjena. Terorizam je kad zivis sa civilima i kad ne pravis razliku izmedju vojske i civila.
Kako nema, pogledaj to malo bolje. Sto se tice juznog Libana, granica je daaaaavvvvnnniiih dana definisana.

Malo si izvan toka :-)
boletus67

Post by boletus67 »

sad ti je najbolja kletva u evropi : da Bog da ti bio Izrael u komsiluku

cuj fali mu daski u glavi. cuj citaj malo knjige , cuj pusti pametnije da diskutiraju, cccccc
tipicna cionisticka ideologija rasizam cisti.

pa ljudi moji shvatite svi vas mrze i to svi. to sto je evropa fol za vas je samo da vas kod sebe ne vide

hahahaha samo neke arapske zemlje, ndh, handzar, italija hahahahaha
a staje sa spanijom , norveskom, danskom, francuskom, baltickim zemljama , srbijom ( problem jevreja smo prvi rijesili) u evropi ti su svi bili kao kod nas od 45 nosioci spomenice...

pa svi su jedva cekali da njemci udju , zar mislis da je njemacka tek tako mogla citavu evropu osvojiti, a jevreji evrope su istebljeni od domaceg stanovnistva ,cak i u poljskoj , sto li ??

dosadasnja desavanja u Libanu: oko 300 mrtvih od toga oko 270 civila

nego sta ono bi sa Ceresnjesom i SDS nacitani
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

Bosnian_spring wrote: #3 Najmotivisanija vojska je Izraelska.
Daj ovo malo pro¹iri... Zape mi za oko u ovom bijelom ¹umu...
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

Bosnian_spring wrote: Znaci tebi je Wikipedija izvor znanja - enciklopedija koja nema ni urednika i u koju svako moze staviti sta hoce.
Nevezano za ovu temu to ¹to si rekao je ne ba¹ totalno korektno no nebitno...
Bosnian_spring

Post by Bosnian_spring »

Klesar Tadija Tegoba wrote:Mislim da si proljecko u pravu, Izrael ima legitimno pravo da se brani, kao sto i Palestinci imaju legitimno pravo da za 30-50 godina naprave svoju drzavu na 90% teritorije Francuske, protjeraju iste i potom zabrane povratak Francuzima.
Izrael i Palestinci imaju pravo na svoju drzavu cije su granice i postojanje manje vise odredjeni.

Pogledaj rezolucije UN i medjunarodno priznanje Izraela i pravo na njegovo postojanje.

Nadji rezoluciju o Francuskoj? :) De, ne pretjeruj...
Jeste naucna fantastika, ali i jeste izvrnuta simetrija dogadjaja iz bliske proslosti. Zanima me samo kakav bi stav tada zauzeo?
Ako napadas medjunardno priznatu drzavu (Bosnu, Izrael, Spaniju, Tursku) onda si za osudu.
Bježi ba' fasisto i konju jedan stupidni - k'tomu proljetni[\quote]

Ovo nek ti sluzi na cast. Evo otkrio si pravo lice i niske uvrede prema sagovornicima koji ti nude cinjenice, detalje i znanje, a ti u nedostatku istih pribjegavas pljuvackim metodama.....

Vrijeme je da se naucis dijalogu i osnovnoj kulturi.

Ja isti, bio bih protiv nepravednih i tlacitelja (u ovom SF slucaju, Palestinaca).

A sto se tice ameba i 2000-godišnje istorije, daj da se mi Slaveni dignemo i jebemo mater svima od Baltika do Crnog mora, to je svakako sve naše. Ako se bude ko bunio, neka bude spreman na posljedice.

Bježi ba' fasisto i konju jedan stupidni - k'tomu proljetni. Od mene dosta i previše.
boletus67

Post by boletus67 »

Kako nema, pogledaj to malo bolje. Sto se tice juznog Libana, granica je daaaaavvvvnnniiih dana definisana.

cinizam cisti. upravo tako to znaci Veliki izrael DAAAVVVNNNIIIH dana izmadju dvije plave cize izraelske zastave : rijeka Nila u Egiptu i Eufrata u Iraku
Bosnian_spring

Post by Bosnian_spring »

Klesar Tadija Tegoba wrote:Mislim da si proljecko u pravu, Izrael ima legitimno pravo da se brani, kao sto i Palestinci imaju legitimno pravo da za 30-50 godina naprave svoju drzavu na 90% teritorije Francuske, protjeraju iste i potom zabrane povratak Francuzima.
Izrael i Palestinci imaju pravo na svoju drzavu cije su granice i postojanje manje vise odredjeni.

Pogledaj rezolucije UN i medjunarodno priznanje Izraela i pravo na njegovo postojanje.

Nadji rezoluciju o Francuskoj? :) De, ne pretjeruj...
Jeste naucna fantastika, ali i jeste izvrnuta simetrija dogadjaja iz bliske proslosti. Zanima me samo kakav bi stav tada zauzeo?
Ako napadas medjunardno priznatu drzavu (Bosnu, Izrael, Spaniju, Tursku) onda si za osudu.
Bježi ba' fasisto i konju jedan stupidni - k'tomu proljetni[\quote]

Ovo nek ti sluzi na cast. Evo otkrio si pravo lice i niske uvrede prema sagovornicima koji ti nude cinjenice, detalje i znanje, a ti u nedostatku istih pribjegavas pljuvackim metodama.....

Vrijeme je da se naucis dijalogu i osnovnoj kulturi.
Last edited by Bosnian_spring on 19/07/2006 21:39, edited 1 time in total.
Bosnian_spring

Post by Bosnian_spring »

boletus67 wrote:Kako nema, pogledaj to malo bolje. Sto se tice juznog Libana, granica je daaaaavvvvnnniiih dana definisana.

cinizam cisti. upravo tako to znaci Veliki izrael DAAAVVVNNNIIIH dana izmadju dvije plave cize izraelske zastave : rijeka Nila u Egiptu i Eufrata u Iraku
Pa ti ne znas osnovne stvari. Otidji na UN site i nadji granice Izraela sa Libanom. Nemoj nas praviti ludim.

Izrael je osvojio djelove Egipta u ratu koji je Egipat pokrenuo i momacki izgubio. Izrael se davno povukao sa tih zona.

Vise znanja, manje parola.
boletus67

Post by boletus67 »

egipat pokrenuo rat 67 ??? preventivni rat izraela

hahah nacitani

izrael svaki dan sve veci , to je dug proces do velikog izraela ,
Bosnian_spring

Post by Bosnian_spring »

Eshek wrote:
Bosnian_spring wrote:Amerikanci u Iraku su proceirali svoje zlocince po vojnim sudovima, i sve javno objelodanili i cak se izvinuli i odstete platili mnogim ljudima. Ima jos more slucajeva koji se obradjuju.
2500 US$ plaća USA po glavi Iračana kojeg su ubili. Bi li ti meni svoju mater halalio za 2 i pol milje?

Precusirali zločince??Većina ne dobije zatvorske kazne, nego degradiranje čina ili otpust iz vojske, što je zapravo nagrada za ubistvo nedužne osobe. Rijetki robijaju, i to po par godina.
Ima ih koji su dobili i 20 godina zatvora, a jednog vojnika su uhapsili i u lisicama sproveli cak i ako je bio u civilu (skinuo se iz vojske). Nista ne zastarjeva.

I dobili su mnogo vise para.

A reci ti meni, koliko je Saudijska Arabija (ili Bin Laden) platili zrtvama WTC unistenja? Ili koliko je Hamas platio nevino ubijenim u Izralelu? I kad su Palestinci sudili i jednom ekstremu i ubici i teroristi? I kad su obestetili za bilo kakav akt terorizma koji su napravili?

Uopste, osim Gadafija, je li ikad i jedna arapska drzava posteno prihvatila svoju odgovornost za ono sto su radili.

Pa to nema poredjenja. Ovi se cak dive tom ubijanju i opravdavaju ga kao nesto najbolje sto im se desilo.

De'ba..........Malo ti je argumenat onako ascare "off"... :-)
boletus67

Post by boletus67 »

prvo se ocisti west bank, onda gaza, pa onda se sinaj uzme, pa pola libana, pa sve tako do nila i eufrata sve zavisi od trenutne politike
Bosnian_spring

Post by Bosnian_spring »

boletus67 wrote:egipat pokrenuo rat 67 ??? preventivni rat izraela

hahah nacitani

izrael svaki dan sve veci , to je dug proces do velikog izraela ,
Pogledaj ko je napao Izrael 1948 godine. Nauci osnovnu istoriju. Kad rat pokrenes i kad neces mir, sta ocekujes - da drzava koja je u ratu sa tobom ti salje bombone?

Kako veci - povukli se iz Libana, povukli se iz Egipta, povukli se iz Gaze, doseljenike povukli.... O cemu ti?
Bosnian_spring

Post by Bosnian_spring »

boletus67 wrote:prvo se ocisti west bank, onda gaza, pa onda se sinaj uzme, pa pola libana, pa sve tako do nila i eufrata sve zavisi od trenutne politike
West Bank ce biti Palestinski i to Izrael cak priznaje. Ne daju ga nazad dok Palestnici ne ohanu' od "dzihada". Imaju pravo.

Sinaj je sporan dio zemlje i pregovori se vode.

Izrael je vratio juzni Liban nazad Libanskoj vladi. Sto ovi dozvoljavaju da teroristi Hamas/Hezbollah ratuju na Izrael sa njihove teritorije to je njihov problem.

Eufrat i Nil. O cemu ti? Egipat, Sirija, Jordan su priznali Izrael i odavno jedni druge ne diraju. Octio citas neke promasene Vehabijske tekstove. Prouci realnost prvo.
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

Bosnian_spring wrote:
Bosnian_spring wrote: Prelazak preko medjunarodno priznate granice i "hvatanje" vojnika da bi ucijenjivao tu istu drzavu jeste terorizam. Jedna od glavnih odlika je ucjena. Terorizam je kad zivis sa civilima i kad ne pravis razliku izmedju vojske i civila.

Bosnian_spring wrote:
Bosnian_spring wrote: Prelazak preko medjunarodno priznate granice i "hvatanje" vojnika da bi ucijenjivao tu istu drzavu jeste terorizam. Jedna od glavnih odlika je ucjena. Terorizam je kad zivis sa civilima i kad ne pravis razliku izmedju vojske i civila.

>A to ti definiso granice Izraela ovdje na forumu?
Nigdje ne stoji definicja granica Izraela!
A Izrael takve granice ne prihvata ni pod razno jer zeli da otme sto vise zemlje gdje moze da naseli sto vise Jevreja!
boletus67

Post by boletus67 »

o cemu o westbank mozda, samo polako a teren se priprema za dalje vidi liban
koji izrael? gdje je bio izrael 47? ko je to odlucio da se stvori izrael? palestinci egipat sirija
boletus67

Post by boletus67 »

izrael su priznali vazalske vlade tih zemalja , a kad one odu ...

sinaj sporan ??? golan visoravan je isto sporan jeli, pa naravno citav teritorijum izmedju nila i eufrata bice sporan kad dodje vrijeme
Bosnian_spring

Post by Bosnian_spring »

boletus67 wrote:tipicna cionisticka ideologija rasizam cisti.
Znaci jedino sto umijes je da vrijedas. Kad ti se pokazu cinjenice, cak neke osnovne koje ne znas, onda pocnes da pljujes.
boletus67 wrote:pa ljudi moji shvatite svi vas mrze i to svi. to sto je evropa fol za vas je samo da vas kod sebe ne vide
Koga to "mi" mrze? Ovdje gdje sam na zapadu mene kao Bosnjaka vole i postuju mnogo vise nego recimo ti (koji si vjerovatno Bosnjak, ne znam?). A sta bi ti dao da si na mom mjestu ovdje gdje zivim ....

I usput j..... te Izrael, tamo nebi zivio ni da mi plate.
hahahaha samo neke arapske zemlje, ndh, handzar, italija hahahahaha a staje sa spanijom , norveskom, danskom, francuskom, baltickim
zemljama , srbijom ( problem jevreja smo prvi rijesili) u evropi ti su svi bili kao kod nas od 45 nosioci spomenice...
Dobro, eto uhvati me konacno, hajde preskocio sam jednu dvije zemlje. Jeste, i Spanija (Franko). To ne mijenja na stvari.

Danska, Francuska, Norveska su osvojene od Hitlera. Srbija takodje. Kvislinzi su nesto drugo.

Arapske zemlje su DOBROVOLJNO bez osvajanja objerucke Hitlera podrzale. (ne sve, ali dobar njihov broj)
boletus67 wrote:pa svi su jedva cekali da njemci udju , zar mislis da je njemacka tek tako mogla citavu evropu osvojiti, a jevreji evrope su istebljeni od domaceg stanovnistva ,cak i u poljskoj , sto li ??
A je li? Npr. handzar-momci? Dok su moji po partizanima skakali.
Pa je eto zato Hitler imao vojnu akciju u Danskoj, Poljskoj........Jednu finu vojnu ofanzivu.

Jeste, kvislinzi su jedva cekali da se pridruze. Ali, eto ja znam sigurno da nisu bili vecina u nijednoj drzavi. Eto u Bosni u partizanima je bila tona nas Bosnjaka.

Bezveze ti ovo.
Post Reply