Po svakoj verziji isti cin je napravljen na Izraelskoj teritoriji. To Hamas/Hezbollah vise i ne kriju, cak se time ponose. Mozda je tebi to jos neka dilema?Drvosjeca iz Dejcica wrote: Pokusaj bar jednom biti realan, prema jednom izvoru Hamas je presao na teritoriju Izraela, prama drugoj verziji vojnici su presli u Libanon! Kome vjerovati, ti ocito nemas dilemu?
Usput, oni ne priznaju nikakve granice i njima je normalno da vrse otmice ako treba i u sred Cikaga ili Londona. Samo ako mogu.
Inace, ima ovdje nesto interesantno. Bin-Laden je tvrdio gotovo cijelu jednu godinu da on nije dotakao WTC. A onda odjednom se poceo hvaliti kako je to organizovao. Kontao bolid, da su svi paglu pa ce povjerovati da to nije tako.
Moram priznati u arapskom svijetu danas mozes svaku glupost prodati. Zato i taj svijet je generalno u problemima.
Ti sugerises da oni nisu napravili akt terorizma. Sto dalje implicira da oni nisu teroristicke grupe i to si cak branio.Drvosjeca wrote: Nadji gdje sam rekao da to nisu teroristicke organizacije.
U najblazem slucaju ti si njih tretirao kao eto neku "grupu".
Imaju oni svoju i legitimnu, i istinsku i legalnu odrednicu. Teroristi. i to je to.
Kad su ti se dokazi dali, onda si se malo povukao jer si ocito pretjerao.
Pazi, evo Izrael je sada u borbi sa njima na linijama u juznom Libanu. Pa sto ne zarobise koga jos Izraeleskog vojnika?
Cuj, ti misli sta hoces. Ja tebi kazem sta su dokazane cinjenice.Drvosjeca wrote:Drago mi je, onda nemoj da sviras da to nisu teroristi.
Opet ti ponavljam, nadji gdje sam rekao da to nisu teroristicke organizacije. Ti definitivno imas problem oko postovanja razlicitog misljenja.
Ako hoces misli da Hamas/Hezbollah nisu teroristi. Tvoje pravo.
Mi samo diskutujemo.