pa ne raskidas veze u bajkama/crticima/vicevimaDaphna wrote:I kada dobijaš i kada gubiš treba zadržati dostojanstvo! Neki to nemaju i nikada neće imati![]()
P.S. tate, mame, druge djevojke, drugi muškarci, ljubavnice, qrci, palci, treći, deseti... Niko od njih nije kriv za raskid i bol kroz koji neko od vas prolazi! U vezi je dvoje ljudi, za vezu je potrebno dvoje i za njen prekid više nego dovoljno dvoje! Za raskid je uvijek kriv neko od to dvoje a ne neko sa strane! Kada prestanete da se lažete i tražite izgovore za sebe ili vašeg partnera biće vam ugodniji život!
Ti ili ja! Ti odlučiš da odeš ili ja odlučim da odem... Ne Mara, Anto, Mujo, Fata, štrumf, Snjeguljica etc, etc
Raskid veze
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
todd_smith
#501 Re: Raskid veze
- Daphna
#502 Re: Raskid veze
Ja netodd_smith wrote: pa ne raskidas veze u bajkama/crticima/vicevima![]()
![]()
![]()
![]()
- Cholina_Lokica
#503 Re: Raskid veze
ja nikako ne kontam ljude koji mjesecila neki cak i godinama poslije prekida pate za osobom... znaci ok, prekinete, boli, ali Hebem ga ja, znaci bili skupa nekoliko godina, i da bi prekinuo jako dugu vezu, trebas jako dobar razlog, povrijedjen si, ali i dalje patis za osobom koja te je toliko povrijedila i idalje je volis... pa koji mazohista moras biti za to...
pa ljudi prezivljavaju ogromne tragedije u zivotu, pa nastavljaju za zivotom, show must go on...
pa ljudi prezivljavaju ogromne tragedije u zivotu, pa nastavljaju za zivotom, show must go on...
-
oktobar.
#504 Re: Raskid veze
mislim da je komentar na mjestu.. al basGile Šampion wrote:breviar wrote:Gile Šampion wrote:Još da se nadovežem na @ministarkin odgovor
Ma u mom slučaju je svašta nešto specifično bilo.Što se tiče pameti i obrazovanja ,ja sam daleko ispred ove s kojom sam bio...daleko,daleko ispred....Nego mi eto jednostavno bude žao kad vidim mogla je bukvalno da ima sve,a na kraju će babo da je uda za nekakvog rokija koji njemu odgovara,jer hoda u podkošulji,pije pivu i nosi čačkalicu medju zubima...Jedne gore list![]()
![]()
Ja znam i da ona čita ove moje upise.Znam isto tako da i ona zna da je sve ovo istina,ali ko je jebe da izvinete,kad je dopustila sebi te gluposti.Ja sekunde jedne ne žalim za njom i zato kazem i svim ostalima.ne trebate da zalite za nekim ko vas nije vrijedan.Neka oni zale,a zalit ce nekad u zivotu kad shvate sta su izgubili
Gile, ne mogu da se otmem utisku da, ustvari, malo tvoje misli ostavljaju gorak okus u ustima, kad navodis 'cinjenice' o tome u kakvoj
je 'prednosti' bila osoba sa kojom si bio u vezi.
svi ti navodi o tvojoj edukaciji, ili o tome kako si je volio (u sto zaista ne sumnjam), ali si se podsvjesno stavljao u poziciju visega, i po tvojoj
procjeni - sto si davao, ona bi trebala biti presretna.
stvarno se nerado javljam na ovu temu, jer imam iskustva sa jednim slucajem gdje mi je neka osoba, onomad, 'navela' cinjenice koje su bile
kaao odlicna ponuda i objerucke je trebalo da ih prihvatim, i postujem. u sustini, imala je moje postovanje, ali bas ti navodi su me
odbili od nje.
da, malo cu da cjepidlacim, ali da istinski volis, onda ne bi tako na jedan sirov nacin ispisivao i docaravao iz kakvog filma dolazi ta osoba.
mislim da time bas, nesvjesno, iscrtavas svoj lik, i vjerovatno cu zvucati kao klisej, ali obicno kada govorimo za nekoga i nesto u negativnoj
konotaciji, desava se da pricamo o sebi - a narocito kad u svemu tome docaravamo svoj lik kao senzibilnog, koji voli, i koji je, eto, cak
i 'daleko, daleko, ispred nje ili njega'.
ima jedna sjajna poslovica u koju jako vjerujem.
intepretirat cu: dogod imamo razumijevanja za neke istupe prema nekoj osobi, to znaci da je jos volimo...
kod tebe je ocito problem ega.
no, zelim da svakako budes sretan i s blagoslovom da nadjes osobu koju volis.
Tvoj post se moze na 2 nacina barem po meni kako ga ja shvatih,protumaciti...i mogu ti reci na ovaj nacin kako sam ga ja protumacio,da si dobrim dijelom u pravu...ja priznam
- JThomas
#505 Re: Raskid veze
kako je to nama durmišević govorio...
"ona kurva, glupača, seljanka...je l'? a ti bio tri godine sa njom?"
i fakat ima čovjek pravo.
"ona kurva, glupača, seljanka...je l'? a ti bio tri godine sa njom?"
-
*mima*
#506 Re: Raskid veze
babyline wrote:jedna tamo wrote:ja sam se npr. sada navikla na samoću (već 6 godina preciznije) nakon duge veze i ja stvarno neznam kako bi se snašla u zabavljanju...mislim da se neću više ni zabavljati...to je gubljenje vremena s jedne strane...a ovim mlađima s druge strane treba jer kako ćeš nekoga upoznati ako se nezabavljaš?
najgore je što nekoga zavoliš i to pukne kad se najmanje nadaš...i onda raskid veze utiče na čitav tvoj život bukvalno ti okrene život...najbolje je biti sam!
Mislis da je ona izgubljen slucaj?
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#507 Re: Raskid veze
Vidi sto komsija pametno zbori.JThomas wrote:kako je to nama durmišević govorio...![]()
"ona kurva, glupača, seljanka...je l'? a ti bio tri godine sa njom?"![]()
- jedna tamo
#508 Re: Raskid veze
mima wrote:babyline wrote:jedna tamo wrote:ja sam se npr. sada navikla na samoću (već 6 godina preciznije) nakon duge veze i ja stvarno neznam kako bi se snašla u zabavljanju...mislim da se neću više ni zabavljati...to je gubljenje vremena s jedne strane...a ovim mlađima s druge strane treba jer kako ćeš nekoga upoznati ako se nezabavljaš?
najgore je što nekoga zavoliš i to pukne kad se najmanje nadaš...i onda raskid veze utiče na čitav tvoj život bukvalno ti okrene život...najbolje je biti sam!
šta ti misliš mima?
- jedna tamo
#509 Re: Raskid veze
babyline wrote:ima nade znas ono izguljeno-nadjeno![]()
-
*mima*
#510 Re: Raskid veze
jedna tamo wrote:mima wrote:
šta ti misliš mima?
Moram te pregledat.
- burek_in_space
#511 Re: Raskid veze
Mogu li ja gledat'?!mima wrote:
Moram te pregledat.
-
*mima*
#512 Re: Raskid veze
burek_in_space wrote:Mogu li ja gledat'?!mima wrote:
Moram te pregledat.
Ti ces da asistiras.
- jedna tamo
#513 Re: Raskid veze
e neću onda mima..jedino ako će čmoljo asistirat
- burek_in_space
#514 Re: Raskid veze
Vidish da necu ja asistirat', ne voli me i daljemima wrote:
Ti ces da asistiras.
jedna tamo wrote:e neću onda mima..jedino ako će čmoljo asistirat
-
*mima*
#515 Re: Raskid veze
jedna tamo wrote:e neću onda mima..jedino ako će čmoljo asistirat
Dobro.
- jedna tamo
#516 Re: Raskid veze
dogovorenomima wrote:jedna tamo wrote:e neću onda mima..jedino ako će čmoljo asistirat
Dobro.
- jedna tamo
#517 Re: Raskid veze
može babybabyline wrote:ja bi da drzim svijecu
-
*mima*
#518 Re: Raskid veze
babyline wrote:ja bi da drzim svijecu
Jooooj tebe...................pa naravno.
-
Gospoda Ministarka
#520 Re: Raskid veze
.
Last edited by Gospoda Ministarka on 17/01/2012 15:31, edited 1 time in total.
- Ghost_Rider_XXX
#521 Re: Raskid veze
Vjeruj mi nije grozno. Na pocetku budes povrijedjen, skrsen, sav ti se svijet srusi. Ovo govorim iz licnog iskustva. Ali covjek digne glavu i krene dalje, pustis neke nove ljude u zivot, promijenis neke navike, promijenis se ustvari sav. Ma koliko bilo negativno ima tu i puno pozitivnih stvari. Iz svega toga se izvuce neka pouka, pa covjek ne pravi greske koje je pravio u prosloj vezi.Gospoda Ministarka wrote:Bojim se same pomisli na raskid... diviim se ljudima koji okoncaju dugu vezu i zapocnu neki novi zivot, u dugoj vezi postanes dio te druge osobe, ona postane dio tebe i pretpostavljam da jako boli krenuti dalje i nastaviti zivot, neke nove navike, neki novi ljudi.... grozno
- ladyblue18
#522 Re: Raskid veze
Ovo je bas istina.Ghost_Rider_XXX wrote:promijenis se ustvari sav
- Šeherzada
- Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....
#523 Re: Raskid veze
A koliko ce mi trebati vremena da krenem dalje nakon sto mi se srusi svijet?Ghost_Rider_XXX wrote: Vjeruj mi nije grozno. Na pocetku budes povrijedjen, skrsen, sav ti se svijet srusi. Ovo govorim iz licnog iskustva. Ali covjek digne glavu i krene dalje, pustis neke nove ljude u zivot, promijenis neke navike, promijenis se ustvari sav. Ma koliko bilo negativno ima tu i puno pozitivnih stvari. Iz svega toga se izvuce neka pouka, pa covjek ne pravi greske koje je pravio u prosloj vezi.
- ladyblue18
#524 Re: Raskid veze
Jel to planiras unaprijed?Šeherzada wrote:A koliko ce mi trebati vremena da krenem dalje nakon sto mi se srusi svijet?Ghost_Rider_XXX wrote: Vjeruj mi nije grozno. Na pocetku budes povrijedjen, skrsen, sav ti se svijet srusi. Ovo govorim iz licnog iskustva. Ali covjek digne glavu i krene dalje, pustis neke nove ljude u zivot, promijenis neke navike, promijenis se ustvari sav. Ma koliko bilo negativno ima tu i puno pozitivnih stvari. Iz svega toga se izvuce neka pouka, pa covjek ne pravi greske koje je pravio u prosloj vezi.
Sve to zavisi od covjeka do covjeka i koliko je neko sposoban da se uhvati u kostac sa tim. Neko shvati da je kraj i da ne moze nista promjeniti, i odmah se trzne, ili bar naizgled tako izgleda.
A neko sjedi i ceka godinama i godinama kasnije, nadajuci se nekom cudu, i sebe sjebaje, i konta da je on kriv, dok druga strana uziva u zivotu.
Ali sigurno je da treba odredjeni period da se krene dalje.
- burek_in_space
#525 Re: Raskid veze
Ako ti se svako malo rushi svijet, necesh nigdje stici ni za 100 godina.Šeherzada wrote: A koliko ce mi trebati vremena da krenem dalje nakon sto mi se srusi svijet?