Novi filmovi!

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

amrino

Post by amrino »

Neku noć sam gledala The Fountain...ODUSEVILA SAM SE....
Najtoplije preporučujem!

Image

http://www.imdb.com/title/tt0414993/
Hahaha

Post by Hahaha »

Music and Lyrics.... novi film Hugha Granta. Romanticna komedija (ali stvarno je komedija) sa soundtrackom koji cete pjevusiti citavu sedmicu (kao ja)... Uh zvucim kao placeni oglas.. :)
water

Post by water »

danas wrote:
water wrote:
Ja evo tek stigoh da pogledam ova dva filma:
meni je Babel izvrstan. Bio sam skeptican, parallene radnje i sranje, ali ja nevidjeh boljeg filma u 2006.
e brate vodeni... ja zaspala u sekundi... :-)
poslije pitam muza -- sta bi :D kaze on nemam pojma, sve sam premotavo :oops: :D
Ma daj! Ja iskreno nisam htio gledati film, sve sto sam procitao o filmu mi je govorilo da ce biti zesce sranje, kad ono polako me uvuce, poceh se brinuti necel Cate preziviti, necel'se ona djeca pronaci, e tu ti je vec znak da nece biti :zzzz: Mozda su mi kriteriji totalno popustili, ali bilo koji film u zadnje vrijeme koji me ne ubeba je za mene DOBAR.
danas

Post by danas »

maccarona wrote:zar je tebe neko ozenio :shock: :shock: :shock: :D
ne zachatavaj :D :evil:
van Basten

Post by van Basten »

Večeras sam pogledao Pisma iz Iwo Jime... šta ću kad kod nas filmovi kasne mjesecima pa meni ovo potpada pod "novi film" :-)
Uglavnom, vrlo dobar film, iako ne toliko dobar koliko su ga kritike uzdigle
pike

Post by pike »

Shamrock wrote:Film je blago receno debilan. Bitke koje traju 20 min su razvucene bukvalno frame by frame u 120min, zalosno. Ostatak filma klasicno holywoodsko blockbusterko smece :zzzz:
Necemo o ukusima ali stvarno 300 je jedna od jacih filmova. Nema peglanja right to the point.

Fenomelan film u svkom slucaju... porediti ga sa rambom ili independence day je u najmanju ruku smijesno.

Gledo sam neki dan The Departed i zaspo u po filma. Nisam vise mogo slusat Nicolson-a i DiCapria da me peglaju sa supljom.
ajkon3000

Post by ajkon3000 »

amrino wrote:Neku noć sam gledala The Fountain...ODUSEVILA SAM SE....
Najtoplije preporučujem!

Image

predobar film!!!
seln

Post by seln »

pike wrote:
Shamrock wrote:Film je blago receno debilan. Bitke koje traju 20 min su razvucene bukvalno frame by frame u 120min, zalosno. Ostatak filma klasicno holywoodsko blockbusterko smece :zzzz:
Necemo o ukusima ali stvarno 300 je jedna od jacih filmova. Nema peglanja right to the point.

Fenomelan film u svkom slucaju... porediti ga sa rambom ili independence day je u najmanju ruku smijesno.

Gledo sam neki dan The Departed i zaspo u po filma. Nisam vise mogo slusat Nicolson-a i DiCapria da me peglaju sa supljom.
Ok, ima nas i smijesnih. Ipak je slicniji "Troji" a cilja na istu publiku.
Nadjes par prosjecnih ali "zgodnih" glumaca, obuces ih tako da im se vidi nabrekli torzo i puna yaya....i sav auditorijum sa paucinom dole ce da vristi u ekstazi.

P.S. Meni je The Departed dobar film, sa izuzetkom bezvezne i potpuno suvisne ljubavne price.
shin

Post by shin »

Ljudi prave gresku, 300 je obrada romana, ne baca se na stvarne dogadjaje.

Edit:
http://nessparta.ytmnd.com/

NES style

:lol:
Last edited by shin on 23/04/2007 19:17, edited 1 time in total.
shin

Post by shin »

Ne moze biti gori od Transportera I i II da si pita :lol:
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

jel ko gledo film Disturbia? kazu da je dobar al posto u zadnje vrijeme nemas sta pogledat ni ovo nece bit chemu ko da gledam...
harač

Post by harač »

ajkon3000 wrote:
amrino wrote:Neku noć sam gledala The Fountain...ODUSEVILA SAM SE....
Najtoplije preporučujem!

Image

predobar film!!!
dobar, nije za svakog, kao ni ostatak arnofovskog
tigris

Post by tigris »

neki dan sam gledala reklamu za film( emisija extra) i nisam vidjela naslov a gleda mi se.............radi se o momcima koji su potopmci nekih prastarih mocnih porodica, i ti frajeri imaju kao neku moc.......pa se pojavljuje jedan novi koji zeli da svu tu moc uzme samo za sebe.......to je sve sto sam uspjela da vidim, u filmu su sve mladi glumci........moci koje imaju su da se pojaei u vidu magle :D da dizu suknje curama ( to je u pocetku...kasine postaje sve opasnije) itd........film je valjda nesto izmedju trilera i horora ( mozda ne zvuci tako prema mom opisu :oops: :D )

ako neko zna da mi kaze kako se zove i ima li ga u videotekama....................dobice jedan kiss od mene :D :-D :D
funaki

Post by funaki »

In_side wrote:Jel ko gledao Mr.Bin na odmoru :D

Predobar... :D :D :D

:thumbup:
black

Post by black »

Image

Grindhouse
uvrnuta masta reziserskog dvojca a oni su to prozvali "istrazivanjem seksa, nasilja i ostalih ekstremnih tema"..film je klon Od sumraka do zore (Tarantino) i Sin City (Rodrigez) a Tarantino opet izvlaci propalu zvijezdu Kurt Russella da mu vrati slavu kao nekad Travolti..uglavnom bolestan film sa pin up djevojcicama (kao Ferdzi iz Black Eyed Peasa) i akcionim zvijezdama sa kraja osamdesetih...
Last edited by black on 29/04/2007 22:59, edited 1 time in total.
legionarka

Post by legionarka »

Evo kome se da da cita......i da trazi...toplo preporucujem...da ne bih stalno nesto ubacivala evo lista..
pozz

4 (Chetyre) ? Ilya Khrjanovsky (2005)
Abre los Ojos - Alejandro Amenábar (1997)
Amores Perros - Alejandro González I?árritu (2000)
Cidade de Deus ? Fernando Meirelles & Kátia Lund (2002)
Le Conseguenze dell?amore ? Paolo Sorrentino (2004)
Eureka - Shinji Aoyama (2000)
Ichi the Killer ? Takashi Miike (2001)
Idioterne ? Lars Von Trier (1998)
Muertos de Risa - Álex de la Iglesia (1999)
Happiness ? Todd Solondz (1998)
Hundstage ? Ulrich Seidl (2001)
Pi ? Darren Aronofsky (1998)
Primer ? Shane Carruth (2004)
Reconstruction - Christoffer Boe?(2003)
Suzhou He - Ye Lou (2000)
Sombre ? Philippe Grandrieux (1998)
Sous le Sable ? François Ozon (2000)
Taxidermia - György Pálfi (2006)
Tot? Che Visse Due Volte - Daniele Cipr? & Franco Maresco (1998)
Werckmeister Harmonies ? Béla Tarr (2000)
HAL9000

Post by HAL9000 »

tigris wrote:neki dan sam gledala reklamu za film( emisija extra) i nisam vidjela naslov a gleda mi se.............radi se o momcima koji su potopmci nekih prastarih mocnih porodica, i ti frajeri imaju kao neku moc.......pa se pojavljuje jedan novi koji zeli da svu tu moc uzme samo za sebe.......to je sve sto sam uspjela da vidim, u filmu su sve mladi glumci........moci koje imaju su da se pojaei u vidu magle :D da dizu suknje curama ( to je u pocetku...kasine postaje sve opasnije) itd........film je valjda nesto izmedju trilera i horora ( mozda ne zvuci tako prema mom opisu :oops: :D )

ako neko zna da mi kaze kako se zove i ima li ga u videotekama....................dobice jedan kiss od mene :D :-D :D
Vjerovatno mislis na ovaj film. Ima ga u videotekama ;)

Image
van Basten

Post by van Basten »

Sinoć pogledah the Good shepard... šta reći... film je dobar, zanimljiv, ali bio bi mnogo bolji kad bi imao malo više ritma, sve je nekako usporeno, imao sam osjećaj da pola filma gledam u slow-motion, a takav ritam u filmu koji traje više od 150 minuta itekako smori.
van Basten

Post by van Basten »

Da nastavim dopunjavanje zaostataka koje sam ispraktikovao za praznike... pošto su filmovi iz ovog vijeka valjda mogu pripasti u ovaj topic :D
V for vendeta - koliko je nahvaljen ja sam se pomalo i razočarao... tipični "mozak na pašu" film, nigdje nikakve dubine osim u zakukuljenim rečenicama glavnog lika... očekivao sam mnogo više
Parfem - izvrsna adaptacija romana, iako je roman naravno bolji, ali i film itekako drži vodu
teletrader

Post by teletrader »

Ja preksinoc pogledah "The Contract"..
Malo zbunjeni (ali mu to stoji) John Cusack sa zaista suverenim Morgan Freemanon...
Preporucujem..
tigris

Post by tigris »

HALL9000 hvala puno, preko vikenda cu ga nabavit i gledat :) tenkjuuuuuu :-)

the contract sam gledala i nista mi se ne svidja......nista se posebno napeto ne desava......vode frajera kroz sumu.......ni sam ne zna zasto ga je poveo..... :roll: na kraju ipak ovaj provede svoje i ukoka onaga lika :D
inace me poceo nervirati morgan.........u svakom filmu ista gluma......nikakve strasti ili uzbudjenja ili bilo kakvih osjecaja ne mozes vidjeti na njegovom licu :roll: .....u svakom flimu on je mrtav hladan :roll:

ja preprucujem komediju sa travoltom wild hoogs :-) igra u kinu i super je zabavan i smjesan 8-)
Post Reply