1. Thalia

2. Loganica

3. Accent

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Mislim da je Ćiro odradio svoj povijesno/istorijski posao u našoj zemlji, baš kao i Fićo, Stojadin ili Yugo, te da se polako, zajedno sa Opel Kadettom može preseliti na otpad (mislim na većinu onih sa bogapitaj koliko kilometraže i davno propuhalim motorom), osim u slučaju lijepo održavanih primjeraka koje je uvijek milina vidjeti na cesti.The_Flyer2002 wrote:momci tama je dacia logan, a ne ciro (g2d)
Taj problem sa pretincem je poznat (i lako resiv). Imas mikroprekidac sa leve strane pri vrhu (poput onog na laptopovima koji daje signal da je ekran dignut/spusten).džetro wrote:Raja, moram prijaviti jednu nepravilnost koju posjeduje moj primjerak Logana, a to je činjenica da poklopac pretinca za rukavice ne dihtuje u potpunosti, tako da (po noćnoj vožnji se jedino primjeti) unutar pretinca stalno gori svjetlo. Kroz tanki prorez koji ostane se vidi da lampa gori i nakon zatvaranja. Ipak, pretinac ne lupa niti pušta bilo kakve zvukove, tako da me to ne nervira. Isto tako, morao sam malo pritegnuti imbusom vijak koji drži osigurač prednjih vrata (osigurač koji drži vrata otvorena do jedne granice), što je rezultiralo suvišnim "klikom" prilikom otvaranja i zatvaranja vrata. To su jedine dvije zamjerke nakon prvih skoro 10.000 kilometara.
Inače vožnja u Loganu je udobna i tiha,jedino bi sjedeća površina prednjih siceva mogla biti veća prema naprijed. Auto je izuzetno lagan za rukovanje i vožnju, robustan je, ali i mekan u isto vrijeme tako da rupe ne osjetim. Izuzetan je i kao polu - terenac, jer je svladao i makadam Blidinja. Motor 1,6 je izuzetno prilagođen ovom autu, brz je taman koliko je dovoljno za naše ceste. Potrošnja po board kompjuteru u prosjeku 7,5 l/100 km, s tim da je 80 posto vožnje po gradu "prva - druga - treća".
Zaključak na 10.000 (prije kontrolnog servisa) : Vrlo zadovoljan.
Evo ga ispod:džetro wrote: Koji je u tebe Logan? Koje boje? Šta misliš o dCi motoru u Loganu? Da možeš nešto promijeniti u Loganu, šta bi predložio, recimo, da te pitaju za budući "facelift"?