Bosanska piramida Sunca
Moderator: Chloe
-
_galaksija
Ova djeca su jako kulturna i niko nije pomenuo doslovce K.... kao sto to vi pominjete,prema tome,prvo citatjte vi sta pisete,a onda opominjite nas djecu.
Sto se tice otkica u BiH...nemojte se vi tamo `IZ DALEKA` sikirati za nas zdrav razum,imali ga mi ili nemali nasa stvar.Zadrzite vi svoj razum,ako ga imate i dok ga imate da nam ima ko u buduce pricati o zdravom razumu kad dodje 1 godisnje u BiH.Dakle,ako se pojavi drugi Semir sa slicnom pricom najbolje bi bilo za vas da zacepite usi i da nas koji smo ludaci pustite na miru i fino se pozabavite sobom i prljavim desavanjima koja se desavaju u zemlji u kojoj zivite.
Toliko.
Sto se tice otkica u BiH...nemojte se vi tamo `IZ DALEKA` sikirati za nas zdrav razum,imali ga mi ili nemali nasa stvar.Zadrzite vi svoj razum,ako ga imate i dok ga imate da nam ima ko u buduce pricati o zdravom razumu kad dodje 1 godisnje u BiH.Dakle,ako se pojavi drugi Semir sa slicnom pricom najbolje bi bilo za vas da zacepite usi i da nas koji smo ludaci pustite na miru i fino se pozabavite sobom i prljavim desavanjima koja se desavaju u zemlji u kojoj zivite.
Toliko.
- TareSA
Stvarno mi nije jasno zasto neki iz svojih toplih fotelja komentiraju nesto sto se zove neciji naucno-istrazivacki rad.Covjek ko god da je pustite ga nek pokusa jer ako uspije svi ce se hvaliti njegovim radom,a ako ne uspije nikom nista.Ali ovi nasi kreteni ne daju mu ni da pokusa,jadan se muci od nasih "naucnika" do vlasti da dobije sve sto mu je potrebno.Imam osjecaj da oni koji mu podmecu nogu su ljuti sto se oni toga sjetili nisu ili jos gore cekaju da ih covjek posalje u p.m i ode negdje drugo istrazivati a onda ce se oni isti naci da oni to istrazuju.Ali kako je sve kod nas naopako i to je.Da je neko nasao nesto sto ugrozava neciju nacionalnu pripadnost svi bi pristali da to rade, ali kada covjek hoce zemlju da promovira onda to nije pametno jer zasto unistavati reputaciju divljaka kad nam tako lijepo stoji.
-
Stari
Novo...znas vec da ja nikom (bar ne bez jakog razloga) ne govorim takve stvari...kao sto su psovanje i javne pozive na tjelesne kontakte bilo kakve vrste. Moderatorski kodex imas tamo negdje .... kad ti se takvo nesto desi ...uradi kako moderatori kazu da treba bit uradjeno...dakle iskopiraj i posalji dezurnom moderatoru na PP...oni onda nek vide sta ce sa takvima. Nemoj ni pomisljati napustati teren zbog takvih slucajeva ...jer cu onda o istom takvom postupku i ja poceti razmisljati.
A sad o ....naglasku...jel ti smetalo to sto sam primjetio da g-dja Kujundzic ima takav naglasak? Ako jeste ...kao znak dobre volje ...brisem kompletan taj post.
A sad o ....naglasku...jel ti smetalo to sto sam primjetio da g-dja Kujundzic ima takav naglasak? Ako jeste ...kao znak dobre volje ...brisem kompletan taj post.
-
rei
Prenj wrote:Imamo ublehase na celu drzave, nogometnog saveza, ..., sad je i piramidas tu.Qwert wrote:Sto mu onda pridodajes paznju, ili bilo ko drugi?Prenj wrote: Cini mi se da je to Semiru O. najmanje bitno.
On je svojih pet minuta slave na ovom svijetu trazio i dobio.
Bilo sta da se radi nije bez posljedica. Za pozitivne aplauz, za negativne odrati.
Zar mora bas sve u nasim zivotima da postane ubleha?
ja sam se ismijaaalaaaaa
pa covjek kaze da nesto ima i hoce da kopa pa neka kopa ,
ako ima nesto dobro i jeste a ako nema sta onda razept tipa jel
-
car-x
evo kako to rade jevreji, a znamo kako oni svoj rad, trud i muku naplacuju:

ove iskopine su pronadjene nedaleko od zatvora (kako se vidi na slici) i tvrde da su to ostaci najstarije crkve na svijetu (iz treceg stoljeca)..
jes da im crkva nije stara ko nasa piramida, ali namah pucaju na najstariju crkvu na svijetu.. a pogodite gdje je druga najstarija crkva na svijetu..

ove iskopine su pronadjene nedaleko od zatvora (kako se vidi na slici) i tvrde da su to ostaci najstarije crkve na svijetu (iz treceg stoljeca)..
jes da im crkva nije stara ko nasa piramida, ali namah pucaju na najstariju crkvu na svijetu.. a pogodite gdje je druga najstarija crkva na svijetu..
-
Prenj
Travnik je jedan od nasih najljepsih gradova, jedan od rijetkih kojeg zaista vrijedi strancima pokazivati i ... zatrpan je smecem.car-x wrote: prenj, jel to mislis da ovaj tip sto tvrdi da je naso piramidu, treba da se brine oko odvoza smeca ili sta? ne kontam ovaj tvoj post
Sanjamo o piramidi i nevidjenom turizmu, koji ce nakon "otkrica" obavezno da uslijedi, a nismo u stanju da iskoristimo ni ovo sto imamo
A o civilizacijskim standardima, koje iz dana u dan, sve vise gubimo, na drugom mjestu ...
-
_galaksija
Da,slazem se,ali ako je neko u 1 postu rekao nesto bezobrazno moderatori trebaju provjeriti i ostale njegove postove da se vidi jel mu se to cesto `omakne` ili je to uradio/la samo JEDNOM.Stari wrote:Novo...znas vec da ja nikom (bar ne bez jakog razloga) ne govorim takve stvari...kao sto su psovanje i javne pozive na tjelesne kontakte bilo kakve vrste. Moderatorski kodex imas tamo negdje .... kad ti se takvo nesto desi ...uradi kako moderatori kazu da treba bit uradjeno...dakle iskopiraj i posalji dezurnom moderatoru na PP...oni onda nek vide sta ce sa takvima. Nemoj ni pomisljati napustati teren zbog takvih slucajeva ...jer cu onda o istom takvom postupku i ja poceti razmisljati.
Takodjer smatram da osobama koje vrlo cesto koriste bezobrazluke treba staviti ban ,a to najcesce cine oni koji VISE na forumu nemajuci drugog posla.
Predlazem da se fino pregledaju SVI postovi i od nika novalic pa da moderatori fino donesu zakljucak koga treba banovati a koga ne.
-
car-x
ja opet ne vidim vezu s raspravom o piramidi.. ovo tvoje u najboljem slucaju spada u podforum umjetnost zivljenja, ili s obzirom na odgovorne, na politika..Prenj wrote: Travnik je jedan od nasih najljepsih gradova, jedan od rijetkih kojeg zaista vrijedi strancima pokazivati i ... zatrpan je smecem.
Sanjamo o piramidi i nevidjenom turizmu, koji ce nakon "otkrica" obavezno da uslijedi, a nismo u stanju da iskoristimo ni ovo sto imamo
A o civilizacijskim standardima, koje iz dana u dan, sve vise gubimo, na drugom mjestu ...
dr. osmanagic nit je baco smece po travniku nit ga treba odvoziti na deponiju..
ako travnicani, ljudi koji u travniku zive, misle da trebaju bacati smece tu gdje su ga bacili, vjerovatno im puca kurac za turizmom o kojem ti govoris..
-
El-bosniaco
Za Znanje
ma p.o.p.i.s.a.m se ja na tvoje znanje, i pesimizam, covjece odkaci, svati da te niko ne podrzava ni tvoje znanje i ni tvoj pesimizam
ja vjerujem osmanagicu, jer covjek ima iskustva sa piramidama, i vidi se da je kulturan, i pametan covjek i skolovan, ja ga podrzavam sve dotle dok on sam kaze nema piramide u visokom , jer ne vjerujem da laze
Ja mislim da si ti znanje, neki sa strane ne vjerujem da si bosanac
osmanagica za predsjednika , podrzavam ga 100% , a voi koji ste protiv njega sacekajte proljece , ako ne bude nista onda pljujte koliko god hocete
ma p.o.p.i.s.a.m se ja na tvoje znanje, i pesimizam, covjece odkaci, svati da te niko ne podrzava ni tvoje znanje i ni tvoj pesimizam
ja vjerujem osmanagicu, jer covjek ima iskustva sa piramidama, i vidi se da je kulturan, i pametan covjek i skolovan, ja ga podrzavam sve dotle dok on sam kaze nema piramide u visokom , jer ne vjerujem da laze
Ja mislim da si ti znanje, neki sa strane ne vjerujem da si bosanac
jedna piramida je duboko u zemlji , jedan dio je dosta prekrieven, mozda ta slika sa pet strana se upravo radi o zemlji koja prekriva jedan dio piramide i na taj nacin stvara petu stranu piramide , shvatasbosmen, kazes da si iz visokog i da odlicno poznajes visocicu. pa dobro, mozes li nam potvrditi cinjenicu koju nam ilustruje google, da brdasce ima 5 ravnih i nejednakih stranica koje se sjedinjuju u spic na vrhu. normalno bi bilo da je brdo "na 4 vode" kao krov neke kockaste kucice, ali ako je istina da je brdo "na 5 voda" onda je situacija jos neizvjesnija
osmanagica za predsjednika , podrzavam ga 100% , a voi koji ste protiv njega sacekajte proljece , ako ne bude nista onda pljujte koliko god hocete
-
_galaksija
E dobro si mu care rekao,stvarno ne vidim kakve veze ima Osmanagic sa smecem u Travniku.A ako Travnicane ne zanima smece u centru Travnika,zasto bi mene ili bilo koga u BiH zanimalo?Zanima me jednako kao sto me zanima i snijeg na Antartiku.
Toliko.
Toliko.
-
car-x
pa sad, nije da mene zaboli sto je u sred travnika deponija smeca.. ipak je to nas stari vezirski grad i kao takav, sigurno ne zasluzuje da je smece na ovaj nacin baceno, ali da to ima veze s piramidom, to nikako da skontam.._galaksija wrote:E dobro si mu care rekao,stvarno ne vidim kakve veze ima Osmanagic sa smecem u Travniku.A ako Travnicane ne zanima smece u centru Travnika,zasto bi mene ili bilo koga u BiH zanimalo?Zanima me jednako kao sto me zanima i snijeg na Antartiku.
Toliko.
-
Prenj
Naravno da travnicko smece nema veze sa piramidom, a pogotovo sa "dr" Osmanagicem, ali itekako ima veze s nama.car-x wrote:ja opet ne vidim vezu s raspravom o piramidi.. ovo tvoje u najboljem slucaju spada u podforum umjetnost zivljenja, ili s obzirom na odgovorne, na politika..Prenj wrote: Travnik je jedan od nasih najljepsih gradova, jedan od rijetkih kojeg zaista vrijedi strancima pokazivati i ... zatrpan je smecem.
dr. osmanagic nit je baco smece po travniku nit ga treba odvoziti na deponiju..
ako travnicani, ljudi koji u travniku zive, misle da trebaju bacati smece tu gdje su ga bacili, vjerovatno im puca kurac za turizmom o kojem ti govoris..
Tema o virtuelnoj piramidi je vec na 22. stranici presipanja iz supljeg u prazno , a o tome kako je jedan od nasih najljepsih POSTOJECIH gradova zatrpan smecem, jedva iko da se i osvrnuo.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=19485
Cekajuci sljedece "magicno" otkrice ...
-
horoz
Bravo care!zato, ali ne samo zato, zelim mu da nadje piramidu, i kako neko prije mene rece, da se popne na vrh i da kaze, e sad mi svi popusite kurac..
Stvarno ne mogu da shvatim odakle toliko protivljenje osim ako nisu neki lični razlozi...
Ima par likova koji izgleda mrze sami sebe, pa onda i sve ostale...
-
car-x
vidis, i ovo tvoj dr pod navodnicima dovoljno govori o tebi i tvom stavu..Prenj wrote: Naravno da travnicko smece nema veze sa piramidom, a pogotovo sa "dr" Osmanagicem, ali itekako ima veze s nama.
Tema o virtuelnoj piramidi je vec na 22. stranici presipanja iz supljeg u prazno , a o tome kako je jedan od nasih najljepsih POSTOJECIH gradova zatrpan smecem, jedva iko da se i osvrnuo.
-
_galaksija
Najmanje od svega je bitno jel tip dr ili obicni pastir ili ne znam ti ja sta.Bitno je DA JE OTKRIO NESTO!Ostalo zanemarite.
I prof.Imamovic se dici svojom biografijom i svojim glupavim knjigama,a kad procitas da umres od smjeha sto coek izmislja istoriju bez ikakvih dokaza....stvarno je smjesan,ah svasta koga sve nece Sarajlije podrzati!
(inace da ne dodje do zabune Imamovic je iz mog grada tako da znate da ne blatim Sarajlije time sto sam rekla koga sve nece podrzati,samo kazem onako
)
I prof.Imamovic se dici svojom biografijom i svojim glupavim knjigama,a kad procitas da umres od smjeha sto coek izmislja istoriju bez ikakvih dokaza....stvarno je smjesan,ah svasta koga sve nece Sarajlije podrzati!
(inace da ne dodje do zabune Imamovic je iz mog grada tako da znate da ne blatim Sarajlije time sto sam rekla koga sve nece podrzati,samo kazem onako
-
Prenj
Naravno da cu imati stav o "dr" Osmanagicu.car-x wrote:vidis, i ovo tvoj dr pod navodnicima dovoljno govori o tebi i tvom stavu..Prenj wrote: Naravno da travnicko smece nema veze sa piramidom, a pogotovo sa "dr" Osmanagicem, ali itekako ima veze s nama.
Nedostatak stava nas je i doveo do toga da nam je danas geometar sef vlade, .... , geometar koji je za svoje vladavine u Travniku propustio da, izmedju ostalog, dugorocno rijesi i problem travnickog smeca ...
Kamo srece da je geometar jedini, ublehasi danas drmaju nasim zivotima ...
-
Prenj
I dok se Bosanci udrmavaju piramidalnim ublehama, ostatak planete vrijedno radi ...
Hrvatska je proglasena destinacijom godine u National Geographic Adventurer-u, reklamirajuci, izmedju ostalog i rafting na Dobroj i Krupoj, koje Neretvi i Uni nisu ni do gleznja ...
http://www.nationalgeographic.com/adven ... oatia.html
Ali neka nama nase piramide ...
Hrvatska je proglasena destinacijom godine u National Geographic Adventurer-u, reklamirajuci, izmedju ostalog i rafting na Dobroj i Krupoj, koje Neretvi i Uni nisu ni do gleznja ...
-
car-x
i opet to sto je geometar premijer, nema apsolutno nikakve veze sa diplomom dr. osmanagica niti ti daje zapravo da sumnjas u istu..Prenj wrote:Naravno da cu imati stav o "dr" Osmanagicu.car-x wrote:vidis, i ovo tvoj dr pod navodnicima dovoljno govori o tebi i tvom stavu..Prenj wrote: Naravno da travnicko smece nema veze sa piramidom, a pogotovo sa "dr" Osmanagicem, ali itekako ima veze s nama.
Nedostatak stava nas je i doveo do toga da nam je danas geometar sef vlade, .... , geometar koji je za svoje vladavine u Travniku propustio da, izmedju ostalog, dugorocno rijesi i problem travnickog smeca ...
Kamo srece da je geometar jedini, ublehasi danas drmaju nasim zivotima ...
-
_galaksija
Ocigledno da se radi o jakoj vezi.Mesic ima jaku steluPrenj wrote:I dok se Bosanci udrmavaju piramidalnim ublehama, ostatak planete vrijedno radi ...
-
Stari
Predsjednik vlade
..geometar...
...predsjednik partije mu ...maticar (ako se ne varam ) ....pa dobro... jest im strucna sprema poprilicno tanka...
...mogli su ...ako nista drugo vanredno zavrsiti visu pedagosku u B.L ili visu komercijalnu u Bihacu ...tek da bi prenju bili po ukusu. Al opet nesto kontam
...ybm-liga...
pa bio je radovan i izetbegovic i biljana i kljujic....svi redom fakultetski obrazovane face .... pa im se to ne uzima, barem ne redovno, kao vrlina u njhovoj politickoj karijeri. Da ne govorim o zatvorski izucenim prevodiocima kapitala, manifesta kom. partije iz perioda 1929-1949 ...sve odreda visoko-skolski tipovi. Jel to politicari moraju biti diplomirani politolozi? Menscini da je odgovor ...ne.
-
_galaksija
Ne mogu da vjerujem koliko napadate i omalovazavate jadnog covjeka!Zasto niko ne ismija ovoliko Copperfielda???Izgleda da je pametnije vjerovati u njegove trikove nego u nesto realno.
E stvarno ste....
E stvarno ste....
-
mačak u čizmama
za osobu koja je hrvatske nacionalnosti, rodjenu u Hrvatskoj, ima upravoStari wrote:Medjutim ugledna valjda profesor-doktorica Z. Kujundzic je demonstrirala izgovor skoro jako blizu onog pravog zagrebackog (koji se govori izmedju Frankopanske - Vlaske i Ilice ) purgerskog naglasavanja treceg sloga .... ili tako vec nekako.
govor kakav i treba
dalje, rijec je o naucnoj radnici koja je citav svoj radni vijek posvetila upravo arheologiji Bosne i Hercegovine, koja se grcevito bori za rad i opstanak Zamaljskog muzeja i koja zaista zasluzuje mnogo vise respekta
-
_galaksija
Ali za jednu doktoricu nema ni gram kulture da onako javno traca o Semiru Osmanagicu i da ga javno ismijava,umjesto da mu pozeli srecu u svojim nakanama i da nastavi gledati svoja posla .mačak u čizmama wrote:za osobu koja je hrvatske nacionalnosti, rodjenu u Hrvatskoj, ima upravoStari wrote:Medjutim ugledna valjda profesor-doktorica Z. Kujundzic je demonstrirala izgovor skoro jako blizu onog pravog zagrebackog (koji se govori izmedju Frankopanske - Vlaske i Ilice ) purgerskog naglasavanja treceg sloga .... ili tako vec nekako.
govor kakav i treba![]()
dalje, rijec je o naucnoj radnici koja je citav svoj radni vijek posvetila upravo arheologiji Bosne i Hercegovine, koja se grcevito bori za rad i opstanak Zamaljskog muzeja i koja zaista zasluzuje mnogo vise respekta
Sta je ona do sada otkrila???Da li bi mi ovo ko znao reci?