1/4 finala: Norveška - Engleska
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Osmi Socrates
#501 Re: 1/4 finala: Norveška - Engleska
Nije bilo povlačenje, nego guranje sa "fully extended hands".
-
kiligonzales
#502 Re: 1/4 finala: Norveška - Engleska
Osmi Socrates wrote: ↑12/07/2026 09:10 Nije bilo povlačenje, nego guranje sa "fully extended hands".
Nebitno jer je bilo tamo i takvog intenziteta da nije ni uticalo na igru... Rekoh Ako je ono faul za poništiti gola, onda je ono u završnici Argentine i Egipta cisti penal za Egipat...
Da ne govorim da je sudija navlacio kvalitetno na štetu Norvezana sve sto je bilo obostrano...
Neujednacen kriterij, dovoljan da izbaci iz takta svaku ekipu...
-
Osmi Socrates
#503 Re: 1/4 finala: Norveška - Engleska
Ja nisam stekao takav dojam. Na kraju krajeva, mogli su kod onog penala Englezima ne slati sudiju na monitor i riješiti svaku dilemu oko pobjednika utakmice.
- JohnnyS
- Point.
#505 Re: 1/4 finala: Norveška - Engleska
Klasika, FIFA je ponovo pogurala svog favorita i dobila svoje dream semifinal Argentina Engleska. Toliko su korumpirani i očiti u svojim namjerama da je postalo degutantno.
-
Maxi_Cosi
- Stari_Jarac
#507 Re: 1/4 finala: Norveška - Engleska
Prestao sam pratiti nakon 1/8 finala ali vidim po vašim komentarima ovdje da je i sinoć bilo sr... koliko hoćeš 
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#508 Re: 1/4 finala: Norveška - Engleska
Sasvim moguce.
- turbofolk
#509 Re: 1/4 finala: Norveška - Engleska
Nadam se da će identičan gol postić i u polufinalu protiv Argentine, pa da vidimo hoćel se gledat i hoćel se poništit

- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#510 Re: 1/4 finala: Norveška - Engleska
Ja nisam gledao nijednuStari_Jarac wrote: ↑12/07/2026 12:38 Prestao sam pratiti nakon 1/8 finala ali vidim po vašim komentarima ovdje da je i sinoć bilo sr... koliko hoćeš![]()
Ali vise ni rezultate necu pratiti
Kakvi lopovi i gadovi
-
r_faruk
#511 Re: 1/4 finala: Norveška - Engleska
Nisam gledao utakmicu.... Da li vidi kada lopta udari u kabl?
Ovo snimaka sto sam nasao je bas zrnasto i ne moze se primijetiti....
Ovo snimaka sto sam nasao je bas zrnasto i ne moze se primijetiti....
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#512 Re: 1/4 finala: Norveška - Engleska
Lopta je u nesto udarila i promijenila pravac drastično, jer parabola nije pravilnog oblika. Pa cak je BBC rekao u svom 3D animiranom videu da je lopta udarila u kabl i promijenila pravac
- JohnnyS
#513 Re: 1/4 finala: Norveška - Engleska
Truba wrote: ↑12/07/2026 13:48Ja nisam gledao nijednuStari_Jarac wrote: ↑12/07/2026 12:38 Prestao sam pratiti nakon 1/8 finala ali vidim po vašim komentarima ovdje da je i sinoć bilo sr... koliko hoćeš![]()
Ali vise ni rezultate necu pratiti
Kakvi lopovi i gadovi
Jer Hrvatsku mi moju objesiše,
Ko lopova
- Thorgerson
#514 Re: 1/4 finala: Norveška - Engleska
Ovo sa chipom u lopti je smijesno.
Sta je sljedece? Ugradit ce neki qrac i sutra stimat golove. Nek nesto zavibrira ili sta ja znam, da malo promjeni smjer lopte ovi ce to napraviti i paliti kad im treba.
Nevjerovatno.
Sjecam se proteklih SP, bilo je gresaka, ali ni blizu ovoliko. Ovo je postala lakrdija vise.
Lopta je udarila u nesto. I to je bilo ocito. Norvezane je malo smutilo jer su ocekivali da ce sudija stati sa igrom. I to je njihvoa greska. I naivno primaju gol.
Sta je sljedece? Ugradit ce neki qrac i sutra stimat golove. Nek nesto zavibrira ili sta ja znam, da malo promjeni smjer lopte ovi ce to napraviti i paliti kad im treba.
Nevjerovatno.
Sjecam se proteklih SP, bilo je gresaka, ali ni blizu ovoliko. Ovo je postala lakrdija vise.
Lopta je udarila u nesto. I to je bilo ocito. Norvezane je malo smutilo jer su ocekivali da ce sudija stati sa igrom. I to je njihvoa greska. I naivno primaju gol.
- Thorgerson
#515 Re: 1/4 finala: Norveška - Engleska
Levati. Koliko znam ona hidraulicna dizalica sa Koseva je bila slobodna jucer/sinoc.kiligonzales wrote: ↑12/07/2026 09:09Sta ce im žice po zraku pa nije 93 i redukcija struje haha
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#516 Re: 1/4 finala: Norveška - Engleska
Meni je nevjerovatno da je narod i mediji i svi, tako jednostavno prihvatili pricu da senzor reaguje na dlaku. To bi znacilo i da reaguje i kad musicu u letu udari, reaguje i na udar vjetra koji napravi trepavica kod igraca kraj kojeg je prosla lopta.
A o ovome da ne pricamo, svi vide ocima, ali jbg senzor koji reaguje na dlaku nije reagovao, znaci, to je to, senzor ne lsze
- hilmija frlj
- Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine
#517 Re: 1/4 finala: Norveška - Engleska
Drugi gol Norveške nije smio biti poništen. Ne može se VAR uključivati u faule koji su se desili, a poslije toga lopta izvedena i akcija krenula, odigralo se 15 sekundi i pao gol. Lopta kad se izvede i krene nova akcija, gotovo je.
- pepeljara
#518 Re: 1/4 finala: Norveška - Engleska
izvrsni direktor wrote: ↑12/07/2026 14:44Meni je nevjerovatno da je narod i mediji i svi, tako jednostavno prihvatili pricu da senzor reaguje na dlaku. To bi znacilo i da reaguje i kad musicu u letu udari, reaguje i na udar vjetra koji napravi trepavica kod igraca kraj kojeg je prosla lopta.
A o ovome da ne pricamo, svi vide ocima, ali jbg senzor koji reaguje na dlaku nije reagovao, znaci, to je to, senzor ne lsze
Sta mozes uraditi, osim prestat gledat fudbal. Pravilo jaceg - radi se kako oni kazu
Ukidanje crvenog, dlaka, kablo... nastavi niz
- JelBistro
- Grijem se na: kratkih rukava
- Vozim: isključivo VW, Audi
#519 Re: 1/4 finala: Norveška - Engleska
Pa sve se koristi i tumači onako kako paše po narativu i za pojedinca. Od VAR-a su uspjeli stvoriti prevaru samo takvu.hilmija frlj wrote: ↑12/07/2026 16:01 Drugi gol Norveške nije smio biti poništen. Ne može se VAR uključivati u faule koji su se desili, a poslije toga lopta izvedena i akcija krenula, odigralo se 15 sekundi i pao gol. Lopta kad se izvede i krene nova akcija, gotovo je.
- black
- Point.
#521 Re: 1/4 finala: Norveška - Engleska
Norvežani su brutalno pokradeni da bi FIFA dobila svoje polufinale. To je jasno kao dan.
-
kiligonzales
- JohnnyS
#523 Re: 1/4 finala: Norveška - Engleska
Ja ne pamtim prvenstvo da se nakon skoro svake utakmice žali na suce. Haj nek je pola standardna kuknjava, ali dosta je toga utemeljeno. I to pored sve žive tehnologije, a nekad i upravo zbog nje.
- darius_maximus
#524 Re: 1/4 finala: Norveška - Engleska
Isto kakve tetke, a milion je sumnjivih stvari i grešaka bilo i u prošlosti, nego se zaboravi, pa je svako sljedeće prvenstvo najgore.
Kao što je i svake godine najtoplije ljeto i nikad gore nije bilo, narodu samo treba da nešto priča, a vazda isti kurac bio.
U "novije" vrijeme, da preskočimo Maradoninu ruku, od Ronaldovog "stanja" u onom poznatom finalu, kad ga je "Nike natjerao da igra", "namještanja" Koreji, dogovaranju skandinavskih zemalja da prođu skupa grupu (je li to isto prvenstvo bilo?), poništenog gola Englezima protiv Njemačke, penala protiv Italije, crvenog za Tursku zbog simuliranja Rivalda, pa do nepostojećeg ofsajda protiv Nigerije, Henryeve ruke za kvalifikaciju protiv Irske, može se nabrajati do sutra ovako.
Vjerovatno svaka repka ima zbirku grešaka protiv njih.
Isto tako, svako je domaćinstvo, koliko se ja sjećam, "kupljeno", pa čak i ono Njemačke 2006. godine, kada su se milioni prebacivali s računa na račun.
Na kraju krajeva, svi kmeče, a svi uživaju i učestvuju u kriminalu i korupciji, tako da ne znam šta se ja tu imam paliti.
Sve je to samo zabava za mase, dok se u pozadini veliki tale.
Nekad je neko malo gornji, nekad malo donji, ali svima je njima ekstra, pa čak i ovim našima iz Saveza.
Kao što je i svake godine najtoplije ljeto i nikad gore nije bilo, narodu samo treba da nešto priča, a vazda isti kurac bio.
U "novije" vrijeme, da preskočimo Maradoninu ruku, od Ronaldovog "stanja" u onom poznatom finalu, kad ga je "Nike natjerao da igra", "namještanja" Koreji, dogovaranju skandinavskih zemalja da prođu skupa grupu (je li to isto prvenstvo bilo?), poništenog gola Englezima protiv Njemačke, penala protiv Italije, crvenog za Tursku zbog simuliranja Rivalda, pa do nepostojećeg ofsajda protiv Nigerije, Henryeve ruke za kvalifikaciju protiv Irske, može se nabrajati do sutra ovako.
Vjerovatno svaka repka ima zbirku grešaka protiv njih.
Isto tako, svako je domaćinstvo, koliko se ja sjećam, "kupljeno", pa čak i ono Njemačke 2006. godine, kada su se milioni prebacivali s računa na račun.
Na kraju krajeva, svi kmeče, a svi uživaju i učestvuju u kriminalu i korupciji, tako da ne znam šta se ja tu imam paliti.
Sve je to samo zabava za mase, dok se u pozadini veliki tale.
Nekad je neko malo gornji, nekad malo donji, ali svima je njima ekstra, pa čak i ovim našima iz Saveza.
-
Groot
#525 Re: 1/4 finala: Norveška - Engleska
Mene samo zanima da li ovi ljudi samo u virtuelnom svijetu kmece na sve moguce ili su i uzivo takvi
Iskreno se nadam da je samo na forumu i twitteru jer ako su i uzivo ovakvi jadna majko s kim mi dijelimo prostor i vrijeme dobro nismo svi u Jagomiru. I kakav je to zivot koji se sastoji od konstantnog kmecanja, teorija zavjere, svi nas mrze, stimaju ovom i onom
Iskreno se nadam da je samo na forumu i twitteru jer ako su i uzivo ovakvi jadna majko s kim mi dijelimo prostor i vrijeme dobro nismo svi u Jagomiru. I kakav je to zivot koji se sastoji od konstantnog kmecanja, teorija zavjere, svi nas mrze, stimaju ovom i onom