Ne govorim ni ja napamet. Iz tog sam dijela. Tvoja priča je samo puko šbbkbb. I za Trojku se govorilo treba im dati šansu i dobili su je. Što se nebi ista premisa koristila i za drugu srpsku reprezentaciju? Dati i njima šansu.Styling wrote: ↑21/01/2025 11:21Ne govorim napamet. Znam kakvi su to ljudi. SDS je trebalo davno ukinuti (Alija ih ne dade), a ovi zi PDP-a su prikrivena cetnijada. Ovo ne vidi smo onaj ko povrsno prati stanje u u RS. I oni bi blokirali Evropu i ucjenjivali na svakom koraku.Point. wrote: ↑21/01/2025 11:14I naravno odmah šuplja gdje ko živi. Ne znam je li ti iko javio ali nije Švedska na Marsu a komunikacija i informacija se razmjenjuje preko golubova sa dva mjeseca zakašnjenja. Zajebi tu priču.
Pratim dešavanja baš kao i ti, vidi se gdje zapelo i ko koči i na koji način. A nisam znao da si neka kopija Baba Vange pa proričeš budućnost i znaš kakvi bi bili. Vidimo da SNSD nije za evropsku priču. To i jasno kažu. I pokazuju. Očekivati da će promijeniti retoriku, još sad kad je Trampić zasjeo i od koga očekivaju mig, je suludo i neodgovorno.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- Point.
#501 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- No Mind
#502 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ili Sabina isprazno prica, a cudno mi je to iskreno. NS bi trebala biti najbolje informirana, jer vjerovatno ima najbolju komunikaciju sa nasim "saveznicima", ako razumijete sta hocu da kazem...
Ili Dino iz nekog, kojeg god razloga jos uvijek preferira SNSD. "Jos", jel poslje Dodicka, SNSD je rahmetli...
Kako god, stvarno je zabrinjavajuca i jako lose izgleda ta "dissonanca", jedna strana je ocigledno tu sebi uzela previse slobode u djelovanju, a nisu se mogli dogovoriti interno pa se sad prepucavaju otvoreno kao da su vlast i opozicija, a ne najblizi partneri. Opet politicki amaterizam od pro BiH strane.
Ili Dino iz nekog, kojeg god razloga jos uvijek preferira SNSD. "Jos", jel poslje Dodicka, SNSD je rahmetli...
Kako god, stvarno je zabrinjavajuca i jako lose izgleda ta "dissonanca", jedna strana je ocigledno tu sebi uzela previse slobode u djelovanju, a nisu se mogli dogovoriti interno pa se sad prepucavaju otvoreno kao da su vlast i opozicija, a ne najblizi partneri. Opet politicki amaterizam od pro BiH strane.
-
Malisa11
- No Mind
#504 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Argumenti da su ostali gori od rahmetli SNSDa su pogresni, ideoloski su svi isti, sa istim strateskim ciljevima i pod palicom zla koje dolazi iz Beograda, s eventualnim razlikama u nacinu dolaska do ciljeva. Ali shrvani krkan Mile je bio jedinstven, sigurno ce tesko neko vrijeme biti naci takvog satordziju koji ce smjeti u toj mjeri podmetnuti dupe i oponirati celom cvetu.
Osim ako TVump ne promijeni paradigmu politickog djelovanja u nas.
Osim ako TVump ne promijeni paradigmu politickog djelovanja u nas.
Last edited by No Mind on 21/01/2025 11:41, edited 1 time in total.
- Styling
#505 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kemo je u DN a ne u Parlamentu. Ti osnove ne znas.Haris.ba wrote: ↑21/01/2025 11:30On kao sef partije se nista ne pita, nipovci u parlamentu sami odlucuju? Puno slucajeva ko Kemo i nedolazak na sjednice bez konsultacija sa Dinom?Styling wrote: ↑21/01/2025 11:25 Pa, eto pokrenuli su, isti daj SNSD. Neka ga smijene ako mogu. I Sabina, neka smijeni ove zi SNSD-a ako moze. Neka se svako izbori. Dino nije rekao kako ce glasati, jer on ne moze glasati. On je u VM a Sabina hoce da smijenjuje ljude iz Parlamenta. To bi ovi sto ga napadaju da brani SNSD trebali znati.
Kad spomenu Kemu. Sjeca li se iko Dinine suplje kako ce se nakon opcih izbora u opcini centar "ispitati situaciju" ko Tale.JoseMujica wrote: ↑21/01/2025 11:24 a vis a vis branjenja SNSD-a, tu Kifla brani sebe i poziciju NIP-a unutar koalicije...ne zaboravi da je npr. i Kemo član Kolegija u DN zahvaljujući rukama SNSD-a i HDZ-a i jedina bošnjačka ruka koja je glasala za njega je njegova
Tale barem ispita situaciju.
- Haris.ba
-
DonieBrasco
#507 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sustina je da cuvaju fotelje, pare, tendere, svi do jednog - sve stranke, draga vlast i licni interesi - to je prvi ri jedini azlog.No Mind wrote: ↑21/01/2025 11:33 Ili Sabina isprazno prica, a cudno mi je to iskreno. NS bi trebala biti najbolje informirana, jer vjerovatno ima najbolju komunikaciju sa nasim "saveznicima", ako razumijete sta hocu da kazem...
Jedina promjena koja se moze desiti je sad ako sud zabrani Dodiku bavljenje politikom (kako vec definirati) zbog nepostivanja odluka VP i krsenja odluka US.
- No Mind
#508 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Forumasi koji se razumiju su objasnili da je ovo neminovno, pravno... Da uopće nije upitno, bez obzira na presudu. A poslje Dodicka SNSD je gotova prica, bar sto se tice vlasti. Da li se sad NS i Dino ne slazu oko momenta ili cak pravca za neke poteze, ne znam, ali izgleda lose ako moraju to javno iznositi...DonieBrasco wrote: ↑21/01/2025 12:08Sustina je da cuvaju fotelje, pare, tendere, svi do jednog - sve stranke, draga vlast i licni interesi - to je prvi ri jedini azlog.No Mind wrote: ↑21/01/2025 11:33 Ili Sabina isprazno prica, a cudno mi je to iskreno. NS bi trebala biti najbolje informirana, jer vjerovatno ima najbolju komunikaciju sa nasim "saveznicima", ako razumijete sta hocu da kazem...
Jedina promjena koja se moze desiti je sad ako sud zabrani Dodiku bavljenje politikom (kako vec definirati) zbog nepostivanja odluka VP i krsenja odluka US.
-
Malisa11
#509 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zivi bili vidjeli, dodicku niko osim sam sebi ne moze zabraniti bavljenje politikom. On je najjaci politicar u BIH, ne postoji jaci od njega.No Mind wrote: ↑21/01/2025 12:15 Forumasi koji se razumiju su objasnili da je ovo neminovno, pravno... Da uopće nije upitno, bez obzira na presudu. A poslje Dodicka SNSD je gotova prica, bar sto se tice vlasti. Da li se sad NS i Dino ne slazu oko momenta ili cak pravca za neke poteze, ne znam, ali izgleda lose ako moraju to javno iznositi...
-
DonieBrasco
#510 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Druga ce prica biti ako mu sud izrekne mjeru ili ako presuda bude takva, tad ce se stvari promjeniti a prvi ce OHR/Šmit morati da reaguju ako se ovaj oglusi ili ako pocne veca sranja.Malisa11 wrote: ↑21/01/2025 12:17Zivi bili vidjeli, dodicku niko osim sam sebi ne moze zabraniti bavljenje politikom. On je najjaci politicar u BIH, ne postoji jaci od njega.No Mind wrote: ↑21/01/2025 12:15 Forumasi koji se razumiju su objasnili da je ovo neminovno, pravno... Da uopće nije upitno, bez obzira na presudu. A poslje Dodicka SNSD je gotova prica, bar sto se tice vlasti. Da li se sad NS i Dino ne slazu oko momenta ili cak pravca za neke poteze, ne znam, ali izgleda lose ako moraju to javno iznositi...
HDZ tj. Covic misli isto sto Dodik to je suvisno diskutovati, a onda Trojka neka dobro razmisli sta ce dalje.
Meni nije dobro kad Dino krene da sere o momentumu, kao nesto se radi, desava na EU putu, pa sve pod tepih da se to ne zaustavi a sustina je da se nista ne radi, samo se pare i tenderi uzimaju, drzava nije sa mjesta pomaknula po pitanju EU, NATO, reformi i zakona, boljitka za sve građane.
Ne bitno Trojka ili SDA, sateliti, neko peti uvijek su bosnje takozvane pro-BiH zabijali glavu u pijesak, jer drage pare, tenderi, fotelje.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#511 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
i ne zaboravite da u drugom kolegiju PD sjedi Zvizdić
s obzirom na broj ruku s kojim raspolaže u oba doma, NIP je dobro naplatio ovo koaliranje
ps
maloprije na kafi s jaranom koji je u NIP-u i kaže mi: Sabina je već počela predizbornju kampanju
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#512 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
pred nama je ljudi jedna romantična komedija u kojoj napeto čekamo odgovor da li će ova simpatija ostati neuzvraćena?Zahiragić pohvalio Ćudić: Nemamo baš ništa zajedničko, ali se ovako čuva integritet Parlamenta
-
DonieBrasco
#513 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Samo jos da kumova kcerka uzme za dusevnu bol par stotina hiljada jer joj je propao tendere, nema veze sto je propao međunardni samit.
A u drugim ne tako bitnim vjestima vjerovato nista od smjene Nesica, da ne pricamo da se niko nece pocesljati zbog radne grupe za secesiju.
A u drugim ne tako bitnim vjestima vjerovato nista od smjene Nesica, da ne pricamo da se niko nece pocesljati zbog radne grupe za secesiju.
- Haris.ba
#514 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
https://www.klix.ba/vijesti/bih/zlatko- ... 042?widgetZlatko Miletić: Zbog informacije o radnoj grupi za secesiju RS-a, nadležni treba "da se poubijaju međusobno
Vidi ovoga sto bezveze trazi odgovornost.
Ali, bitni su EU zakoni.
Ko da je ovo bitno?Meni kad oni kažu da su šampioni u evropskim integracijama, meni se i ovo malo kose na glavi digne. Uporediti ću s Republikom Hrvatskom. Trenutne vlasti su na godišnjem nivou donijeli 3,5 zakona. Oni su donijeli devet zakona što ima veze s Evropskom unijom, a ne znaju ih ni nabrojati. Ako trećina zastupnika iz vlasti bude znali koji su to. Republika Hrvatska je za 6,5 godina pristupnog puta donijela 393 nova zakona", naveo je Miletić i dodao da će po ovom nama trebati 100 godina da uđemo u Evropsku uniju i da smo zadnji na Balkanu.
Kazao je da ima sedam zakona koji su bili prioritet, a da ima devet donesenih zakona.
"Bilo je ljudi u sastavu Vijeća ministara koji su imali veće povrede integriteta od gospodina Nešića u tom momentu. Sad svi Nešića 'cipelare', ali što nisu o tome govorili 25. januara kad su imali priliku da kažu. Ja sam na toj sjednici kritikovao kako mogu izabrati gospodina Košarca koji je prebio ženu, izbio joj zube, dođe žena i svjedoči pred Parlamentom", kazao je Miletić.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#515 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Covjek koji sjedi u zakonodavnoj vlasti kritikuje nedostatak novih zakona.
Vidi se da je kod Komsica prosao skolu.
- Haris.ba
#516 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa zakone mogu donijeti i bez njega. On kao on je nebitan._BataZiv_0809 wrote: ↑22/01/2025 14:13 Covjek koji sjedi u zakonodavnoj vlasti kritikuje nedostatak novih zakona.![]()
I opet bitno ko kritikuje.
Je li to bitnije od toga da je broj donesenih zakona takav kakav je?
Ono, zar je toliko tesko reci da osovina snsd hdz blokira i da svaki zakon se mora platiti nekom politickom uslugom od strane trojke? Kao da se ti zakoni donose samo za trojku.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Haris.ba
#518 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Rade slicno ko i sda. A ti to nazovi kako god hoces.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Thorgerson
#520 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ovaj Miletic uvijek neka ekskluziva, uvijek on nesto kao zna, sto niko drugi ne zna...
Blebece tako evo godinama i godinama i nista ne kaze.
-
kakabanja213
#521 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Saslusanja gradjana sa muslimanskim imenima (konstiruivnih i ostalih) se nastavljaju
https://www.klix.ba/vijesti/bih/edin-fo ... /250122127

- Styling
#522 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Voli frajer šuplju čudo jedno.Thorgerson wrote: ↑22/01/2025 15:10 Ovaj Miletic uvijek neka ekskluziva, uvijek on nesto kao zna, sto niko drugi ne zna...
- Haris.ba
#523 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sta treba iz opozicije?Thorgerson wrote: ↑22/01/2025 15:10 Ovaj Miletic uvijek neka ekskluziva, uvijek on nesto kao zna, sto niko drugi ne zna...
- skrbavi-admin
#524 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
umjesto da im ispadnu dokumenti u Meeeliyatziku tokom transporta.....kakabanja213 wrote: ↑22/01/2025 16:19 Saslusanja gradjana sa muslimanskim imenima (konstiruivnih i ostalih) se nastavljaju
![]()
![]()
![]()
- dr_Evil
#525 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jedna starija vijest, ali tek je upratih pa sam se dobro nasmijao:
Dvodnevna posjeta Mostar Bus po ideje za bolje usluge išlo u Sarajevo
Predstavnici Mostar Busa imalo je odvojene sastanke sa sarajevskim poduzećima Centrotrans d.d. Sarajevo i KJKP Gras d.o.o. Sarajevo.