DaysleepeR wrote: ↑08/09/2025 11:44 Ne radi se nigdje o pedofiliji dok to SUD ne presudi.
Ne može neobrazovana skupina bruda određivati šta je pedofilija a šta ne.
Skroz je jedno kad kao punoljetna osoba navučeš nekoga preko chata na sastanak predstavljajući se kao maloljetna osoba (a ni to crno na bijelo nemamo), drugo je kada zaista napraviš takvo djelo sa maloljetnikom i sud ti presudi.
Gubite se pravo na ovoj temi.
Organizacija Panteri
-
kakavdanakneiskustvu
#501 Re: Organizacija Panteri
-
STR69
#502 Re: Organizacija Panteri
Neko od nas sa ovim para-sudskim vigilante pokretima pravi Palestinu pokušavaljući dokinuti i sud i tužilaštvo i državu.
Ko kaže da je nema, ako je nema, nek napravi neku svinjariju pa nek se izvuče.
A ovi koji seru po Armiji BiH, i za to su postojali i postoje sudovi. Neće joj klošari kao Ahmed Džinović i Šmrk na forumima i ulici suditi.
Ko kaže da je nema, ako je nema, nek napravi neku svinjariju pa nek se izvuče.
A ovi koji seru po Armiji BiH, i za to su postojali i postoje sudovi. Neće joj klošari kao Ahmed Džinović i Šmrk na forumima i ulici suditi.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#503 Re: Organizacija Panteri
i opet to ništa ne govori jer je riječ o ogromnom teritoriju za jednu brigadu. čak neki tekstovi pišu i ubijenim bošnjakinjama koje su se usprotivile masakru. a ja prvi put čujem i za to.moimoi wrote: ↑08/09/2025 12:20E meni i dalje nejasno zasto se konstantno spominju.Chmoljo wrote: ↑08/09/2025 12:01i opet ne piše ništa o crnim labudovima.moimoi wrote: ↑08/09/2025 11:18
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Pokolj_ ... rujna_1993.
https://cronika.hr/domovinski-rat/2024/ ... tvora/amp/
Imas jos. Ako ti se da citati
jedina jedinica koju ovako napamet imam u glavi su pripadnici 9. i 10. brigade (valjda brdske).
9 i 10 je bila uglavnom na podrucju sa regije
Ovo je sa njihove fb stranice
“ GODIŠNJICA FORMIRANJA JEDINICE CRNI LABUDOVI
Jedinica „Crni labudovi“ – 120.lahka brigada GŠ ARBIH, je formirana 10.05.1992. godine u mjestu Zaseok u općini Zvornik (danas općina Sapna) kada su nakon pogibije narodnog heroja Mehdina Hodžića-Crnog labuda njegovi saborci donijeli odluku da jedinica dobije naziv “Crni labudovi“.
Brojala je do 800 boraca. Prvi komandant, Senad Mehdin Hodžić, bio je član Specijalne antiterorističke jedinice u Ministarstvu unutarnjih poslova SFRJ. Kada je preuzeo komandu nad Crnim labudovima, dobio je nadimak "Kapetan Labud".
Kapetan Hajro Mešić je kasnije preuzeo komandujuću poziciju privremeno. Najuspješniji i najdugotrajniji komandant bio je brigadir Hase Tirić.
Glavno područje djelovanja Crnih labudova bili su Konjic, Igman i Jablanica, a jedinica se borila i na ostalim ratištima u Bosni i Hercegovini, u zoni odgovornosti svih korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine.
79 šehida jedinice „Crni labudovi“ časno je položilo živote za odbranu Bosne i Hercegovine, 345 ih je teže i lakše ranjeno a 22 su odlikovana najvišim armijskim priznanjem značkom „Zlatni ljiljan“.
što se tiče tog zločina, nažalost mnogi nisu svjesni šta se dešava kada naoružani ljudi dođu na drugi teren, još ako je slaba disciplina u pitanju... recept za katastrofu.
lično sam svjedočio tenzijama koje su se u sekundi mogle pretvoriti u katastrofu. 100% bošnjačko selo, armija, ali višak alkohola, oružja i neorganizovano povlačenje može vrlo lako prevagnuti na jako loše.
-
kakavdanakneiskustvu
- armin071
#505 Re: Organizacija Panteri
E duša draga navukoše ga nevina preko chata….. Jebo majku u kojem paralelnom svijetu ti živiš pa te neko može navući preko chata kada ti neko napiše da je dijete i da je još uz to muško da se ti nalaziš sa njim…… Jedini sud bi mu bio da su ga našli sa rupom između obrva…..DaysleepeR wrote: ↑08/09/2025 11:44 Ne radi se nigdje o pedofiliji dok to SUD ne presudi.
Skroz je jedno kad kao punoljetna osoba navučeš nekoga preko chata na sastanak predstavljajući se kao maloljetna osoba (a ni to crno na bijelo nemamo), drugo je kada zaista napraviš takvo djelo sa maloljetnikom i sud ti presudi.
Gubite se pravo na ovoj temi.
-
Dead Man Walking
#506 Re: Organizacija Panteri
Navuce ih stovatelj europejskih vrijednosti da popljuju i Labudove, onaj prica kako su bjezali s linije.
Nece dugo trebati da se pocne pljuvati i rahmetli Zajko, Hajro, Hujka...
- stubrijez
#507 Re: Organizacija Panteri
Sve cemo pljuvat bravo... ko sto sad pljujemo Titu, Jugoslaviju i to "prevazidjeno" tako ce i ti sto si ih pomeno da budu popljuvani, tako to biva kad zivis medju pljuvatorima. I BiH cemo pljuvat govorit nije ni valjala.Dead Man Walking wrote: ↑08/09/2025 20:04Navuce ih stovatelj europejskih vrijednosti da popljuju i Labudove, onaj prica kako su bjezali s linije.
Nece dugo trebati da se pocne pljuvati i rahmetli Zajko, Hajro, Hujka...
- Plavo-bijeli
#508 Re: Organizacija Panteri
Jel moguće biti protiv Pantera i protiv pravih pedofila?
STo neko napravi analogiju, mozes biti za Palestinu, a protiv Hamasa.
Šta su mogli i trebali uraditi:
Ako imaju dojavu da je bio sa nekim dječakom, nelegalno, pozvati policiju i prijaviti još dok je sa njim i fakticki ga na djelu uhvatiti.
Ako imaju snimak, predati ga u tuzilastvo/policiju, javiti Avazu, novinama, da se napravi pritisak.
Pozvati ostale koji su zrtve, ili se smatraju zrtvama, ako ih ima, da izadju javno itd...
Kad se moglo za Kasumovica, eto moglo je i za ovog, mada i taj prvi slučaj mi je skroz diskutabilan, ali nije sad za ove teme.
Pozvati ako hoce i da se poveca granica dozvloe na 16, 17, 18? Mada je to fakticki nemoguce, ali eto. Tu bi se onda diskutovalo da li neko sa 16g treba odgovarati ako nekog ubije..eno onaj hladno sa pumparicom od 16g u Turskoj ubi 2 policajca, ali eto kao to su djeca.
Sta nisu trebali?
Ucjenjivati, kriti snimak, udarati, siriti nekakvu silu i glumiti policiju i da su oni kao glavni...
Inače nisu ni prvi ni posljednji koji su eto kao borili se protiv pedofila, ali su im glavni ciljevi bili potpuno drugi.
Imate i onog Vitalya koji je sad uhapsen dole u Aziji i mozda provede zivot u zatvoru, jer je debil, a prije toga se borio kao za djecu.
Ima primjer i onog drugog psihopate koji je cak prozivao i youtube da staju na stranu pedofila jer njemu ne daju da objavljuje videoe itd itd...
Zamislite slučaj da ja sad idem po instagramu i dodajem razne likove i predstavljam se kao cura od 17g i čekam samo jednog da kaze pa hajd, legalno je, izgleda starije... nesto.. i hladno pistolj i ubijem frajera i kazem cuvam nam djecu...
INače kakvo je drustvo rekli bi, svaka cast, nek si ga... i ja bi ga...
Ako imaju dojavu da je bio sa nekim dječakom, nelegalno, pozvati policiju i prijaviti još dok je sa njim i fakticki ga na djelu uhvatiti.
Ako imaju snimak, predati ga u tuzilastvo/policiju, javiti Avazu, novinama, da se napravi pritisak.
Pozvati ostale koji su zrtve, ili se smatraju zrtvama, ako ih ima, da izadju javno itd...
Kad se moglo za Kasumovica, eto moglo je i za ovog, mada i taj prvi slučaj mi je skroz diskutabilan, ali nije sad za ove teme.
Pozvati ako hoce i da se poveca granica dozvloe na 16, 17, 18? Mada je to fakticki nemoguce, ali eto. Tu bi se onda diskutovalo da li neko sa 16g treba odgovarati ako nekog ubije..eno onaj hladno sa pumparicom od 16g u Turskoj ubi 2 policajca, ali eto kao to su djeca.
Sta nisu trebali?
Ucjenjivati, kriti snimak, udarati, siriti nekakvu silu i glumiti policiju i da su oni kao glavni...
Inače nisu ni prvi ni posljednji koji su eto kao borili se protiv pedofila, ali su im glavni ciljevi bili potpuno drugi.
Imate i onog Vitalya koji je sad uhapsen dole u Aziji i mozda provede zivot u zatvoru, jer je debil, a prije toga se borio kao za djecu.
Ima primjer i onog drugog psihopate koji je cak prozivao i youtube da staju na stranu pedofila jer njemu ne daju da objavljuje videoe itd itd...
Zamislite slučaj da ja sad idem po instagramu i dodajem razne likove i predstavljam se kao cura od 17g i čekam samo jednog da kaze pa hajd, legalno je, izgleda starije... nesto.. i hladno pistolj i ubijem frajera i kazem cuvam nam djecu...
-
TheMule
#509 Re: Organizacija Panteri
Labudovi se nikad nisu dovodili u vezu sa bilo kojim zlocinom. Prestani sa nacionalnom retorikom i verglanjem.
Aktivnosti "Pantera" i privatnog lica koji je bio komandant prije 30 godina ne bi trebali biti povod da krsis pravila foruma i trollas.
-
TheMule
#510 Re: Organizacija Panteri
kakavdanakneiskustvu wrote: ↑08/09/2025 12:47DaysleepeR wrote: ↑08/09/2025 11:44 Ne radi se nigdje o pedofiliji dok to SUD ne presudi.
Gubite se pravo na ovoj temi.![]()
Tako je. I za to treba policija da odradi sve kako treba, sta reci, kako reci, dokazi koji se mogu pokazati na sudu i za koje se zna da ce rezultirati presudom, i treba sve to uraditi da se zastite prava gradjanina, i ima citava procedura. Da li su "inspektori" aktivno nagovarali da to uraditi, ili pasivno? Ima tu hiljadu caka...
On ce dobiti oslobadjajucu presudu, ali mu je reputacija unistena...
-
LSD
#511 Re: Organizacija Panteri
S obzirom da su nam sve institucije (pravosuđe, sud, tuzilastvo, policija itd) do srzi korumpirane, da ne rade svoj posao vec decenijama i da su najveca bruka i sramota ove napacene drzave - puna podrska Panterima

-
last mohicans
#512 Re: Organizacija Panteri
Pa eto neko iz tuzilastva bi nam se trebao obratiti i kazati o legitimnosti i zakonitosti organizacije. Krajnje vrijeme da se njihov angazman i motivi propitaju. Ako traze lovu cas posla to provaliti kroz telefone i kanale. Inače su MUP KS, a ni tuzilaštvo ne treba amnestirati, u kurcu najvecem. Balavurdija i usijane telece glave se šprdaju sa policijom, gradom i građanstvom. Evo prije sat je debil ispred mene u Enevera Šehovica prošao kroz crveno. Nemam kameru, dok ja bi uzeo mob, on pobjeze. Treba skupština KS, ako smiju, tematsku sjednicu o radu MUPa i tužilaštva. Da nam Kantica objasni gdje su silni novoprimljeni policajci kad uvijek po pozivu nemaju koga poslati. Da nam kaze kako kamere i lezeci ne zaustave debile da driftaju, voze nogama, prolaze kroz crveno tri puta vecom brzinom, kako svatovi oko dzamija i zgrada pucaju bojevom municijom, da nam kaze mnogo sta.
- eltroxin
#513 Re: Organizacija Panteri
Jesi’l ti onaj sto igra fudbal sa malim/mladim djecacima?Plavo-bijeli wrote: ↑08/09/2025 23:01 Jel moguće biti protiv Pantera i protiv pravih pedofila?
Sta nisu trebali?
Zamislite slučaj da ja sad idem po instagramu i dodajem razne likove i predstavljam se kao cura od 17g i čekam samo jednog da kaze pa hajd, legalno je, izgleda starije... nesto.. i hladno pistolj i ubijem frajera i kazem cuvam nam djecu...INače kakvo je drustvo rekli bi, svaka cast, nek si ga... i ja bi ga...
Tako si pisao kada si branio onog kretena Tate-a.
Pazi se da i tebe ne zaskoce panteri
-
laly
#514 Re: Organizacija Panteri
Kakvi sve bolesnici disu vazduh
to se tek vidi po komentarima likova ispod clanka o ovome Tiricu. Kaze jedan...ja ne vjerujem da je pedofil. Da je curica pa hajde...
Znaci, curica moze to je prihvatljivo.
A o djecacima to se ni ne spominje...Uzas, kakvi su komentari. Ljudi nemaju pojma sta je pedofil.
Znaci, curica moze to je prihvatljivo.
- Danguba
#515 Re: Organizacija Panteri
kakavdanakneiskustvu wrote: ↑08/09/2025 12:47DaysleepeR wrote: ↑08/09/2025 11:44 Ne radi se nigdje o pedofiliji dok to SUD ne presudi.
Gubite se pravo na ovoj temi.![]()
-
noviforumas
- pezzar
#517 Re: Organizacija Panteri
Super, kad tebe neko lažno optuži, nemoj na sudu dokazivati da nisi kriv. Sačekaj nek neka grupa kriminalaca provede pravdu na tebi.
-
SaPnA
#518 Re: Organizacija Panteri
Posto ne pratim rad ovih pantera, osim sto znam cime se ,bave’, sta se desava dalje poslije njihovih videa sa pedofilima? Valjda je proslo dovoljno dugo od nekih slucajeva da su sud i policija mogli da urade svoj posao, ili ih jednostavno puste poslije degeneka da i dalje rade sto su radili? Postoji li neki dokaz, prepiska da se ti ljudi stave na stub srama ako se vec ne ide po zakonu?
-
noviforumas
#519 Re: Organizacija Panteri
Koliko si glup od 0 do "vjerujem u ciste namjere ljudi koji sjede sa Smrkom"?
Administracija foruma treba poraditi na malo jacim anti-bot pitanjima, neka budu koncipirana kao neka vrsta testa inteligencije ili racionalnog rasudjivanja.
Administracija foruma treba poraditi na malo jacim anti-bot pitanjima, neka budu koncipirana kao neka vrsta testa inteligencije ili racionalnog rasudjivanja.
-
kakavdanakneiskustvu
#520 Re: Organizacija Panteri
- lotPi
#521 Re: Organizacija Panteri
Naravno, a onda ce neka grupacija odluciti da je on nevin.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑09/09/2025 12:33Baš tako,jebo presumpciju nevinosti ,jebo tuzilastvo,Sud nek polupismene siledzije odlucuju
U svrhu iznosenja dokaza o krivnji ili nevinosti mogu se komotno porokati vatrnim oruzjem.
*ebes pravnu drzavu (kakva god da je!), zakon, red i ostalo.
Raja hoce divlji zapad, kad je bal nek' je maskenbal!
Sve bih ja to na Goli Otok!
- Haris.ba
#522 Re: Organizacija Panteri
A odakle ti to da postoje prepiske uopce?SaPnA wrote: ↑09/09/2025 10:47 Posto ne pratim rad ovih pantera, osim sto znam cime se ,bave’, sta se desava dalje poslije njihovih videa sa pedofilima? Valjda je proslo dovoljno dugo od nekih slucajeva da su sud i policija mogli da urade svoj posao, ili ih jednostavno puste poslije degeneka da i dalje rade sto su radili? Postoji li neki dokaz, prepiska da se ti ljudi stave na stub srama ako se vec ne ide po zakonu?
Jedino javno obracanje tuzilastva koje postoji koliko znam je ono da je neko iz tih "pantera" odbio dati prepiske tuzilastvu.
Sve je ovo rekla kazala. Sve sto imamo je video kako neko prebija nekoga. Neki akteri su sami priznali ko su u tom videu. I to je to.
-
broj dva
#523 Re: Organizacija Panteri
Plavo-bijeli wrote: ↑08/09/2025 23:01 Jel moguće biti protiv Pantera i protiv pravih pedofila?
Sta nisu trebali?
Zamislite slučaj da ja sad idem po instagramu i dodajem razne likove i predstavljam se kao cura od 17g i čekam samo jednog da kaze pa hajd, legalno je, izgleda starije... nesto.. i hladno pistolj i ubijem frajera i kazem cuvam nam djecu...INače kakvo je drustvo rekli bi, svaka cast, nek si ga... i ja bi ga...
Da su Panteri u americi sredinom proslog vjeka lincovali bi crnce, isti je to mentalitet. "Pravdu" i svoje ruke a dokaz tvoje pravednosti je nasilje, jer da je nepravedno ne bi ti fini momci to radili. Gade mi se, vuku ionako usrano drustvo jos dublje u septicku jamu...
- Pandakonda
#524 Re: Organizacija Panteri
Oni su obicni reketasi, fataju tako debile sa fejk profila i onda im traze pare da ih ne objave. Ne znam da je bilo ko ako nista uhapsen radi njihovih akcija. Samo traze razlog da nekod udarajuSaPnA wrote: ↑09/09/2025 10:47 Posto ne pratim rad ovih pantera, osim sto znam cime se ,bave’, sta se desava dalje poslije njihovih videa sa pedofilima? Valjda je proslo dovoljno dugo od nekih slucajeva da su sud i policija mogli da urade svoj posao, ili ih jednostavno puste poslije degeneka da i dalje rade sto su radili? Postoji li neki dokaz, prepiska da se ti ljudi stave na stub srama ako se vec ne ide po zakonu?
-
SaPnA
#525 Re: Organizacija Panteri
Ma to hocu i da kazem, nikad niko nije nista vidio svi izgleda vjeruju na rijec ovim kriminalcima, a biram rijeci da ne bih bio prozvan da podrzavam ono najgore u drustvu jer se ovdje haman olako upiru prsti u nekoga samo zato sto se kosi sa necijim ubjedjenjem. Kao sto rekoh nemam pojma o ovim panetrima, zato i pitam.Haris.ba wrote: ↑09/09/2025 13:36A odakle ti to da postoje prepiske uopce?SaPnA wrote: ↑09/09/2025 10:47 Posto ne pratim rad ovih pantera, osim sto znam cime se ,bave’, sta se desava dalje poslije njihovih videa sa pedofilima? Valjda je proslo dovoljno dugo od nekih slucajeva da su sud i policija mogli da urade svoj posao, ili ih jednostavno puste poslije degeneka da i dalje rade sto su radili? Postoji li neki dokaz, prepiska da se ti ljudi stave na stub srama ako se vec ne ide po zakonu?
Jedino javno obracanje tuzilastva koje postoji koliko znam je ono da je neko iz tih "pantera" odbio dati prepiske tuzilastvu.
Sve je ovo rekla kazala. Sve sto imamo je video kako neko prebija nekoga. Neki akteri su sami priznali ko su u tom videu. I to je to.