Truba wrote: ↑22/06/2024 17:46
pemanapemani wrote: ↑22/06/2024 16:52
Covjek.je pitao za Europu, ne za EU.
Albanija u NATO, otvorila pregovore sa EU, svoja vojska, policija, sudstvo... Kosovo drzava, policija, sudstvo... Nadam se uskoro u svim medjunarodnim organizacijama.
Nikad ih nisam cuo da kukaju kako ih mrze sto su muslimani. Ljudi pice svojim putem. Imaju svoju nacionalnu albansku pricu, a religiju drze u privatnoj sferi.
Zna li neko nekog albanskog reisa, kardinala, biskupa, efendiju, popa...?
Kod nas vjerski sluzbenici u rangu politicara i influensera. Znas svakog popa, hodzu, fratra. Stalno nesto komentarisu, prijete i jebu nas u mozak, unistavaju istinsku vjeru u Boga.
Jaro izvibi bio sam dole prosle godine i Majka Terezija je ko lokalni heroj...muslimani dole cine cca 60% znaci skoro ko bosna i nije to muslimanska drzava kad sam usao u albaniju prvo sam vidio bunker pa crkvu...dzamije tek u sredisnjem dijelu i to malo ih ima...pravoslavnih nasvakom cosku
Lokalni heroji...svecenici i hodze...
Znam ja jednog kardinala albanca sto je robijo 50 godina
Koja je razlika sa BiH?
Udjes na sjeveru, docekaju te pravoslavne crkve i neka novokomponovana svetista.
Udjes na jugu, doceka te Medjugorje.
Na istoku manastiri.
Na zapadu.koja dzamija i samostani.
Razlika je sto ti ne bi bas imao totalnu slobodu da pisksras na tiranax.com ili pristinax.com i baljezgas o podjeli Albanije ili Kosova. Mislim imao bi, ali bi te vjerovatno u dogledno vrijeme posjetio zabrinuti susjed i objasnio da sa statusom Republike Albanije i Republike Kosovo nema zajebancije.
Znaci, Albanija sa 10% i Kosovo sa 40% vise muslimana u ukupnom broju stanovnika od Bosne i Hercegovine, sa gorim temeljima drzavnosti, bunkeri i Enver, a ovamo Slobodan i Dobrica, trenutno imaju puno bolji medjunarodni status od BiH.
Opravdanja su da nas mrze jer ima vise od 50% muslimana u drzavi i da cemo se raspasti jer svijet mrzi muslimane i da im nikad nece dati drzavu.
Dvije totalno suprotne ideologije prakticno pusu u istu tikvu.
Da su Bosnjaci, manji dio Hrvata i jos manje Srba, te ostali, pristali da zive i budu lojalni gradjani velike Srbije i velike Hrvatske, rata ne bi bilo.
Fazon je sto cca. 70% gradjana BiH nije htjelo pristati da budu gradjani Srbije i Hrvatske, te je izvrsena agresija.
Da se ne bi pricalo o cinjenicama, vergla se o islamofobiji, majorizaciji, kolektivnoj krivnji za genocid i ratne zlocine, vjerski sluzbenici influenseri i zajebani kriticari, sudije i tuzitelji.
Znam fra Lovru Gavrana, simpatican cikica, bukvalno.