Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...
-
adnante
#501 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...
Sve mi je jasno kada se nisi slozio sa mnom. Znaci da si bot kao i akcija, ali i daleko ekstremnij sda botovi.
Da si se slozio da treba kazniti trojku, ali pokazati i kakvi su zlo ovi drugi mogli bi diskutoati.
Da si se slozio da treba kazniti trojku, ali pokazati i kakvi su zlo ovi drugi mogli bi diskutoati.
-
detroit-mercy
#502 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...
adnante wrote: ↑17/02/2026 19:02Trojku treba kazniti i poslati u opoziciju na 4 godine iz dva razloga. Prvi je da trojka nauci da nece moci kako hoce i da moraju jos 10x bolje i konkretnije, da moraju isfiltrirati svoje sljamove i zaista raditi za narod, a ne za svoju "raju". Sda treba vratiti samo da vidimo kakvo su zlo i koliko su ovog naroda zavili u crno, a mogli su izgraditi Svicu samo da je bilo zelje, narod, pa sve ostalo. Oni su se odlucili za stranku, vjeru i poltronstvo.
Eh sada, sto se tice tvog komentara i proomasenog fudbala, kada je bilo spengavanje, podigli ste se na svoje prstice, ne da lizete dupe, vec da punite usta gofnima i ta ista gofna kada sazvacete pljujete na sve nas ostale. Sada lizete sve to i pitate se "a dje spengavanje". Mrs i jedni i drugi.
Cuj da vidimo kakva je SDA
Trojku treba kazniti a SDA sahraniti jednom za svagda, jer takvi gubari kad prodju, sumi treba 100 godina da se oporavi.
-
adnante
#503 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...
postat ce druze i ovi isti ako ih ne kaznjavamo za propuste. NE ovaj konkretno, vec sve ostale. Sjeti ih se u opozicji, kopali su nogama i rukama.
-
detroit-mercy
-
adnante
#505 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...
a kako da ih isfltriramo? Oni reze sada jedni na druge i ne mogu se dogovoriti oko osnovnih stvari.
-
Tyke
#506 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...
Drva se slazu, a ja nisam saglasan sa tvojim misljenjem.
Jest vas uzeo pod svoj taj termin "bot"
Last edited by Tyke on 18/02/2026 08:26, edited 1 time in total.
-
A_A_AKCIJA
#507 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...
Ne genije,Tyke wrote: ↑17/02/2026 18:27Dakle, da sumiramo, ti kao jedan od glasnijih forumasa u odbrani Trojke i stivaoc njihovih (ne)djela i (ne)rada opravdavas nerad sa "big no no, zbog zapadnih partnera".A_A_AKCIJA wrote: ↑17/02/2026 18:08Trojka ne smije jer bi to bio pritisak na sudsku vlast, a to je big no no pogotovo kod zapadnih partnera.
Građanski bunt je skroz drugo.
Da prevedemo na Bosanski jezik - neka ginu ljudi, neka se krade, vara, laze, vi glasajte i birajte nas, a mi ne smijemo raditi svoj posao zbog stranaca. Izaberite nas, a onda idite i radite nas posao.
Aferim @Akcija, aferim.
Nego se ti moraš upoznati sa državom. Zapanjujuće je neznanje.
Moderna demokratska društva počivaju na razdvojenosti i nezavisnom funkcioniranju grana vlasti.
Sudska vlast mora biti neovisna od zakonodavne.
Jel znaš šta je zakonodavna vlast?
Parlamenti I vlada.
Čovječe, ovo su osnove politike, provaljuješ se na temi.
Koliko godina imaš, jesi li makar srednju školu završio?
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#508 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...
vlada podnijela ostavku, direktor grasa podnio ostavku, tramvaji poslati ma servisiranje. sta je dalji cilj protestanata? koji su zahtjevi? malo postaje neozbiljno.
-
made_in_sarajevo
#509 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...
Sutra zahtjev da se Rifet makns iz kuhinje! Nema popustanja dok ne bude tako.
Nakon toga vjerujemo u sposobnost i postenje zahiragica i da on bude premijer! Nema pregovora odma da sjedne u fotelju
Nakon toga vjerujemo u sposobnost i postenje zahiragica i da on bude premijer! Nema pregovora odma da sjedne u fotelju
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#510 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...
mislim da ce tehnicki mandat ostati do izbora.made_in_sarajevo wrote: ↑17/02/2026 20:27 Sutra zahtjev da se Rifet makns iz kuhinje! Nema popustanja dok ne bude tako.
-
CrveniKuk
#511 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...
Kako kažu neki “idemo glasati za SDA da kaznimo trojku”. Glas za SDA je kazna za obične građane. Bilo koja opcija SDA na vlasti bi dotukla bilo kakvu nadu za bilo kakve promjene. SDA je izvor zla i kreator sistema koji nas uništava zadnjih preko 30 godina. I kako neko koje bar malo normalan može i pomisliti da glasa za SDA. Ja neću, jer nemam želudac i stomak kao Senad kurva Pećanin. Danas sam ga vidio. Dobro me podsjetio šta ne želim biti! Nikad SDA!
-
Tyke
#512 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...
Ma pricaj mi, pametolog. Sam si rek'o da sijaset predmeta stoji u Tuzilastvu/Sudu, hocemo li o mehanizmima djelovanja mimo samoh gradjana, ostecene strane u postupku?A_A_AKCIJA wrote: ↑17/02/2026 19:55Ne genije,Tyke wrote: ↑17/02/2026 18:27Dakle, da sumiramo, ti kao jedan od glasnijih forumasa u odbrani Trojke i stivaoc njihovih (ne)djela i (ne)rada opravdavas nerad sa "big no no, zbog zapadnih partnera".A_A_AKCIJA wrote: ↑17/02/2026 18:08
Trojka ne smije jer bi to bio pritisak na sudsku vlast, a to je big no no pogotovo kod zapadnih partnera.
Građanski bunt je skroz drugo.
Da prevedemo na Bosanski jezik - neka ginu ljudi, neka se krade, vara, laze, vi glasajte i birajte nas, a mi ne smijemo raditi svoj posao zbog stranaca. Izaberite nas, a onda idite i radite nas posao.
Aferim @Akcija, aferim.
Nego se ti moraš upoznati sa državom. Zapanjujuće je neznanje.
Moderna demokratska društva počivaju na razdvojenosti i nezavisnom funkcioniranju grana vlasti.
Sudska vlast mora biti neovisna od zakonodavne.
Jel znaš šta je zakonodavna vlast?
Parlamenti I vlada.
Čovječe, ovo su osnove politike, provaljuješ se na temi.
Koliko godina imaš, jesi li makar srednju školu završio?
Sta je sa disciplinskom prijavom vstv-u ili parpamentarnom raspravom o radu pravosudja i slicnim oblicima pritisaka na rad neovisnog tijela?
Nemoj me ba, svi znamo ovdje koliko branis altuelnu vlast i neka branis, tvoj hljeb je u pitanju, ali probaj malo i realan biti zarad opce koristi.
Ok si forumas na nekim drugim temama, i ja sam uvijek bio protiv SDA i najcesce sam glas davao SDP-u ili sad Trojci zarad promjena, ali nemoj prelaziti u kult. Batali to
- akcid
-
A_A_AKCIJA
#514 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...
Auuuu, pa tek sada vidim da je Svjetlana Nedimović među djecom koja protestiraju.
Pa to objašnjava mnogo toga.
Odakle da krenemo.
Svjetlana je supruga Anesa Podića, a oboje su "zeleni" aktivisti.
Zapravo, oboje su retrogradni ljevičari, samoproglašeni komunisti, koji u svemu traže priliku da ruše sistem. Ljudi koji sanjaju komunističku revoluciju, ali bukvalno i bez pretjerivanja.
Sa Anesom sam prekinuo komunikaciju, kada me je 2017. godine ubjeđivao da se problem vodosnadbjevanja u Sarajevu može riješiti, pogađate, samo rušenjem sistema i revolucijom. Grad umire, nema vode, niti će je biti, sve su krivi kapitalisti, zato hajmo pobuna.
Tada je održavao rasprave na tu temu, koje su se po pravilu pretvarale u pozive na bunt i rušenje vlasti. Ja sam i tada bio protiv SDA, oni su bili vlast, ali mi je ideja rušenja sistema na taj način bila suluda.
Premotajmo do izdavanja okolinske dozvole za rudnik u Varešu.
Anes je i tada bio glavni protivnik kopanja u Varešu i iskreno, bilo je dosta stvari sa kojima sam se slagao.
Međutim, od ljudi kojima itekako vjerujem, saznao sam da su Englezi, koji su vlasnici Adriatic Metala pokušali da otkriju odakle tolika energija i mržnja prema projektu.
Naravno, angažirali privatne detektive i otkrili da Anesa i Svjetlanu finansiraju Mađari, dakle Orbanova vlast. Za usluge destabilizacije su dobijali 20.000 maraka mjesečno.
Dakle, mogao sam se kladiti da će trag za ovaj pokušaj pobune voditi nekako prema istoku, Ruskim, Srpskim obavještajnim službama i naravno, ispade baš tako.
Djeco, dobro istražite ko vas hajca da razvaljujete vlastitu državu.
Ovi luđaci ne žele promjenu, nego reset sistema, nered i krv na ulicama.
Pa to objašnjava mnogo toga.
Odakle da krenemo.
Zapravo, oboje su retrogradni ljevičari, samoproglašeni komunisti, koji u svemu traže priliku da ruše sistem. Ljudi koji sanjaju komunističku revoluciju, ali bukvalno i bez pretjerivanja.
Sa Anesom sam prekinuo komunikaciju, kada me je 2017. godine ubjeđivao da se problem vodosnadbjevanja u Sarajevu može riješiti, pogađate, samo rušenjem sistema i revolucijom. Grad umire, nema vode, niti će je biti, sve su krivi kapitalisti, zato hajmo pobuna.
Tada je održavao rasprave na tu temu, koje su se po pravilu pretvarale u pozive na bunt i rušenje vlasti. Ja sam i tada bio protiv SDA, oni su bili vlast, ali mi je ideja rušenja sistema na taj način bila suluda.
Anes je i tada bio glavni protivnik kopanja u Varešu i iskreno, bilo je dosta stvari sa kojima sam se slagao.
Međutim, od ljudi kojima itekako vjerujem, saznao sam da su Englezi, koji su vlasnici Adriatic Metala pokušali da otkriju odakle tolika energija i mržnja prema projektu.
Naravno, angažirali privatne detektive i otkrili da Anesa i Svjetlanu finansiraju Mađari, dakle Orbanova vlast. Za usluge destabilizacije su dobijali 20.000 maraka mjesečno.
Dakle, mogao sam se kladiti da će trag za ovaj pokušaj pobune voditi nekako prema istoku, Ruskim, Srpskim obavještajnim službama i naravno, ispade baš tako.
-
tuitamo
#515 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...
Rastjerat ovo besciljno glupiranje po cesti pogurano od neprijatelja nam.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#516 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...
hota muminovic ostavka!!
- malakh
#517 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...
pa u ostavci je jebo ga ti. jel treba svaki ministar pimenično da izda saopćenje da je u ostavci?
-
zigson
#518 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...
A joj komunjare najvise vole pareA_A_AKCIJA wrote: ↑17/02/2026 23:36 Auuuu, pa tek sada vidim da je Svjetlana Nedimović među djecom koja protestiraju.
Pa to objašnjava mnogo toga.![]()
Odakle da krenemo.
Protesti obesmisljeni kad se pocelo vikati 'pumpaj'.
Nego osvrt na tvoj post, i bez privatnih detektiva, logickim razmisljanjem, krenuvsi od sebe koliko novca treba mjesecno za zivot, manjka slobodnog vremena od posla, logicno je da neko finansira likove koji 90% svog zivota provode u protestu
-
mali_balon
#519 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...
Kazem ja najnolje bi bilo da se oni sad samo.pokupe I da prestanu sa radom.....I samo zaha dia i devic neka zasjednu....
To je omladina koja ne zna kako stvari funkcionisu I sa kojima je lako manipulisati....evo sad izlaze na vidjelo neke stvari I o samim "vodjama" protesta
- drag_gost
#520 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...
Sad ce bake i sebija da udju, drugi dio je u pripremi. U pamet djeco draga, bolji su svi od sda
- Better Man
#521 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...
Kazniti Trojku na izborima da bi ponovo SDA došla na vlast je ludost i samoubistvo, ali kazniti Trojku na izborima i na vlast dovesti potpuno nove ljude koji nisu nikad bili vlast je ok.
-
Tyke
-
A_A_AKCIJA
-
ljubijankic
#524 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...
Danas plenum
Ovo bi i u filmu bilo teško izrežirati
Beograd nam uzor postade, SDA nije mogla ovo zamisliti ni u najluđim snovima 
- muha_sa