Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
JanuaryJones

#501 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela

Post by JanuaryJones »

basicm wrote:
JanuaryJones wrote:Meni je frapantno koliko new wave SDA podmlatka i mladih ljudi mlađih od 40, a koji nisu makli dalje od Sarajeva, ne zna kako da se ponaša u društvu ljudi drugih vjera, pogotovo u vrijeme vjerskih praznika/blagdana. Dok se sa svojima selama/amina i nalazi zajednički jezik, sa ostalima je jaz ko Grand Canyon i osjećaj nelagode. Tužno i porazno.
Izgleda nisi ni ti dalje od Sarajeva, pa tako isto se ponasaju u sirokom i u prijedoru. Ali fgr ne vidi osim muslimane, to je srz.
Meni ni Široki ni Prijedor nisu reper za Sarajevo, što dokazuje da tebi jesu a i svima onima koji su došli u Sarajevo pa ga srozali na svoju mjeru, na nivo kasabe. Meni su reper gradovi poput Linza, Augsburga, Berna i Sarajevo treba težiti tome — a ne provinciji.
Kejn

#502 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela

Post by Kejn »

Isprva sam osudjivao ovu izjavu jer nisam znao za njen kontekst. Medjutim tek sada vidim da se odnosi na sjecu kadrova bošnjačke nacionalnosti koju provodi ona skupina gubitnika i liliputanaca iz probosanskog bloka i ovih SDA odpadaka i firanua tipa Hadži Kifle. Ne bi me cudilo da su ovi iz NP-a pristali da sutiraju Bošnjake sa funkcija po nalogu Koje pobjegulje i Forte za kojeg ni majka nije glasala. Lik nema ni 1500 glasova.

Zadatak SBB, SDA i DF koalicije je pod hitno skinuti ovu grupu gubitnika sa vlasti u KS. Nek idu u BL i Zapadni Mostar pa nek tamo vrse svoj socijalni projekat.
Nivelacija

#503 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela

Post by Nivelacija »

pustopoljina wrote:
Nivelacija wrote:Ima li vas na hercegbosna forumu da braci hrvatima pricate o bratstvu i jedinstvu?
Jer nemamo svojih problema?
Pa nisu meni braca, tebi su...ja podrzavam paradu ponosa...ono...ja sam veci neprijatelj. :roll:
Imamo problema naravno, najveci problem nam je Samra.
MaksprotivMarksa

#504 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela

Post by MaksprotivMarksa »

Nista Bosnjaci nisu drukciji od Srba i Hrvata, kroz historiju su uvijek bili blizi fasistickim strujama, jednako kao Srbi i Hrvati, najsvjetliji period BiH je odbrana iste u periodu 92-95a, ali ne iz ideje koja se zastupala nego iz ideje koju su gradjani pokisali procirati na svoje vodstvo, Alija je zbog mjere koju je imao svoj zivot zavrsio kao pozitivna historijska licnost, ali je isto tako dao podlogu za razvoj fasizma u bosnjackom puku, generacije su odrasle u izolaciji i ekskluzivnom pravu na istinu, nece se dobro zavrsiti, oni koji su nas spasili ce nas ostaviti na vjetrometini, Srbi su 1918-e bili jedan od najomiljenijih naroda, a 1999-e ih je bombardovalo pola planete, ako ovako nastavimo nas ce docekati slicna sudbina.
pustopoljina

#505 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela

Post by pustopoljina »

Nivelacija wrote:
pustopoljina wrote:
Nivelacija wrote:Ima li vas na hercegbosna forumu da braci hrvatima pricate o bratstvu i jedinstvu?
Jer nemamo svojih problema?
Pa nisu meni braca, tebi su...ja podrzavam paradu ponosa...ono...ja sam veci neprijatelj. :roll:
Imamo problema naravno, najveci problem nam je Samra.
A da pustimo samru da nas zabavlja, obara internet, i sacekamo da ih bude vise?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#506 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela

Post by Chmoljo »

https://www.google.com/amp/s/www.klix.ba/amp/190427039
Adil Osmanović emotivno govorio o saradnji HDZ-a i SDA: Bili smo i bit ćemo partneri
Zna se ko je kome brat.
The 51st State

#507 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela

Post by The 51st State »

Kejn wrote:Isprva sam osudjivao ovu izjavu jer nisam znao za njen kontekst. Medjutim tek sada vidim da se odnosi na sjecu kadrova bošnjačke nacionalnosti koju provodi ona skupina gubitnika i liliputanaca iz probosanskog bloka i ovih SDA odpadaka i firanua tipa Hadži Kifle. Ne bi me cudilo da su ovi iz NP-a pristali da sutiraju Bošnjake sa funkcija po nalogu Koje pobjegulje i Forte za kojeg ni majka nije glasala. Lik nema ni 1500 glasova.

Zadatak SBB, SDA i DF koalicije je pod hitno skinuti ovu grupu gubitnika sa vlasti u KS. Nek idu u BL i Zapadni Mostar pa nek tamo vrse svoj socijalni projekat.
A ne postoji ni mrva sansi da su doticni smjenjenji kao nestrucni ili korumpirani kadrovi, a ne zato sto su bosnjaci?
Prpa.ba

#508 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela

Post by Prpa.ba »

Molim SDA da ode u BL i Zapadni Mostar pa nek tamo vrse svoj socijalni projekat bivanja i ostajanja zajedno sa HDZ-om i SNSD-om. :-D
Ricken

#509 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela

Post by Ricken »

Po tvojim kriterijima, ti si ovdje gost, jer si na forumu "jugokomunista".
Ricken

#510 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela

Post by Ricken »

The 51st State wrote:
Kejn wrote:Isprva sam osudjivao ovu izjavu jer nisam znao za njen kontekst. Medjutim tek sada vidim da se odnosi na sjecu kadrova bošnjačke nacionalnosti koju provodi ona skupina gubitnika i liliputanaca iz probosanskog bloka i ovih SDA odpadaka i firanua tipa Hadži Kifle. Ne bi me cudilo da su ovi iz NP-a pristali da sutiraju Bošnjake sa funkcija po nalogu Koje pobjegulje i Forte za kojeg ni majka nije glasala. Lik nema ni 1500 glasova.

A ne postoji ni mrva sansi da su doticni smjenjenji kao nestrucni ili korumpirani kadrovi, a ne zato sto su bosnjaci?
Oni su smjenjeni jer dolaze iz partije/a koje nemaju skupštinsku većinu. Tako to ide u demokratiji. Tako da dotična zastupnica pokušava na neku seljačku empatiju ukazati na "problem" ne naviknuta na opozicionu ulogu, pa baljezga gluposti kojih se stidi i 80% članova SDA. Valjda je biti opozicija prirodna pozicija samo jugokomunjara.
Last edited by Ricken on 26/05/2019 13:09, edited 1 time in total.
The 51st State

#511 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela

Post by The 51st State »

I to je tacno.
Kejn

#512 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela

Post by Kejn »

The 51st State wrote:

A ne postoji ni mrva sansi da su doticni smjenjenji kao nestrucni j korumpirani kadrovi, a ne zato sto su bosnjaci?
Prvo matematicki je nemoguce da se u kantonu gdje zivi 95% Bošnjaka nadje toliki broj ne-bošnjačkih "strucnjaka" kako bi zamjenili Bošnjake na ovim pozicijama. Jedan evenutalno dva al ovoliki broj ne.Takodjer, postavljaju se kadrovi ne na osnovu njihove sposobnosti vec na osnovu socijalnog i politickog programa NS-a, vidi pod LGBT aktivizam Kristine Ljevak. Cilj je jasan iskoristiti masu naivne bošnjačke svjetine koji su glasali za NP-a, SDP, DF te preko tih glasova zapoceti neke procese socijalnog inzinjeringa iz programa stranke, za koju prosjecan Bošnjak nikada ne bi glasao (a to je NS). Od korumpiranog NP-a ne ocekuje da se nesto pretrgne u borbi za bosanski jezik. Hadzi Kifli je dovoljno da je do hazne, a nek Koja i kompani provode svoj socijalni inzinjering.
kamberovica polje

#513 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela

Post by kamberovica polje »

Image
Mmm SDA suze.
basicm

#514 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela

Post by basicm »

The 51st State wrote:

A nimalo indikativno nije to da su sposobni samo oni koji nose “anamo njihova” imena, iako ih procentualno ima mnogo mnogo manje. Samo oni pametni, a ovi svi glupi nesposobni i lopovi?
studiorum_tuzlaensis

#515 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela

Post by studiorum_tuzlaensis »

Kejn wrote:
The 51st State wrote:
A ne postoji ni mrva sansi da su doticni smjenjenji kao nestrucni j korumpirani kadrovi, a ne zato sto su bosnjaci?
Prvo matematicki je nemoguce da se u kantonu gdje zivi 95% Bošnjaka nadje toliki broj ne-bošnjačkih "strucnjaka" kako bi zamjenili Bošnjake na ovim pozicijama. Jedan evenutalno dva al ovoliki broj ne.
dovoljno je bilo da se pročita ovo da se skonta sa kakvim punoglavcem se pokušava voditi razgovor. Dalje sam odustao.
Nivelacija

#516 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela

Post by Nivelacija »

Chmoljo wrote:
Adil Osmanović emotivno govorio o saradnji HDZ-a i SDA: Bili smo i bit ćemo partneri
Zna se ko je kome brat.
Nisam SDA.

Bez HDZ se ne moze, tako je skrojena drzava.

Ovo sto si postavio je dokaz ko zeli istinski multikulti drzavu na cijelom teritoriju sa hrvatima.
A ne kao sto Pedja kaze pravit cemo vlast bez HDZ, nepostujuci 95% hrvata koji su sebi izabrali HDZ kao predstavnike. A zeli multikulti a nepostuje volju cijelog jednog naroda.

Socijalni ekspirement Pedja i NS vrse medju najnaivnijim stanovnistvom na balkanu tj bosnjacima.
Kejn

#517 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela

Post by Kejn »

studiorum_tuzlaensis wrote:
Kejn wrote:
The 51st State wrote:
Prvo matematicki je nemoguce da se u kantonu gdje zivi 95% Bošnjaka nadje toliki broj ne-bošnjačkih "strucnjaka" kako bi zamjenili Bošnjake na ovim pozicijama. Jedan evenutalno dva al ovoliki broj ne.
dovoljno je bilo da se pročita ovo da se skonta sa kakvim punoglavcem se pokušava voditi razgovor. Dalje sam odustao.
Ako ti je ad hominem napad prvo sto koristis u diskusiji onda ti je bolje da se ne upustas u razgovor Tuzlak i da ne citas klix. Idi cuvaj ovce.
studiorum_tuzlaensis

#518 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela

Post by studiorum_tuzlaensis »

drži se ti travnika... od rata do sada SDA žari i pali, tamo neće biti ovakvih problema nikada. pozz

@Kejn
tvoji argumenti su kao proljev, smrde i odlaze u kanalizaciju ekspresno.
Last edited by studiorum_tuzlaensis on 26/05/2019 13:19, edited 1 time in total.
The 51st State

#519 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela

Post by The 51st State »

Nisi u pravu, a ako zivis u sarajevu nejasno mi je kako uopste tako nesto mozes napisati. Kanton je u kolapsu po svim infrastrukturno komunalnim osnovama te je to prioritet svih prioriteta da se uredi. Ove reakcije sda su odraz slabosti, umjesto da izvuku pouke I da rade na promjeni paradigme svoje politike ovakvi ispadi samo idu u korist njiihovoh politickih oponenata, igleda da nikad nece naucit, od zukica pa sad do samre.
Licno nikad ne bih glaso za ns hipike I lgbetlije Ali ako rade posao na dobrobit svih gradjana u okviru demokratski izabrane koalicije nemam se sta buniti.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#520 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela

Post by pici »

Chmoljo wrote:
Zna se ko je kome brat.

i koje s kim vezao zastave... :mrgreen:

kamberovica polje

#521 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela

Post by kamberovica polje »

The 51st State wrote:Nisi u pravu, a ako zivis u sarajevu nejasno mi je kako uopste tako nesto mozes napisati. Kanton je u kolapsu po svim infrastrukturno komunalnim osnovama te je to prioritet svih prioriteta da se uredi. Ove reakcije sda su odraz slabosti, umjesto da izvuku pouke I da rade na promjeni paradigme svoje politike ovakvi ispadi samo idu u korist njiihovoh politickih oponenata, igleda da nikad nece naucit, od zukica pa sad do samre.
Licno nikad ne bih glaso za ns hipike I lgbetlije Ali ako rade posao na dobrobit svih gradjana u okviru demokratski izabrane koalicije nemam se sta buniti.
Šefe, sve je jasno. Stanje u državi ti pokazuje koja je motivacija glasača u zadnjih 20 godina bila.
Jebeš to što je lopov, nek je samo moj i tu sva priča završava.
pustopoljina

#522 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela

Post by pustopoljina »

Prpa.ba wrote:Ljudi su nesigurni u svoj identitet, vjeru i sugradjane pa sigurnost nalaze u klasifikaciji svakog ko im drma kavez kao jugokomuniste koji bi sjekao bosnjacke glave i rusio dzamije. Nije ni da su FGR-ovci mnogo dalje odmakli sa svojim klasifikacijama svakog vjernika i Bosnjaka kao primitivne seljacine koji glasa za SDA zbog kutije Topsa, a sutra bi protjerivao djecu iz nacionalno heterogenih brakova u ISIL-ovskom maniru.

Treba vremena i para da se pokolebani identiteti ustabile. :-D
Razumijem.
Ali, sta mislis, koliko jos vremena treba?
Imamo li to vrijeme?
Moze li se kako ubrzati taj proces?
Ima li neki test da se brzo iscekiramo?
To je goruce pitanje? To je prioritet?

I ne prica ona o identitetu...bolan...opet: da je imena (kjafirska) aminovala sda, ne bi bilo ni tog statusa.
Ne brani sda ni tvoj ni moj identitet.
Odbranili su ga oni do '95. I nisu bili samo sda-ovci...bili su svi koji su mogli nositi pusku. Ne moze ti ga niko oduzeti.
SDA, ako sebi dobro zeli, mora udarati argumentima, a ne niskim emocijama. To, ako sebi dobro zeli. A ako misli jos i cuvati drzavu...moze komotno preskociti svu ovu suplju.
Do sada se nisu pokazali kao stranka kojoj je prioritet drzava BiH.
Kejn

#523 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela

Post by Kejn »

Pa od kad ste dosli na vlast ste od grada Tuzle napravili rupetinu koju je jedna periferija Sarajeva, Ilidža pretekla :lol: Niste cak u stanju napraviti vlast iako imate vecinu :lol:
Edin H.

#524 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela

Post by Edin H. »

Sta li bi Cosovic-Hajderivcka rekla da neki od ovih migranata za koju godinu dobije radnu dozvolu i dobije neki od ovih poslova? I jos da nije odgovarajuce vjere?

Naime vi ispisaste masu stranicu, a niko da se osvrne na sustinu.

Apsolutno je nebitno koje su nacionalnosti, koliko imaju godina, da li su homoseksualci, invalidi ili ne, kojoj stranci pripadaju, nego se postavlja pitanje da li su ovi ljudi postavljeni na funkciju ili su na osnovu svog znanja i radnog iskustva bili najuspjesniji kandidati kojima je ponudjen posao nakon provedene procedure. Ako je odgovor negativan ovaj sistem naimenovanja stranke na vlasti moraju pod hitno promijeniti, ako zaista zele da pokrenu stvari naprijed u skladu sa evopskim standardima. Drzavni sluzbenici rade odredjeni posao zbog svojih kvaliteta, a ne zbog nacionalne ili stranacke pripadnosti. Ustvari kada intervjuises nekoga sa kim si prethodno radio moras mu napomenuti da ce biti ocijenjen na osnovu odgovora i da ne mozes uzeti u obzir sto si sa tom osobom radio i poznajes njen ili njegov rad.
Ricken

#525 Re: Samra Cosovic Hajdarevic - sabrana djela

Post by Ricken »

Kejn wrote:
Prvo matematicki je nemoguce da se u kantonu gdje zivi 95% Bošnjaka nadje toliki broj ne-bošnjačkih "strucnjaka" kako bi zamjenili Bošnjake na ovim pozicijama. Jedan evenutalno dva al ovoliki broj ne.Takodjer, postavljaju se kadrovi ne na osnovu njihove sposobnosti vec na osnovu socijalnog i politickog programa NS-a, vidi pod LGBT aktivizam Kristine Ljevak. Cilj je jasan iskoristiti masu naivne bošnjačke svjetine koji su glasali za NP-a, SDP, DF te preko tih glasova zapoceti neke procese socijalnog inzinjeringa iz programa stranke, za koju prosjecan Bošnjak nikada ne bi glasao (a to je NS). Od korumpiranog NP-a ne ocekuje da se nesto pretrgne u borbi za bosanski jezik. Hadzi Kifli je dovoljno da je do hazne, a nek Koja i kompani provode svoj socijalni inzinjering.
Kad smo već kod borbe, dala bi se ta njena simpatična nabrajalica i drugačije sročit:

Bukvići u Maleziju, a Sarajevo branio Slaviša Šućur,

Sebija (kao ljekar je bila obavezna odazvati se zovu domovine) u Zagreb, a Sarajevo branio Dragan Vikić,

Ljevakovići u Beč, a Sarajevo branio Vinko Šamarlić,

Cerići u Tursku, a Sarajevo branio Čedomir Domuz..................nastavi niz
Locked