Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
-
90minut
#501 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Ne znam šta da ti kazem ravnam se po fabrikama naoružanja to prvo, drugo po tome koliko se prodalo minobacača koji su završili u rukama terorista preko saudije..
Ravnam se po još mnogo cemu prvenstveno artiljeriji i puškama kojih se štanca mnogo obuka bi se završila u roku mjesec neka osnovna opet pricamo o nekom otvorenom ratu koji se desiti nece tor je tor.
Ravnam se po još mnogo cemu prvenstveno artiljeriji i puškama kojih se štanca mnogo obuka bi se završila u roku mjesec neka osnovna opet pricamo o nekom otvorenom ratu koji se desiti nece tor je tor.
- General War
#502 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
славянин wrote: Ok sad zamisli listicu (navijac si jer predpostavljam da pricas o dogadjaju oko vedrana puljica ? ) i da se to ponavlja iz dana u dan... mjesecima i mozda godinama ? Stotine hiljada spremnih na to ? Rat slama i najhrabrije - rat je sahovska,psiholoska,strategijska igra - pojedinac nebitan.
Jeste ako imas normalnog neprijatelja a ne nadobudne mitomanske psihopate, rat je i tebi i meni, a ne samo meni.
-
90minut
#503 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Da, al' pricamo o situaciji da bi ginuli civilno i vojno kao u prošlom ratu što je smijesno pricati jer ako si ratovao znaš šta je artiljerija koju su imali i znaš šta je UKOPAVANJE oko Sarajeva koje je u to doba bilo nemoguce probiti na kraju ispostavice se nekoliko godina.
Ja sad pricam o situaciji kad bi poslali ljude iz nekoliko pravaca prema istočnom koji bi potencijalno imao mizerno malo ljudstva u poređenju i gledao bi na minimalne žrtve.
Mnogo drugaciji su rat vodili oni od nas drugacije je kad si u boljem poloaže a to bi bili malo je reci koliko sad.
Ja sad pricam o situaciji kad bi poslali ljude iz nekoliko pravaca prema istočnom koji bi potencijalno imao mizerno malo ljudstva u poređenju i gledao bi na minimalne žrtve.
Mnogo drugaciji su rat vodili oni od nas drugacije je kad si u boljem poloaže a to bi bili malo je reci koliko sad.
- славянин
#504 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Zato je pravilo 5 puta jaca snaga da napada (sto tehnicki sto brojevima) - Koja strana je 5 puta jaca u tim parametrima ? Ili u rovovskom ratu pa metar za metar do posljednjegGeneral War wrote:славянин wrote: Ok sad zamisli listicu (navijac si jer predpostavljam da pricas o dogadjaju oko vedrana puljica ? ) i da se to ponavlja iz dana u dan... mjesecima i mozda godinama ? Stotine hiljada spremnih na to ? Rat slama i najhrabrije - rat je sahovska,psiholoska,strategijska igra - pojedinac nebitan.![]()
Jeste ako imas normalnog neprijatelja a ne nadobudne mitomanske psihopate, rat je i tebi i meni, a ne samo meni.
-
90minut
#505 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Brate mi kad bi mogli izvuci preko tih recimo 120 hiljada ljudi, pa rat bi trajao godinu dana završio bi se u oko 25 posto povracene teritorije danasnjeg RS-a.
Misliš da mitomani mogu parirati tom ljudstvu pa i da ne ide na sve ili ništa nego da te roka iz šume kao što su oni nas?
Misliš da mitomani mogu parirati tom ljudstvu pa i da ne ide na sve ili ništa nego da te roka iz šume kao što su oni nas?
- General War
#506 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Jarane pogresan sam ti ja tip s kojim ces pricati o strategiji, Ja cu sa 50 ljudi zavrsiti taj rat ako do toga dodje, kakav bolan rov i topovi...славянин wrote:Zato je pravilo 5 puta jaca snaga da napada (sto tehnicki sto brojevima) - Koja strana je 5 puta jaca u tim parametrima ? Ili u rovovskom ratu pa metar za metar do posljednjegGeneral War wrote:славянин wrote: Ok sad zamisli listicu (navijac si jer predpostavljam da pricas o dogadjaju oko vedrana puljica ? ) i da se to ponavlja iz dana u dan... mjesecima i mozda godinama ? Stotine hiljada spremnih na to ? Rat slama i najhrabrije - rat je sahovska,psiholoska,strategijska igra - pojedinac nebitan.![]()
-
90minut
#507 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Problem je što imaš vecinu ovih beskicemnjaka s foruma za koje kad citaju četnici bi rekli pa mi ovo možemo samljeti, a situacija u poređenju s ljudstvom i ovim forumom nepostojeca tacno je smiješno citati pojedince.
Isto kao bošnjaka ima 200 hiljada pa ono ne mogu se naci podobni
- славянин
#508 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Nista nije nemoguce , ali greske su se desavale jel... obruc oko sarajeva je pokusan da se probije nekoliko puta i to veoma naivno (mislim da je komanda i znala nego se radilo da se da moral mozda civilima ili sta vec ? ) Po mom skromnom misljenju prvo su druge stvari morale biti uradjene prije bilo kojeg pokusaja probijanja opsade ali da ne duzimo jel.90minut wrote:Da, al' pricamo o situaciji da bi ginuli civilno i vojno kao u prošlom ratu što je smijesno pricati jer ako si ratovao znaš šta je artiljerija koju su imali i znaš šta je UKOPAVANJE oko Sarajeva koje je u to doba bilo nemoguce probiti na kraju ispostavice se nekoliko godina.
Ok naoruzas i pripremis ljude sto bi oni naravno primjetili da radis i oni bi se naoruzali (zapravo mislim da jos uvijek imaju mnogo mnogo vise zakopanog oruzija) i ukopaju i ajmo rokacina... koliko dugo - koliko metara,kilometara ??
- славянин
#509 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Nemaju teorije ni snage ni oni da napadaju i uzimaju.. tacno onako kako je MZ zamislila.90minut wrote:Problem je što imaš vecinu ovih beskicemnjaka s foruma za koje kad citaju četnici bi rekli pa mi ovo možemo samljeti, a situacija u poređenju s ljudstvom i ovim forumom nepostojeca tacno je smiješno citati pojedince.
- славянин
#510 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Oficiri,artiljerija,oruzije,planovi,veze,stab sve spremno istrenirano , ako ti je za lakse srcu ni kod "njih" nije nista bolje.90minut wrote:Problem je što imaš vecinu ovih beskicemnjaka s foruma za koje kad citaju četnici bi rekli pa mi ovo možemo samljeti, a situacija u poređenju s ljudstvom i ovim forumom nepostojeca tacno je smiješno citati pojedince.
- славянин
#511 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
I eto ... vratis nekako 25 posto rs-a sto znaci da njima ostaje 75 procenata (sve to dok Hrvati mirno gledaju) i ti si zadovoljan sa tim sto ostane ?90minut wrote:Brate mi kad bi mogli izvuci preko tih recimo 120 hiljada ljudi, pa rat bi trajao godinu dana završio bi se u oko 25 posto povracene teritorije danasnjeg RS-a.
-
90minut
#512 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Nemaju šanse bilo kakve za uzimanje pitanje je koliko bi mogli odbraniti jer pazi nisam ja idiot koji kaze UZELI BI 40 POSTO TERITORIJE.славянин wrote:Nemaju teorije ni snage ni oni da napadaju i uzimaju.. tacno onako kako je MZ zamislila.90minut wrote:Problem je što imaš vecinu ovih beskicemnjaka s foruma za koje kad citaju četnici bi rekli pa mi ovo možemo samljeti, a situacija u poređenju s ljudstvom i ovim forumom nepostojeca tacno je smiješno citati pojedince.
Mislim bez ikakvih problema da bi ih mogli svesti na jedno 30.Ako grijesim evo ti mi reci da grijesim, imaj na umu istočno današnje naoružanje koje je bolje pitanje koliko puta i ljudstvo ljudstvo je glavno.
Hrvati?
Ma s hrvatima se izašlo na kraj bez problema u to doba sad bi išlo još tečnije.
Da naravno da nije ništa bolje i kod njih u istom smo brodu zato i ponavljam ljudstvo je glavno.
Sam Mostar naš se može izboriti s škutorima bez problema.
Kakvih 75 da im ostane?
- славянин
#513 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Svesti na 30 sa 50 % .. mozda uz mnogo faktora srece da krenu po "nasoj" ruci.90minut wrote:
Nemaju šanse bilo kakve za uzimanje pitanje je koliko bi mogli odbraniti jer pazi nisam ja idiot koji kaze UZELI BI 40 POSTO TERITORIJE.
Mislim bez ikakvih problema da bi ih mogli svesti na jedno 30.Ako grijesim evo ti mi reci da grijesim, imaj na umu istočno današnje naoružanje koje je bolje pitanje koliko puta i ljudstvo ljudstvo je glavno.
Hrvati?
Ma s hrvatima se izašlo na kraj bez problema u to doba sad bi išlo još tečnije.
Da naravno da nije ništa bolje i kod njih u istom smo brodu zato i ponavljam ljudstvo je glavno.
A Hrvati - samo cu spomenuti vitez,busovacu ili zepce i slicno.. mjesta koja su po tvojim strateskim i taktickim idejama trebala pasti u roku od mjesec dana u tom ratu (opkoljena,tehnicki bare bare - ljudstvo na strani armije )
Podcjenjujes... kao sto su Srbi u dosta primjera u ratu
Last edited by славянин on 27/04/2019 01:48, edited 1 time in total.
- General War
-
90minut
#515 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Ne ozbiljno nema potcjenjivanja sekunde kod mene isto kao s ljudstvom kad kazem koliko bukvalno sam sveo na najmanje moguce, a mi ako ne možemo skupiti 120 hiljada od 1,8 miliona e onda i trebamo nestati.
Naravno znam da od 1,8 nisu svi vojno sposobni.
Cuj Žepče pa bio sam u Zepcu više puta 50 ljudi da pošalješ to pada.
A i ti gledaš opet da bi bili kontra hrvata zašto?
Naravno moguce opet isti scenario, al' ja ti kazem ako se izašlo na kraj s istim i nisu dobili ništa od toga ovaj put bi gledali granate kako padaju na njih.
Ne znam ja ovo kad pišem pišem o najlogičnijem scenariju koji se zove ljudstvo koje se može opremiti sve ostali su inferiorni.
I opet ne kazem da bi se promjenilo nešto znacajno previše mozga imam za tako nešto, al' se broj teritorije može svesti debelo.
Jer ako si osvojio toliko kad nisi bio u dobrom položaju pitanje je kako bi oni reagovali na ofanzivu na mjestima gdje ih nema kako treba?
Zna se kako su reagovali prošli rat..
Naravno moguce opet isti scenario, al' ja ti kazem ako se izašlo na kraj s istim i nisu dobili ništa od toga ovaj put bi gledali granate kako padaju na njih.
Ne znam ja ovo kad pišem pišem o najlogičnijem scenariju koji se zove ljudstvo koje se može opremiti sve ostali su inferiorni.
I opet ne kazem da bi se promjenilo nešto znacajno previše mozga imam za tako nešto, al' se broj teritorije može svesti debelo.
Jer ako si osvojio toliko kad nisi bio u dobrom položaju pitanje je kako bi oni reagovali na ofanzivu na mjestima gdje ih nema kako treba?
- славянин
#516 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Ne zaboravi - naoruzati,istrenirati,ustrojiti,organizovati i sve to formirati u funkcionalnu armiju.Koju neko mora hraniti i slicno i iza koje mora da bude "drzava" tj . organizacija civilna.90minut wrote:Ne ozbiljno nema potcjenjivanja sekunde kod mene isto kao s ljudstvom kad kazem koliko bukvalno sam sveo na najmanje moguce, a mi ako ne možemo skupiti 120 hiljada od 1,8 miliona e onda i trebamo nestati.
Bio sam i ja vise puta u zepcu, bas cudno sto u ratu armija ga nije uspjela uzeti ? Strateski veoma vazno mjesto,kao i vitez itd ? Kako to ? Ofanzivni i defanzivni rat nije ista stvar , oni sa svom tehnickom nadmoci su izgurali sto su mogli (a znamo kolika je to prednost bila) ti bi za 30 % RS dozvolio raspad BiH ? Jos da dodam da sumnjam da bi Hrvati zeljeli da ostanu na frend bazi na tvojoj strani i zavrse u drzavi sa 85% Bosnjaka i 15% Hrvata.A pazi sad ... u takvoj situaciji znaci nebi ni konzerva prosla u BiH .. voditi rat bez pristupa "vani" hmm.... interesantno.
Opet kazem .. neko se bori za Bosnjake,Srbe i Hrvate a neko za BiH.. mada to za BiH je izgleda veoma mali procenat.
-
90minut
#517 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Da živimo u drugom vremenu gdje su sve te solucije ravne nuli i možemo samo pricati o njima.
Cinjenica je da je 21 vijek da se igra po tuđim pravilima, a zna se kako kurcem u čelo danas u udaraju Srbiju kad pokušaju da se prse u komšiluku.
Nemaš više toliku podršku nemaš mnogo stvari koje si imao u toj mjeri.
Ja licno propagiram samo ono što je moguce uzeti i propagiram ono nemoguce što ti govoriš da eto oni odjednom neke granice dignu.
A ljudi zive kuča do kuče u istočnom dijelu gdje ima sveukupno 60 hiljda življa od toga hajmo optimisticno reci da ih ima 15 hiljada pod oružjem naravno pricam kad bi morali braniti to što imaju da ne bi pobjegli sto brze od bolje od grada koji ima oko 450 hiljada ili više u okolini?
Pesimisticna je raja mnogo na ovom forumu donekle i razumijem otprilike kakvu su vecinom to likovi, al' eto da ne duzim samo je istocno nemoguca misija za bilo sta i bilo kakav pokusaj otcjepljenja jer taj pokolj bi bio baš zabavan kad bi se probio iz više pravaca.
Cinjenica je da je 21 vijek da se igra po tuđim pravilima, a zna se kako kurcem u čelo danas u udaraju Srbiju kad pokušaju da se prse u komšiluku.
Nemaš više toliku podršku nemaš mnogo stvari koje si imao u toj mjeri.
Ja licno propagiram samo ono što je moguce uzeti i propagiram ono nemoguce što ti govoriš da eto oni odjednom neke granice dignu.
A ljudi zive kuča do kuče u istočnom dijelu gdje ima sveukupno 60 hiljda življa od toga hajmo optimisticno reci da ih ima 15 hiljada pod oružjem naravno pricam kad bi morali braniti to što imaju da ne bi pobjegli sto brze od bolje od grada koji ima oko 450 hiljada ili više u okolini?
Pesimisticna je raja mnogo na ovom forumu donekle i razumijem otprilike kakvu su vecinom to likovi, al' eto da ne duzim samo je istocno nemoguca misija za bilo sta i bilo kakav pokusaj otcjepljenja jer taj pokolj bi bio baš zabavan kad bi se probio iz više pravaca.
- славянин
#518 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Ovo moras da pogledas
Legenda

Legenda
- commendatore
#519 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
i meni je smiješan totalmente - al je prototip megaljakana....славянин wrote:Ovo moras da pogledas![]()
Legenda![]()
![]()
![]()
![]()
- seln
#520 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
славянин wrote: Uf... nisam ja Srbin
NI Trump nije glup, narandzast i pokvaren.
- seln
#521 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Evo, mene je ovaj slamljanin ubedio... ako cetnici pokusaju otcepljenje, ja cu klapiti usima i jos im spakovati malo suhovine i sira za puta.
Dajte sad coveku orden Mitra sa zlatnim orlovim mudima.
Dajte sad coveku orden Mitra sa zlatnim orlovim mudima.
- insomnia78
#522 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Nema te sta on ubjedjivati bas tako ce da bude
- General War
#523 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Pa eto onda gotov posao, jos samo da prestanu se sikirati kako cemo se mi osjecati.insomnia78 wrote:Nema te sta on ubjedjivati bas tako ce da bude
- славянин
#524 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
I taj glupan prije nego umre se osvrne i kaze sebi “hm not bad uspio sam postati predsjednik najmocnije zemlje na svijetu” a ti “hm ja sam pametan” ... i takoseln wrote:славянин wrote: Uf... nisam ja Srbin
NI Trump nije glup, narandzast i pokvaren.
- Thorgerson
#525 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Upravo tako.detroit-mercy wrote:Ali onda je problem ko bi na ovoj ovamo strani ispusio izboreThorgerson wrote:Ni ja ne kontam smisao ovih emisija? Dakle, znas sta ce guslat i ti mu jos dajes da truje medijski prostor. Fkt ne kontam.
Ali eto, za gledanost ce se sve uraditi.
Isto vazi i za Dodika, pa nije normalno koliko se njemu medijske paznje pridaje. Svi mediji u federaciji bi trebali da ga iskuliraju ali hladno! Garantujem vam da bi naredne izbore popušio samo tako...
Al jok...nema se o cemu pisat, pa deder mali potraži sta je sinoc dodik izjavio na nekoj zklj televiziji.![]()
![]()