Povorka ponosa u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
sumirprimus

#501 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by sumirprimus »

Tomahawk11 wrote:
sumirprimus wrote:
Tomahawk11 wrote:Pričaš o djeci, ne o odraslim formiranim ličnostima.
Naravno da sve upijaju i da sve to utiče na njihov razvoj kao ličosti.
odrasli su gori moj tomo, pokvareni zivotom i ti koji oblikuju tu istu djecu, djeci sve najbolje zelim za odrasle me zalibo :)
mir i ljubav :kiss:
Naravno da su gori i naravno da su oni ti koji formiraju od djece (ne)ljude.
ali ako zelis da ti dijete odrasta bez predsrasuda i sirih zivotnih vidika cega vec, onda nema malo bez prdrasuda ili malo sirih vidika :D
il jesi il nisi. SLOBODA! :lol: :kiss:
sumirprimus

#502 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by sumirprimus »

amrq7u wrote:Ja ne znam samo je li ovaj svijet otisao u pičku materinu ili je danas stvarno normalno da muškarac muškarca u pakas? Žena ženu?

Ali opet ovi koji su još uvijek mentalno zdravi, shvatite da na ovom forumu najviše imate pedera i lezbejki i boraca za ljudska prava pa iste podržavaju
:lol:
evo i tebi jedan maj :kiss:
samo mir i ljubav
sumirprimus

#503 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by sumirprimus »

jebte samo u gejeva(osim ypg) sve sarene zastave, dugine boje, srculenca, poljupci, kupace gace, golotinja, nista crne zastave mrtvacke glave paljenja lutki zastava pozivanja na linc.
mozda su gejovi normalniji od strejtova??? :zzzz:
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#504 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by W0rM »

Ommadawn wrote: Ja zdravog razuma u Bosni...
Toliko ga ima da ljudi bježe od njega.
Jedno je zdrav razum kojeg hvala Bogu ima, drugo je sto smo realno drzava prozeta korupcijom i nepotizmom pa zato ljudi odlaze. Ovo je vjerovatno jedno od najljepsih mijesta za zivot, samo da smo malo redjeniji sto se tice rada, prava radnika itd.
Ali doci ce to sve na svoje aBd.
sumirprimus

#505 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by sumirprimus »

i jedno pitanje za antigej nastrojene forumase? zasto morate biti toliko zlocesti i vulgarni? zar ne mozete fino normalno iznjet svoje stavove i misljenja, cemu tolika agresija?
pemanapemani

#506 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by pemanapemani »

sumirprimus wrote:
amrq7u wrote:Ja ne znam samo je li ovaj svijet otisao u pičku materinu ili je danas stvarno normalno da muškarac muškarca u pakas? Žena ženu?

Ali opet ovi koji su još uvijek mentalno zdravi, shvatite da na ovom forumu najviše imate pedera i lezbejki i boraca za ljudska prava pa iste podržavaju
evo i tebi jedan maj :kiss:
samo mir i ljubav
Pored toga što si tuzlanski SDA-ovac, sad si i peder. :)
sumirprimus

#507 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by sumirprimus »

pemanapemani wrote:
okej i sda je dio nas, i pederi, sve je to dio nas sta sad pravit se da nije :lol:
:kiss:
pemanapemani

#508 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by pemanapemani »

sumirprimus wrote:
pemanapemani wrote:
okej i sda je dio nas, i pederi, sve je to dio nas sta sad pravit se da nije :lol:
:kiss:
:D
:thumbup:
JThomas

#509 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by JThomas »

i stvarno najbolje protivpitanje jeste, ako su oni nenormalni, šta je to tzv. normalni svijet na vlasti napravio širom balkana? normalne države? :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#510 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

sumirprimus wrote:jebte samo u gejeva(osim ypg) sve sarene zastave, dugine boje, srculenca, poljupci, kupace gace, golotinja, nista crne zastave mrtvacke glave paljenja lutki zastava pozivanja na linc.
mozda su gejovi normalniji od strejtova??? :zzzz:
I kod Olimpica tribine :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#511 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

JThomas wrote:i stvarno najbolje protivpitanje jeste, ako su oni nenormalni, šta je to tzv. normalni svijet na vlasti napravio širom balkana? normalne države? :mrgreen:
Tolike godine nas trojica pedera natežu, sad problem zbog neke parade.
sumirprimus

#512 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by sumirprimus »

Tomahawk11 wrote:
JThomas wrote:i stvarno najbolje protivpitanje jeste, ako su oni nenormalni, šta je to tzv. normalni svijet na vlasti napravio širom balkana? normalne države? :mrgreen:
nas natezu karakterne pedercine, a ovo je stvar seksualne orijentacije :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#513 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

sumirprimus wrote:
Tomahawk11 wrote:
nas natezu karakterne pedercine, a ovo je stvar seksualne orijentacije :D
Da, tantrički seks :D
sumirprimus

#514 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by sumirprimus »

ma samo nek je veselo, i bez agresije :kiss:
kakavdanakneiskustvu

#515 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by kakavdanakneiskustvu »

Tomahawk11 wrote:Najpoštenije je pustiti svakog da izražava šta mu ćejf.
I Samri da nosi maramu ili feredžu i homoseksualcima da imaju paradu.
Da li to meni ili nekom drugom smeta bi trebao biti lični problem.
Gledati svog posla.
:thumbup: sve dok mene ne ugrozava,nek zivi ko kako hoće
insomnia78

#516 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by insomnia78 »

pinkman wrote:Dzaba raspravljati, jedni za, a drugi protiv. Evo mojih two cents:

a) Kako shvatam poenta parade je, izmedju ostalog, da usmjere fokus na sebe i skrenu paznju na probleme koje imaju: omalovazavanje, vrijedjanje, fizicko nasilje, itd. Neko ce reci i da hetero parovi imaju probleme, ali ja ipak mislim da, gledajuci siru sliku, ova druga skupina ima vece probleme.

b) Pitanje za ove koji su protiv: zasto selite u EU? Tamo cete ih vidjati zagrljene na ulici, kad odete po dijete u vrtic, na roditeljski sastanak, itd? A necete im smjeti verbalno, a pogotovo fizicki napasti. Pravosudje dobro radi.

c) Licno mi ne smeta, neka svako radi sta zeli. Imamo mi dosta vecih problema u drustvu. Skupljanje novca za lijecenje djece, spora drzavna uprava, itd. Da mi smeta, taj dan bih iskoristio da odem na rostilj :D

d) Parada ok, brakovi ok, usvajanje djece ne. Djeca su okrutna, takvo dijete bi imalo probleme u skoli, itd.
Proguglaj malo o homofobiji u EU
Hendrix

#517 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Hendrix »

Ja evo imam kolegu na poslu, lik je totalni gay i ima momka, nikad nije spomenuo nesto u vezi toga na poslu i veci je profesionalac od vecine bosnja s kojima sam radio. Kad je kakav party firme lik ga zada obuce se u pm to je van svake pameti sta on obuce ali niko to ne zamjera niti sikanira, kamoli da ga nesto sad zamrzi zbog toga. I zajebancija je teska covjek.

Niti je sad lik neki monstrum koji gleda da mi dijete prevede na svoje poglede...jednostavno on zivi svoj zivot mi zivimo nase...i to je ba vise gotova stvar i da ucim svoje dijete da mrzi takve ljude ja ne bi bio nista bolji od onih koji su ucili svoju djecu u ratu da mrze mene jer sam druge vjere.

Nas narod je uvijek u nekom jebenom grcu konzervativnosti, svi su posteni vjernici aman zaman...a nikad vise kurvanja, drogiranja, pijancenja i prevaranata nije bilo. Glupo je uopste raspravljati o ovome u 2019. godini ba, samo pokazujemo koliko nismo navikli na drugacije od sebe...peder, crnac, migrant, arapski turista, komsija kad kupi novo auto...svak nama smeta standardno.
sumirprimus

#518 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by sumirprimus »

Hendrix wrote:Ja evo imam kolegu na poslu, lik je totalni gay i ima momka, nikad nije spomenuo nesto u vezi toga na poslu i veci je profesionalac od vecine bosnja s kojima sam radio. Kad je kakav party firme lik ga zada obuce se u pm to je van svake pameti sta on obuce ali niko to ne zamjera niti sikanira, kamoli da ga nesto sad zamrzi zbog toga. I zajebancija je teska covjek.

Niti je sad lik neki monstrum koji gleda da mi dijete prevede na svoje poglede...jednostavno on zivi svoj zivot mi zivimo nase...i to je ba vise gotova stvar i da ucim svoje dijete da mrzi takve ljude ja ne bi bio nista bolji od onih koji su ucili svoju djecu u ratu da mrze mene jer sam druge vjere.

Nas narod je uvijek u nekom jebenom grcu konzervativnosti, svi su posteni vjernici aman zaman...a nikad vise kurvanja, drogiranja, pijancenja i prevaranata nije bilo. Glupo je uopste raspravljati o ovome u 2019. godini ba, samo pokazujemo koliko nismo navikli na drugacije od sebe...peder, crnac, migrant, arapski turista, komsija kad kupi novo auto...svak nama smeta standardno.
vjerovatno neznanje i pogresno usmjerenje od malena a i kroz drustvo ..
i meni su zanimljivi likovi.ne svi, ali ih ima zanimljivih iskacu iz standardnih formi zajebancije. :D
recimo din mi je antipatican skroz :skoljka:
King Theoden

#519 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by King Theoden »

sumirprimus wrote:i jedno pitanje za antigej nastrojene forumase? zasto morate biti toliko zlocesti i vulgarni? zar ne mozete fino normalno iznjet svoje stavove i misljenja, cemu tolika agresija?
Odlično pitanje. Kratak odgovor bi glasio da su homoseksualci ti koji nas bukvalno tjeraju na takve reakcije.
Jesi li nekada prije ove njihove medijske povraćine vidio temu o homoseksualcima? Temu na kojoj se ismijavaju ili na bilo koji način diskriminiraju?
Jesi li negdje pročitao pozive na obračun sa tz ili sa homoseksualcima?
Nisi.
E, kad mi dođe neko i mome djetetu počne govoriti da proba sa muškarcem/ djevojkom kako bi otkrilo je li gay ili ne, onda očekuj reakciju.
Nabacuje mi se gay i ja mu na fin način stavim do znanja da to nisam.
Sljedeće njegovo pitanje glasi: kako znaš da nisi ako nisi probao?
I onda meni pukne film i kažem: druže, ja sam musliman i sad ću ti citirati našeg islamskog velikana i meni najdražeg lika iz prošlosti.
Helem, prenosi se da su u vrijeme alije, r.a. našli pedere i kazali: "mi znamo šta s njima, ali ne znamo kako."
Na gayevo "a šta su to uradili?", rekao sam da se prenosi kako su ih bacali sa litice.
Nestao je glavom bez obzira.

Dakle, ne diram ih, ne ismijavam, ne ugrožavam, ne napadam fizički il verbalno... Ali, neću da mi nameću svoje stavove. Ako krenu, dobiju odgovarajući odgovor.
sumirprimus

#520 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by sumirprimus »

Dino34 wrote:
sumirprimus wrote:i jedno pitanje za antigej nastrojene forumase? zasto morate biti toliko zlocesti i vulgarni? zar ne mozete fino normalno iznjet svoje stavove i misljenja, cemu tolika agresija?
Odlično pitanje. Kratak odgovor bi glasio da su homoseksualci ti koji nas bukvalno tjeraju na takve reakcije.
Jesi li nekada prije ove njihove medijske povraćine vidio temu o homoseksualcima? Temu na kojoj se ismijavaju ili na bilo koji način diskriminiraju?
Nisi.
E, kad mi dođe neko i mome djetetu počne govoriti da proba sa muškarcem/ djevojkom kako bi otkrilo je li gay ili ne, onda očekuj reakciju.
I onda meni pukne film i kažem: druže, ja sam musliman i sad ću ti citirati našeg islamskog velikana i meni najdražeg lika iz prošlosti.
Helem, prenosi se da su u vrijeme alije, r.a. našli pedere i kazali: "mi znamo šta s njima, ali ne znamo kako."
Na gayevo "a šta su to uradili?", rekao sam da se prenosi kako su ih bacali sa litice.

Dakle, ne diram ih, ne ismijavam, ne ugrožavam, ne napadam fizički il verbalno... Ali, neću da mi nameću svoje stavove. Ako krenu, dobiju odgovarajući odgovor.
hm.
da redovno prisustvujem ismijavanju drugog i drugacijeg, nekad su to pederi, nekad seljaci, nekad carsijaneri, nekad vjernici, nevjernici.
i ta spika, ALI :lol: :kiss:
meni je zanimljivo recimmo kad vjernik covjek poziva na oduzimanje zivota drugog covjeka, to mi je neshvatljivo skroz, cuj bacat s litice ljudsko bice samo jer je gej, druze nije to okej, da je ne znam od kakvog mislioca.u sta je on zivot potrosio mislec takve stvari :-)
MarlboroGold

#521 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by MarlboroGold »

Uvijek će biti onih koji će nametati svoje stavove. To prvo neki vjernici rade drugima i drugačijima, a onda ostali... nekad samo i na spomen teme poput homoseksualnosti.
Razlika je što su recimo vjernici zaštićeni kao bubreg u loju pa im se može i da da nameću nešto drugima...
Last edited by MarlboroGold on 02/04/2019 12:19, edited 4 times in total.
elcaliente

#522 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by elcaliente »

Dino34 wrote:
Nisi.

I Bake kaze da je musliman, dali to danas nesto znaci?
sumirprimus

#523 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by sumirprimus »

MarlboroGold wrote:Uvijek će biti onih koji će nametati svoje stavove. To prvo vjernici rade drugima i drugačijima, a onda ostali... nekad samo i na spomen teme poput homoseksualnosti.
Razlika je što su recimo vjernici zaštićeni kao bubreg u loju pa im se može i da da nameću nešto drugima...
da, previse nametanja, i agresije u stavovima zaista ne razumijem cemu tolika agresija ako si siguran u svoju seksualnost i u svoj nacin razmisljanja i zivljenja?
Rizvan

#524 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Rizvan »

Image

Sivo obojene zemlje su zemlje u kojima nije dozvoljen istospolni brak. Sudeći prema nekim forumašima ovdje to su normalne zemlje u kojima preovladava zdrav razum. :D A onda se postavlja pitanje, zašto građani iz normalnih masovno hrle u nenormalne zemlje gdje vlada nemoral?
mali_balon

#525 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mali_balon »

Image
Locked