Venecuela
- славянин
#502 Re: Venecuela
A ako Kina za 30-40 god postane tata mata onda ce tek da bude kuknjave od ovih sto sada kukaju na amerikujapin_mutapi wrote:jao kina i rusija preuzimaju primat(u mokrim snovima ruskih podanika/kmetova sa balkana, koji čekaju povoljne geopolitičke prilike kako bi ostvarili započeto 90-tih)
zna se ko je tata mata usa i tako će ostati još dugo vremena - bude li "nuklearne rasprave" najebali smo svi odreda
- Nadzornik
#503 Re: Venecuela
Nikada Kinezi nisu bili imperijalisti,kroz cijelu istoriju su se branili a nema ko ih nije napadao i ugnjetavao.славянин wrote: A ako Kina za 30-40 god postane tata mata onda ce tek da bude kuknjave od ovih sto sada kukaju na ameriku
- General War
#504 Re: Venecuela
Posebno oni budisti i Dalaj Lama,Tibet je bio vjekovno kinesko ognjisteNadzornik wrote:Nikada Kinezi nisu bili imperijalisti,kroz cijelu istoriju su se branili a nema ko ih nije napadao i ugnjetavao.славянин wrote: A ako Kina za 30-40 god postane tata mata onda ce tek da bude kuknjave od ovih sto sada kukaju na ameriku
- славянин
#505 Re: Venecuela
Pretezno jer su se medjusobno rokali u dinastijskim ratovima naspram kojih evropski lice na tucu djece u pijesku.Sto se tice trenutne situacije kinezi su "izbrisali" staru kulturu sada furaju novu.Tibet inace je dobro prosao,kao i zemlje koje izlaze na j. kinesko more gdje su Kinezi proglasili teritorialne vode 400 kilometara od kopnnaNadzornik wrote:Nikada Kinezi nisu bili imperijalisti,kroz cijelu istoriju su se branili a nema ko ih nije napadao i ugnjetavao.славянин wrote: A ako Kina za 30-40 god postane tata mata onda ce tek da bude kuknjave od ovih sto sada kukaju na ameriku
Kinezi su rasisti vjerovao ili ne, imaju anomozitet prema religijama koje smatraju zastarjelom zaostavstinom koja sputava ljude.. itd...
Last edited by славянин on 04/02/2019 00:36, edited 1 time in total.
- Nadzornik
#506 Re: Venecuela
General War wrote:
Posebno oni budisti i Dalaj Lama,Tibet je bio vjekovno kinesko ognjiste
I to je sve,zar nema vise....
- славянин
#508 Re: Venecuela
Jel bio belaj sa Indijom ? Jesu ucestvovali u Korejskom ratu ? Jesu ucestvovali indirektno u Vijetnamu ? Sve to dok su jos bili zaostali industrijski i vojno.. danas se lagano penju ali im fali projekcija sile.Kazem ako se oni popnu kukala ti majka i Iranu i mnogim drugimNadzornik wrote:General War wrote:
- Nadzornik
#509 Re: Venecuela
U tom slucaju odoh ja za Njemacku...славянин wrote:danas se lagano penju ali im fali projekcija sile.Kazem ako se oni popnu kukala ti majka i Iranu i mnogim drugim
- Nadzornik
#510 Re: Venecuela
Neko proba,vidi da zna i ne pokusava vise.Leverage wrote:Niko nije do prvi put.
- jeza u ledja
#511 Re: Venecuela
Koja je poenta tvog isticanja ove izraelske zastave na tom nekom skupu? (Uzecu u obzir da ovo nije foto-montaza, da je nepoznat kontekst cemu uopste zastava, itd) Ali zanima me koja je tvoja poenta sto ti ovo postavljas? Sta hoces tacno da kazes?salik79 wrote: Anti Maduro skup
Gdje je onaj smajli sto povraca?
Tebi i Challengeru se poenta bilo kakve rasprave svodi na "ali, jevreji!", ili "jeste, ali Izrael?".
Da pricamo o odumiranju pingvina na Antarktiku vi bi nekako jevreje ili Izrael ugurali u pricu.
-
sarajevoxxxx
#512 Re: Venecuela
U svemu. Sudstvo, usluge, društvo, politika, obrazovanje, pa i tehnologija. Kina nemilosrdno ide naprijed, ovi mogu samo gledati.General War wrote:Primat u cemu?sarajevoxxxx wrote:Kina uzima primat mnogo brže nego što se to očekuje i to nije dilema uopste, mislim da i sami Amerikanci o tome sve glasnije govore.japin_mutapi wrote:jao kina i rusija preuzimaju primat(u mokrim snovima ruskih podanika/kmetova sa balkana, koji čekaju povoljne geopolitičke prilike kako bi ostvarili započeto 90-tih)
zna se ko je tata mata usa i tako će ostati još dugo vremena - bude li "nuklearne rasprave" najebali smo svi odreda
- славянин
#513 Re: Venecuela
Takoesarajevoxxxx wrote:
U svemu. Sudstvo, usluge, društvo, politika, obrazovanje, pa i tehnologija. Kina nemilosrdno ide naprijed, ovi mogu samo gledati.
-
Fudo387
#514 Re: Venecuela
Ne idu oni vec odavno nidje, a kamo li naprijed.славянин wrote:Takoesarajevoxxxx wrote:
U svemu. Sudstvo, usluge, društvo, politika, obrazovanje, pa i tehnologija. Kina nemilosrdno ide naprijed, ovi mogu samo gledati.Takvi kao ti su u Kini naprimjer u centru za "reedukaciju"
![]()
Zaglavilo se to.
-
sarajevoxxxx
#515 Re: Venecuela
Što se tiče njihovog odnosa prema stanovništvu Istočnog Turkistana, to je čisti fašizam. Ja govorim o drugim stvarima u kojima je Kina brzinom napretka mnoge šokirala. Konkretno mislim na period zadnjih desetak godina.славянин wrote:Takoesarajevoxxxx wrote:
U svemu. Sudstvo, usluge, društvo, politika, obrazovanje, pa i tehnologija. Kina nemilosrdno ide naprijed, ovi mogu samo gledati.Takvi kao ti su u Kini naprimjer u centru za "reedukaciju"
![]()
-
jefferson
#516 Re: Venecuela
Volio bih da nam ovdje pojasnis napredak u sudstvu? Jednopartijski sistem koji postavlja sudije i tuzioce i koji je upravo predsjedniku dao dozivotni mandat. Pa de nam taj napredak u sudstvu objasni?sarajevoxxxx wrote:Što se tiče njihovog odnosa prema stanovništvu Istočnog Turkistana, to je čisti fašizam. Ja govorim o drugim stvarima u kojima je Kina brzinom napretka mnoge šokirala. Konkretno mislim na period zadnjih desetak godina.славянин wrote:Takoesarajevoxxxx wrote:
![]()
-
sarajevoxxxx
#517 Re: Venecuela
Sviđa mi se njihov odnos prema korupciji i strogoću koju sprovode. Sada da li je selektivna ili ne, ne znam, ali smatram da su kazne na zapadu preblage, i frustrira činjenica da sa dobrim advokatom sve se da srediti.jefferson wrote: Volio bih da nam ovdje pojasnis napredak u sudstvu? Jednopartijski sistem koji postavlja sudije i tuzioce i koji je upravo predsjedniku dao dozivotni mandat. Pa de nam taj napredak u sudstvu objasni?
Onda nedavno sam na Džeziri čitao tekst o robotu u sudnici koji razlikuje glasove i bilježi govor i jedne i druge strane. Možda nebitan detalj ali eto to mi je naumpalo u ovom momentu. Zapad živi na staroj slavi, a znamo da to ne ide tako.
-
jefferson
#518 Re: Venecuela
O cemu ti majke ti? To nema veze sa sudstvom. To su represivne metode koje mozda funkcionisu kako treba mozda, ali samo mozda u neki slucajevima i koje se mogu koristiti kao politicki instrument u drugim slucajevima.sarajevoxxxx wrote:Sviđa mi se njihov odnos prema korupciji i strogoću koju sprovode. Sada da li je selektivna ili ne, ne znam, ali smatram da su kazne na zapadu preblage, i frustrira činjenica da sa dobrim advokatom sve se da srediti.jefferson wrote: Volio bih da nam ovdje pojasnis napredak u sudstvu? Jednopartijski sistem koji postavlja sudije i tuzioce i koji je upravo predsjedniku dao dozivotni mandat. Pa de nam taj napredak u sudstvu objasni?
Onda nedavno sam na Džeziri čitao tekst o robotu u sudnici koji razlikuje glasove i bilježi govor i jedne i druge strane. Možda nebitan detalj ali eto to mi je naumpalo u ovom momentu. Zapad živi na staroj slavi, a znamo da to ne ide tako.
A sta je funckija tog robota? STa on moze uraditi a da video ne moze?
- paleoconservative
#519 Re: Venecuela
Zlobni Ameri muntaju, sve rade zbog nafte, sve su krivi Jevreji, jebo ih internet i Apple i Ford i neizmjenicna struja i svaka moderna inovacija koja dolazi iz tog zlog kapitalistickog drustva
Proizvod bh. inteligencije kad napregne svaki neuron da sve negativno u svijetu poveze sa dezurnim krivcem, tj. najnaprednija zemlja sa najvecim slobodama, ikad, igdje.
Sigurno nije razlog propasti Venecuele zahrdjala ekonomija, totalitarni rezim koji je u vlasnistvu svega u drzavi od sitne stoke do naftnih rafinerija, grad sa najvise ubistava po glavi stanovnika na svijetu (Caracas), ukratko socijalisticka utopija. Ne ne, "to je garant zlobni Amer, hoce da pokaze silu."
Vamo svi seremo o intervenciji u Venecueli, a svi bi voljeli da Ameri ukinu politiku identiteta "na tri" u BiH i da pocisti korupciju i podrzi vladu koja ce smanjivati drzavni aparat.
Cuj Rusija Indija supersile...Better keep quiet, Uncle Sam gotta get angry
Sigurno nije razlog propasti Venecuele zahrdjala ekonomija, totalitarni rezim koji je u vlasnistvu svega u drzavi od sitne stoke do naftnih rafinerija, grad sa najvise ubistava po glavi stanovnika na svijetu (Caracas), ukratko socijalisticka utopija. Ne ne, "to je garant zlobni Amer, hoce da pokaze silu."
Vamo svi seremo o intervenciji u Venecueli, a svi bi voljeli da Ameri ukinu politiku identiteta "na tri" u BiH i da pocisti korupciju i podrzi vladu koja ce smanjivati drzavni aparat.
Cuj Rusija Indija supersile...Better keep quiet, Uncle Sam gotta get angry
- salik79
#520 Re: Venecuela
Nisam ja isticao, nego pristalice i ekipa samoproglasenog. Njihovi snimci, koje internetom sire njihovi tviterasi.jeza u ledja wrote:Koja je poenta tvog isticanja ove izraelske zastave na tom nekom skupu? (Uzecu u obzir da ovo nije foto-montaza, da je nepoznat kontekst cemu uopste zastava, itd) Ali zanima me koja je tvoja poenta sto ti ovo postavljas? Sta hoces tacno da kazes?salik79 wrote: Anti Maduro skup
Tebi i Challengeru se poenta bilo kakve rasprave svodi na "ali, jevreji!", ili "jeste, ali Izrael?".
Da pricamo o odumiranju pingvina na Antarktiku vi bi nekako jevreje ili Izrael ugurali u pricu.
To i jeste poenta moga upisa - koji klinac u "demokratskim procesima" moras isticati cio zastave?!
- salik79
#521 Re: Venecuela
Brisi ovo dok ti se neko nije sjetio nastavnice engleskog.paleoconservative wrote:Better keep quiet, Uncle Sam gotta get angry
-
Samprotivsviju
#522 Re: Venecuela
Svakih 15-20 godina maltretiraju onaj jadni Tajvanславянин wrote:Jel bio belaj sa Indijom ? Jesu ucestvovali u Korejskom ratu ? Jesu ucestvovali indirektno u Vijetnamu ? Sve to dok su jos bili zaostali industrijski i vojno.. danas se lagano penju ali im fali projekcija sile.Kazem ako se oni popnu kukala ti majka i Iranu i mnogim drugimNadzornik wrote:General War wrote:
Last edited by Samprotivsviju on 04/02/2019 09:42, edited 1 time in total.
- paleoconservative
#523 Re: Venecuela
Sam, who is my uncle as well, is ought to get highly agitated due to the ever present threats of global superpowers. Moze li tako?salik79 wrote:Brisi ovo dok ti se neko nije sjetio nastavnice engleskog.paleoconservative wrote:Better keep quiet, Uncle Sam gotta get angry![]()
- salik79
#524 Re: Venecuela
Al' bas ni'dje veze s vezom 
(kasno kliknuh na submit, uletio poziv
)
(kasno kliknuh na submit, uletio poziv
-
Samprotivsviju
#525 Re: Venecuela
Ljudi pokazuju zahvalnost zemljama koje su priznale njihovog novog vodju, izmedju ostalog Izrael je jedna od njih..salik79 wrote:Nisam ja isticao, nego pristalice i ekipa samoproglasenog. Njihovi snimci, koje internetom sire njihovi tviterasi.jeza u ledja wrote:Koja je poenta tvog isticanja ove izraelske zastave na tom nekom skupu? (Uzecu u obzir da ovo nije foto-montaza, da je nepoznat kontekst cemu uopste zastava, itd) Ali zanima me koja je tvoja poenta sto ti ovo postavljas? Sta hoces tacno da kazes?salik79 wrote: Anti Maduro skup
To i jeste poenta moga upisa - koji klinac u "demokratskim procesima" moras isticati cio zastave?!