Pa poremecaj na trzistu ima ali nije toliki kako sam shvatio jer ostale fabrike aluminijuma posluju ili sa profitom ili nisu barem u minusu kao ovaj gubitas.VladaFBiH wrote: skontao sam zato sam i napisao ovo... Aluminij u ovakvoj "postavci stvari" nema šanse da preživi osim ako se ne dogodi "poremećaj" kao prije X godina kada je sirovina skočila a struja pala u što čisto sumnjam je se potrebe za el. energijom rapidno povećavaju iz dana u dan...
Aluminij Mostar
Moderator: anex
- Sanjarko
#501 Re: Gubitaš Alminijum na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
-
emmir1
#502 Re: Gubitaš Alminijum na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Padom Aluminija čiji su dugovi debelo premašili vrijednost kompanije, pada i EP HZHB, FEAL...
I to je to što se tiče industrije kod Hrvata
- SaraFina
#503 Re: Gubitaš Alminijum na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Pašće formiranje vlade izmedju HDZ i SDA... Kao okosnica u FBiH. Alminijum teško dok je "dobrog Baketa".
Last edited by SaraFina on 15/10/2018 14:17, edited 1 time in total.
-
decembar2017
#504 Re: Gubitaš Alminijum na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
emmir1 wrote:Padom Aluminija čiji su dugovi debelo premašili vrijednost kompanije, pada i EP HZHB, FEAL...
Nemoj tako, ostalo im je jos tariguz, kaldionice i glancanje dodikovih ja*a kao tri najjace djelatnosti
- Sanjarko
#505 Re: Gubitaš Alminijum na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Meni poznanik koji je radio kao rudar davno pricao da za mjesec dana arhitekta u rudniku zaradi BMW-a.VladaFBiH wrote: ima i toga i to dosta - spomenuh maloprije odnos "rudari-administracija"... jednostavno previše uhljeba a premalo radnika + direktori se ponašaju kao vlasnici tj. mali "bogovi"
-
Nivelacija
#506 Re: Gubitaš Alminijum na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Popiskhi nas Novalic sve redom SDA-HDZ su braca stim da je jedan onaj glupi koji sve radi SDA a HDZ onaj pametni 
u martu opet kmecanje a glupi brat ce opet poturiti ledja sebe ali time i svog naroda
Kao sto rekoh cilj je bio isprositi ponovo od bosnjaka 5 mil i evo dobise, Novalic im pokloni 5 miliona nasih sredstava
u martu opet kmecanje a glupi brat ce opet poturiti ledja sebe ali time i svog naroda
Kao sto rekoh cilj je bio isprositi ponovo od bosnjaka 5 mil i evo dobise, Novalic im pokloni 5 miliona nasih sredstava
-
emmir1
#507 Re: Gubitaš Alminijum na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
decembar2017 wrote:emmir1 wrote:Padom Aluminija čiji su dugovi debelo premašili vrijednost kompanije, pada i EP HZHB, FEAL...
Nemoj tako, ostalo im je jos tariguz, kaldionice i glancanje dodikovih ja*a kao tri najjace djelatnosti
U pravu si.
Ima i smilje i šverc polovnim autima
- bingov buraz
-
mostarac1905
#509 Re: Gubitaš Alminijum na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
od 10 firmi s najvecim prometom u bih, 5 je hrvatskih.
A Hrvata 15%. tako da se vi ne sekirajte
- bingov buraz
#510 Re: Gubitaš Alminijum na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Koliko je najvecih izvoznika?mostarac1905 wrote:od 10 firmi s najvecim prometom u bih, 5 je hrvatskih.
-
mostarac1905
#511 Re: Gubitaš Alminijum na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
citaj komplet intervju u novinama, a ne parcijalno kako portali prenose i izvlace oni sto im odgovara.155_mm wrote:[
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dragan- ... /181015017
znaci pristaje na sve sto mu je receno. rijesavanje pitanja mostara, doma naroda i izbora clana presjednistva. rijec blokada nije se ni slucajno pojavila u njegovim izjavama a imao je 7 dana da smisli kako da pokaze bosnjacima ko je gazda.
ovo nije blokada nego spustanje gaca a ovaj sav cirkus oko aluminija i jeste da pred stadom opravda sto su mu gace spale do koljena.
sad ce vam prodavati maglu kako mora jer tako spasava i aluminij i elektroprivrdu. sto je jedino i istina u svemu ovom.
Sačekat ćemo rezultate izbora, a do tada dogovoriti prijatelje s kojima možemo promijeniti Izborni zakon kako se više nikada ne bi dogodilo da uđemo u izbornu kampanju, bilo da se radi o Mostaru, Domu naroda ili Predsjedništvu BiH, a da se nisu provele osnove legitimnog zastupanja.
evo i ovdje
Na pitanje da li je Izborni zakon uslov HDZ-a za ulazak u vlast, Čović odgovara potvrdno.
"Apsolutni uvjet za uspostavu vlasti. Izborni zakon mora biti prethodna faza traženja partnerstava sa strankama s kojima ćemo napraviti novu reformsku agendu u kojoj bi trebalo definirati ekonomsku stabilnost, pravnu sigurnost i evropski put BiH", izjavio je lider HDZ-a.
Last edited by mostarac1905 on 15/10/2018 14:17, edited 1 time in total.
- Kikibombona
#512 Re: Gubitaš Alminijum na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Ma joj, raja se lozi bezveze. Vec vidjeno milijardu puta. Neki ce se cuditi i nadati nakon 1 000 000 001 puta.bingov buraz wrote:SDA je zlo
SDA ce spasiti Aluminij, HDZ ce njima pomoci oko necega drugog. I tako sistem funkcionise cijelo vrijeme.
Boli ih qrac sto cemo kolektivno propasti za par decenija. Narod mutav, sve prolazi.
- SaraFina
#513 Re: Gubitaš Alminijum na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Novaliću, čije pare poklanjaš? Treba pitati čovjeka.
-
emmir1
#514 Re: Gubitaš Alminijum na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
mostarac1905 wrote:od 10 firmi s najvecim prometom u bih, 5 je hrvatskih.
Mislis Konzum, Boreas, Aluminij
Sve na izdisaju
Premier funkcioniše, no do prvog ozbiljnog bojkota Bosnjaka
- Kikibombona
#515 Re: Gubitaš Alminijum na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Nase pare sve vrijeme. I poklanjat ce jos dugo, dugo...SaraFina wrote:Novaliću, čije pare poklanjaš? Treba pitati čovjeka.
Mogu sta hoce kada imaju ekstremno glup narod. To sto 5% ljudi konta o cemu se radi njih nije briga.
- SaraFina
#516 Re: Gubitaš Alminijum na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Debilčina. Narodu nikako da dopizde majmuni.... a sve se nadam.Kikibombona wrote:Nase pare sve vrijeme. I poklanjat ce jos dugo, dugo...SaraFina wrote:Novaliću, čije pare poklanjaš? Treba pitati čovjeka.
Mogu sta hoce kada imaju ekstremno glup narod. To sto 5% ljudi konta o cemu se radi njih nije briga.
-
Hafis
#517 Re: Gubitaš Alminijum na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Kao što rekoh. Žešći patrijoti neće biti zadovoljni.Hafis wrote:Imam insdajderski info vezan za Aluminij ali vam ga stvarno ne smijem podijeliti![]()
Uglavnom, ovi žešći i nabrijani patrijoti neće biti zadovoljni.
Mala, motaj ćebe, pokupi garderobu i gasi temu.
Idemo sad na temu promjene izbornog zakona
Last edited by Hafis on 15/10/2018 14:25, edited 1 time in total.
-
hizo ramidovic
#518 Re: Gubitaš Alminijum na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
genijalno...mostarac1905 wrote:
Na pitanje da li je Izborni zakon uslov HDZ-a za ulazak u vlast, Čović odgovara potvrdno.
"Apsolutni uvjet za uspostavu vlasti. Izborni zakon mora biti prethodna faza traženja partnerstava sa strankama s kojima ćemo napraviti novu reformsku agendu u kojoj bi trebalo definirati ekonomsku stabilnost, pravnu sigurnost i evropski put BiH", izjavio je lider HDZ-a.
nego, cime ce hdz ucjenjivati:
nece biti vlasti- ok, nema vlasti-nema para nikome. sta dalje?
-
decembar2017
#519 Re: Gubitaš Alminijum na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Samo si zaboravio da je i Aluminij jedna od njihmostarac1905 wrote:od 10 firmi s najvecim prometom u bih, 5 je hrvatskih.
-
Hafis
#520 Re: Gubitaš Alminijum na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Svi u Njemačku. Nemojte u Irsku... nisu baš multietnični kao mi.hizo ramidovic wrote:genijalno...mostarac1905 wrote:
- SaraFina
#521 Re: Gubitaš Alminijum na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
hizo ramidovic wrote:genijalno...mostarac1905 wrote:
Ucjenjivaće SDA ulaskom u vlast sa SDP, i obratno.
Sve mi smrdi da je Novalić "dao predujam Čoviću" sa Alminijumom.
Tehnički može i SDP sa HDZ napraviti vlast.... i "sateliti".
@Haris?? Mogu li?
-
Hafis
#522 Re: Gubitaš Alminijum na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Šteta, a tema je tako dobro započela...i komentari su bili dirljivi 
- Kikibombona
#523 Re: Gubitaš Alminijum na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Ma nije on debilcina. On spada u obrazovani dio stanovnistva. Tale se medjusobno. A znaju da je narod glup i da mogu raditi sto zele.SaraFina wrote:Debilčina. Narodu nikako da dopizde majmuni.... a sve se nadam.
Pa vidjela si Dodika kako se smije penzionerima u facu. Dobit cete 100km i glasat cete za mene. Ako necete, vratite pare.
Ekstremno glup narod. Ekstremno. Svjedocim tome svakodnevno, vec godinama. 5% ljudi razumije o cemu se radi, 10% maksimalno.
Oni su partneri u zlocinu i kriminalu.
-
hizo ramidovic
#524 Re: Gubitaš Alminijum na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
hdz i sdp?SaraFina wrote:
@Haris?? Mogu li?
cisto sumnjam, a mislim da ni matematicki ne mogu
- SaraFina
#525 Re: Gubitaš Alminijum na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
hizo ramidovic wrote:hdz i sdp?SaraFina wrote:
@Haris?? Mogu li?
cisto sumnjam, a mislim da ni matematicki ne mogu
Mislim da je tehnički moguće uz SBB recimo. DF ne bi uzeli. Ali SDP da. SBB i Faraona pogotovo. On je Bošnjak po mjeri Čovića. Gubitnik trenutno. Sklon "kompromisima" tj ucjenama... I u konfliktu sa SDA.