Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Na izborima 2018 za skupštinu Kantona Sarajevo glasat ću za:

Poll ended at 06/10/2018 23:59

BPS
2
1%
DF
13
6%
GS
8
4%
NBL
4
2%
NiP
15
7%
NS
85
39%
SBB
5
2%
SDA
30
14%
SDP
45
21%
Neka druga
10
5%

Total votes: 217

AmiĐa_Idriz

#501 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by AmiĐa_Idriz »

Nisam mogao izbjeći na FB onog lika iz Hadžibajrićeve stranke, toliko je frajer poplaćao reklama da sam morao pogledat ko je i šta je...kad ono vlasnik Mahale, evo ga proglasio pobjedu, ulazi u Kanton :mrgreen: :lol:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#502 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by KatarinaKosaca »

Rekao je i da njemu i Komsicu nije mjesto na istom mjestu. Pravi frku a nije jos ni izabran.
HAVANA

#503 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by HAVANA »

Prpa.ba wrote:Jesmo kurate srece, Konakovic debelo prevali normu i natjera SDA da politicki sahrani BPS a zamalo i BOSS, a ovamo debili iz SDP i NS ne privuku ni 70% svoje baze u Centru i Novom Sarajevu i ostvare najgori rezultat od 2006. :-) :lol:
Kako mislis,ne znam za centar ali u novom sarajevu NS beton...
shbc

#504 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by shbc »

Zanimljiv Kifla ove godine. Haman u svakoj opstini (osim Centra i Starog Grada cini mi se) ubjedljivo drugi :mrgreen:

Ako nista, poprilicno je doprinijeo da Ilidza vise ne bude najjaca baza SDA. Mislim i dalje su osvojili najvise glasova, ali ni blizu dominacije koju su imali. Cak je i NS dobro prosla.

Ali zato su tu Trnovo, Hadzici, Vogosca i Ilijas gdje im niko nije mogao ni prismrditi.

Za sad pobjednici po opstinama:
Stari Grad - NBL
Centar - NS
Novo Sarajevo - NS
Novi Grad - SDA
Ilidza - SDA
Vogosca - SDA
Hadzici - SDA
Ilijas - SDA
Trnovo - SDA

SG i ove opstine gdje je SDA izdominirale ocekivano. Centar ne bih bas rekao da je ocekivano, ali nisam ni iznenadjen. Novo Sarajevo mi je najvece iznenadjenje. Malo manje iznenadjenje od toga Ilidza cisto zbog tog pada SDA i rasta lijevih stranaka (NS i SDP).

p.s. Da ne bude da omalovazavam, ovo je poprilican uspjeh za NiP. Nije da sam bas presretan zbog tog, ali mora im se priznati.
Banksy

#505 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Banksy »

Podići cenzus na 10%, k'o u Turskoj.
AmiĐa_Idriz

#506 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by AmiĐa_Idriz »

Banksy wrote:Podići cenzus na 10%, k'o u Turskoj.
:lol: :thumbup:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#507 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Velkoski »

video wrote:
shbc wrote:
AmiĐa_Idriz wrote:Šta je s onim hajvanom Nikšićem?
Cini mi se drugi po broju glasova u SDP-u
Meni je on totalni !

Poslije ovoga definitivno

https://.klix.ba/vijesti/bih/damir-niksic-fizicki-napao-radnika-bhrt-a-tvrdi-da-mu-je-slao-prijetnje/141119171
Image

:zoka:
El_comadante

#508 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by El_comadante »

ja bi volio da SDA i SBB budu opozicija naredne 4 godine ali teško obje, i da li je moguče da BPS neče u skupštinu? koalcija Ni-SDP-DF-NS-NBL to bi ja volio
denis.istok

#509 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by denis.istok »

El_comadante wrote:ja bi volio da SDA i SBB budu opozicija naredne 4 godine ali teško obje, i da li je moguče da BPS neče u skupštinu? koalcija Ni-SDP-DF-NS-NBL to bi ja volio
SDA, SBB, BOSS - 15

DF SDP NS NiP NBL - 20

Zbir je jasan, stabilna većina.

Samo je pitanje svih pitanja - koliko dugo ce ovi dole odolijevati ponudama ovih gore? Jer ovi gore mogu ponuditi ponešto i na Federalnom i Državnom nivou (koja lezihljebovićka agencija kojoj ne znaš ni ime a plata 4-5 milja, neki direktorčić u BHT, EP, Autocestama i sl. "progresivnim" firmama, raznorazni fondovi, pa ako je stani-pani i neko ambasadorsko mjesto, sad se ionako mjenjaju.
Nama sa strane sve izgleda jasno,tu je to, mi glasali, oni ce uraditi kako mi hocemo... ali kad pogledaš iznutra - paušal 5-6 stoja a ovamo ti ponude radno mjesto sa 10x više primanja. Obzirom da je Amel Mekić uhljebio suprugu, on najbolje zna kako to hoda...a nije jedini.

Ovo će biti sve čista trgovina i interesi, ništa ideologija i odgovornost spram birača, ako je ikad i bila.
svjezi_ustipak

#510 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by svjezi_ustipak »

denis.istok wrote:
El_comadante wrote:ja bi volio da SDA i SBB budu opozicija naredne 4 godine ali teško obje, i da li je moguče da BPS neče u skupštinu? koalcija Ni-SDP-DF-NS-NBL to bi ja volio
SDA, SBB, BOSS - 15

DF SDP NS NiP NBL - 20

Samo je pitanje svih pitanja - koliko dugo ce ovi dole odolijevati ponudama ovih gore? Jer ovi gore mogu ponuditi ponešto i na Federalnom i Državnom nivou (koja lezihljebovićka agencija kojoj ne znaš ni ime a plata 4-5 milja, neki direktorčić u BHT, EP, Autocestama i sl. "progresivnim" firmama, raznorazni fondovi, pa ako je stani-pani i neko ambasadorsko mjesto, sad se ionako mjenjaju.
Nama sa strane sve izgleda jasno,tu je to, mi glasali, oni ce uraditi kako mi hocemo... ali kad pogledaš iznutra - paušal 5-6 stoja a ovamo ti ponude radno mjesto sa 10x više primanja. Obzirom da je Amel Mekić uhljebio suprugu, on najbolje zna kako to hoda...a nije jedini.

Ovo će biti sve čista trgovina i interesi, ništa ideologija i odgovornost spram birača, ako je ikad i bila.
:thumbup:

:lol: :lol:

već vidim Komšićeve preletače u jatu SDA kako pod firmom "Nezavisni" dižu složno ruku za SDA mandatara Vlade KS
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#511 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by sabina1 »

denis.istok wrote:
SDA, SBB, BOSS - 15

DF SDP NS NiP NBL - 20

SDA-SBB-BOSS-NIP-NBL 22 mandata.

Mnogo logičnije.
madner

#512 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by madner »

DF je blize trenutno SDA nego NS, dok SBB nema vise nekih principa. :D
last mohicans

#513 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by last mohicans »

Je li donji prag za skupštine kantona, federacije i države isti, 5%?
perfect_guy

#514 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by perfect_guy »

last mohicans wrote:Je li donji prag za skupštine kantona, federacije i države isti, 5%?
3% za sve
rajvosa-mitre

#515 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by rajvosa-mitre »

Ma sumnjam da ce NiP u koaliciju sa SDA,izglednije mi je NiP,NS,DF,SDP.
Konakovic da je htio pozicije i fotelje mogao je to uraditi i ostati u SDA,nudili su mu svasta.
El_comadante

#516 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by El_comadante »

sabina1 wrote:
denis.istok wrote:
SDA, SBB, BOSS - 15

DF SDP NS NiP NBL - 20

Mnogo logičnije.
slažem se sa istokom medjutim nevjerujem da će NiP sa SDA to je konaković rekao i u toku izborne noć. prije će se DF priključiti dakle SDA-SBB-BOSS-DF mnogo izvjesnije i možda koji preletačević nezavisni
Nero Histrion

#517 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Nero Histrion »

El_comadante wrote:
sabina1 wrote:
denis.istok wrote:
SDA, SBB, BOSS - 15

DF SDP NS NiP NBL - 20

Mnogo logičnije.
slažem se sa istokom medjutim nevjerujem da će NiP sa SDA to je konaković rekao i u toku izborne noć. prije će se DF priključiti dakle SDA-SBB-BOSS-DF mnogo izvjesnije i možda koji preletačević nezavisni
i SBB i SDA rekose da nikad nece vise u koaliciju, tako da eto vidjet cemo uskoro hoce li odrzati obecanje. :D
JThomas

#518 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by JThomas »

njih pet nekih drugih se mora dosljedno, principijelno i čvrsto dogovoriti, te ispoštovati taj dogovor, unatoč pritiscima kojih će sigurno biti, da bi moglo bez sda. a ti pritisci će uključivati i mrkvu i štap. na jednoj strani radna mjesta, tendere, poslove, dozvole, imenovanja na svim nivoima (ne samo kantonalnom), a na drugoj fascikle u ladicama tužilaštava i sudova (isto na svim nivoima).

e da li je vjerovatnije da se njih pet tako dogovori i izdrži do kraja, ili da ih se troje, ili dvoje i par preletača i BOSSova proda? pitanje je očito retoričko.
Edin H.

#519 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Edin H. »

MMA borac i ugostitelj Denis Stojnić kao kandidat Unije socijaldemokrata dobio je tek 31 glas. :oops:
PeppermintSA

#520 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by PeppermintSA »

Jel nam to vožd od Spusa Zahiragić prno u fenjer?
perfect_guy

#521 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by perfect_guy »

PeppermintSA wrote:Jel nam to vožd od Spusa Zahiragić prno u fenjer?
ne fali mu puno, tek je na 11% glasova
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#522 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by KatarinaKosaca »

perfect_guy wrote:
PeppermintSA wrote:Jel nam to vožd od Spusa Zahiragić prno u fenjer?
ne fali mu puno, tek je na 11% glasova
valjda sam jedina koja ne zna ko je osoba :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#523 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by pici »

shbc wrote:Zanimljiv Kifla ove godine. Haman u svakoj opstini (osim Centra i Starog Grada cini mi se) ubjedljivo drugi :mrgreen:

Ako nista, poprilicno je doprinijeo da Ilidza vise ne bude najjaca baza SDA. Mislim i dalje su osvojili najvise glasova, ali ni blizu dominacije koju su imali. Cak je i NS dobro prosla.

Ali zato su tu Trnovo, Hadzici, Vogosca i Ilijas gdje im niko nije mogao ni prismrditi.

Za sad pobjednici po opstinama:
Stari Grad - NBL
Centar - NS
Novo Sarajevo - NS
Novi Grad - SDA
Ilidza - SDA
Vogosca - SDA
Hadzici - SDA
Ilijas - SDA
Trnovo - SDA

SG i ove opstine gdje je SDA izdominirale ocekivano. Centar ne bih bas rekao da je ocekivano, ali nisam ni iznenadjen. Novo Sarajevo mi je najvece iznenadjenje. Malo manje iznenadjenje od toga Ilidza cisto zbog tog pada SDA i rasta lijevih stranaka (NS i SDP).

p.s. Da ne bude da omalovazavam, ovo je poprilican uspjeh za NiP. Nije da sam bas presretan zbog tog, ali mora im se priznati.

znase odalake su tude sljegli glasaci, razmjena teritorija
kudrilo

#524 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by kudrilo »

Eh da vidimo ko će se talibanizirati i potpisati sebi smrtnu presudu 2020. godine...
convict

#525 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by convict »

vidim svi se zadali oko neke racunice, a ubjedljivo najlaksa SDA+Kifla se ne spominje. Kifla kao neki revolucionar, principijelan, sta li, pa ga tesko zamisliti sa SDA
Locked