Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Logovan

#501 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by Logovan »

Kodro > Mandžukić
Point.

#502 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by Point. »

_BataZiv_0809 wrote:
Pa kazem dosadna pjesma a jos gore kad je pjevaju oni sto su dali petama vjetra kad je bio stvarni boj. Slozicemo se da je tako.
Nećemo. Kad smo se već dotakli ironije, ironija je da tu pjesmu pjevaju ljudi koji i dan danas sanjaju o Jugoslaviji i osjećaju se jugoslovenima a u biti su premladi bili da se uopšte sjećaju te iste Jugoslavije. A kamoli da su se uhvatili mača kad je vrag iz krnje Jugoslavije došao po svoje. Samo kažem.

Nemoj se kruha ti truditi da odgovoriš, jer ova tema nije ni mjesto ni vrijeme da o tome razglabamo.
rovac13

#503 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by rovac13 »

Hrvatska ako zeli proci grupu mora pobijedit island.
Biti ili ne biti.
USAblues

#504 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by USAblues »

Edin H. wrote:Sad ce se jedno dva sata smanjiti broj poziva i emaila u vezi neocekivanog nasljedstva.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Rutinska pobjeda....
Bosanski_kralj

#505 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by Bosanski_kralj »

Hrvatska ima igru ko mi pod Baždarevićem.
golman

#506 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by golman »

dječak sa šibicama wrote:
Korisničkoime wrote:
dječak sa šibicama wrote:Cuj nadimka, Epic Brozo :D

Prosinecki u studiju HRT-a, malo ekavski malo hrvatski :D
Ne zna se vala ko daje gore nadimke mi ili Hrvati ali kad cujem Mandzo bude mi covjeka zao.
Srbi siju sve, kad se sjetim onih pederskih nadimaka, Bambi Tosic, Peeeeeja Stojakovic, Deki Stankovic, mene sram u njihovo ime :D

Tebe sram?
ok,sram te i stid,ali čega i od koga?

Da li uopšte znaš?
golman

#507 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by golman »

Bosanski_kralj wrote:Hrvatska ima igru ko mi pod Baždarevićem.
Nisam gledao tekmu,ali mi rekoše da su ih zasluženo dobili bez muke..Nigerijci su mlada repka bez iskustva,očekivalo se ovo realno...
Fudo387

#508 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by Fudo387 »

golman wrote:
Bosanski_kralj wrote:Hrvatska ima igru ko mi pod Baždarevićem.
Nisam gledao tekmu,ali mi rekoše da su ih zasluženo dobili bez muke..Nigerijci su mlada repka bez iskustva,očekivalo se ovo realno...
Pa nisu ih bas dobili bez muke, vise, slucajno.
Inace, najgora utakmica do sad, nista ni sa cim.
MarlboroGold

#509 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by MarlboroGold »

Treba uzeti u obzir da je prva utakmica, a one su inače najteže. Vidjećemo dalje kako će hrvati igrati. Mučili su se i francuzi, a nisu ni argentinci nešto oduševili.
ultima_palabra

#510 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by ultima_palabra »

dječak sa šibicama wrote:
Korisničkoime wrote:
dječak sa šibicama wrote:Cuj nadimka, Epic Brozo :D

Prosinecki u studiju HRT-a, malo ekavski malo hrvatski :D
Ne zna se vala ko daje gore nadimke mi ili Hrvati ali kad cujem Mandzo bude mi covjeka zao.
Srbi siju sve, kad se sjetim onih pederskih nadimaka, Bambi Tosic, Peeeeeja Stojakovic, Deki Stankovic, mene sram u njihovo ime :D
Duci Lajovic :oops:
pussysmoke

#511 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by pussysmoke »

rovac13 wrote:Hrvatska ako zeli proci grupu mora pobijedit island.
Biti ili ne biti.
S ovom igrom i bod protiv islanda je previše.
Mark Tven

#512 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by Mark Tven »

Cro-Nig jedna od dosadnijih utakmica do sada. Nigerijci potpuno nerezonski fudbal pikaju, bez glave i repa, bez ideje i žara. Pasivno, taktički i tehnički jako tanko. Hrvati bledi, na momente bude povezano par solidnih do lepih poteza, ali sve nekako osrednje i mrljavo. Zna ih pratiti ta neobična sreća glupih i nepotrebnih poteza protivničkih igrača iz koje se realizuje poluzasluženi rezultat. Jeste prva utakmica, al po viđenom, ima tu dosta prostora za popravak kod obe reprezentacije.

Argentina razočarala. Teško će oni i primirisati rezutlatu iz Brazila. Igra im se svede na neefektne rokada kratke poteze, bez jasnog prodora i smislenije igre. Ako planiraju nešto ambicioznije, moraju se otarasiti 'one man show' tima ka kojem gravitiraju.
Island, za njega se navija u ovoj grupi. :D
Last edited by Mark Tven on 17/06/2018 10:27, edited 1 time in total.
manijak1

#513 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by manijak1 »

Najbitnije od svega :D je slijedeće :oops: :
Da će vas Iceland kao i u kvalifikacijama postaviti ispod :D tužna vijest nakon te je da nema baraža :D i slijedi bolni povratak kući :D ko preživi pričaće :oops: .
Najvažnija vijest je ta da jučerašnji prilog BHRT-a iz Mostara je skandalozan , nedopustiv i kažnjiv.
I to još gledaju oni koji plaćaju pretplatu , a promovišu se oni koji je ne plaćaju ; između ostalog .
Ono što je najpozitivnije iz tog priloga je da ne vjerujem više u bajke .
Dakle :D natući će vas Vikinzi i Stočari.
Da
Upravo
Tako :D
Bazinga1234

#514 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by Bazinga1234 »

.
animals

#515 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by animals »

rovac13 wrote:Hrvatska ako zeli proci grupu mora pobijedit island.
Biti ili ne biti.
Pa nece izgubiti ni protiv Argentine..
i to je to..
animals

#516 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by animals »

studeni76 wrote:
dječak sa šibicama wrote:Kaze Prosinecki da je Nigerija jaca od Islanda, da ce Hrvatskoj biti lakse protiv Argentine nego recimo da igraju protiv Francuske, haman Hrvatska favorit... da nije animals Prosinecki? :D
Slušajući njih Argentina nema šansi a Cro je odigrala savršeno večeras! I tako svako takmičenje pa na kraju padnu!
Ovo je prva pobjeda, nakon 98 u prvoj utakmici..
dalje ce biti lakse..
condy

#517 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by condy »

Hrvatska sad lakse ulazi u utakmicu sa Argentinom. Ima psiholosku prednost, sto moze biti veoma bitno. Za mene u tom duelu je Argentina favorit. Nije Argentina igrala lose protiv Islanda ali one krampe od igraca :roll: kako oni nekom mogu bit simpaticni. Hrvati vec sad potcjenjuju Argentinu zbog euforije osim ako Argentince ovo ne dotuce sa Islandom pa pregore. Od Hrvatske je ocekivat da ide dalje, iskusna ekipa iskusni igraci dobro takticki i na iskustvo odrade utakmicu, imaju borbenost ali nemaju individualnu klasu naprijed za nesto vise. Iz igre tesko dolaze u gol priliku i to ce im bit problem kad budu u gol zaostatku. Islandjani su krampe od igraca i trebaju da sto prije zavrse SP. Ubijaju draz fudbala.

Mislim da je Pletikosa sinoc rekao da je Hrvatska igrala bolji fudbal u barazu protiv Grcke, nego sinoc protiv Nigerije. I u pravu je. Sinoc na bokovima prema naprijed nisu imali trke i brz protok lopte. Nisu preko bokova napadali. Tako ne igra ni Argentina i oni su tu podbacili protiv Islanda ali opet bolje izgledaju na tim pozicijama od Hrvata.
Last edited by condy on 17/06/2018 11:00, edited 1 time in total.
Bazinga1234

#518 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by Bazinga1234 »

Saša Ibrulj @sasaibrulj

Od pobjede nad Bugarskom u Parizu 1998. Nigerija je odigrala 13 utakmica na Svjetskom prvenstvu i dobila jednu - protiv Bosne i Hercegovine.
:skoljka:
duminjo

#519 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by duminjo »

Deset vakih Do stoje
Jebemti Sudija majku.
Argentina i Island odigraše bez Kartona a mascerano igro :-)

Image
condy

#520 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by condy »

Bazinga1234 wrote:
Saša Ibrulj @sasaibrulj

Od pobjede nad Bugarskom u Parizu 1998. Nigerija je odigrala 13 utakmica na Svjetskom prvenstvu i dobila jednu - protiv Bosne i Hercegovine.
:skoljka:
:mrgreen:

Ali Hrvatska je poprilicno bolja reprezentacija od nase. Zato su konstantno na SP-u. Nije to slucajno. Ali sam siguran da smo mi imali Dalica na klupi da bi i mi pobjedili Nigeriju.
Mark Tven

#521 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by Mark Tven »

Inače mi je teško navijati za Hrvate, i to ne zbog nekih nacionalističkih predznaka, već što imaju konstantno prisutnu dozu (ne)osnovane umišljenosti, hvalisavosti i bahatluka kada dođe na red njihova fudbalska reprezentacija (mada, i u košarci znaju podleći tom virusu). Uvek, al baš uvek, skloni su precenjivati se...a generalno govoreći, taj narativ u njihovom eteru, pa i onaj arlaukajući neartikulisani Ćosić, ceo taj propratni naboj, ne znam, prosto me usmerava ka tome da ne navijam za njih. Budu mi odbojni.
Respektujem ih zbog imena koje znaju da stvore u fudbalu, i zbog igre koja ima kompaktnost u odnosu na naš tim koji sa tim bitnim segmentom ima problema već skoro par decenija. No, tu nekako sve staje...ostalo, atmosfera i ufuravanje koje ih pegla, stvaraju čudnu averziju.

Argentinci su obično imali šmeka u ranijim generacijama. Krasila ih je južnoamerička ludost, prgavost i strast, zbog kojih su ih ili voleli ili mrzeli. Ja ih obično simpatišem, ali sadašnja postava im je bezlična i neharizmatična. Nisu moj izbor.

Čak i Nigerijci, koji su kao i ostale afričke ekipe (joj, kad se setim Senegala za kojeg sam zdušno navijao 2002. u J i JK :srce: ), imali tu privlačnu egzotičnu pojavnost i želju za nadigravanjem i dokazivanjem iako su bili deficitarni za taktiku i strpljivo razigravanje, danas su potpuno amorfni i tromi.

Ostaje mi jedina repka iz ove četvorke, a to je Island. Zašto? Čisto jer su osveženje (doduše već par godina, pa nisu i iznenađenje), a kada se uzmu u obzir njihove predispozicije - skromni fond igrača iz kojeg mogu kreirati nešto smislenije, te ne preterano razvijena tradicija ovog sporta u njih; spoj skandinavkse sirovosti i manjka lucidnosti za ovu igru plus požrtvovanost i nepokolebljivost prema velikim imenima, probudili su u meni simpatije prema njima....pa ću i navijati za njih da doguraju što dalje.
duminjo

#522 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by duminjo »

Mark Tven wrote:Inače mi je teško navijati za Hrvate, i to ne zbog nekih nacionalističkih predznaka, već što imaju konstantno prisutnu dozu (ne)osnovane umišljenosti, hvalisavosti i bahatluka kada dođe na red njihova fudbalska reprezentacija (mada, i u košarci znaju podleći tom virusu). Uvek, al baš uvek, skloni su precenjivati se...a generalno govoreći, taj narativ u njihovom eteru, pa i onaj arlaukajući neartikulisani Ćosić, ceo taj propratni naboj, ne znam, prosto me usmerava ka tome da ne navijam za njih. Budu mi odbojni.
Respektujem ih zbog imena koje znaju da stvore u fudbalu, i zbog igre koja ima kompaktnost u odnosu na naš tim koji sa tim bitnim segmentom ima problema već skoro par decenija. No, tu nekako sve staje...ostalo, atmosfera i ufuravanje koje ih pegla, stvaraju čudnu averziju.

Argentinci su obično imali šmeka u ranijim generacijama. Krasila ih je južnoamerička ludost, prgavost i strast, zbog kojih su ih ili voleli ili mrzeli. Ja ih obično simpatišem, ali sadašnja postava im je bezlična i neharizmatična. Nisu moj izbor.

Čak i Nigerijci, koji su kao i ostale afričke ekipe (joj, kad se setim Senegala za kojeg sam zdušno navijao 2002. u J i JK :srce: ), imali tu privlačnu egzotičnu pojavnost i želju za nadigravanjem i dokazivanjem iako su bili deficitarni za taktiku i strpljivo razigravanje, danas su potpuno amorfni i tromi.

Ostaje mi jedina repka iz ove četvorke, a to je Island. Zašto? Čisto jer su osveženje (doduše već par godina, pa nisu i iznenađenje), a kada se uzmu u obzir njihove predispozicije - skromni fond igrača iz kojeg mogu kreirati nešto smislenije, te ne preterano razvijena tradicija ovog sporta u njih; spoj skandinavkse sirovosti i manjka lucidnosti za ovu igru plus požrtvovanost i nepokolebljivost prema velikim imenima, probudili su u meni simpatije prema njima....pa ću i navijati za njih da doguraju što dalje.
Eh da mi Imamo to sto hrvati imaju, a zbog čega ih ti ne gotivis, rijetko koje Veliko takmicenje bi nas promasilo.
Ljudi se maksimalno naloze prije i za vrijeme utakmice. Vole svoju drzavu. Ne jebu zivu silu i protiv koga god igraju, (belgija, brazil, engleska, njemacka) postavi se, ako nista u ravan s njima i ide Borba. To je pravi duh i i tako treba da se igra zä svoje. Drugima možda nije lijepo i simpatično ali njima i njihovim navijacima sigurno jest. Možda i najbitnije. Zato Veliki plus.
manijak1

#523 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by manijak1 »

condy wrote: Islandjani su krampe od igraca i trebaju da sto prije zavrse SP. Ubijaju draz fudbala.
Ti kramponi pod kopačkama su na Euru ostavili Portugal ispod sebe , izbacili Engleze i popili petardu od Francuza.
I u kvalifikacijama kao prvoplasirani otišli na SP , sa dva boda više od fudbalski bajne i dražesne Hrvatske .
Ako ćemo statistički samo .....šta smo mi onda i kakvu čar dajemo fudbalu. ?
Porediti Dalića i Sušića :D je poprilično nepristojno .Da nas sudije bezbroj puta nisu sjebale i spletovi nesretnih okolnosti od ljudi koji sjede u Savezu, a vole više susjede i komšije , bili bismo i mi na bar minimalno tri prvenstva.
AmiĐa_Idriz

#524 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by AmiĐa_Idriz »

Opet ljudi uzimaju i seciraju igru Islanda, reprezentacije čija država ima manje stanovnika nego Argentina profesionalnih fudbalera, šta reći.

manijak1 wrote: Najvažnija vijest je ta da jučerašnji prilog BHRT-a iz Mostara je skandalozan , nedopustiv i kažnjiv.
I to još gledaju oni koji plaćaju pretplatu , a promovišu se oni koji je ne plaćaju ; između ostalog .
Ono što je najpozitivnije iz tog priloga je da ne vjerujem više u bajke .
I meni je onaj prilog, pa hajmo reći u najmanju ruku kako kažeš "skandalozan" :D al vidim niko ništa ne govori, reko do mene je.
Bazinga1234

#525 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by Bazinga1234 »

Pa upravo je Island pozitivan primjer kako država sa malo stanovnika, bez velikih igrača, može napraviti odličan uspjeh. Najljepša fudbalska priča.
Locked