Friendzone
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#501 Re: Friendzone
m-ž prijateljstvo funkcioniše samo za onog ko je manje ružan u tom odnosu 
- Nastasia
#502 Re: Friendzone
Pa jeste obavezno, objasnih ti i kako sam uspjevala da zaobiđem to pravilo.Xavier1 wrote:Pa mislio sam da je obavezno prisustvo na predavanjima i vjezbama. Barem u odredjenom procentu. Tako da mi je cudno da moze bez. Ne znam o kakvim predrasudama pricas.
A taj prijatelj se vjerovatno vremenom zaljubio u tebe. Ako ste bili dugo vremena bas bliski onda je to normalna stvar. Nije rijetkost da prijateljstvo predje u ljubav. Izgleda samo da je on tebi bas ruzan dok se nikako ne mozes zamisliti sa njim.
Neki su profesori puni razumijevanja, neki mi skinu i po 20 bodova sa ispita da bi progledali kroz prste što me nema na vježbama, neki me obore pa onda moram ići.
Pričam o predrasudama: izgleda da fakultet ne završi samo ko ne želi.
I jest to tako, ali ne iz razloga koje si ti implicirao, kao ne ideš na predavanja, ne ideš na vježbe, izađeš na ispit, položiš i završiš. I eto. Začas.
Nije mi bio ružan, naprotiv, privlačan je momak, ali jednostavno nisam imala takve emocije prema njemu tada i nisam se mogla natjerati da ih imam.
-
zipoo
#503 Re: Friendzone
Bas ce meni neko reci s kim cu se ja druziti. Bilo ono musko ili zensko. Friendzone je izmisljena zona za ove muske tetkice sto se tjese da su dobrice, a ustvari su pickice. Odgovara mu drustvo, a opet ga strah da izgubi prijateljicu ako ne dobije zeljeni odgovor. Ne mozes biti u friendzonu ako ti se neko svidja i das mu jasno do znanja da ti se svidja. Ili si u vezi ili poznanik. Sva ostala prica je tjesenje.
- triconja
#504 Re: Friendzone
cendlerbing wrote:nije me ni upoznao a već neće da se druži sa mnomMarlboroGold wrote:Tamam da ga pohvalim, a on zabi autogolcendlerbing wrote: eto maliboro, jesil se ti sad uvjerio
Mislio sam ovo vise kao da mi ne treba jarana ali ako hoš da budemo jarani koji se vide jednom u ihajhaj onda more
- medvjed23
#505 Re: Friendzone
ovo je korektan stavNastasia wrote:
Ne kažem da ne postoji m-ž prijateljstvo, samo kažem da sam se ja jednom razočarala i sumnjam da ću ikad više ostvariti toliko blizak odnos sa muškarcem.
- sheilak
#506 Re: Friendzone
Ja imam prijateljicu koja mi je kao sestra i nju nikako ne gledam kao ostale djevojke a nju znam jedno 20 godina skoro
Doduse kad skontam imam ja prijateljica i sto ih znam godinu dvije 5 al ne znam da li sam ja mozda sa druge strane koji se svidja
One koje su se meni svidjale davno sam napao negdje prosao napad negdje popusio i tako
(r)
Doduse kad skontam imam ja prijateljica i sto ih znam godinu dvije 5 al ne znam da li sam ja mozda sa druge strane koji se svidja
One koje su se meni svidjale davno sam napao negdje prosao napad negdje popusio i tako
- Pryda
#507 Re: Friendzone
Evo recu ja da po meni ospu forumasi:Nastasia wrote: Ne kažem da ne postoji m-ž prijateljstvo, samo kažem da sam se ja jednom razočarala i sumnjam da ću ikad više ostvariti toliko blizak odnos sa muškarcem.
NE POSTOJI MUSKO ZENSKO PRIJATELJSTVO!
- pizarro
#508 Re: Friendzone
brutalna istina!Pryda wrote:Evo recu ja da po meni ospu forumasi:Nastasia wrote: Ne kažem da ne postoji m-ž prijateljstvo, samo kažem da sam se ja jednom razočarala i sumnjam da ću ikad više ostvariti toliko blizak odnos sa muškarcem.
NE POSTOJI MUSKO ZENSKO PRIJATELJSTVO!
- lmo
- Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace
#509 Re: Friendzone
Samo za muškarca s kojim sam u vezi mogu reći da mi je i prijatelj. Ostali su poznanici, kolege i takoto.
- cendlerbing
#510 Re: Friendzone
ma hajmo mi biti jarani vako kako smo i dosad bilitriconja wrote:![]()
Mislio sam ovo vise kao da mi ne treba jarana ali ako hoš da budemo jarani koji se vide jednom u ihajhaj onda more
- triconja
#511 Re: Friendzone
More dok se ne upoznamocendlerbing wrote:ma hajmo mi biti jarani vako kako smo i dosad bilitriconja wrote:![]()
- sheilak
#512 Re: Friendzone
I dok kafa ne padne
(r)
-
zipoo
#513 Re: Friendzone
Je li iko bio sa tobom na kafu juce?
- cendlerbing
#514 Re: Friendzone
e, koji si ti kraljzipoo wrote:Je li iko bio sa tobom na kafu juce?
- sheilak
#515 Re: Friendzone
Pa saznat ces kad ti neko drugi kaze (r)zipoo wrote:Je li iko bio sa tobom na kafu juce?
-
zipoo
#516 Re: Friendzone
Tebi tesko reci?sheilak wrote:Pa saznat ces kad ti neko drugi kaze (r)zipoo wrote:Je li iko bio sa tobom na kafu juce?
- sheilak
#517 Re: Friendzone
Ne nego ne govorim ko je sa mnom bio na kafamazipoo wrote:Tebi tesko reci?sheilak wrote:Pa saznat ces kad ti neko drugi kaze (r)zipoo wrote:Je li iko bio sa tobom na kafu juce?
Ako one ili oni sami hoce da kazu onda neka napisu
Ovako ipak postujem da neko ne zeli reci iz nekih razloga ili sta vec svejedno (r)
-
zipoo
#518 Re: Friendzone
Pa saznat ces kad ti neko drugi kaze (r)[/qute]sheilak wrote:[qote="zipoo"][qote="sheilak"][qote="zipoo"]Je li iko bio sa tobom na kafu juce?
Tebi tesko reci?[/qute]
Ne nego ne govorim ko je sa mnom bio na kafama
Ako one ili oni sami hoce da kazu onda neka napisu
Ovako ipak postujem da neko ne zeli reci iz nekih razloga ili sta vec svejedno (r)[/qute]
Posteno
- Bloo
- Globalna šefica
#519 Re: Friendzone
Znači nisi nikada imala muškog prijatelja, već jedino istovremeno momak/prijatelj?lmo wrote:Samo za muškarca s kojim sam u vezi mogu reći da mi je i prijatelj. Ostali su poznanici, kolege i takoto.
Da li prvo postane prijatelj, pa onda momak?
Ili prvo momak, pa onda prijatelj?
Šta ako imaš nekog koga ipak smatraš prijateljem, a stupiš u vezu sa drugkim likom, da li ovaj prijatelj biva degradiran na poziciju poznanika?
- lmo
#520 Re: Friendzone
Nisam se nikada intimizirala sa nekim muškarcem do toga da ga mogu nazvati samo prijateljem..jer kada mi toliko godi provoditi vrijeme s njim, dijeliti svašta nešto..onda je to zapravo veza između žene i muškarca...Bloo wrote:Znači nisi nikada imala muškog prijatelja, već jedino istovremeno momak/prijatelj?lmo wrote:Samo za muškarca s kojim sam u vezi mogu reći da mi je i prijatelj. Ostali su poznanici, kolege i takoto.
Da li prvo postane prijatelj, pa onda momak?
Ili prvo momak, pa onda prijatelj?
Šta ako imaš nekog koga ipak smatraš prijateljem, a stupiš u vezu sa drugkim likom, da li ovaj prijatelj biva degradiran na poziciju poznanika?
Nije mi problem družiti se s muškarcima, otići i popiti kafu, ali govorim o pravom prijateljstvu..to se u mom slučaju završi romantično
Da bi mi neko bio prijatelj treba da me baš privuče, da mi mnogo odgovara i svojim zračenjem i postupcima..e, kad već to postoji...zašto onda ne bismo bili i u vezi..
Razumijem ja da ima i drugačijih stavova i takvih prijateljstava i da možda svi ne poimamo prijateljstvo na jednak način, ali moj prijatelj je moj partner.
-
harry825
- medvjed23
#522 Re: Friendzone
šta ako se sa nekim odlično slažeš, gledate iste filmove, čitate iste pjesnike, dijelite teške, intimne momente, pružate jedno drugom riječi utjehe, al nema erotske privlačnosti?lmo wrote:Nisam se nikada intimizirala sa nekim muškarcem do toga da ga mogu nazvati samo prijateljem..jer kada mi toliko godi provoditi vrijeme s njim, dijeliti svašta nešto..onda je to zapravo veza između žene i muškarca...
Nije mi problem družiti se s muškarcima, otići i popiti kafu, ali govorim o pravom prijateljstvu..to se u mom slučaju završi romantično
Da bi mi neko bio prijatelj treba da me baš privuče, da mi mnogo odgovara i svojim zračenjem i postupcima..e, kad već to postoji...zašto onda ne bismo bili i u vezi..
Razumijem ja da ima i drugačijih stavova i takvih prijateljstava i da možda svi ne poimamo prijateljstvo na jednak način, ali moj prijatelj je moj partner.
- lmo
#523 Re: Friendzone
nikada mi se to nije dogodilo,.. meni ta erotika dođe gratis uz ovu privlačnost koju sam navela...
valjda se i taj erotski naboj nekako izrodi iz tih zajedničkih momenata..nemam pojma, možda nekad doživim i drugačije iskustvo..
valjda se i taj erotski naboj nekako izrodi iz tih zajedničkih momenata..nemam pojma, možda nekad doživim i drugačije iskustvo..
- cendlerbing
#524 Re: Friendzone
stvarno?lmo wrote:nikada mi se to nije dogodilo,.. meni ta erotika dođe gratis uz ovu privlačnost koju sam navela...
nikad ti se neki muškarac nije svidio ko osoba a da ti usput ne bude privlačan fizički?
- insomnia78
#525 Re: Friendzone
Gej prijatelj. Tako se to zove ovdje u EUmedvjed23 wrote:šta ako se sa nekim odlično slažeš, gledate iste filmove, čitate iste pjesnike, dijelite teške, intimne momente, pružate jedno drugom riječi utjehe, al nema erotske privlačnosti?lmo wrote:Nisam se nikada intimizirala sa nekim muškarcem do toga da ga mogu nazvati samo prijateljem..jer kada mi toliko godi provoditi vrijeme s njim, dijeliti svašta nešto..onda je to zapravo veza između žene i muškarca...
Razumijem ja da ima i drugačijih stavova i takvih prijateljstava i da možda svi ne poimamo prijateljstvo na jednak način, ali moj prijatelj je moj partner.koji naziv nosi takav odnos? poznanstvo? prijateljstvo? platonska veza?