u kombinaciji čović, falatar, ilija cvitanović i lijanović, ko bi pobijedio? s tim da sdp i df guraju bošnjaka za člana predsjedništva. samo na tren budi realan i objektivan.Kikibombona wrote: Izbor je jednostavan.
Zeljko Komsic je ovom kandidaturom dokazao da ga samo fotelja zanima. A lik je notorni nesposobnjakovic, kalibar za predsjednika mjesne zajednice. Lik je mandat prelezao u Sarajevu, umjesto da se sastajao sa svjetskim liderima i lobirao za BiH. Kako ce kada je ogranicen kao balkon i ne govori nijedan jezik? Lezi u Sarajevu i seri. Taj covjek je nesposoban za bilo kakav posao osim jeftinog politickog preseravanja i ponavljanja iste price.
Borisa ima zavidnu medjunarodnu karijeru, dokazao se tamo gdje ne prolaze supljaci. Za Zeljka Komsica je Emanuel Makron u svakom pogledu.
Nadam se da na kraju ima makar malo savjesti i da ce se povuci u korist kvalitetnijeg kandidata kako ona ojebina Covic ne bi iskoristio guzvu.
nikako da razumijem tu logiku, ma koliko se trudio. čak i da mi neko nacrta, ja ponovo ne bih skontao.
ali hajmo redom. komšić je upravo takav kakvim si ga opisao, ali ga narod voli. voli ga iz razloga što je zlatni ljiljan, što govori jezikom kojeg svi razumijem, bez pretjeranog kazazovanja, što je u očima našeg naroda on pošten i što se naš narod vodi onom da bira manje zlo od ponuđenog zla. još kada se uzme u obzir da naš narod, trenutno nimalo nije glup, a pogotovo naivan i dobro zna šta bi bilo kada bi dodik i čović zajedno sjeli u predsjedništvo.
sa druge strane, naši ljudi su veliki skeptici prema novim političarima. a falatar se preko noći pojavio i odmah u predsjedništvo. što bi naši ljudi rekli, haj ti ljudino guli četiri godine po baušteli, pa onda možda postaneš glavni majstor.
i kada im spomeneš nekog novog, oni tu prvenstveno misle na ljude kao što su slavo kukić, esad bajtal, raznorazne analitičare i publiciste, za koje su ranije čuli mimo politike i oni kao takvi mogu očekivati da će dobiti glasove jer su novi u politici, ali u bosanskohercegovačkoj javnosti ne.
ja sam realan, a ti ovdje hvališ osobu za koju si čuo prije par dana i znaš ono što si pročitao i slušao punih 7 minuta. možda malo prerano donosiš zaključke?