Boriša Falatar - predsjednik?

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#501 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by malakh »

Kikibombona wrote: Izbor je jednostavan.

Zeljko Komsic je ovom kandidaturom dokazao da ga samo fotelja zanima. A lik je notorni nesposobnjakovic, kalibar za predsjednika mjesne zajednice. Lik je mandat prelezao u Sarajevu, umjesto da se sastajao sa svjetskim liderima i lobirao za BiH. Kako ce kada je ogranicen kao balkon i ne govori nijedan jezik? Lezi u Sarajevu i seri. Taj covjek je nesposoban za bilo kakav posao osim jeftinog politickog preseravanja i ponavljanja iste price.

Borisa ima zavidnu medjunarodnu karijeru, dokazao se tamo gdje ne prolaze supljaci. Za Zeljka Komsica je Emanuel Makron u svakom pogledu.

Nadam se da na kraju ima makar malo savjesti i da ce se povuci u korist kvalitetnijeg kandidata kako ona ojebina Covic ne bi iskoristio guzvu.
u kombinaciji čović, falatar, ilija cvitanović i lijanović, ko bi pobijedio? s tim da sdp i df guraju bošnjaka za člana predsjedništva. samo na tren budi realan i objektivan.

nikako da razumijem tu logiku, ma koliko se trudio. čak i da mi neko nacrta, ja ponovo ne bih skontao.

ali hajmo redom. komšić je upravo takav kakvim si ga opisao, ali ga narod voli. voli ga iz razloga što je zlatni ljiljan, što govori jezikom kojeg svi razumijem, bez pretjeranog kazazovanja, što je u očima našeg naroda on pošten i što se naš narod vodi onom da bira manje zlo od ponuđenog zla. još kada se uzme u obzir da naš narod, trenutno nimalo nije glup, a pogotovo naivan i dobro zna šta bi bilo kada bi dodik i čović zajedno sjeli u predsjedništvo.

sa druge strane, naši ljudi su veliki skeptici prema novim političarima. a falatar se preko noći pojavio i odmah u predsjedništvo. što bi naši ljudi rekli, haj ti ljudino guli četiri godine po baušteli, pa onda možda postaneš glavni majstor.

i kada im spomeneš nekog novog, oni tu prvenstveno misle na ljude kao što su slavo kukić, esad bajtal, raznorazne analitičare i publiciste, za koje su ranije čuli mimo politike i oni kao takvi mogu očekivati da će dobiti glasove jer su novi u politici, ali u bosanskohercegovačkoj javnosti ne.

ja sam realan, a ti ovdje hvališ osobu za koju si čuo prije par dana i znaš ono što si pročitao i slušao punih 7 minuta. možda malo prerano donosiš zaključke?
putokaz1

#502 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by putokaz1 »

Neki Brani Komšića
Neko Falatara
A Čović i Bakir trljaju ruke,Jao budala DIJELE glasove
channel10

#503 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by channel10 »

Jbt imam osjecaj da se sve to namjerno radi. Iz godine u godinu isto. Svima njima je bitno da su na drzavnoj si.i i da izvlace novac za sebe, pa bili u vlasti ili u opoziciji.
arzuhal

#504 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by arzuhal »

Simpatičan lik, to naprvu mogu kazat :mrgreen:
channel10

#505 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by channel10 »

arzuhal wrote:Simpatičan lik, to naprvu mogu kazat :mrgreen:
Problem je sto trebaju tri ovakva simpaticna lika i tri simpaticna naroda, a ne jedan. To je problem vec 23 godine.
Streptokok

#506 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Streptokok »

arzuhal wrote:Simpatičan lik, to naprvu mogu kazat :mrgreen:
The 51st State

#507 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by The 51st State »

dobar borisa, vidi se da je izbivo van nase realnosti dugo vremena, treba ga pratiti.
Ned071

#508 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Ned071 »

:mrgreen: I onda kazu nema hrvata u sarajevu...
Banksy wrote: Pa mislim da treba brinuti, itekako. Na prošlim izborima, iz moje uže porodice, dobio je 3 glasa. Iz šire još i više. Sve ih može zaboraviti, zauvijek.
Bosanac sa dna kace

#509 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Bosanac sa dna kace »

channel10 wrote:Kakve su ovo ublehe sa ovim momkom? Evo ga gostuje na FTV kod Duske. Jedini komentar na ovaj potez je onaj "slavni"Susicev, sa one pres konferencije :run:
Sve što je rek'o, to je na mjestu!
Ali brateeee mlitavoooooooo!
Premlitavo za one poskoke i uskoke.
Pa bolje da su stavili Ružu s Arizone da bude kandidat. 8)
Sav stav i svo držanje je previše fino i uglađeno za obične prosječne glasače.
Treba mu malo vježbe da nastupa sa gardom i sa stavom. Treba on jednu Ružu s Arizone da mu bude savjtnik i pojasni kako to ide sa tim svijetom. Uz to žena ne propušta ni jednu misu.
Kejn

#510 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Kejn »

Simpatičan lik ko što je Arzuhal rekao. Podsjeti me na to kako bi idealno meritokratsko društvo izgledalo kada bi se ocjenjivala sposobnost a ne podobnost....

ali sve u svemu

Mlatnut će ga Željo ko desetku sa lukom u cijelo sa kajmakom i jogurtom :bih:
Pandakonda

#511 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Pandakonda »

Imaju pola godine da napumpaju momka i što više ga približe ljudima, poslje toga sve je moguće. :bih: Tačno se vidi razlika između konverzacije njega i one "gospode" prije....
channel10

#512 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by channel10 »

Bosanac sa dna kace wrote:
channel10 wrote:Kakve su ovo ublehe sa ovim momkom? Evo ga gostuje na FTV kod Duske. Jedini komentar na ovaj potez je onaj "slavni"Susicev, sa one pres konferencije :run:
Treba mu malo vježbe da nastupa sa gardom i sa stavom. Treba on jednu Ružu s Arizone da mu bude savjtnik i pojasni kako to ide sa tim svijetom. Uz to žena ne propušta ni jednu misu.
Ma momak je zalutao i kraj price. Ubacen je da se uzmu glasovi probosanskim strankama.
Bosanac sa dna kace

#513 Re: Boriša Falatar - predsjednik

channel10 wrote: Ma momak je zalutao i kraj price. Ubacen je da se uzmu glasovi probosanskim strankama.
Ne vidi to svako tako
channel10

#514 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by channel10 »

channel10 wrote: Ma momak je zalutao i kraj price. Ubacen je da se uzmu glasovi probosanskim strankama.
Ne vidi to svako tako
Sve zavisi sta je cilj. U ovom trenutku je opasno zalutao.
Bosanac sa dna kace

#515 Re: Boriša Falatar - predsjednik

channel10 wrote:
Ne vidi to svako tako
Sve zavisi sta je cilj. U ovom trenutku je opasno zalutao.
Sve je fantastično ono što je rek'o.
Al' brate mlitavo, pogurio se za stolom, k'o da ne jede hljeba, kad priča čuješ njanjanjanjanja pa svaka će mu baba na predizbornom skupu ustat' i reć "momak **beš ti šta''...
putokaz1

#516 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by putokaz1 »

Cilj je jasan
SDA i HDZ
cyprus

#517 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by cyprus »

Kako sada stvari stoje, moj glas će vjerovatno ići Boriši...

Znam da su mu šanse da pobjedi manje od 1%, ali isto tako - i da pobjedi, sumnjam da bi to išta suštinski promijenilo u državi... Uostalom kao i da pobjedi bilo ko drugi u utrci za člana predsjedništva - ništa se promijeniti neće... Ni na bolje, ni na gore... Ali eto, ovaj lik mi izgleda zaista kao neko iz druge dimenzije, neke futurističke, na koju bismo svi trebali nadoć za jedno 200 godina... Zbog toga - zasad mi je prvi favorit za zaokruživanje na listiću...

I btw, podsjeća me malo na mene :oops:
Last edited by cyprus on 23/04/2018 21:54, edited 1 time in total.
Ci-Nick

#518 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Ci-Nick »

Tiha voda brijege valja,.. lako je bit zadrt, treba biti blag pa se dogovoriti.
Zato je valjda Tihić bio najbolji političar u Bošnjaka.
Sad sam u dilemi, dati njemu glas zato što je ko neko svjetlo na kraju tunela, ili dati glas Bećiroviću da ne pobjedi SDA kandidat ili Fahro ne daj Bože,..
LeonardoAC

#519 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by LeonardoAC »

Boriša u društvu kakvo je naše nema ama baš nikakve šanse jer treba da ubijediti Muniru iz Kalesije i Sabahetu iz Živinica da glasaju za "vlaha" (što je nemoguća misija - svidjelo se to nekome ili ne, Munira i Sabaheta su te koje odlučuju izbore). Elem, kandidat je mlad, obrazovan, viđen (sjetite se samo kakvi gabori i krkani sjedili u tom predsjedništvu poput B. Paravca npr.), zna engleski, do sad' nije bio u političkim vodama - pa će trebati jedan fin period da ga slome i preveslaju na svoju stranu ovi lokalni krimosi (desit će se to prije ili kasnije), zna razliku između "save" i "save as", što su za naše prilike sasvim pristojne reference za predsjedništvo i dovoljan razlog da ubijediš većinu forumaša, ljudi koji ponekad otvore i Bloomberg, informišu se iz Guardiana i pročitali su ponešto u životu. Na takve ne troši vrijeme, već će glasati za tebe - ako uopšte glasaju.

Moj savjet za Borišu je da se baci na bošnjačko-muslimansko biračko tijelo (Hrvatsko plebiscitarno podržava HDZ) i to ne po općini Centar, već da obilazi rubne dijelove države, da pokuša dobiti podršku u Fojnici, Kalesiji, Bihaću, Goraždu, Tuzli.... da obilazi narod, udruženja, folklorna društva, ide principom "svaki glas je važan", predstavlja neke nove ideje i apeluje na one koji do sada nisu izlazili na izbore - sa postojećim tipovima nema nikakve šanse - oni su glasači SDA i da SDA predloži Ratka Mladića on bi bio u predjedništvu jer toliko su disciplinirani. Probaj dobiti podršku manjih stranaka, poput Liberala, BOSS-a, SzBiH, SDU, Građanski savez itd. Ima tu dosta glasova ako ih uspiješ ubijediti... Razgovaraj sa svima, nudi, obećavaj, agituj.... formiraj u svakoj općini i mjesnoj zajednici timove koji će 0-24h stajati na autobuskim stanicama, poštama, trgovima, centrima za zapošljavanje i centrima za socijalni rad, udruženje penzionera, česma ispred mjesne zajednice.... gdje se obični i razočarani puk kreće... (Zaboravi centre za kulturu, pozorišta i kino dvorane jer takvi ne izlaze na izbore i nisu tvoja ciljana skupina). Ostvari face2face kontakt sa što više biračkog tijela, da ljudi osjete blizinu i da te doživev ravnim sebi. Obilazi svaki dan po jednu kliniku, sportski kolektiv i kafanu gdje ćeš im obećati podršku i gradi imidž čovjeka iz naroda... nešto poput Justina Trudeau-a, bez kravate ali sa zasukanim rukavima - samo da ne pretjeraš pa da hodaš poput Jerka Lijanovića u klošarskoj plavoj majici. Nemoj da ti bude mrsko krenuti po kafanama, da dođeš u Damask, Libris i slične šiša birtije gdje dežurni intelektualci dudlajući šišu tvrde da zemlja nema budućnost. Obavevzno traži podršku među studentskim udruženjima. Samo energično, i pametno. Ako pobijediš na izborima, svi ćemo znati da ova zemlja ima neku budućnost... Predsjedništvo generalno jeste smiješna i bezvezna pozicija - bolje načelnik općine biti, ali ćemo makar znati da u BiH ima solidna metalna masa koja može da se brusi dalje....
channel10

#520 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by channel10 »

I ja kazem da je odlicno govorio, da je pametan i da bi sa njim bilo velikog napretka. Ali sve to puta tri. Posto toga nema na drugim stranama, nema nista od njega. Valjalo bi kad bi on usao sa Becirevicem (SDP), ali od toga nema nista. Sa njim na izborima samo Covic moze dobiti i niko vise i zato kazem da je tu da uzme samo glasove koji su probosanski orjentisani. Trenutno je zalutao.
Bosanac sa dna kace

#521 Re: Boriša Falatar - predsjednik

cyprus wrote:Kako sada stvari stoje, moj glas će vjerovatno ići Boriši...

Znam da su mu šanse da pobjedi manje od 1%, ali isto tako - i da pobjedi, sumnjam da bi to išta suštinski promijenilo u državi... Uostalom kao i da pobjedi bilo ko drugi u utrci za člana predsjedništva - ništa se promijeniti neće... Ni na bolje, ni na gore... Ali eto, ovaj lik mi izgleda zaista kao neko iz druge dimenzije, neke futurističke, na koju bismo svi trebali nadoć za jedno 200 godina... Zbog toga - zasad mi je prvi favorit za zaokruživanje na listiću...
Nije on uopšte futurista, on je realista, samo to ne zna da objasni običnim jezikom, sa gardom i stavom i svim onim na što su narodne mase navikle.
Ne treba njega savjetovati Ćudićka, Haverić ili ne znam k'o već, nego neko sa terena iz Livna, Jajca, Odžaka... neko ko će mu reću šta i kako da kaže narodu, onima koji će glasati za njega.
Bosanac sa dna kace

#522 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Ci-Nick wrote: Sad sam u dilemi, dati njemu glas zato što je ko neko svjetlo na kraju tunela, ili dati glas Bećiroviću da ne pobjedi SDA kandidat ili Fahro ne daj Bože,..
Bećirović definitivno ima više izgleda!
cyprus

#523 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by cyprus »

Nije on uopšte futurista, on je realista, samo to ne zna da objasni običnim jezikom, sa gardom i stavom i svim onim na što su narodne mase navikle.
Ne treba njega savjetovati Ćudićka, Haverić ili ne znam k'o već, nego neko sa terena iz Livna, Jajca, Odžaka... neko ko će mu reću šta i kako da kaže narodu, onima koji će glasati za njega.
Pa upravo to što je realista - u kontektu Bosne i Hercegovine ga čini futuristom... Mi kao društvo imamo ozbiljnih i ogromnih problema sa percepcijom realnosti... Pa se nadam da ćemo kroz stoljeće ili dva možda nadoć...
Kejn

#524 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Kejn »

LeonardoAC wrote:Boriša u društvu kakvo je naše nema ama baš nikakve šanse jer treba da ubijediti Muniru iz Kalesije i Sabahetu iz Živinica da glasaju za "vlaha" (što je nemoguća misija - svidjelo se to nekome ili ne, Munira i Sabaheta su te koje odlučuju izbore)
Kakav je ovo šovinizam i fašizam?
Ci-Nick

#525 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Ci-Nick »

I btw, podsjeća me malo na mene :oops:
Dobro kažeš,.. ne glasati za njeg je ko ubiti nadu u bolje sutra.
A naravno da ozbiljnijih promjena nema dok ovaj narod ne evoluira.
Jer nema nikakve sumnje da bi 3,7 miliona Nijemaca ili Šveđana ovu zemlju za 10 godina učinili drugačijom.
Locked