Ma mi smo zlatni naspram ovih, ali ne vide to ovi što traže sevap makar govno pojeliLogovan wrote:Pa nešto kao i mi.liaar wrote:Kakvih pet puta veće pare, pričamo o ljudima koji dolaze iz zemalja koje su na nivou svijesti 18 stoljeća, ljudi su divljaci, i to je tako. Istina boli, bujrum opletite.
Ilegalni migranti u BiH
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#501 Re: Migranti
- vjesticanametli
#502 Re: Migranti
Pricaj ti u svoje ime svega tiLogovan wrote:Pa nešto kao i mi.liaar wrote:Kakvih pet puta veće pare, pričamo o ljudima koji dolaze iz zemalja koje su na nivou svijesti 18 stoljeća, ljudi su divljaci, i to je tako. Istina boli, bujrum opletite.
- stakasa
#503 Re: Migranti
Mi uopste nismo divljaci. A ovih ljudi mi je iskreno zao, nigdje nisu prispili ni dobrodosliLogovan wrote:Pa nešto kao i mi.liaar wrote:Kakvih pet puta veće pare, pričamo o ljudima koji dolaze iz zemalja koje su na nivou svijesti 18 stoljeća, ljudi su divljaci, i to je tako. Istina boli, bujrum opletite.
- Nisrin
#504 Re: Migranti
Pa ko od migranata radi? koji je postotak njih sto nisu na socijali???stakasa wrote: Pa zasto si tako sigurna da oni idu na socijalu? Zivit na socijali se ne isplati, zasto ne raditi za pet puta vece pare.
Ma bezveze prica. Jadni su i zato ih se i mrzi i prezire
-
Maybach
#505 Re: Migranti
Rekla bih da ovi ljudi nisu dosli ovde da se nastane,nego im je ovo usputna stanica do obecanih zemalja.Citajuci grozne komentare na webu,na clanak o izbjeglicama,da se zakljuciti da ovaj ovde narod ni po cemu nije bolji,ako ne i gori.Mnogi komentatori se ne sjecaju,a vjerovatno nemaju dovoljno ni godina da bi se sjecali,da smo i mi ne tako davno bili izbjeglice i smatrani krezubom stokom,tamo gdje smo pobjegli.Istom stokom se smatramo i dan danas,u ocima ostalih evropljana.Onaj ko otputuje,neka se kad izadje iz aviona,na pasoskoj kontroli,osvrne oko sebe i vidi sa kakvom jos bagrom ceka u koloni.Ocigledno sa razlogom je i nama mjesto tu.
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#506 Re: Migranti
just saying...
Dope_Man wrote:Sinoc pricam sa komsijom, radi u hitnoj, kaze dolazilo ih vec nekoliko da traze neke tablete, imaju i kao recept (kopiju recepta na papiru donio) i uzeli mu to, istrazili, neki u Tuzli im napisao bianco recept i ovi kopirali ko zna koliko kopija da traze pa gdje prodje. Ljepota.
- Logovan
#507 Re: Migranti
Možemo biti zlatni koliko god hoćeš, ali da smo divljaci, divljaci smo. Šta sve gledam, šta sve vidim, pa to je za nepovjerovati.liaar wrote: Ma mi smo zlatni naspram ovih, ali ne vide to ovi što traže sevap makar govno pojeli
Ma jok, ne vidim se, hvala Bogu.vjesticanametli wrote: Pricaj ti u svoje ime svega tiako se vidis u tome sta divljaci rade
elem onaj post sto je neko stavio na njem o onom crncu .....isceran je u italiju....misn komplitid .....sto primile svabe sad ceraju
Nismo malo sutra. Jesmo i to specijalna klasa divljaka.stakasa wrote: Mi uopste nismo divljaci. A ovih ljudi mi je iskreno zao, nigdje nisu prispili ni dobrodosli
I meni je njih žao, ali onih normalnih.
- oldtajmer
- MarlboroGold
#510 Re: Migranti
Ne hapse lokalne kriminalce a da hapse migrante...
-
invincible1921
#511 Re: Migranti
Pisete gluposti. Kad je kod nas bio rat bar koliko ja znam svaka drzava je rekla koliko ce primit izbjeglica, svaki covjek koji je bio u kampu i kasnije se nastanio u nekoj drzavi je bio uredno zaveden ko je, sta je, odakle je, vako nako.
Vecina ovih haj sto nemaju dokumente znaci nemas pojma ko su likovi nego sto ih 99% dolazi iz drzave u kojoj nije rat uopste(pakistan, tunis, itd)i jos pored svega dolaze bespravno, nelegalno bez da im je drazavva uopste dozvolila. Sad ce mi neko puc moralnu vertikalu u smislu idu za boljim zivotom. Ok , ali sta da ih sad neka drzava primi znaci pravis opasan presedan jer ako moze ovaj pakistanac hajmo se i mi iz bosne pokupit i pravac njemacka, svedska. Eo mi migranti ugrozeni dajte azil i drzavljanstvo? Po cemu su oni u prednosti nad nama

Vecina ovih haj sto nemaju dokumente znaci nemas pojma ko su likovi nego sto ih 99% dolazi iz drzave u kojoj nije rat uopste(pakistan, tunis, itd)i jos pored svega dolaze bespravno, nelegalno bez da im je drazavva uopste dozvolila. Sad ce mi neko puc moralnu vertikalu u smislu idu za boljim zivotom. Ok , ali sta da ih sad neka drzava primi znaci pravis opasan presedan jer ako moze ovaj pakistanac hajmo se i mi iz bosne pokupit i pravac njemacka, svedska. Eo mi migranti ugrozeni dajte azil i drzavljanstvo? Po cemu su oni u prednosti nad nama
- insomnia78
#512 Re: Migranti
Nisrin wrote:I sta i kad dodju? Ja svakako ne idem na socijalu, vec LEGALNO, SA PAPIRIMA DA RADIMstakasa wrote:
Meni se cini da si ti najzabrinutija da ne dodu prije tebe![]()
Druga stvar, puna ih je Evropa, ali su barem zbrinuti, dobili su stanove/kuce, novac, nisu ni gladni ni zedni,,,ima svega istina, ali ima i postenih koji zele da rade i integriraju se u drustvo, a sta je kod nas stiglo?!

Dobili su kurcinu. Mozda u Nkemackoj jesu. Da se pare, stanovi i sve tek tako dijeli.
- vješalica
#513 Re: Migranti
Jahhh ovo su ekonomske izbjegliceMaybach wrote:Rekla bih da ovi ljudi nisu dosli ovde da se nastane,nego im je ovo usputna stanica do obecanih zemalja.Citajuci grozne komentare na webu,na clanak o izbjeglicama,da se zakljuciti da ovaj ovde narod ni po cemu nije bolji,ako ne i gori.Mnogi komentatori se ne sjecaju,a vjerovatno nemaju dovoljno ni godina da bi se sjecali,da smo i mi ne tako davno bili izbjeglice i smatrani krezubom stokom,tamo gdje smo pobjegli.Istom stokom se smatramo i dan danas,u ocima ostalih evropljana.Onaj ko otputuje,neka se kad izadje iz aviona,na pasoskoj kontroli,osvrne oko sebe i vidi sa kakvom jos bagrom ceka u koloni.Ocigledno sa razlogom je i nama mjesto tu.
Barem nasi ljudi nisu zaskakivali sviju na ulici stipali pipali i pravili ove idiotluke
I nemoj kenjat po pitanju nasih i.ovih
Jer medju ovima se utapaju dileri i kriminalci svake vrste
Last edited by vješalica on 08/05/2018 12:26, edited 1 time in total.
- insomnia78
#514 Re: Migranti
Kad siluju i zakolju prvu curu onda lijepo njenim roditeljima objasnite kako oji nisu dosli ovdje da se nastane
- pirmin
#515 Re: Migranti
Otkud znas da danas nisam posadio cvijece?Nisrin wrote: Za razliku od tebe i tebi slicnih se BRINEM ZA NASE NANE, sta si ti ucinio kao dobro djelo danas, jucer, ovih dana? Ne seri, pusti se suplje price, cim neko ima drugacije misljenje odmah je budala!
- Thorgerson
#516 Re: Migranti
Kanton Sarajevo ima jednu od najbrojnijih policija u Evropi.insomnia78 wrote:Kad siluju i zakolju prvu curu onda lijepo njenim roditeljima objasnite kako oji nisu dosli ovdje da se nastane
Nek zarade silne novce koje im dajemo. Ako bude silovanja, problema - TO JE DIREKTNA ODGOVORNOST MUP-A KS.
Unazad 20 godina nismo imali problema u ovom gradu. Ti si vani i znas kakvog sranja bude eto u Parizu. U Sarajevu na prste jedne ruke mozes nabrojati veca sranja gdje su morali zasukati malo rukave. Meni na prvu jedino ovo pada napamet:
- Mevlid rokao po ambasadi - ispuco frajer sanduk municije dok su ga spengali,
- Protesti 2014 - zapalili im tri zgrade dok su skontali sta-kako
Vani po gradovima se ovo i veca sranja dese u roku od mjesec-dva.
Sad doslo 400 ljudi i frka. Pa mogu za svakoga po jednog drota dodjeliti jebote. Znaci neka dignu DEBELE GUZICE, parkiraju nove sedmice ili sestice, sta vec vozaju i rade posao za koji su jebeno placeni.
Treba da svaki dan gore bude patrola od 20 policajaca i da nadgledaju. A ne da dolaze po pozivu. Ili ako moraju po pozivu, dajte evo svi cemo se udruziti i zvat cemo ih po citav dan.
- insomnia78
#517 Re: Migranti
Pa jest. Direktna odgovornost MUP-a. Isto ko sto je i UN odgovoran za Srebrenicu
-
biscanka2
#518 Re: Migranti
Pa zasto si tako sigurna da oni idu na socijalu? Zivit na socijali se ne isplati, zasto ne raditi za pet puta vece pare.stakasa wrote:I sta i kad dodju? Ja svakako ne idem na socijalu, vec LEGALNO, SA PAPIRIMA DA RADIMNisrin wrote:
Meni se cini da si ti najzabrinutija da ne dodu prije tebe![]()
Druga stvar, puna ih je Evropa, ali su barem zbrinuti, dobili su stanove/kuce, novac, nisu ni gladni ni zedni,,,ima svega istina, ali ima i postenih koji zele da rade i integriraju se u drustvo, a sta je kod nas stiglo?!
Ma bezveze prica. Jadni su i zato ih se i mrzi i prezire[/quote]
Radi poredjenja
Kod moje prijateljice u komsiluku (kuca do kuce) komsija petoroclanoj izbjeglickoj porodici izdao cetvorosobni stan. Hladna kirija 1200 €, plus dodatni troskovi (voda,grijanje,smece...), 200€. Po osobi od grada dobiju (neznam tacno koliki je
exsistencioni minimum) oko 340€.
Znaci ova porodica grad-drzavu oko 3.100,-€ + socijalno osigaranje za 5 clanova, kosta.
Gazda prica, kad je usred zime vidio kako otac djece u sorcu i potkosulji iznosi smece,presto se cuditi koliko samo grijanja potrosi ( da ga sam placa boravio bi on u treneki a ne u sorcu).
Da negdje radi (nije vise obrazovan) ako je bolja firma imao bi nekih 1800€ netto.
I sta mislis da ce ovakvi potrcati da posao traze (cast izuzetcima ali malo ih je).
U Njemackoje postoje socijalne radnje gdje prodavnice prehrambene artikle par dana prije isteka roka trajanja, tim radnjama doniraju.
Te radnje su uglavnom za socijalno ugrozene poput pemzionera, samohrani majki... .
Radi boljeg uvida moram dodati da je masa pemzionera koji sa svojom pemzijom nemogu svoje osnovne zivotne potrebe podmiriti.
U Njemackoj su bile ,mislim, dvije pemzijske reforme tako da pemzije nisu kao nekad,pogotovo kad se standard zemlje pogleda.
Primjera radi,oni koji su 40 godina radili imaju pemziju izmedju 800 do 1200 € (najgore prolazi zenska populacija).Znaci oni koji su radili izgradjivali i svojoj zemlji doprinosili, sa svojom pemzijom nemogu osnovne zivotne potrebe pokriti.
Tek sad ova vlada je na izborima obecala da ce se sa aktuelnim problemom Rentnerarmmut- Pemzionerko (siromastvo) pozabaviti.
Izbjeglice su i za te radnje saznali i maksimalno to koriste tako da ponude tih prodavnica nemogu potraznju zadovoljiti.
Uz to i guranje u redu ili prodavnicama, dovelo je do toga da najcesce pemzioneri prazne korpe kuci odu.
U jednoj pokrajini (nesjecam se tacno gdje) uskratili su izbjeglicama koristenje tih prodavnica.Bilo je medijskih halatutmi..., tako da su sad poceli razmisljati da im se umjesto novcano pocne materijalno pomoc davati.
Ovakvo stanje i situcije naravno da kod naroda gnjev prouzrokuje (a to nebih mrznjom nazvala).
I sigurno da sve izbjeglice nisu ovakve ali nazalost jeste vecina.
- triconja
#519 Re: Migranti
Ne ide to tako jaro, nece se sistem sredit preko noci nakon nekoliko silovanja i ubistava.Thorgerson wrote:Kanton Sarajevo ima jednu od najbrojnijih policija u Evropi.insomnia78 wrote:Kad siluju i zakolju prvu curu onda lijepo njenim roditeljima objasnite kako oji nisu dosli ovdje da se nastane
Nek zarade silne novce koje im dajemo. Ako bude silovanja, problema - TO JE DIREKTNA ODGOVORNOST MUP-A KS.
Unazad 20 godina nismo imali problema u ovom gradu. Ti si vani i znas kakvog sranja bude eto u Parizu. U Sarajevu na prste jedne ruke mozes nabrojati veca sranja gdje su morali zasukati malo rukave. Meni na prvu jedino ovo pada napamet:
- Mevlid rokao po ambasadi - ispuco frajer sanduk municije dok su ga spengali,
- Protesti 2014 - zapalili im tri zgrade dok su skontali sta-kako
Vani po gradovima se ovo i veca sranja dese u roku od mjesec-dva.
Sad doslo 400 ljudi i frka. Pa mogu za svakoga po jednog drota dodjeliti jebote. Znaci neka dignu DEBELE GUZICE, parkiraju nove sedmice ili sestice, sta vec vozaju i rade posao za koji su jebeno placeni.
Treba da svaki dan gore bude patrola od 20 policajaca i da nadgledaju. A ne da dolaze po pozivu. Ili ako moraju po pozivu, dajte evo svi cemo se udruziti i zvat cemo ih po citav dan.
- triconja
#520 Re: Migranti
I kaze fasizam najveca prijetnja europi, pa dje nece bitbiscanka2 wrote:Radi poredjenjastakasa wrote:Pa zasto si tako sigurna da oni idu na socijalu? Zivit na socijali se ne isplati, zasto ne raditi za pet puta vece pare.Nisrin wrote:
I sta i kad dodju? Ja svakako ne idem na socijalu, vec LEGALNO, SA PAPIRIMA DA RADIM![]()
Ma bezveze prica. Jadni su i zato ih se i mrzi i prezire![]()
Kod moje prijateljice u komsiluku (kuca do kuce) komsija petoroclanoj izbjeglickoj porodici izdao cetvorosobni stan. Hladna kirija 1200 €, plus dodatni troskovi (voda,grijanje,smece...), 200€. Po osobi od grada dobiju (neznam tacno koliki je
exsistencioni minimum) oko 340€.
Znaci ova porodica grad-drzavu oko 3.100,-€ + socijalno osigaranje za 5 clanova, kosta.
Gazda prica, kad je usred zime vidio kako otac djece u sorcu i potkosulji iznosi smece,presto se cuditi koliko samo grijanja potrosi ( da ga sam placa boravio bi on u treneki a ne u sorcu).
Da negdje radi (nije vise obrazovan) ako je bolja firma imao bi nekih 1800€ netto.
I sta mislis da ce ovakvi potrcati da posao traze (cast izuzetcima ali malo ih je).
U Njemackoje postoje socijalne radnje gdje prodavnice prehrambene artikle par dana prije isteka roka trajanja, tim radnjama doniraju.
Te radnje su uglavnom za socijalno ugrozene poput pemzionera, samohrani majki... .
Radi boljeg uvida moram dodati da je masa pemzionera koji sa svojom pemzijom nemogu svoje osnovne zivotne potrebe podmiriti.
U Njemackoj su bile ,mislim, dvije pemzijske reforme tako da pemzije nisu kao nekad,pogotovo kad se standard zemlje pogleda.
Primjera radi,oni koji su 40 godina radili imaju pemziju izmedju 800 do 1200 € (najgore prolazi zenska populacija).Znaci oni koji su radili izgradjivali i svojoj zemlji doprinosili, sa svojom pemzijom nemogu osnovne zivotne potrebe pokriti.![]()
Tek sad ova vlada je na izborima obecala da ce se sa aktuelnim problemom Rentnerarmmut- Pemzionerko (siromastvo) pozabaviti.
Izbjeglice su i za te radnje saznali i maksimalno to koriste tako da ponude tih prodavnica nemogu potraznju zadovoljiti.
Uz to i guranje u redu ili prodavnicama, dovelo je do toga da najcesce pemzioneri prazne korpe kuci odu.
U jednoj pokrajini (nesjecam se tacno gdje) uskratili su izbjeglicama koristenje tih prodavnica.Bilo je medijskih halatutmi..., tako da su sad poceli razmisljati da im se umjesto novcano pocne materijalno pomoc davati.
Ovakvo stanje i situcije naravno da kod naroda gnjev prouzrokuje (a to nebih mrznjom nazvala).
I sigurno da sve izbjeglice nisu ovakve ali nazalost jeste vecina.
- pirmin
#521 Re: Migranti
PEGIDA - propaganda stigla i na sax-forum. 
- triconja
#522 Re: Migranti
Hajmo realno, sta ima lose u pegidinoj propagandi?pirmin wrote:PEGIDA - propaganda stigla i na sax-forum.
- basicm
#523 Re: Migranti
Odo ovog scenarija najvise strahujem, a cini mi se da nas dani dijele prije nego mjeseci od barem pokusaja ovoga.insomnia78 wrote:Kad siluju i zakolju prvu curu onda lijepo njenim roditeljima objasnite kako oji nisu dosli ovdje da se nastane
- pirmin
#524 Re: Migranti
Zajebavas? Trollas?triconja wrote:Hajmo realno, sta ima lose u pegidinoj propagandi?pirmin wrote:PEGIDA - propaganda stigla i na sax-forum.
Onako iz dosade?
- triconja
#525 Re: Migranti
Ti mislis da je prirodno da toliko ljudi dodje u jedno mjesto tek tako? Eee, kako ide ona, ako ti se svidja, vodi ga kuci.pirmin wrote:Zajebavas? Trollas?triconja wrote:Hajmo realno, sta ima lose u pegidinoj propagandi?pirmin wrote:PEGIDA - propaganda stigla i na sax-forum.
Onako iz dosade?
Ljudi hoce da se malo poostre propisi i to je to, sta je lose u tome?