Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
palermo

#501 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by palermo »

leškarenje wrote:Kakve veze imaju Tino i Hadzic sa PL ?
Zauzeli mjesto igračima iz PL na svjetskom :D

Sad ozbiljno, uzeo sam ih kao primjer da ti reprezentacija ništa ne može pomoći u karijeri ako nemaš kvalitet.....

KO je više guran od Tine Sušića kroz reprezentaciju.....pa šta bi....

S druge strane imaš jednog Rahimića ....ne vijde reprezentaciju do 30-te
jeza u ledja

#502 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by jeza u ledja »

palermo wrote:
Pa ko je protiv toga da se da šansa.....evo, koliko vidim daje se.....u ove tri utakmice prodefilovalo igrača i igrača iz premijer lige......ja nisam nijedno slovo napisao protiv toga....
Kako nisi? U A reprezentaciji trebaju igrati samo najbolji. To si ti rekao.

A Duljevic se probio izmedju ostalog i zbog nastupa za reprezentaciju, isto vazi i za Cimirota. Mozda bi se probio i bez toga, ali sigurno bi bilo bar malo teze.

To je ono sto govorimo - daj sansu MLADIM igracima koji se istaknu iz lige, pogotovo ako imas deficitarnu poziciju, pa ako uspije - uspije. Nece svaki uspjet, ali nek ih uspije 1 od 5 dobro je.
Naravno, neces im davat sansu u kljucnim utakmicama, vec ovako pomalo na prijateljskim, eventualno koji minut na nekoj nevaznoj kvalifikacionoj. A ne da igra Dzeko po stoti put.

U toj nekoj Njemackoj, Grckoj, Belgiji, gdje se vec prodaju, imace bolje uvjete, bolje trenere, bolji rad i jednostavno napredovace kao igraci, od cega ce imati koristi i reprezentacija i sljedeci mladi igrac koji dodje iza njega.'

Naravno, pod uslovom da ubacujes prave igrace, a ne 27-ogodisnjeg Sarica. :roll:
leškarenje

#503 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by leškarenje »

palermo wrote:
Zauzeli mjesto igračima iz PL na svjetskom :D

Sad ozbiljno, uzeo sam ih kao primjer da ti reprezentacija ništa ne može pomoći u karijeri ako nemaš kvalitet.....

KO je više guran od Tine Sušića kroz reprezentaciju.....pa šta bi....

S druge strane imaš jednog Rahimića ....ne vijde reprezentaciju do 30-te
Pa bolje da su isla dvojica iz PL nego oni,u tome i jeste fazon ....a takvih je prodefilovalo tovar kroz reprezentaciju :oops:
jeza u ledja

#504 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by jeza u ledja »

palermo wrote: Sad ozbiljno, uzeo sam ih kao primjer da ti reprezentacija ništa ne može pomoći u karijeri ako nemaš kvalitet.....
Moze, jer je pomogla i TSSu i Anelu Hadzicu i Zahirovicu i tako dalje.

No naravno, ako nemas kvalitet "guranje" ti moze pomoci samo donekle. Mi pricamo o igracima koji bi mogli imati kvalitet, jer iz nase lige neces automatski zavrsiti u Bundeski samo zato sto znas pimplat.
jeza u ledja

#505 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by jeza u ledja »

leškarenje wrote: Pa bolje da su isla dvojica iz PL nego oni,u tome i jeste fazon ....a takvih je prodefilovalo tovar kroz reprezentaciju :oops:
Isao je Asmir Avdukic. :oops:
palermo

#506 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by palermo »

jeza u ledja wrote:
palermo wrote:
Pa ko je protiv toga da se da šansa.....evo, koliko vidim daje se.....u ove tri utakmice prodefilovalo igrača i igrača iz premijer lige......ja nisam nijedno slovo napisao protiv toga....
Kako nisi? U A reprezentaciji trebaju igrati samo najbolji. To si ti rekao.

A Duljevic se probio izmedju ostalog i zbog nastupa za reprezentaciju, isto vazi i za Cimirota. Mozda bi se probio i bez toga, ali sigurno bi bilo bar malo teze.

To je ono sto govorimo - daj sansu MLADIM igracima koji se istaknu iz lige, pogotovo ako imas deficitarnu poziciju, pa ako uspije - uspije. Nece svaki uspjet, ali nek ih uspije 1 od 5 dobro je.
Naravno, neces im davat sansu u kljucnim utakmicama, vec ovako pomalo na prijateljskim, eventualno koji minut na nekoj nevaznoj kvalifikacionoj. A ne da igra Dzeko po stoti put.

U toj nekoj Njemackoj, Grckoj, Belgiji, gdje se vec prodaju, imace bolje uvjete, bolje trenere, bolji rad i jednostavno napredovace kao igraci, od cega ce imati koristi i reprezentacija i sljedeci mladi igrac koji dodje iza njega.'

Naravno, pod uslovom da ubacujes prave igrace, a ne 27-ogodisnjeg Sarica. :roll:
Pa znam ja šta vi govorite.......nažalost, bojim se da je Edin.H to prilično dobro sublimirao u jednoj rečenici
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#507 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by hrasno38 »

ljevoruki wrote:
manijak1 wrote:Hebeš ga , taj projekt je , u zadnje vrijeme, dao više rezultata nego forsiranje igračkog kadra iz izvikanih Liga, recimo ja sinoć Bešića nisam prepoznao , Zukanovića također, Pjanić standardno nezainteresiran .Kirin Kup i ove dvije utakmice sa Robijem uopšte nisu bile loše.
Vidiš volju , želju i htijenje .Kao , recimo sinoć , kada je Zakarić uletio.Pa Šeha na golu :D ko Jašin nekada .
a Džeko je bio posuđen u Usti nad Labem :D grad iz snova.
Mihojevic i Grahovac su bolji par stopera nego Zukanovic i Bicakcic.
Zukanovic :-) veze nema, Bicakcic jos i nekako ali to je to, ne mogu biti bolji, samo gori.
Zato se slazem sa svima koji kazu da treba gurati mlade igrace na pozicijama na kojima smo tanki.
Da su bolji onda bi ova prva dvojca igrali u Italiji i Njemackoj a ne u Grckoj i u Zelji.
jeza u ledja

#508 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by jeza u ledja »

palermo wrote:
Pa znam ja šta vi govorite.......nažalost, bojim se da je Edin.H to prilično dobro sublimirao u jednoj rečenici
Ma nije bolan zbog toga. Ajoj, pa ja pricam upravo protiv pozivanja nekoga ko je igrac Sarajeva (Elvis Saric) jer je jebiga MATOR. Nije on los igrac ali sta imas od toga. Spominjemo i Kadusica koji je BIVSI i igra za jebeni Zrinjski, kao nekog ko bi mogao uletiti.
Ne zanima me uopste u kojem klubu igra.
Tomahawk11
Globalni moderator

#509 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by Tomahawk11 »

U odnosu na Bugarsku smo izgledali ko Brazil.
Šta bi sa Bugarima :-)
Dobro, normalno je da imamo nekih propuha i tako to, to su hronični problemi koji su ostali iz Meše i na Prosinečkom je da ih riješava.
jeza u ledja

#510 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by jeza u ledja »

Ovako je i za Duljevica bilo, pa i za Cimirota, pa natezanje mjesecima "pa sta vidite u njemu, da valja igro bi u XY", pa sad odjednom "valjaju".

Daaaj ba. Pa shvatam da je jebena PLBiH u pitanju, ali shvatite i vi da nije svako kloc ko odraste na nasim livadama. Ima tu materijala. Bude svako malo, pa mozda nece biti novi Dzeko, ali vidite da ima. I tako jos X nekih primjera....

Ceka se da se igrac "oteli" jebote i proda u neki snj klub, jer je iz jebene PLBiH, da se onda pati o tom snj klubu par godina, pa kad se tamo dokaze, predje jos jednu stepenicu, dvije, e hajd onda zovi ga.
A to sto je mogao odmah preskociti par tih stepenica igrom u reprezentaciji i brze stasati, steci iskustvo, to jebiga nista.
Fudo387

#511 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by Fudo387 »

Ja prvi put u zivotu zaspao gledajuci utakmicu reprezentacije,
probudim se, vidim 87 minuta...
Nisam ni gol vidio.
Dr. Kuca

#512 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by Dr. Kuca »

Zar je recimo haris duljevic za 3 mjeseca postao bolji igrac u njemackoj nego dok je bio ovdje? Ima ovdje dobrih igraca 100 posto. Da su bolji tereni i sudjenje ova bi liga bila ekstra zanimljiva.
cyprus

#513 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by cyprus »

Dr. Kuca wrote:Zar je recimo haris duljevic za 3 mjeseca postao bolji igrac u njemackoj nego dok je bio ovdje? Ima ovdje dobrih igraca 100 posto. Da su bolji tereni i sudjenje ova bi liga bila ekstra zanimljiva.
Vala, meni se čini da je suđenje ko i svugdje :-D U pet deka... Naravno, ne uzimajući u obzir VAR...
spree

#514 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by spree »

Ma zar ima zanimljivija liga od nase? :D
Ne fakat ima dobrih igraca i u ovakvim uslovima, sta bi tek bilo recimo da imamo dobre terene.
Grean

#515 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by Grean »

Ne znam sta je sad problem sa igracima iz PL, evo igrala su dvojica, Saric i Zakaric, dvojica vise nego sto smo navikli.

Eh sad cemo svi mi, kako pristalice tako i protivnici domace lige reci ova dvojica su prestari, treba gurati mladje. To je vec pitanje za trenere u toj Premijer ligi, da oni guraju mladje i selektor bi mogao birati mladje igrace.

Ja licno sam sto se reprezentacije tice @palermovog misljenja, to je skup najboljih bez obzira na godine. Ne mozes ti gurati Kadusica ako su ga Cala i Husref drzali na klupi godinu dana.

Kad su klubovi u pitanju tu imam drugaciji stav, prvi zadatak je pravljenje igraca pa tek onda suplje titule. Zato sam uvijek za to da se da prednost mladom igracu, jal’ iz podmlatka jal’ talentu dovedenom iz drugih klubova, sasvim svejedno.
Bazinga1234

#516 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by Bazinga1234 »

Pa Hadžić navija za Sarajevo. :oops:
Grean

#517 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by Grean »

Za Senegal ja bih volio vidjeti ovaj sastav

.....................Sehic...................
Besic....Memisevic....Kolasinac...Zukanovic
...........Cimirot.........Pjanic............
Visca.............Milosevic..........Duljevic
.....................Dzeko.....................

Besica zrtvovati na beka gdje je i poceo karijeru u HSV-u (igrao je to i stopera, Susic ga je izmislio na def. veznom) jer se pokazalo da u sredini ne daje puno bar u trenutnoj formi, Kolasinca na stopera da se ogranice njegovi izleti naprijed i dobije jedan brzi stoper, Zukanovic je znao solidno odigrati lijevog beka dok je na stoperu cesto kiksao, Pjanica vratiti jedan red unazad jer hoce puno loptu a nasa reprezentacija nije navikla na formaciju bez dva defanzivna vezna od kojih jedan ima ulogu organizatora iz pozadine.

Mada znam da za ovo nema sanse, prije svega jer je Prosinecki pristalica ove 4141 ili 433 formacije.
SSemir

#518 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by SSemir »

Daj nela prosinecki zove misimovica. Gledam utakmicu legende bayerna protiv liverpulovih. I misimovic igra medju njima, kakve lopte salje ze robertu (cudna neka formacija), strasno. Nostalgija me spuca evo. Malo se ubucio, al nista zato, ne mora trcati samo neka ceka da doda dzeki
leškarenje

#519 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by leškarenje »

Grean wrote:Za Senegal ja bih volio vidjeti ovaj sastav

.....................Sehic...................
Besic....Memisevic....Kolasinac...Zukanovic
...........Cimirot.........Pjanic............
Visca.............Milosevic..........Duljevic
.....................Dzeko.....................

Besica zrtvovati na beka gdje je i poceo karijeru u HSV-u (igrao je to i stopera, Susic ga je izmislio na def. veznom) jer se pokazalo da u sredini ne daje puno bar u trenutnoj formi, Kolasinca na stopera da se ogranice njegovi izleti naprijed i dobije jedan brzi stoper, Zukanovic je znao solidno odigrati lijevog beka dok je na stoperu cesto kiksao, Pjanica vratiti jedan red unazad jer hoce puno loptu a nasa reprezentacija nije navikla na formaciju bez dva defanzivna vezna od kojih jedan ima ulogu organizatora iz pozadine.

Mada znam da za ovo nema sanse, prije svega jer je Prosinecki pristalica ove 4141 ili 433 formacije.
Opet Dzeko u napadu :mrgreen: pa valjda smo se uvjerili u njegove kvalitete sve ove godine....daj Prevljaka jbt. da vidimo od prve minute,ima li kuveta :thumbup:
leškarenje

#520 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by leškarenje »

Bazinga1234 wrote:
Pa Hadžić navija za Sarajevo. :oops:
Haj mu ga znaj,možda i Tino navija za FKS zbog amidze :thumbup:
AmiĐa_Idriz

#521 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by AmiĐa_Idriz »

Jeko ovaj Nastić što hoće za nas da igra?
Bazinga1234

#522 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by Bazinga1234 »

AmiĐa_Idriz wrote:Jeko ovaj Nastić što hoće za nas da igra?
Lijevi bek, rođen u Vlasenici. Iz Vojvodine otišao u Genk prije 2 godine. Imao je problema sa povredom al' se opet ustalio. Relativno je mlad ( 23 godine) pa ne bi bio na odmet da ga zovnemo jer nam svakako treba zamjena za Sea. Vidjeli smo da od Pavlovića i sličnih ubleha nemamo koristi. A i bolje njega imati nego Zuku da krpi tu poziciju.
AmiĐa_Idriz

#523 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by AmiĐa_Idriz »

Bazinga1234 wrote:
AmiĐa_Idriz wrote:Jeko ovaj Nastić što hoće za nas da igra?
Lijevi bek, rođen u Vlasenici. Iz Vojvodine otišao u Genk prije 2 godine. Imao je problema sa povredom al' se opet ustalio. Relativno je mlad ( 23 godine) pa ne bi bio na odmet da ga zovnemo jer nam svakako treba zamjena za Sea. Vidjeli smo da od Pavlovića i sličnih ubleha nemamo koristi. A i bolje njega imati nego Zuku da krpi tu poziciju.
Ne zvuči loše, fakat kad skontaš odism Trafike i nemamo drugog izbora na LB :D
BHF_Manijak

#524 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by BHF_Manijak »

palermo wrote: Pa znam ja šta vi govorite.......nažalost, bojim se da je Edin.H to prilično dobro sublimirao u jednoj rečenici
Nije istina, da ne kazem laz. Druga je stvar sto je najveci kvalitet u PL skoncetrisan u ta dva kluba, ali ako nema igraca za repku, niko ne forsira da to budu nuzno igraci iz Zeljeznicara ili Sarajeva.
Evo Menalo ne igra ni za jedne, pa ga vecina priziva u repku.
Konkretno u dva kluba sada tesko da ima igraca kojeg bi vrijedilo gurati u repki, pa ni Zakaric. Kao alternativa OK, ali sad nesto forsirat - jok. A nije bas ni najmladji, pa da kazes zbog godina da vrijedi.
denimb

#525 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by denimb »

Poslije utakmice na smrznutom terenu, sa bugarima koji ocigledno gaje krkanski stil igre drago mi je samo da nismo imali povreda...mislim startovi sa dvije noge u prijateljskoj utakmici pa jbt, treba neki "Maradona" iz Plovdiva da polomi noge Pjanicu u prijateljskoj utakmici...

Igra kao igra...trebat ce tu jos dosta rotacija i uigravanja, a sreca imamo i vremena i utakmica.
Locked