Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
Heller

#501 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Heller »

Inok wrote:jedino što SDA mora da shvati da je narod gladan i bez posla, da neće niko da radi kod robovlasnika za 450KM, da je četveročlanoj porodici samo za hranu potrebno 50KM dnevno, da su penzije i invalidnine minimalne, da više konačno naprave državu a ne privatnu prćiju nekolicine ratnih profitera.

ode sve bježi nema perspektive, na ulici samo droga, kriminal, alkohol, kladionice.
E jebiga sad
Prpa.ba

#502 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Hajde, kad se moze biti gladan i ne htjeti raditi za 450 KM, moze se dnevno za hranu trositi i 100 KM.. :mrgreen:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#503 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sabina1 »

Oldičan link ako neko nije gledao.....

https://www.youtube.com/watch?v=8P_qDDsB52A&t=1998s
Teniser

#504 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Teniser »

Izgleda da nema problema za SDA botove.kako sve znaju svi ce dobiti posao u sigurnosnim agencijama.
Dino tebi podrska.
MUNAFIK

#505 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MUNAFIK »

JThomas wrote:e dobra nova fora...razočarani glasač sda :mrgreen:

hajd' nek' nije vazda isto, ono "ne glasam za sda niti bih ikad" se izlizalo :mrgreen:
Mozda je tebi glupo da neko glasa za SDA ali vidiš godinama velcini glasaca SDA je izbor... I šta sad ne može biti razocaranih SDA glasaca?
saibaba

#506 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by saibaba »

plain vanilla wrote:Sta mi nudimo? Ko mi? Ja sam bivsi glasac SDP, s naglaskom na bivsi. Nisam clan nijedne stranke, kamoli kakav kandidat, gluho bilo.
Tvoj me komentar podsjetio na programe stranaka proizaslih iz SDA.. kao "nemate vi pojma kakvi su to lopovi" i "ono sto sam ja ukrao to je nista sta vas SDA krade 20 godina" .. i meni je zao SDP a ..
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#507 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by plain vanilla »

saibaba wrote:
plain vanilla wrote:Sta mi nudimo? Ko mi? Ja sam bivsi glasac SDP, s naglaskom na bivsi. Nisam clan nijedne stranke, kamoli kakav kandidat, gluho bilo.
Tvoj me komentar podsjetio na programe stranaka proizaslih iz SDA.. kao "nemate vi pojma kakvi su to lopovi" i "ono sto sam ja ukrao to je nista sta vas SDA krade 20 godina" .. i meni je zao SDP a ..
Pa bome ja ukrala nista nisam. Niti sam kad zivjela na grbaci drzave. Niti pohvalih SDP ijednom recenicom.
Ali majstori spinovanja vole okrenuti pricu u nebitnom pravcu.

A stranke proizasle iz SDA, to je tako naivan naziv. Radoncic, na primjer, bi jos uvijek s tekom da nije bilo SDA. Nije on proizasao iz SDA, njega je SDA stvorila. I takvih kriminalnih primjera koliko hoces.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#508 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

živi bili pa vidjeli, ali buduća vlada se neće moći formirati bez dine konakovića. dakle mislim na vladu poslije izbora 2018. godine...

imat će minimalno 4 zastupnika, plus pindžo, plus jedan pindžin.
hurmasica

#509 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by hurmasica »

Evo sad jedno ozbiljno pitanje: Koji su konkretni programski ciljevi ove nove stranke, osim SDA pljuvacine, to smo evo imali priliku cuti i vidjeti.

Sta to Konakovic nudi?
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#510 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

hurmasica wrote:Evo sad jedno ozbiljno pitanje: Koji su konkretni programski ciljevi ove nove stranke, osim SDA pljuvacine, to smo evo imali priliku cuti i vidjeti.

Sta to Konakovic nudi?
ne treba mu ni program, ni nista, jer je sda sve umjesto njega uradila. nije konakovic rekao da je njegova vlada uspjesna, niti je sam sebe hvalio po faktoru i slobodnoj bosni...

on samo treba da nastavi sa tom pricom i eto mu, kao sto rekoh, minimalno 4 mandata u skupstiti ks. plus pindzo i jedan njegov, plus hadzibajric i dolazimo to cinjenice da se bez konakovica nece moci formirati buduca vlada ks. nije mi vala pretjerano drago zbog toga, ali tako ce biti.
Dr. Kuca

#511 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Dr. Kuca »

Nece imati vise od 2 zastupnika. Pa trebat cemu 15ak milja glasova za 2 zastupnika.
Prpa.ba

#512 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Oko 18 hiljada glasova je 3 mandata, 20 hiljada je vec 4. Ne vidim zasto ne bi mogao navuci te glasove, posebno znajuci da je skupina misaono onesposobljenih SDP-ovaca zvana DF mogla skupiti 36... :mrgreen:
_Reds_

#513 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _Reds_ »

DF je puno, puno jači pokret u startu nego što će NPSDA ikad biti.

Ima li su love, i finansijere.
JThomas

#514 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JThomas »

Prpa.ba wrote:Oko 18 hiljada glasova je 3 mandata, 20 hiljada je vec 4. Ne vidim zasto ne bi mogao navuci te glasove, posebno znajuci da je skupina misaono onesposobljenih SDP-ovaca zvana DF mogla skupiti 36... :mrgreen:
na jedan mandat će nešto i skupiti. ali budućnosti nema, a raditi neće i ne zna...
JThomas

#515 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JThomas »

a ovo za razočarane glasače sda sam ostao dužan...

cifre nam jasno pokazuju i dokazuju da tako nešto manje-više ne postoji. ili postoji na nivou greške u mjerenju. i kad je sdp relativno pobijedio - nije sda dobila manje glasova nego inače, već oni više, malo veća izlaznost i veća objedinjenost glasova. a broj glasova sda je maltene fiksan.

zašto? zato što oni svoje PRAVE ciljeve ostvaruju sto posto. to je kontrola budžeta i novčanih tokova. za njih se ne glasa da bude bolje. nego da ostane isto i status quo. da "ne bude gore". a oni to svojima sto posto ispunjavaju. ko je dobio nogu sa budžeta, iz javnog preduzeća ili izgubio pravo? onaj ko se penzionisao i umro...
madner

#516 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by madner »

Prpa.ba wrote:Oko 18 hiljada glasova je 3 mandata, 20 hiljada je vec 4. Ne vidim zasto ne bi mogao navuci te glasove, posebno znajuci da je skupina misaono onesposobljenih SDP-ovaca zvana DF mogla skupiti 36... :mrgreen:
Kifla hladno do 40k.

Ovaj SDA Novi Grad izvan istog nema glasaca. :D
_Reds_

#517 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _Reds_ »

madner wrote:
Kifla hladno do 40k.

Ovaj SDA Novi Grad izvan istog nema glasaca. :D
Malo je to, ništa ispod 50k.

A onda je pitanje koliko će se Kiflinih vratiti u SDA kad uzmu mandat :)
malakh

#518 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

Dr. Kuca wrote:Nece imati vise od 2 zastupnika. Pa trebat cemu 15ak milja glasova za 2 zastupnika.
konaković ko nosilac liste će sam imati toliko. ne razumijem na bazi čega se donose tako paušalni zaključci? jal po zadatku ili si stvarno totalno neiskusan i naivan?

konaković je jedini koji ima konkretnu i pravo dobru priču za ove izbore i koliko god to nekome čudno bilo, ali narod njegovu priču puši i njemu strahovito raste popularnost, a pored svega ispao je žrtva, jer je kao on pošten i njega su zbog poštenja smijenili.
Inok

#519 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Inok »

kad je duduk komšić dobio 300 000 glasova može i ovaj
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#520 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mali_milojica »

Ne da se neće moći sastaviti vlada bez njega, nego se bojim da on ne bude sastavljao vladu. Mislim na KS.
Ipak, mišljenja sam da je Dino priča za jedne izbore. Raja će se, opet, razočarati i onda nastavljaju drugi.
Dr. Kuca

#521 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Dr. Kuca »

malakh wrote:
Dr. Kuca wrote:Nece imati vise od 2 zastupnika. Pa trebat cemu 15ak milja glasova za 2 zastupnika.
konaković ko nosilac liste će sam imati toliko. ne razumijem na bazi čega se donose tako paušalni zaključci? jal po zadatku ili si stvarno totalno neiskusan i naivan?

konaković je jedini koji ima konkretnu i pravo dobru priču za ove izbore i koliko god to nekome čudno bilo, ali narod njegovu priču puši i njemu strahovito raste popularnost, a pored svega ispao je žrtva, jer je kao on pošten i njega su zbog poštenja smijenili.

Konakovic je siguran, ko ce jos osvojiti glasova? zato rekoh 1 plafon 2 poslanika. Nece ni on osvojiti vise od 10ak milja.
The 51st State

#522 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by The 51st State »

mali_milojica wrote:Ne da se neće moći sastaviti vlada bez njega, nego se bojim da on ne bude sastavljao vladu. Mislim na KS.
Ipak, mišljenja sam da je Dino priča za jedne izbore. Raja će se, opet, razočarati i onda nastavljaju drugi.
pa ako uspije da uleti u vladu pod njegovim uslovima, ne vidim da ce se nesto raja razocarati, imo je solidan mandat iza sebe par gorucih problema je rijesio.
kakotakonikako

#523 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by kakotakonikako »

Dr. Kuca wrote:
malakh wrote:

Konakovic je siguran, ko ce jos osvojiti glasova? zato rekoh 1 plafon 2 poslanika. Nece ni on osvojiti vise od 10ak milja.
Koje si ti naucne metode koristio pa dosao do zakljucka od 10ak milja ????????
Opetja033

#524 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Opetja033 »

sabina1 wrote:Ostaće upamćeno da je vlada Dine Konakovića potvrdila naziv škole Mustafa Busuladžić u Dobroševićima.
I da ce taj naziv i ostati ako se on i njegova ekipa budu pitali. To mu od mene moze biti samo plus i jedan od razloga zasto cu glasati za ovu opciju na izborima! :thumbup:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#525 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mali_milojica »

The 51st State wrote:
mali_milojica wrote:Ne da se neće moći sastaviti vlada bez njega, nego se bojim da on ne bude sastavljao vladu. Mislim na KS.
pa ako uspije da uleti u vladu pod njegovim uslovima, ne vidim da ce se nesto raja razocarati, imo je solidan mandat iza sebe par gorucih problema je rijesio.
"Lako" je rješavati probleme kad su po javnim firmama ljudi iz tvoje stranke, svi rade da se ti pokažeš u što boljem svjetlu i ne boris se sa vjetrenjačama. Sasvim je drugo nešto kad te krenu minirati, kočiti, izmišljati razloge zašto nešto ne može, a opozicija jedva čeka da te razguli.
Post Reply