Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
skafiskafsnjak wrote:Da li je iko Gcam instalirao?
Jesam ja, pisao sam prije nekoliko stranica o tome.
I? Isplati li se ?
Ima li razlike ?
Isplati jer je samo instalirati 1 apk fajl i par postavki izmijeniti. Ja je rijetko koristim, ali slika bude potpuno drugacija nego sa stok kamerom. Tako da u nekim situacijama slikam s obe pa odaberem onu koja mi najbolje odgovara.
Kako sam primjetio slike budu malo tamnije i jacih boja.
prije jedno 10 dana sam suprugi uzeo s9+ i primjetio sam da se ton zvona pozivaa cuje na oba zvucnika , a ton notifikacije je dosta tisi, iako je pojacan do kraja i cuje se samo da donji zvucnik..
wtf je to ???
djama wrote:prije jedno 10 dana sam suprugi uzeo s9+ i primjetio sam da se ton zvona pozivaa cuje na oba zvucnika , a ton notifikacije je dosta tisi, iako je pojacan do kraja i cuje se samo da donji zvucnik..
wtf je to ???
Isti slucaj , bug neki. Vjerovatno ce sa Pie popraviti.
Do tad instaliras neki soundbustrr i eto ga.
Prema ovome sto pise njemacka ce biti odmah mjedu prvima. Ja cu cekati kada se pojavi prva zvanicna beta pa cu nju odmah i flashovati, ali cu vratiti sve na fabricke jer je prelazak na novu verziju androida pa je bolje tako odraditi.
arnes_king wrote:Prema ovome sto pise njemacka ce biti odmah mjedu prvima. Ja cu cekati kada se pojavi prva zvanicna beta pa cu nju odmah i flashovati, ali cu vratiti sve na fabricke jer je prelazak na novu verziju androida pa je bolje tako odraditi.
arnes_king wrote:Prema ovome sto pise njemacka ce biti odmah mjedu prvima. Ja cu cekati kada se pojavi prva zvanicna beta pa cu nju odmah i flashovati, ali cu vratiti sve na fabricke jer je prelazak na novu verziju androida pa je bolje tako odraditi.
pa et cim dobijem, javljam hahahaha
Da bi ucestvovao u tome moras se prijaviti u Samsung members aplikaciju i tamo povremeno provjeravati ima li prijave za betu.
skafiskafsnjak wrote:Ja ne vidim svrhu onoga...bar ne trenutno. Vidjet cemo sta ce u buducnosti smisliti
Pa trenutna svrha je da imas po potrebi puno veci displej (koji komotno stane u djep) na kojem imas mogucnost pravog multitaskinga. A i google je izjavio da ce prilagoditi android ovakvim vrstama telefona tako da ce vremenom funkcionalnost rasti.
Jesi vidio 4 nove vrste infinity ekrana? Eno postavio sam na temi smartphone diskusije.
Dobio sam info da od 15.11. ide Pie beta za Njemacku tj. da ce se moci prijaviti ili tako nesto. Bas cu da vidim hocu li ja moci.
A bas neku vecer upadoh u raspravu , lik tvrdi da se apdejti dobijaju preko sim kartice. A ja tvrdim da idu preko IMEI-a tj. preko mjesta gdje je teelefon kupljen .
skafiskafsnjak wrote:Dobio sam info da od 15.11. ide Pie beta za Njemacku tj. da ce se moci prijaviti ili tako nesto. Bas cu da vidim hocu li ja moci.
A bas neku vecer upadoh u raspravu , lik tvrdi da se apdejti dobijaju preko sim kartice. A ja tvrdim da idu preko IMEI-a tj. preko mjesta gdje je teelefon kupljen .
Ko je upravu ?
Ne idu preko sim kartice niti preko imea nego idu preko csc koda firmware-a. Da idu preko sim kartice ili imea onda ne bi imalo smisla flashovati drugi firmware.
Sa betom je to vec drugacije i tu mislim da ima veze imei kod telefona, ali nisam u potpunosti siguran.
skafiskafsnjak wrote:Dobio sam info da od 15.11. ide Pie beta za Njemacku tj. da ce se moci prijaviti ili tako nesto. Bas cu da vidim hocu li ja moci.
Ko je upravu ?
Ne idu preko sim kartice niti preko imea nego idu preko csc koda firmware-a. Da idu preko sim kartice ili imea onda ne bi imalo smisla flashovati drugi firmware.
Sa betom je to vec drugacije i tu mislim da ima veze imei kod telefona, ali nisam u potpunosti siguran.
Nisam znao kako se kaze taj br , a na to sam mislio
Npr. telefoni koji dodju iz BHTelecoma u tom broju imaju "bht" itd itd... kontam
Sto se tice bete...vidjet cemo za 2 dana
Samsung je pokrenuo program beta testiranja Androida Pie i novog One UI sučelja za Galaxy S9 i S9+ pa će ga oni koji se uključe u taj program putem Samsung Members aplikacije moći već ovih dana isprobati.
beta program za S9 i S9+ već danas kreće u Južnoj Koreji, a ovih bi dana trebao startati i u Njemačkoj te SAD-u.
edys wrote:Samsung je pokrenuo program beta testiranja Androida Pie i novog One UI sučelja za Galaxy S9 i S9+ pa će ga oni koji se uključe u taj program putem Samsung Members aplikacije moći već ovih dana isprobati.
beta program za S9 i S9+ već danas kreće u Južnoj Koreji, a ovih bi dana trebao startati i u Njemačkoj te SAD-u.
Hvala za info ali to je nama vec stara vijest znamo to vec danima i iscekujemo. A Samsung je korisnicima preko live chat potvrdio da ce danas krenuti i u Njemackoj, najvjerovatnije i US i UK.
Ja sam na BTU pa sam optimistican da cu se moci prijaviti.