Galaxy S9 / S9+

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
arnes_king

#501 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by arnes_king »

skafiskafsnjak wrote:
arnes_king wrote:
skafiskafsnjak wrote:Da li je iko Gcam instalirao?
Jesam ja, pisao sam prije nekoliko stranica o tome.
I? Isplati li se ?

Ima li razlike ?
Isplati jer je samo instalirati 1 apk fajl i par postavki izmijeniti. Ja je rijetko koristim, ali slika bude potpuno drugacija nego sa stok kamerom. Tako da u nekim situacijama slikam s obe pa odaberem onu koja mi najbolje odgovara.

Kako sam primjetio slike budu malo tamnije i jacih boja.
djama

#502 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by djama »

prije jedno 10 dana sam suprugi uzeo s9+ i primjetio sam da se ton zvona pozivaa cuje na oba zvucnika , a ton notifikacije je dosta tisi, iako je pojacan do kraja i cuje se samo da donji zvucnik..
wtf je to ???
skafiskafsnjak

#503 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by skafiskafsnjak »

djama wrote:prije jedno 10 dana sam suprugi uzeo s9+ i primjetio sam da se ton zvona pozivaa cuje na oba zvucnika , a ton notifikacije je dosta tisi, iako je pojacan do kraja i cuje se samo da donji zvucnik..
wtf je to ???
Isti slucaj , bug neki. Vjerovatno ce sa Pie popraviti.
Do tad instaliras neki soundbustrr i eto ga.
Nadzornik

#504 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by Nadzornik »

Za sve vlasnike S9 ili S9+... :thumbup:

Video koji treba obavezno pogledati,kojih samo trikova i skrivenih funkcija ima kojih nismo ni svjesni... :shock:

arnes_king

#506 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by arnes_king »

Napokon :D to cekam vec od kako se pojavila beta za snapdragon verziju.

Nego tek sam neki dan skontao da su u kameri na super slow motion dodali opciju snimanja 0.4 sekunde na manuelnom nacinu :D

Izgleda da moram flashovati njemacki firmware kako bih ga odmah dobio jer vidim velika britanija tek u drugom krugu :D
skafiskafsnjak

#507 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by skafiskafsnjak »

arnes_king wrote:
Napokon :D to cekam vec od kako se pojavila beta za snapdragon verziju.

Nego tek sam neki dan skontao da su u kameri na super slow motion dodali opciju snimanja 0.4 sekunde na manuelnom nacinu :D

Izgleda da moram flashovati njemacki firmware kako bih ga odmah dobio jer vidim velika britanija tek u drugom krugu :D
Znaci, ja bih trebao sad dobiti taj beta jel ? :P
arnes_king

#508 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by arnes_king »

Prema ovome sto pise njemacka ce biti odmah mjedu prvima. Ja cu cekati kada se pojavi prva zvanicna beta pa cu nju odmah i flashovati, ali cu vratiti sve na fabricke jer je prelazak na novu verziju androida pa je bolje tako odraditi.
skafiskafsnjak

#509 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by skafiskafsnjak »

arnes_king wrote:Prema ovome sto pise njemacka ce biti odmah mjedu prvima. Ja cu cekati kada se pojavi prva zvanicna beta pa cu nju odmah i flashovati, ali cu vratiti sve na fabricke jer je prelazak na novu verziju androida pa je bolje tako odraditi.
pa et cim dobijem, javljam :P :P :P hahahaha
arnes_king

#510 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by arnes_king »

skafiskafsnjak wrote:
arnes_king wrote:Prema ovome sto pise njemacka ce biti odmah mjedu prvima. Ja cu cekati kada se pojavi prva zvanicna beta pa cu nju odmah i flashovati, ali cu vratiti sve na fabricke jer je prelazak na novu verziju androida pa je bolje tako odraditi.
pa et cim dobijem, javljam :P :P :P hahahaha
Da bi ucestvovao u tome moras se prijaviti u Samsung members aplikaciju i tamo povremeno provjeravati ima li prijave za betu.
skafiskafsnjak

#511 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by skafiskafsnjak »

arnes_king wrote: Da bi ucestvovao u tome moras se prijaviti u Samsung members aplikaciju i tamo povremeno provjeravati ima li prijave za betu.
Ne more....
arnes_king

#512 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by arnes_king »

skafiskafsnjak wrote:
arnes_king wrote: Da bi ucestvovao u tome moras se prijaviti u Samsung members aplikaciju i tamo povremeno provjeravati ima li prijave za betu.
Ne more....
Pa nisu jos pustili tu mogucnost, ali nek ti je spremna Samsung members i tu se uloguj sa accountom pa kad bude pustena registracija tu ces je naci.
skafiskafsnjak

#513 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by skafiskafsnjak »

ma vec pise tamo kako...udjes u members , pa notices i prijavis se..pa kad bude, skidaj.

Mozda mi nece jer mi na samsung acc stoji BiH :D

EDIT: odem u postavke, ne mogu promjeniti . Izbrisem acc, napravim novi, sad stoji USA i ne mogu promjeniti ahahahahah. koje sranje
arnes_king

#514 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by arnes_king »

Nego jeste li vidjeli novi savitljivi Samsung telefon?
skafiskafsnjak

#515 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by skafiskafsnjak »

Ja ne vidim svrhu onoga...bar ne trenutno. Vidjet cemo sta ce u buducnosti smisliti
arnes_king

#516 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by arnes_king »

skafiskafsnjak wrote:Ja ne vidim svrhu onoga...bar ne trenutno. Vidjet cemo sta ce u buducnosti smisliti
Pa trenutna svrha je da imas po potrebi puno veci displej (koji komotno stane u djep) na kojem imas mogucnost pravog multitaskinga. A i google je izjavio da ce prilagoditi android ovakvim vrstama telefona tako da ce vremenom funkcionalnost rasti.

Jesi vidio 4 nove vrste infinity ekrana? Eno postavio sam na temi smartphone diskusije.
skafiskafsnjak

#517 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by skafiskafsnjak »

Dobio sam info da od 15.11. ide Pie beta za Njemacku tj. da ce se moci prijaviti ili tako nesto. Bas cu da vidim hocu li ja moci.

A bas neku vecer upadoh u raspravu , lik tvrdi da se apdejti dobijaju preko sim kartice. A ja tvrdim da idu preko IMEI-a tj. preko mjesta gdje je teelefon kupljen .

Ko je upravu ?
arnes_king

#518 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by arnes_king »

skafiskafsnjak wrote:Dobio sam info da od 15.11. ide Pie beta za Njemacku tj. da ce se moci prijaviti ili tako nesto. Bas cu da vidim hocu li ja moci.

A bas neku vecer upadoh u raspravu , lik tvrdi da se apdejti dobijaju preko sim kartice. A ja tvrdim da idu preko IMEI-a tj. preko mjesta gdje je teelefon kupljen .

Ko je upravu ?
Ne idu preko sim kartice niti preko imea nego idu preko csc koda firmware-a. Da idu preko sim kartice ili imea onda ne bi imalo smisla flashovati drugi firmware.

Sa betom je to vec drugacije i tu mislim da ima veze imei kod telefona, ali nisam u potpunosti siguran.
skafiskafsnjak

#519 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by skafiskafsnjak »

arnes_king wrote:
skafiskafsnjak wrote:Dobio sam info da od 15.11. ide Pie beta za Njemacku tj. da ce se moci prijaviti ili tako nesto. Bas cu da vidim hocu li ja moci.

Ko je upravu ?
Ne idu preko sim kartice niti preko imea nego idu preko csc koda firmware-a. Da idu preko sim kartice ili imea onda ne bi imalo smisla flashovati drugi firmware.

Sa betom je to vec drugacije i tu mislim da ima veze imei kod telefona, ali nisam u potpunosti siguran.
Nisam znao kako se kaze taj br , a na to sam mislio :lol: :lol: :lol: :lol:

Npr. telefoni koji dodju iz BHTelecoma u tom broju imaju "bht" itd itd... kontam :D
Sto se tice bete...vidjet cemo za 2 dana :D
skafiskafsnjak

#520 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by skafiskafsnjak »

Novembarski

Image
arnes_king

#521 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by arnes_king »

Evo i meni stigao na BTU.
skafiskafsnjak

#522 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by skafiskafsnjak »

Nis specijalno reklo bi se haaha
edys

#523 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by edys »

Samsung je pokrenuo program beta testiranja Androida Pie i novog One UI sučelja za Galaxy S9 i S9+ pa će ga oni koji se uključe u taj program putem Samsung Members aplikacije moći već ovih dana isprobati.
beta program za S9 i S9+ već danas kreće u Južnoj Koreji, a ovih bi dana trebao startati i u Njemačkoj te SAD-u.
arnes_king

#524 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by arnes_king »

edys wrote:Samsung je pokrenuo program beta testiranja Androida Pie i novog One UI sučelja za Galaxy S9 i S9+ pa će ga oni koji se uključe u taj program putem Samsung Members aplikacije moći već ovih dana isprobati.
beta program za S9 i S9+ već danas kreće u Južnoj Koreji, a ovih bi dana trebao startati i u Njemačkoj te SAD-u.
Hvala za info ali to je nama vec stara vijest :D znamo to vec danima i iscekujemo. A Samsung je korisnicima preko live chat potvrdio da ce danas krenuti i u Njemackoj, najvjerovatnije i US i UK.

Ja sam na BTU pa sam optimistican da cu se moci prijaviti.
skafiskafsnjak

#525 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by skafiskafsnjak »

Sad za sad , nema u Deu...
Post Reply