Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post Reply
Banksy

#501 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Banksy »

Roccohljup wrote:
Po meni jako loša procjena i odluka ljevice.....i iskreno se cudim da je SDP to olako progutao. Ovo je čisto lični interes ŽK.
Ovo je njegova lična kandidatura za koju nisu znali ni SDP ni DF.

potpredsjednik DF-a Dženan Đonlagić

Na pitanje da li je Predsjedništvo ili neki drugi organ DF-a donio odluku o kandidiranju Komšića za člana Predsjedništva BiH, Đonlagić se odlučio "braniti šutnjom".

da li je SDP dao podršku Komšiću prije izlaska u javnost sa kandidaturom i da li je SDP bio upoznat sa time da će predsjednik DF-a istupiti u javnost sa tom informacijom.

- Pa ne znam to. To morate pitati njega osobno – kazao je Đonlagić za Faktor.

Predsjedništvo SDP-a nije uopće raspravljalo o broju i imenima kandidata za članove Predsjedništva.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#502 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by sabina1 »

Banksy wrote:
potpredsjednik DF-a Dženan Đonlagić

Na pitanje da li je Predsjedništvo ili neki drugi organ DF-a donio odluku o kandidiranju Komšića za člana Predsjedništva BiH, Đonlagić se odlučio "braniti šutnjom".

da li je SDP dao podršku Komšiću prije izlaska u javnost sa kandidaturom i da li je SDP bio upoznat sa time da će predsjednik DF-a istupiti u javnost sa tom informacijom.

- Pa ne znam to. To morate pitati njega osobno – kazao je Đonlagić za Faktor.

Predsjedništvo SDP-a nije uopće raspravljalo o broju i imenima kandidata za članove Predsjedništva.
Svjesno se oni igraju gluhih telefona sa javnošću jer je SDP preuzeo pa gotovo sve operativne poslove DF-a u izbornom smislu...DF-u je ostalo samo ime....
Banksy

#503 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Banksy »

sabina1 wrote:
Svjesno se oni igraju gluhih telefona sa javnošću jer je SDP preuzeo pa gotovo sve operativne poslove DF-a u izbornom smislu...DF-u je ostalo samo ime....
Ne bih rekla da je u pitanju zajednička igra...

sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#504 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by sabina1 »

Banksy wrote:
sabina1 wrote:
Ne bih rekla da je u pitanju zajednička igra...

Ako je ovo istina , Komšić ih je dobro iznenadio jer operativno obavljaju sve zajedno.....što znači da možda ne bude kandidature.

Jedina politička organizacija u BiH koja će profitirati glasovima ako joj se pridruži Željko Komšić je SDP.
Prosto nevjerovatno.....
Seawolf

#505 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Seawolf »

Možete vi pričati protiv Željke Komšića koliko god hoćete, ali njegova kandidatura je sasvim O.K.

Od svih potencijalnih kandidata ljevice, uz sve svoje mane, on još uvijek pojedinačno ima najveće šanse za ulazak u Predsjedništvo.

Prvo jer je hrvatski kandidat i drugo jer ima prilično veliku bazu birača koji će pasti na njegove populističke izjave. Populističke izjave, između ostalog i služe da narod glasa za onoga koji ih ispucava, kao što im i samo ime kaže.

Potez najave kandidature je povukao u pravom trenutku.

Nakon ovoga poteza, koji god se kandidat ljevice, ili nezavisni kandidat, pojavi za hrvatskog člana Predsjedništva, bit će lako odbraniti tezu da se taj pojavio da razvodni glasove birača i da "tjera vodu na HDZ-ov mlin".
criticos

#507 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by criticos »

Pozdravljam sve forumaše, a nisam mogao da prešutim ovu temu i dotičnog gospodina. Zato sam se i registrirao.

Za djela Komšića u ratu skidam kapu. Za njegovo političko djelovanje imao je moju podršku kada je kretao u te vode. Vjerovao sam u njega i njegovu ideologiju. Pokazao se kao korektan načelnik općine. Kao veleposlanik u Beogradu, primjetio sam da se malo gubi. Prvi put sam glasovao za njega kao kandidata za člana predsjedništva.

A onda, sam ostao totalno razočaran njegovim političkim djelovanjem. Prvo kao predsjednika koji nema manire državnika, prijeti kočijaški, ponaša se neadekvatno. Mislio sam da je to više u afektu, a onda sam shvatio da je gospodin politički ograničen i samoljubljiv. Željan je pozicije i vlasti. Tada sam bio slijep ali kad se sabere, on je poklonio poziciju načelnika u pola mandata radi veleposlanstva. Ozbiljne osobe čega se prihvate, to i svrše do kraja.

Ispalo je na kraju da je on stari provjereni SDA igrač. Kada je HDZ bio na koljenima vratio ih je u život svojim mandatom predsjednika a utemeljio svojim drugim mandatom. Rasturio je SDP, stvorio DF koji se pokazao kao dobar rasadnik talenata preletača u SDA. Poklonio je Centar i Novo Sarajevo u proteklim izborima, kao i u drugim općinama, ali im je dao i Grad. Čak mi je prijatelj iz SDP rekao da je on bio na smučanju kada se pregovaralo oko gradske većine. Na pregovore je slao nekompetentne osobe. Sad se opet infiltrirao u redove SDP da ih dokrajči jer je ova odluka očito iznenadila vrh SDP. Šta očekivati od osobe koja je uništila i svoju stranku? Pokazao je koliko je sposoban političar vodeći DF. Kao zastupnik u PSBiH ništa nije radio niti je bio dostupan na one upite građana ''pitaj parlamentarce'' gdje stoji 39 upita i niti jedan odgovor. Niti jedne inicijative, komentara, stava, kritike i sl. Sad kad su Čovića pritisnuli i diskreditirali i sva ova priča oko Izbornog zakona, opet utrčava sumljivi Komšić da spasi SDA i HDZ praveći nacionalne torove. Za mene on od sada postaje najveća štetnik za BiH.

Neka mi netko kaže šta je on pozitivno i konkretno uradio za 2 mandata predsjednikovanja, i za ovog mandata u zastupničkoj klupi PSBiH?
Bio je u vlasti sa SDA preko SDP od 2010 do 2014, pa je sa DF je bio u vlasti sa SDA od 2014 do 2015. Odabrao je ljude na liste za općinske izbore 2016 koji su većinom prebjegli u nezavisne koji su postali SDA privjesak i ljevica je poražena od SDA iako je imala više glasova i mogućnost većine da nije bilo tih preletačevića. I sad opet hoće u vlast? Ljudi dragi, on je one napuhne praznoglavce Stojniće ugurao u Općinsko Vijeće. Alooooo. O ženi i turističkoj zajednici neću niti govoriti. Upitan mi je njegov motiv i iskrenost, osim činjenica da želi kućicu sa stražarom ispred zgrade i da je još 4 godine na državnoj sisi. A nije za toga. Svaka njemu čast za ratne zasluge, al ako me je netko razočarao, razočarao me je ON kako političar, ne kao čovjek!

Od mene glasa dobiti neće, zbog svih poličkih promašaja, ponašanja i poteza koje je napravio.
Last edited by criticos on 16/01/2018 10:34, edited 1 time in total.
horkesh

#508 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by horkesh »

criticos wrote:Pozdravljam sve forumaše, a nisam mogao da prešutim ovu temu i dotičnog gospodina. Zato sam se i registrirao.

Za djela Komšića u ratu skidam kapu. Za njegovo političko djelovanje imao je moju podršku kada je kretao u te vode. Vjerovao sam u njega i njegovu ideologiju. Pokazao se kao korektan načelnik općine. Kao veleposlanik u Beogradu, primjetio sam da se malo gubi. Prvi put sam glasovao za njega kao kandidata za člana predsjedništva.

A onda, sam ostao totalno razočaran njegovim političkim djelovanjem. Prvo kao predsjednika koji nema manire državnika, prijeti kočijaški, ponaša se neadekvatno. Mislio sam da je to više u afektu, a onda sam shvatio da je gospodin politički ograničen i samoljubljiv. Željan je pozicije i vlasti. Tada sam bio slijep ali kad se sabere, on je poklonio poziciju načelnika u pola mandata radi veleposlanstva. Ozbiljne osobe čega se prihvate, to i svrše do kraja.

Ispalo je na kraju da je on stari provjereni SDA igrač. Kada je HDZ bio na koljenima vratio ih je u život svojim mandatom predsjednika a utemeljio svojim drugim mandatom. Rasturio je SDP, stvorio DF koji se pokazao kao dobar rasadnik talenata preletača u SDA. Poklonio je Centar i Novo Sarajevo u proteklim izborima, kao i u drugim općinama, ali im je dao i Grad. Čak mi je prijatelj iz SDP rekao da je on bio na smučanju kada se pregovaralo oko gradske većine. Na pregovore je slao nekompetentne osobe. Sad se opet infiltrirao u redove SDP da ih dokrajči jer je ova odluka očito iznenadila vrh SDP. Šta očekivati od osobe koja je uništila i svoju stranku? Pokazao je koliko je sposoban političar vodeći DF. Kao zastupnik u PSBiH ništa nije radio niti je bio dostupan na one upite građana ''pitaj parlamentarce'' gdje stoji 39 upita i niti jedan odgovor. Niti jedne inicijative, komentara, stava, kritike i sl. Sad kad su Čovića pritisnuli i diskreditirali i sva ova priča oko Izbornog zakona, opet utrčava sumljivi Komšić da spasi SDA i HDZ praveći nacionalne torove. Za mene on od sada postaje najveća štetnik za BiH.

Neka mi netko kaže šta je on pozitivno i konkretno uradio za 2 mandata predsjednikovanja, i za ovog mandata u zastupničkoj klupi PSBiH?
Bio je u vlasti sa SDA preko SDP od 2010 do 2014, pa je sa DF je bio u vlasti sa SDA od 2014 do 2015. Odabrao je ljude na liste za općinske izbore 2016 koji su većinom prebjegli u nezavisne koji su postali SDA privjesak i ljevica je poražena od SDA iako je imala više glasova i mogućnost većine da nije bilo tih preletačevića. I sad opet hoće u vlast? Ljudi dragi, on je one napuhne praznoglavce Stojniće ugurao u Općinsko Vijeće. Alooooo. O ženi i turističkoj zajednici neću niti govoriti. Upitan mi je njegov motiv i iskrenost, osim činjenica da želi kućicu sa stražarom ispred zgrade i da je još 4 godine na državnoj sisi. A nije za toga. Svaka njemu čast za ratne zasluge, al ako me je netko razočarao, razočarao me je ON kako političar, ne kao čovjek!

Od mene glasa dobiti neće, zbog svih poličkih promašaja, ponašanja i poteza koje je napravio.
Odličan početak, dobar post :thumbup:

Dobrodošao.
Heller

#509 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Heller »

Željko je ispuho. Al kraj konkurencije je Čerčil.
Novak20

#510 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Novak20 »

Barem Lijan neće biti konkurencija. :D

http://ba.n1info.com/a238004/Vijesti/Vi ... tvora.html
JThomas

#511 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by JThomas »

pobijedio željko ili dragan za hrvatskog člana, sda je svejedno. ovog prvog imaju u džepu, drugog nemaju ali je riječ o prirodnoj koaliciji i savezništvu od '90 do danas. a u svakom slučaju, to osigurava pobjedu sda kandidata za bošnjačkog člana.
criticos

#512 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by criticos »

SDA i HDZ su u suštini jedna stranka. Jedno krilo stranke je muslimansko, a drugo katoličko sa točno definiranim teritorijalnim djelovanjem i podjelama kolača na vlasti. Toj koheziji itekako doprinosi Komšić svojim djelovanjem.
JThomas

#513 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by JThomas »

nova surova opomena onima koji bi da kradu van sda i hdz :thumbup: :bih:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/jerko-i ... /180116053

nulta tolerancija prema takvom neustavnom i antidržavnom djelovanju koje udara na temelje dejtonskog poretka :thumbup:
putokaz1

#514 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by putokaz1 »

Lijanović uhapšen za vrijeme kampanje 2014
Pušten 2015
Uhapšen za vrijeme kampoanje 2018
Pušten poslije
Kome smeta Lijanović s 2% glasova?
Hafis

#515 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Hafis »

putokaz1 wrote:Lijanović uhapšen za vrijeme kampanje 2014
Pušten 2015
Pušten poslije
Komšiću i ekipi. Tih 2% glasova su Komšićevi potencionalni glasači.
putokaz1

#516 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by putokaz1 »

Komšiću i ekipi. Tih 2% glasova su Komšićevi potencionalni glasači.[/quote]
Ne može Komšiću pomoć ovaj put ni 20%
problemnatravunu

#517 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by problemnatravunu »

JThomas wrote:nova surova opomena onima koji bi da kradu van sda i hdz :thumbup: :bih:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/jerko-i ... /180116053

nulta tolerancija prema takvom neustavnom i antidržavnom djelovanju koje udara na temelje dejtonskog poretka :thumbup:
Ovo si odlično napisao! :thumbup:
Novak20

#518 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Novak20 »

Pušten 2015
Pušten poslije
Trebao bi da smeta svakom poštenom čovjeku u BiH, a takva je ipak većina.

Smeta meni jer je nemilice trošio državne (naše) pare na kupovinu ljudi i glasova kroz izmišljene poticaje članovima stranke, kriminal i korupciju. Sad kad je jednom nogom u zatvoru smeta mi njegovo bavljenje politikom jer je podložan ucjeni svake vrste.
Point.

#519 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Point. »

Novak20 wrote:
Pušten 2015
Pušten poslije

Smeta meni jer je nemilice trošio državne (naše) pare na kupovinu ljudi i glasova kroz izmišljene poticaje članovima stranke, kriminal i korupciju. Sad kad je jednom nogom u zatvoru smeta mi njegovo bavljenje politikom jer je podložan ucjeni svake vrste.
Smeta li ti Dragan Covic, onako iskreno?
Novak20

#520 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Novak20 »

Point. wrote:
Novak20 wrote:
Pušten 2015
Pušten poslije

Smeta li ti Dragan Covic, onako iskreno?
Iskreno, smeta mi Dragan Čović. I mnogi drugi.

Kad bolje skontam svi mi smetaju. :D
Roccohljup

#521 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Roccohljup »

Novak20 wrote:
pravi mrgud :D :D :D :D

Image
JThomas

#522 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by JThomas »

radikalno stop kupovini glasova - ako se ne zoveš sda, hdz ili snsd...a ako se zoveš, to nije kupovina glasova već očuvanje nacionalnog bića.
Novak20

#523 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Novak20 »

Roccohljup wrote:
Novak20 wrote:
pravi mrgud :D :D :D :D

Image
:lol: :thumbup:
putokaz1

#524 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by putokaz1 »

Smeta meni jer je nemilice trošio državne (naše) pare na kupovinu ljudi i glasova kroz izmišljene poticaje članovima stranke, kriminal i korupciju. Sad kad je jednom nogom u zatvoru smeta mi njegovo bavljenje politikom jer je podložan ucjeni svake vrste.[/quote]
Nemilice troše naše pare Bakir Seka Fahro Čović Dodik i Djelimično SDP pa niko od njih ne završi u Zatvoru
Lijenovića hapse 2014 na početak predizborne Kampanje,a sad osođuju samo na osnovu priznanja Bivših stranačkih kolega
iskreno
Lijenović,Osmanović(SBIH)(Izašao iz zatvora i radi),Lipovača(i on je pušten),Budimir(zaboravljeno) su Politički procesi
Predstavnici tzv Opozicije
Lijanović je najgore prošao
Lijenovićeva stranka NSRZB je jedina bila Multietnička uz Liberalnu stranke(razlikovat od LDS)
Lijanovićeva stranka dobije srbina i Domu Naroda iz ZHK,Dobije zastupnike u k10 ranije i na TK,Potencijalna mogućnost dobijanja Hrvata neHDZovca u Domu Naroda,to se mora skresat
Čović Sklanja i najmanju prijetnju
HSS i HKDU i 90 je kupio,HSP je uništen,PSregionalna,Lijenović u ZATVORU,Komšić nema snagu
HNS će pokupiti sve osim:1 SDP Hrvata u TK(ako HDZ ne prođe),1 Muslimana Hrvata iz USK,Izmišljenoh Hrvata iz Goražda,Ljevičara Hrvata iz Sarajeva
11 HDZ HNS ,možda 2 90(Čovićevi radnici) i 4 Ostala Hrvata
Za DOM Naroda Spremni
Mirza007

#525 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Mirza007 »

putokaz1 wrote:Smeta meni jer je nemilice trošio državne (naše) pare na kupovinu ljudi i glasova kroz izmišljene poticaje članovima stranke, kriminal i korupciju. Sad kad je jednom nogom u zatvoru smeta mi njegovo bavljenje politikom jer je podložan ucjeni svake vrste.
Nemilice troše naše pare Bakir Seka Fahro Čović Dodik i Djelimično SDP pa niko od njih ne završi u Zatvoru
Lijenovića hapse 2014 na početak predizborne Kampanje,a sad osođuju samo na osnovu priznanja Bivših stranačkih kolega
iskreno
Lijenović,Osmanović(SBIH)(Izašao iz zatvora i radi),Lipovača(i on je pušten),Budimir(zaboravljeno) su Politički procesi
Predstavnici tzv Opozicije
Lijanović je najgore prošao
Lijenovićeva stranka NSRZB je jedina bila Multietnička uz Liberalnu stranke(razlikovat od LDS)
Lijanovićeva stranka dobije srbina i Domu Naroda iz ZHK,Dobije zastupnike u k10 ranije i na TK,Potencijalna mogućnost dobijanja Hrvata neHDZovca u Domu Naroda,to se mora skresat
Čović Sklanja i najmanju prijetnju
HSS i HKDU i 90 je kupio,HSP je uništen,PSregionalna,Lijenović u ZATVORU,Komšić nema snagu
HNS će pokupiti sve osim:1 SDP Hrvata u TK(ako HDZ ne prođe),1 Muslimana Hrvata iz USK,Izmišljenoh Hrvata iz Goražda,Ljevičara Hrvata iz Sarajeva
11 HDZ HNS ,možda 2 90(Čovićevi radnici) i 4 Ostala Hrvata
Za DOM Naroda Spremni[/quote]
Ako ljevica napravi koaliciju, moze se u dom naroda izabrati i vise od po jednog kandidata iz TK i Sarajeva.
Post Reply