Kralj Mudrosti-Alija TRT1
- pirpa
#501 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
djeca pretrcavala pistu sa 300 metaka na ledjima a u Sarajevu pojedini policijski sluzbenici i pojedini komandiri brigada u sverc sa cetnicnima..nisam tu ja nista ti kriv, krivi su svi oni koji su to gledali i kao picke sutjeli...
sto mi rece jedan bivsi sluzbenik, " polovinom 92god.kad je okruzno tuziteljstvo donjelo dopunu da se djela teze kradje ili prevare kaznjavaju smrcu" da su dobili odrjesene ruke i da su radili po tadasnjem pravilniku oni u Danija Ozme bi prvi dosli na red..
edit.
vidim šmekeru da si postao snimak koji sam ti poslao privatnom porukom. sitno cak i od tebe...
taj komandir slobodno moze sebi dati za pravo da kaze mnogo sta, nije bio smrad i govno kao oni tvoji komandiri iz MUP.a koji su po podrumima bili i cuvali stanice bezbjednosti..jebo ih juka...sto ne pricas koji je policijski kurton isao da moli sefera da se pusti juka na igmanu kad je bio uhapsen, pa kad ga pustise on napravi sranje u Mostaru...
Hajde, reci raji....
Kako se zvao onaj kafić u blizini hotela Zagreb u kojem se dogovaralo I određivala cijena prelaska na Grbavicu preko 'naših' a sve preko aranžmana agencije-kralj Tvrtko ... obični Srbin 1000 DM, traženi Srbin od Srba 5000 DM pa na više, zavisići od prezimena....
Sjećate li se onih žestokih bitaka pojedinih sarajevskih brigada, tko će nahvatati boljeg pjevača da im pjeva u komandi...
A neki su jurili međunarodnog trgovca oružja...
Gužve po bolnicama, lov za doktorima i raznim dijagnozoma a djeca od 17god pretrcavaju pistu sa tristo metaka na leđima.....
Navala prijava sarajevske omladine i rekordna popunjenost brigade HVO sarajevo, požurila omladina da zaduže maskirne uniforme pa da paradiraju i da se manekenisu po tadašnjim rijetkim sarajevskim kaficima... Sta bi sa Slavkom Zelicem, kako su se ono zvali oni policijski i vojni službenici sa kojima se Slavko družio i poslove obavljao...
sto mi rece jedan bivsi sluzbenik, " polovinom 92god.kad je okruzno tuziteljstvo donjelo dopunu da se djela teze kradje ili prevare kaznjavaju smrcu" da su dobili odrjesene ruke i da su radili po tadasnjem pravilniku oni u Danija Ozme bi prvi dosli na red..
edit.
vidim šmekeru da si postao snimak koji sam ti poslao privatnom porukom. sitno cak i od tebe...
taj komandir slobodno moze sebi dati za pravo da kaze mnogo sta, nije bio smrad i govno kao oni tvoji komandiri iz MUP.a koji su po podrumima bili i cuvali stanice bezbjednosti..jebo ih juka...sto ne pricas koji je policijski kurton isao da moli sefera da se pusti juka na igmanu kad je bio uhapsen, pa kad ga pustise on napravi sranje u Mostaru...
Hajde, reci raji....
Kako se zvao onaj kafić u blizini hotela Zagreb u kojem se dogovaralo I određivala cijena prelaska na Grbavicu preko 'naših' a sve preko aranžmana agencije-kralj Tvrtko ... obični Srbin 1000 DM, traženi Srbin od Srba 5000 DM pa na više, zavisići od prezimena....
Sjećate li se onih žestokih bitaka pojedinih sarajevskih brigada, tko će nahvatati boljeg pjevača da im pjeva u komandi...
Gužve po bolnicama, lov za doktorima i raznim dijagnozoma a djeca od 17god pretrcavaju pistu sa tristo metaka na leđima.....
Navala prijava sarajevske omladine i rekordna popunjenost brigade HVO sarajevo, požurila omladina da zaduže maskirne uniforme pa da paradiraju i da se manekenisu po tadašnjim rijetkim sarajevskim kaficima... Sta bi sa Slavkom Zelicem, kako su se ono zvali oni policijski i vojni službenici sa kojima se Slavko družio i poslove obavljao...
Last edited by pirpa on 30/12/2017 21:43, edited 2 times in total.
- Krokodajl
#502 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
Tepsija bolan, zapisuješ li ti ovo ?
-
PM72
#503 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
ja odavno pišem kako si polupao ne lončiće nego fabriku šerpi,tegli,kavonoza i lonaca...pirpa wrote:djeca pretrcavala pistu sa 300 metaka na ledjima a u Sarajevu pojedini policijski sluzbenici i pojedini komandiri brigada u sverc sa cetnicnima..nisam tu ja nista ti kriv, krivi su svi oni koji su to gledali i kao picke sutjeli...
edit.
Hajde, reci raji....
kad već pominješ snimak koji si mi poslao a ja objavio-nisam te ni ofirao niti pominjao niti je kakva vojna ili privatna tajna... to je samo dokaz kakve su nas budale u ratu vodile.
polemika se povela oko tvoje tvrdnje o 80 albanaca poginulih u odbrani Sarajeva,ja trazio dokaz a ti po obicaju obilaziš ko "kiša oko Kragujevca".
- pirpa
#504 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
Dokaz si dobio.. Druga je stvar sto si ti tvrdoglav i pun nekih personalnih frustracija..tu ti samo bog pomaže, ljek ne postoji...
https://vocaroo.com/i/s0J4Ed7la2m0
https://vocaroo.com/i/s0J4Ed7la2m0
-
PM72
#505 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
ma jebo tvoje dokaze,teze i zavjere.Kupiš informacije po internetu ali slabo pamtiš ili slabo kontaš.Recimo,tvrdiš da se "nešto" odvijalo u ulici "Danija Ozme" a takva ulica nije postojala..sad ti surfaj...
-
ušće
#506 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
Ulica Danijela Ozme je postojala prije Agresije na BiH a postoji još uvijek na istom mjestu ...Hebote i Fočak to zna

-
PM72
#507 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
Zdravo zatvorski druže!ušće wrote:Ulica Danijela Ozme je postojala prije Agresije na BiH a postoji još uvijek na istom mjestu ...Hebote i Fočak to zna![]()
![]()
Ulica Danija Ozme nikad nije postojala ,jeste Danijela a naš Džems Bond je to pogrešno zapisao.U njoj prije rata sem zgrade radija ništa značajno nije bilo.
-
ušće
#508 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
PM72 wrote:Zdravo zatvorski druže!ušće wrote:Ulica Danijela Ozme je postojala prije Agresije na BiH a postoji još uvijek na istom mjestu ...Hebote i Fočak to zna![]()
![]()
Ulica Danija Ozme nikad nije postojala ,jeste Danijela a naš Džems Bond je to pogrešno zapisao.U njoj prije rata sem zgrade radija ništa značajno nije bilo.
-
Hakiz
#509 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
Ozme koga? Kakvog Danija?PM72 wrote:Zdravo zatvorski druže!ušće wrote:Ulica Danijela Ozme je postojala prije Agresije na BiH a postoji još uvijek na istom mjestu ...Hebote i Fočak to zna![]()
![]()
- pirpa
#511 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
Ne pada mi na pamet da se tebi linijašu rezervnog sastava CSB. a pravdam za ništa, posebno za glupu grešku keyboard predictiona...PM72 wrote:![]()
ma jebo tvoje dokaze,teze i zavjere.Kupiš informacije po internetu ali slabo pamtiš ili slabo kontaš.Recimo,tvrdiš da se "nešto" odvijalo u ulici "Danija Ozme" a takva ulica nije postojala..sad ti surfaj...
Budi siguran da mi od takvih kao što si ti ne trebaju nikakvi savjeti, a ni šareti...
Što se tiče informacija, njih ne dobivam preko interneta, a ni od onih kao što si ti...
Imam sreću pa sam sjedio sa ljudima koji su radili na odbrani ove države dok si ti pjevao u Zetri... Tako da više vjerujem onima koju su privatnim autima išli krajem 91god,da izvlače naše ljude iz JNA kasarni po Hrvatskoj,nego da vjerujem 'tvojima' koji su pjevali na početku pjesme a kasnije se u ratu dali u šverc sa četnicima...
Htjeo si dokaz o poginulim Albancima u Sarajevu tokom rata, dobio si ga, čovjek fino prije čitanja spiska naglašava da se radi o šehidima poginulim u Sarajevu... A pošto si ti obrazli čovjek, tražiš još neki dokaz..
Preslušaj još jednom snimam i prouči Fatihu ako znaš,pošto vidim svaki bajram koliko vas dođe da obiđete ratne drugove..
-
kiligonzales
#512 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
Bogme da ti pripuca kraj glave tebi i porodici na prostoru gdje nemaš puno izbora i sa đavolom bi ti pod ruku da život spasiš. Pusti se šuplje. Lako je tudjim kurcem gloginje glogat...asurbanipal wrote:kiligonzales wrote:
Ma mnogi Srbi su kolaborirali sa nacistima i fasistima, pa jeli Nedic antifasista, Draza takodjer, Đujić se po Splitu vozo u jeku rata sa svojim Četaljima, nerijetko i sa sebi suprostavljenim Ujama odradjivali zajednicke akcije protiv Partizana, rijetki su bili casni i fatali se Partizana.
Upravo danas fanovi ovih ljudi dijele lekcije ko je dobar ako ne dok pjevaju "Sjenice nova Srebrenice"...
I Srbi će naći opravdanje za Nedića - "srpsku majku" i za popa Đujića koji je spašavao srpsku nejač po Lici od krvoločnih ustaša.
Za mene nema razlike između srpskog, bošnjačkog ili hrvatskog govneta. Govno je govno. Ono vazda smrdi i smrdit će.
Kod vas nacional-romatičara, govno iz sopstvene avlije je uvijek ljepšeg mirisa i ukusa, od onog iz tuđe.
Partizani su bili gerilska formacija, a gerilski rat traži kretnju, slabiji partizani morali su biti non stop u pokretu i biti faktorom iznenađenja za svoje neprijatelje, kao takvi seljanima koji su spašavali gole živote, nisu bili uvijek na pomoci ni na ruci kad im je pomoc trebala, zato se mobilizacija u partizane nije dešavala brzo, a ko vojska su stasavali kroz cijeli rat. Upravo zbog nacina borbe, dvije republike koje su zasnovale su i propale, prvo uzicka, pa i bihacka.
Ti mi daj logican odgovor na to kome je lakse bilo pristupiti tada "ujama" ili "partizanima"?
Srbijanci su itekako imali izbora da odluce s kim ce i kako ce, oni u Srbiji su bili narod sa jakim politickim uticajem u svojoj zemlji i van nje, politicki zreo narod, nacionalno osvjesten, sa jasnim odnosom prema svojoj drzavnosti i planovima za buducnost, za razliku od Bosnjaka koji su bili politicki neutjecajan narod u tome periodu, niti je bio ikakav koherentan i jak politicki faktor koji je mogao uticati na vlastitu sudbinu i sudbinu svoje zemlje sto se potvrdjuje srpsko-hrvatskim kusuranjem na racun BiH tada. Cak i Hrvati su imali nacionalni pokret koji se kroz Kraljevinu borio za vlastiti identitet, cak i ubili kralja, sta su Bosnjaci radili tada?
Koliko su Bosnjaci bili nacionalno nesvjesni i lutalice potvrdjuje i njihov podanicki odnos prema svima od odlaska Osmanlija pa do 90-tih.
Samo neobjektivan tumac historije moze reci nesto obratno o tome periodu BiH i Bosnjaka.
Ko je u BiH mogao u ime svih Bosnjaka kolaborirati sa nacistima i fasistima? Ajde pomeni politicara toga doba ko je bio jednako ravan Pavelicu, Nedicu, pa i spomenutom četničkom vojvodi Đujiću iza koji je imao vlastiti nacionalni pokret, narod koji ce ga podrzati, vojsku, nesto sto ima elemente svega toga i moglo je pridonjeti stvaranju nacionalne drzave tada?
Tu pricu o govnima ostavi za sebe jer je glupa, daj argumente svojoj prici, nadji mi tu famoznu bosnjacku ideologiju iz drugog svijetskog rata koja je jednako rigidna kao četništvo i ustaštvo u koju su Bosnjaci vjerovali i borili se zbog nje za BiH tada?Za mene nema razlike između srpskog, bošnjačkog ili hrvatskog govneta. Govno je govno. Ono vazda smrdi i smrdit će.
-
kiligonzales
#513 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
Niste realni ni sekunde, objektivnost nula bodova. Argumente podastrijet, pa lijepo pricati.Ommadawn wrote:asurbanipal wrote:kiligonzales wrote:
Ma mnogi Srbi su kolaborirali sa nacistima i fasistima, pa jeli Nedic antifasista, Draza takodjer, Đujić se po Splitu vozo u jeku rata sa svojim Četaljima, nerijetko i sa sebi suprostavljenim Ujama odradjivali zajednicke akcije protiv Partizana, rijetki su bili casni i fatali se Partizana.
Upravo danas fanovi ovih ljudi dijele lekcije ko je dobar ako ne dok pjevaju "Sjenice nova Srebrenice"...
I Srbi će naći opravdanje za Nedića - "srpsku majku" i za popa Đujića koji je spašavao srpsku nejač po Lici od krvoločnih ustaša.
Za mene nema razlike između srpskog, bošnjačkog ili hrvatskog govneta. Govno je govno. Ono vazda smrdi i smrdit će.
Kod vas nacional-romatičara, govno iz sopstvene avlije je uvijek ljepšeg mirisa i ukusa, od onog iz tuđe.![]()
Nema opravdanja za fašizam, nacizam i apartheid.
A apartheid i rasizam sam osjetio na vlastitim leđima i znam dobro šta pričam.
Jebo ih i Aćif i Nedić i Luburić sve zajedno sa Breivikom!
Eto cim ne dijelis jednako misljenje o proslosti, odmah etiketa.
Jel to konstruktivna debata sa elementima demokratija ili komunisticka sa metkom u potiljku?
- sunceKOtepsija
#514 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
sreca tvoja pa sam, zbog Novogodisnje proslave, relativno dobre volje, medutim, vidjevsi da si sa istim ponasanjem nastavio i na ovaj zadnji dan 2017. godine, moram priznati da sam poprilicno razocaran...-citiram tvoj danasnji, sramni,postdlfo wrote:Napusti zivot.sunceKOtepsija wrote:
nemoj bit bezobrazan! napusti p'lanetu
Kralj gluposti.
nadam se da ces u novoj godini doci pameti i da nece biti potrebe za radikalnim mjerama...idem sad polako, a kad se otrjeznim i vratim slijedece godine iskreno se nadam da ces se i ti, u meduvremenu preispitat i doci tobedlfo wrote:Kralj gluposti.
p.s. preispitaj se, radi samog sebe,-ovo ti najiskrenije govorim
sretan nova godina i tebiBloo wrote:dlfo wrote:Napusti zivot.sunceKOtepsija wrote:
nemoj bit bezobrazan! napusti p'lanetu
Kralj gluposti.
sve to ide u moju malu Hello Kitty sveščicuKrokodajl wrote:Tepsija bolan, zapisuješ li ti ovo ?
-
PM72
#515 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
kao što sam ti na PP rekao ,ne budali kraljeviću Marko...Želim tebi i svima ostalim na forumu dobro zdravlje i sreću,iskrenopirpa wrote:Ne pada mi na pamet da se tebi linijašu rezervnog sastava CSB. a pravdam za ništa, posebno za glupu grešku keyboard predictiona...PM72 wrote:![]()
Budi siguran da mi od takvih kao što si ti ne trebaju nikakvi savjeti, a ni šareti...
Što se tiče informacija, njih ne dobivam preko interneta, a ni od onih kao što si ti...
Imam sreću pa sam sjedio sa ljudima koji su radili na odbrani ove države dok si ti pjevao u Zetri... Tako da više vjerujem onima koju su privatnim autima išli krajem 91god,da izvlače naše ljude iz JNA kasarni po Hrvatskoj,nego da vjerujem 'tvojima' koji su pjevali na početku pjesme a kasnije se u ratu dali u šverc sa četnicima...
Htjeo si dokaz o poginulim Albancima u Sarajevu tokom rata, dobio si ga, čovjek fino prije čitanja spiska naglašava da se radi o šehidima poginulim u Sarajevu... A pošto si ti obrazli čovjek, tražiš još neki dokaz..
Preslušaj još jednom snimam i prouči Fatihu ako znaš,pošto vidim svaki bajram koliko vas dođe da obiđete ratne drugove..
-
kiligonzales
#516 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
Ta je cifra vec prenesena na ovome forumu, na nekim starijim temama prema podacima iz jednog novinskog clanka iz 1996 koliko se sjecam, ako oni lazu, lazem i ja.PM72 wrote:
Pirpa napisa da je 80 albanaca poginulo braneći Sarajevo a ti cifru udupla - 164.Za početak bih bio zadovoljan da vidim dokaz i o prvobitnih 80.Malo mi je degutantno pisati kako su "položili živote braneći Sarajevo a nisu morali"? Što nisu morali? Imali su radnje,kuće,stanove,živjeli su radili,rađali djecu i što ne bi branili ovaj grad? Nikad u Sarajevu nije bilo animoziteta niti mržnje prema albancima.Istini za volju,98% vlasnika ćevabdžinica,buregdžinica,slastičarni,košpicarni,pekara itd je razgulilo ili na zapad ili na Kosovo čim je pukla prva puška.I tačno je što napisa Bata da su mnogi iskoristili šupljak kako su "strani državljani" pa odbili da uzmu pušku i raznim potvrdama nalazili javne i tajne kanale za bježaniju.
Ja sam tada govorio da bih sve takve koji odbiju pušku radi izgovora da su strani državljani doveo na most "Bratstvo i Jedinstvo" pa mršnuo prema Grbavici.Svi mi da te branimo i hranimo a ti da čekaš kraj rata čuvajući poslovni prostor i glumeći švajcarca? E evo ti klinac.
Sve sarajevske gazde albanskog i makedonskog porijekla,tipa Šahin iz Želje , Spaso iz Egipta ili vlasnik Palme rat su proveli vani.Bar nisu pucali po gradu ko Srbi pa se vratili u svoje i prodali...
Zna se na sta se to "položili živote braneći Sarajevo a nisu morali" odnosilo, na more supaka koji su svoj grad napustili dok ga je neko drugi branio, a koje je Henda fino opjevao u onoj svojoj "Sarajevska raja" rijecima "ovo nije tvoje borba, drugi ratuju ipak, druze, ti si tamo, a ja sam jos tu". Ako posmatramo ove, ni oni ga nisu morali braniti ? Pa masu heroja gradskih, koji su svoj zivot skoncali organizirajuci otpor i braneci Sarajevo nisu uopste rodjeni u Sarajevu, pogledaj rodni list Envera Sehovica, Safeta Zajke, Safeta Hadzica, Smail Šikala, Talijana, Čedomira Domuza, Vinka Šamarlića i masu drugih, spomenu se od godisnjice do godisnjice, ali ko danas govori o njihovim zaslugama? Ne vidim tu akumulaciju sjecanja u narodu. Kad njih ne pamte, sto bi pamtili "Sandzaklije" i "Albance" ili neke druge heroje koji nisu Bosnjaci?
Naveo sam ti eto ime Halila Bicaja, kome je on poznat, a čovjek je suorganizator otpora na Dobrinji ?
Nisu Albanci vala ni toliko voljeni u Sarajevu realno, iako je u raji bilo vazda onih koji su ih voljeli i onih koji nisu. Albanaca je u Sarajevu bilo oko 10 000 hiljada do rata, ko je od njih branio Sarajevo, imao je svoje razloge da ga brani, ko je otisao van njega imao je svoje, da ih je poginulo 10, 80, 164 nebitno, Sarajevo im je trebalo odati pocast i sacuvati spomen na njih barem nekim spomenikom ili dokumentarcem, necim trecim i na sve one koji nisu bili Bosnjaci, Bosanci i Hercegovci, a svoj zivot su polozili u BiH boreci se za nju.
Morao bi pola Sarajlija izvesti na most "Bratstva i Jedinstva" i povest prema Grbavici jer supaka sarajevskih, daleko je vise od supaka albanskih koji nisu bili spremni braniti svoj grad.
-
Škobo Habu
#517 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
Postoji samo jedan Ozmo, a njegovo je ime je DANIEL.PM72 wrote: Ulica Danija Ozme nikad nije postojala ,jeste Danijela a naš Džems Bond je to pogrešno zapisao.U njoj prije rata sem zgrade radija ništa značajno nije bilo.
-
dlfo
#518 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
Bla, bla, nisam ni citao ovu gomilu rektalnog isprtka.sunceKOtepsija wrote:sreca tvoja pa sam, zbog Novogodisnje proslave, relativno dobre volje, medutim, vidjevsi da si sa istim ponasanjem nastavio i na ovaj zadnji dan 2017. godine, moram priznati da sam poprilicno razocaran...-citiram tvoj danasnji, sramni,postdlfo wrote: Napusti zivot.
Kralj gluposti.nadam se da ces u novoj godini doci pameti i da nece biti potrebe za radikalnim mjerama...idem sad polako, a kad se otrjeznim i vratim slijedece godine iskreno se nadam da ces se i ti, u meduvremenu preispitat i doci tobedlfo wrote:Kralj gluposti.SRETNA TI NOVA I SVE NAJBOLJE U NOVOJ 2018. GODINA ZALUTALI KOLEGA-ZELIM TI ZDRAVLJA SRECE I STO BEZBOLNIJI POVRATAK U ZDRAV RAZUM-JA CU BITI PRVI KOJI CE TE; BEZ OBZIRA NA SVE DOCEKATI; ISKRENO STISNUTI RUKU; ZAGRLITI I POZELITI DOBRODOSLICU
![]()
p.s. preispitaj se, radi samog sebe,-ovo ti najiskrenije govorimsretan nova godina i tebiBloo wrote:dlfo wrote: Napusti zivot.
Kralj gluposti.![]()
sve to ide u moju malu Hello Kitty sveščicuKrokodajl wrote:Tepsija bolan, zapisuješ li ti ovo ?
Kralj gluposti.
-
Fudo387
#519 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
Predlazem da to z predje u s.Škobo Habu wrote:Postoji samo jedan Ozmo, a njegovo je ime je DANIEL.PM72 wrote: Ulica Danija Ozme nikad nije postojala ,jeste Danijela a naš Džems Bond je to pogrešno zapisao.U njoj prije rata sem zgrade radija ništa značajno nije bilo.
Zadovoljice i crvene i zelene,
Ulica Daniela Osme.
- muha_sa
#520 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
Danijel Ozmo
Cuvena kafana "San" bila u istoj--u ulici Danijela Ozme
Cuvena kafana "San" bila u istoj--u ulici Danijela Ozme
-
Škobo Habu
#521 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
Zeleni su odavno protjerali iz javnosti, kulturnog i umjetničkog života, Ozmu. Protjerali su uopšte iz historijskog sjećanja ove zemlje.Fudo387 wrote:
Predlazem da to z predje u s.
Zadovoljice i crvene i zelene,
Ulica Daniela Osme.
Ni krivog, ni dužnog.
Ja sam išao u osnovu školu koja je nosila njegovo ime. Kako god skontam - sentimentalno si vezan za taj prostor i sve ono što on asocira, a to je djetinjstvo.
Aliji talibani su već odmah nakon rata preimenovali školu po Senahidu Boliću - Boli. Mada smatram da je taj čovjek za svog života nikad nije ni pomislio da takvo nešto treba. Bila je to čisto politička odluka Alijinih skorojevića, koji su zazirali od njega samog, al', eto, ispoštovali su ga jer im je više odgovarao mrtav, nego li, ne daj bože, živ.
Bolje tabla sa njegovim imenom na osnovnoj školi, nego da je živ pa da se kandidira za nečelnika, recimo, još iz neke stranke koja nije "državotvorna".
Anyway, jedna bitna umjetnička persona, kao što je Ozmo, a kojom se olovski kraj ne može tek tako razbacivati, jer je krajnje deficitaran, je protjerana iz tzv. kolektivnog sjećanja, njegov je historijsko značenje bačeno na deponiju na kojoj su u protekli dvadeset godina završili mnogi "nebitni" pojedinci po kriterijima SDA kulturnih komesara, jer su pogrešne vjere, ideeološkog ili političkog usmjerenja.
Da nije bilo Daniela Ozme, ko bi nam danas prenio težački život pružnih i šumskih radnika na potezu uskotračne pruge Zavidovići - Olovo - Han Pijesak?
Ko me je to, onomad, bilo stalo da sagmente takvih života sažme u jetke crno-bijele grafike kojima provladavaju umorna i upala lica bosanskih radnika? Stalo je jadnom Ozmi, i nikome drugom, zato mu hvala, a političkim komesarima SDA, u ovoj mubareć novogodišnjoj noći, se serem u usta jer su stoka lišena bilo kakvog osjećaja za estetiku, toleranciju i smisao išta veći od njihovog provincijskog osjećaja za "kulturu".
Istu onu koja nije sposobna od rata na ovamo da na njegovu rodnu kuću barem stavi tablu na kojoj bi pisalo da je u njoj rođen, kao omaž jednom vrsnom umjetniku koji je poznatiji u svijetu, nego li u zemlji u kojoj je rođen.
- wonkaw
- Location: daleko od fukare i lopova, jos dalje od hodza i popova
#522 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
puskomitraljezac je pjevaljka iz rezervnog sastava, u slobodno vrijeme svercer....pirpa wrote:Ne pada mi na pamet da se tebi linijašu rezervnog sastava CSB. a pravdam za ništa, posebno za glupu grešku keyboard predictiona...PM72 wrote:![]()
-
PM72
#523 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
Pirpa,wonkaw wrote:puskomitraljezac je pjevaljka iz rezervnog sastava, u slobodno vrijeme svercer....pirpa wrote:Ne pada mi na pamet da se tebi linijašu rezervnog sastava CSB. a pravdam za ništa, posebno za glupu grešku keyboard predictiona...PM72 wrote:![]()
Dupli nick? mudro
- wonkaw
- Location: daleko od fukare i lopova, jos dalje od hodza i popova
#525 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
mojne drug da me vrijedjas na nacionalnoj osnovi, znam da udara brlja ali imaj obzira prema novogodisnjim carima.... neg' haj ti nama zapjevaj jednuPM72 wrote:Pirpa,wonkaw wrote:puskomitraljezac je pjevaljka iz rezervnog sastava, u slobodno vrijeme svercer....
Dupli nick? mudro
sretna nova