jeza u ledja wrote:seln wrote:
Nije tacno, Donalde... prije toga si ti mene citirao, ali nepotpuno. Nemoj mi fake news, ziv bio.
Ne, nisam. Postavio sam pitanje svima. Nisam tebe citirao, ali si se ti na to pitanje javio da das odgovor. Znas ko najvise ponavlja "fake news".
Evo mog kompletnog posta:
Na primjer, eradikacija svih Palestinaca, zena, djece... inkorporiranje palestinskih teritorija i Golanske visoravni u buduci Erez Israel.
Vjerovatno je Tora fanaticima guzica zinula i na mnogo vise, ali realno bi se zadovoljili time. Uostalom, njihov saveznik preko okeana im je pokazao kako se to radi: unistis domicilno stanovnistvo, preotmes zemlju, pa 150 godina kasnije lijes krokodilske suze.
Ne znam, pelcuju li vas novopridosle u USA nekom vakcinom protiv savjesti i karaktera? U svakom slucaju, tvoj jadni sarkazam i jos jadniji humor @pasha000 je bas dno dna.
Ali, eto, mi smo spremni cuti dobre ideje... hajde nam ti ovdje podastri neko pravedno rjesenje.
Evo sta si ti citirao:
seln wrote:Na primjer, eradikacija svih Palestinaca, zena, djece... inkorporiranje palestinskih teritorija i Golanske visoravni u buduci Erez Israel.
seln wrote:U svakom slucaju, tvoj jadni sarkazam i jos jadniji humor @pasha000 je bas dno dna.
Evo na sta sam te podsjetio, a sta si ti izostavio:
Ali, eto, mi smo spremni cuti dobre ideje... hajde nam ti ovdje podastri neko pravedno rjesenje.
Hoces li jos malo da vrdas i pokusavas objasniti da je crno zapravo bijelo?
A najvise fake news ponavljaju amerikanci, naravno.
jeza u ledja wrote:
seln wrote:Znam i ja da je rjesenje s dvije drzave + reparacija za izbjeglice najbolje sto se moze.
Cijela prica i toliko polemike da bi na kraju ipak priznao realnost. Mogao si to odmah reci.
Ako je to jedino rjesenje, zasto oni kojima to rjesenje najvise treba ne rade na njemu?
Nisam ja nista "priznao", jer nisam na sudu. Meni je jasno da u jednom svijetu u kojem zive "realisti" poput tebe pravda nema sta traziti.
To sto si ti mislio da cu ja zahtjevati brisanje Izraela sa karte - do tebe je, odnosno, do tvoje ufuranosti i nazivanja svih onih koji se ne slazu sa tvojim "realizmom" vehabijama i placenicima.
A to cinicno pitanje "zasto oni koji najvise trebaju ne rade na tome"... to je cak i ispod Trumpovog nivoa. Odmah poslije ubistva Rabina, pocelo je odmicanje od mirovnog procesa. Treba li da te podsjetim na Sharona? Na cinjenicu da Izrael nikad nije prestao graditi naselja na Palestinskim teritorijama?
I na kraju, jebes sve nas.... sta je sa silnim rezolucijama UN-a? Je li citav svijet lud, jesu li svi vehabije i placenici, a samo ti, Trump i Bibi u pravu?