Općenito govoreći, svi smo ugroženi od strane etnonacionalne i asimetrične organizacije države i nakaradne SDA+sateliti, HDZ i SNSD vlasti. No, šta je, tu je. Valja običnom insanu ovo izdurat' jer ni "opozicija" nije nešto bolja._Reds_ wrote:Ne spinuj, i ne razvodnjavaj, nego o konkretnim stvarima tu govorim.Novak20 wrote:_Reds_ wrote:Vjerovatno ce neko i naci taj podataka, koliko inderktnih i dikretnih poreza se prikupi na pom području,a koliko im se vrati.
Boravišne takse ne plaćaju, fiskalne račune tu i tamo, lazno deklarisanje robe, cak i jedan mali Siroki Brijeg ili Kiseljak ima svoju carinarnicu, pa lijepo uvezes robe 100.000KM, oni ga tamo procjene ili prikazu da je to 10.000 i na tih 10.000 plate dadzbine.
Svi ministri finansija su manje vise iz HDZ-a. Čak mislimda je i UIO pod njihovom sapom. I onda mi neko kaze eto oni ugorezni opd drugih.
Zaista ne mrazim Hrvate, ali ganratujem da im bolje bilo ne bi u Hrvatskoj, tamo su neke stvari puno uiredjenije, i ne bi se mogla krasti drzava kao ovdje.
I da se vratimo malo u proslost. Prije rata je za Zapadna Hercegovina bilo vjerovatno najnerazvijeniji dio BiH. I kad se razvi tako ??
U u ratu i poslije rata.
A od cega, pa od sverc komerca, i zakidanja države.
Kako da ja u Sarajevo poslujem pod istim uslovima kao ovaj iz Širokog Brijega, kad je meni svakog mjeseca inspekcija za vratom, a njemu nije dosla nikad.
Zato Zap. Hercegovina i danas kontrolise vecinu uvoza.
Udio prozivodnje u cijeloj Zap. Hercegovini je zanemariv. I to proizvodnje sto ima, vecinom se opet svodi na neko sklapanje od uvoznih sirovina opet.
Bivši dugogodišnji direktor UIO. Nije Hercegovac ni Hrvat.![]()
Osumnjičen za pronevjeru dvije milijarde maraka: Kemal Čaušević je sudski vještak za ekonomiju!
http://www.zurnal.info/novost/20102/kem ... -ekonomiju
Taj Causevic je kriminalac, i u svom krimalnu i svjedocenju pominje direktno Dragana Covica, toliko i o njemu. A poslije njega, je oanj Dzakula isto stvar, jer to Covicu falilo, kad je Causevic pao.
Ta tvoja prica ne bi prosle ni kod djece od 7 godina, a ne kod ljudi koji su se ikakvim privatnim poslom bavili u ovoj rupi o drzave, u kojoj je Hrvatski pozivaju na ugrozenost, a ustvari im je to samo paravan.
Da im medju Hrvatima ima ljudi koji sastavljaju kraj sa krajem, naravno da ima. Ja ovodje govorim opcenito.
Politika se umješala u sve, a sistem preferira podobnost umjesto stručnosti i ličnog poštenja. Pravne države u ovakvim uvjetima jednostavno neJma. Ovde niko nikoga ne hrani. Prije će biti da svako od svakoga otima i krade, ako ima priliku.