Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post Reply
salik79

#501 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by salik79 »

I da jos napomenem - ovaj sto je bio nosilac Spomenice je na samom pocetku rata zarobio cetalja i doveo ga u partizane, da bi na kraju ovaj prije njega dobio Spomenicu.
PM72

#502 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by PM72 »

ne vjerujem puno u to sve što si nabrojao ali helem nese...
ernestalic

#503 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by ernestalic »

salik79 wrote:
PM72 wrote:
Šunj wrote:Unistit ce nas ovi Arapi!?
Pa da li iko normalan razmislja o radnim mjestima i jacanju drzave BiH?
Srbija je sklopila ugovore sa arapima i dala im 30.000 hekrtara zemlje, a arapi investiraju 1,7 milardi us dolara u Srbiju, a kod nas su arapi problem jer su kod nas veci srbi nego u srbiji i veci hrvati nego u hrvatskoj...

Nama ce trebati jos 300 godina da podignemo nasu svijest na nivo privrednika!

Fazon je što u Srbiju dolaze arapski privrednici spremni da ulože i da zarade a kod nas dolazi furda koja je brisala guzicu od pijesak i koja se ne zna ponašati i kao takvi nas kupe za par stotina eura.Po Srbiji ne hodaju kao strašila - zamotani ko cerada nego obučeni u odjela a ovdje im je rečeno da su među "braćom" i da mogu raditi sve ono što kod kuće ( i u Srbiji) ne smiju.
Pun Minhen "strasila zamotanih ko cerada", vec dugi niz godina...Garmisch pun Arapa ko sibica, prometni znakovi na arapskom, ali eto - mi ne zelimo da ih gledamo, jer bi komsije mogle pomislit' da im nesto iza ledja spremamo :oops:
BiH se nikako ne može porediti sa Srbijom ili nekom evropskom zemljom kada se radi o pojavi Arapa. Ovdje je to opasno, a pojava samo nekoliko imama koji su se školovali u Saudijskoj Arabiji to i dokazuje. Sa doseljavanjem Arapa, dolaze i radikalnije shvatanje islama, države i društva. Neprijatelji Bosne mole Boga da se taj proces ubrza!
155_mm

#504 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by 155_mm »

spreca wrote:
155_mm wrote:
Oružane snage tu su narudžbu mogle ispuniti, no naknadno američka strana prepolovljuje narudžbu na 1,25 milijuna komada. Pripadnici američke vojske prošle su godine pregledali streljivo te zadovoljni njegovom kvalitetom s Hrvatskom potpisali ugovor vrijedan oko 30 milijuna kuna. Streljivo je prikupljeno te je prošlog mjeseca uskladišteno na lokaciju kod Rijeke. U skladište dolazi američka vojna delegacija da bi pregledala robu prije isporuke. Kako saznajemo, američki časnik tada je utvrdio kako 90 posto streljiva ne zadovoljava američke standarde te da je dio metaka kineske proizvodnje i odbija obaviti primopredaju streljiva. Nakon takvog zaključka američkog časnika, američka strana hrvatskoj strani šalje ogorčene dopise. Iz američkog zapovjedništva za Europu stiže dopis da ne žele streljivo od Hrvatske. U sve se uključilo i američko veleposlanstvo u Zagrebu, iz kojeg također stižu poruke sadržaja punog gorčine. Ukratko, Amerikanci se osjećaju prevarenima.
http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska ... u/5907644/
pa poznati su oni po tim obmanama i svercu....sigurno je u sve bio upleten kakav 'ercegovac dam glavu ako nije
opasni neki momci. sredili papire za municiju, na kojoj pise da je to kineska municija, da to nije kineska municija.

ako su im ovi sredjivali i papire za most na peljescu bit ce veselo.
salik79

#505 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by salik79 »

PM72 wrote:ne vjerujem puno u to sve što si nabrojao ali helem nese...

Sta, konkretno, ne vjerujes?

Kako bi mi tek povjerovao za drugog pradjeda, cija su tri sina bila u partizanima, djed mi bio komesar cete (izmedju ostalog, njegova ceta je ucestvovala i u oslobadjanju Zagreba, kada je bio i ranjen i to kasnije, dok su defilirali Zagrebom, a neka baba iz mase frljatnula bombu), ovaj drugi brat i nakon rata kao pukovnik JNA otisao u penziju, a taj pradjed '49 osudjen na robiju kao "potpisnik peticije", a sva mu imovina, osim kuce u kojoj su zivjeli, konfiskovana?!
Last edited by salik79 on 29/08/2017 20:05, edited 1 time in total.
salik79

#506 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by salik79 »

ernestalic wrote:
salik79 wrote:
PM72 wrote:

Fazon je što u Srbiju dolaze arapski privrednici spremni da ulože i da zarade a kod nas dolazi furda koja je brisala guzicu od pijesak i koja se ne zna ponašati i kao takvi nas kupe za par stotina eura.Po Srbiji ne hodaju kao strašila - zamotani ko cerada nego obučeni u odjela a ovdje im je rečeno da su među "braćom" i da mogu raditi sve ono što kod kuće ( i u Srbiji) ne smiju.
Pun Minhen "strasila zamotanih ko cerada", vec dugi niz godina...Garmisch pun Arapa ko sibica, prometni znakovi na arapskom, ali eto - mi ne zelimo da ih gledamo, jer bi komsije mogle pomislit' da im nesto iza ledja spremamo :oops:
BiH se nikako ne može porediti sa Srbijom ili nekom evropskom zemljom kada se radi o pojavi Arapa. Ovdje je to opasno, a pojava samo nekoliko imama koji su se školovali u Saudijskoj Arabiji to i dokazuje. Sa doseljavanjem Arapa, dolaze i radikalnije shvatanje islama, države i društva. Neprijatelji Bosne mole Boga da se taj proces ubrza!
Ovi ljudi koji dolaze u BiH veze nemaju s time, 99% njih. A vehabite i njihove da'ije treba heftano privoditi na informativne razgovore. Ali, prvo poceti sa Becom i Danskom, kao centralama europskog vehabizma.
PM72

#507 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by PM72 »

salik79 wrote:

Kako bi mi tek povjerovao za drugog pradjeda, cija su tri sina bila u partizanima, djed mi bio komesar cete (izmedju ostalog, njegova ceta je ucestvovala i u oslobadjanju Zagreba, kada je bio i ranjen (i to kasnije, dok su defilirali Zagrebom, a neka baba iz mase frljatnula bombu), ovaj drugi brat i nakon rata kao pukovnik JNA otisao u penziju, a taj pradjed '49 osudjen na robiju kao "potpisnik peticije", a sva mu imovina, osim kuce u kojoj su zivjeli, konfiskovana?!
ovo podvučeno mi objašnjava neke stvari.Onaj sistem se beskompromisno obračunavao za političkim protivnicima među koje su spadali inforbirovci i oni koji su "potpisivali peticije".Mnogi ponajbolji partizanski borci pa i neki narodni heroji su završili na Golom otoku (ili u kakvoj rupi bez imena i prezimena).Ostajali su bez svih građanskih i drugih zakonskih stečenih prava.
animals

#508 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by animals »

Ne brini se ti za Austriju..
eno onaj Bosnjacki imam , guli dugogodisnju kaznu zatvora..
155_mm

#509 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by 155_mm »

tandmand wrote:Hajde, o ustašama znamo sve ali šta znamo o islamskoj državi. Kakva je to država, ima li vladu, parlament, budžet ... je li imala osnivačku skupštinu? Ako Aman Zaman predviđa da će u BiH biti njihova baza, bio red da neko BH građanima objasni, šta je ta da prostiš islamska država ...
evo ja cu ti ukratko reci.

to je jedna teroristicko govnjarska drzava ciji je glavni zadatak da onemoguci teritorijalno spajanje hezbolaha i irana. cim se nadje neko ko ce preuzeti tu teritoriju da ne padne u ruke sijitima ta drzava ce nestati isto onako brzo kako je i nestala. kurdi se nabacuju da preuzmu tu teritoriju ali su se u proslosti pokazali kao nepouzdani zbog svojih unutrasnji trzavica.
nazalost kako stvari stoje nagledat ce mo se te drzave jos. a ako se bude moralo birati izmedju da sijti preuzmu kontrolu nad irakom i sirijom i izadju na sredozemlje ili da islamska drzava dobije stolicu u UN, mozes biti siguran da ce UN dobiti novu clanicu.

interesuje li te jos stogod?
Maraschino

#510 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Maraschino »

PM72 wrote:
Za Tutina vakta su i mojima oduzeli i zemlje i imovine hejbet (a svi bili u partizanima, odnosno djeca im), mozda zato sto su ih pomijesali s Arapima?
Tuta? Mladen Naletilić? :D

Nego,sumnjam u tu priču kako je zemlja oduzimana partizanima.Zemlja u onoj državi je oduzimana folksdojčerima i onima koji su promjenili dres u zadnjoj minuti.
Ne zajebaji Tita ti.
Ne samo zemlja nego sve sto im je zatrebalo...sto ne znaci da pljujem po Titu nego samo kazem.
PM72

#511 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by PM72 »

Maraschino wrote:
PM72 wrote:
Za Tutina vakta su i mojima oduzeli i zemlje i imovine hejbet (a svi bili u partizanima, odnosno djeca im), mozda zato sto su ih pomijesali s Arapima?
Tuta? Mladen Naletilić? :D

Nego,sumnjam u tu priču kako je zemlja oduzimana partizanima.Zemlja u onoj državi je oduzimana folksdojčerima i onima koji su promjenili dres u zadnjoj minuti.
Ne zajebaji Tita ti.
Ne samo zemlja nego sve sto im je zatrebalo...sto ne znaci da pljujem po Titu nego samo kazem.
Ja znam za slučajeve oduzimanja zemlje ali se tu radilo o oduzimanju zemlje radi pravljenja puteva,centrala,fabrika i naselja.Znam konkretno da je oduzeta zemlja u Vojničkom polju da se napravi naselje i to porodici Konjicija.Nisu htjeli da se dogovore a pošto je u pitanju širi društveni interes dobili su dva povelika stana u svoje vlasništvo i silom su (uz pratnju milicije) istjerani iz kuće.Znam i za mnoge kojima je zemlja oduzimana jer se pravila centrala i da su dobili pogoleme novčane iznose a svako stablo se posebno računalo.Dakle,ona država i sistem su oduzimali zemlju uz pravičnu naknadu a ako si bio "politički" onda su ti preko štele davali pasoš i savjet "haj' ti lagano da ne dođe crna marica po tebe"...
salik79

#512 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by salik79 »

PM72 wrote:
salik79 wrote:

Kako bi mi tek povjerovao za drugog pradjeda, cija su tri sina bila u partizanima, djed mi bio komesar cete (izmedju ostalog, njegova ceta je ucestvovala i u oslobadjanju Zagreba, kada je bio i ranjen (i to kasnije, dok su defilirali Zagrebom, a neka baba iz mase frljatnula bombu), ovaj drugi brat i nakon rata kao pukovnik JNA otisao u penziju, a taj pradjed '49 osudjen na robiju kao "potpisnik peticije", a sva mu imovina, osim kuce u kojoj su zivjeli, konfiskovana?!
ovo podvučeno mi objašnjava neke stvari.Onaj sistem se beskompromisno obračunavao za političkim protivnicima među koje su spadali inforbirovci i oni koji su "potpisivali peticije".Mnogi ponajbolji partizanski borci pa i neki narodni heroji su završili na Golom otoku (ili u kakvoj rupi bez imena i prezimena).Ostajali su bez svih građanskih i drugih zakonskih stečenih prava.
Zato ti i velim. A sve u svrhu lakseg oduzimanja imovine.
salik79

#513 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by salik79 »

animals wrote:Ne brini se ti za Austriju..
Koji? Porca? I ovdje Bosnic guli kaznu, pa sta? Vehabitske centrale za Europu su u Austriji i Danskoj.
salik79

#514 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by salik79 »

PM72 wrote: Ja znam za slučajeve oduzimanja zemlje ali se tu radilo o oduzimanju zemlje radi pravljenja puteva,centrala,fabrika i naselja.Znam konkretno da je oduzeta zemlja u Vojničkom polju da se napravi naselje i to porodici Konjicija.Nisu htjeli da se dogovore a pošto je u pitanju širi društveni interes dobili su dva povelika stana u svoje vlasništvo i silom su (uz pratnju milicije) istjerani iz kuće.Znam i za mnoge kojima je zemlja oduzimana jer se pravila centrala i da su dobili pogoleme novčane iznose a svako stablo se posebno računalo.Dakle,ona država i sistem su oduzimali zemlju uz pravičnu naknadu a ako si bio "politički" onda su ti preko štele davali pasoš i savjet "haj' ti lagano da ne dođe crna marica po tebe"...
Netacno. Niko nije mogao dobiti stan u vlasnistvo, nego na koristenje. Stanovi su bili drustvena svojina kojom je upravljalo "Stambeno preduzece".
Maraschino

#515 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Maraschino »

PM72 wrote:
Maraschino wrote: Ne zajebaji Tita ti.
Ja znam za slučajeve oduzimanja zemlje ali se tu radilo o oduzimanju zemlje radi pravljenja puteva,centrala,fabrika i naselja.Znam konkretno da je oduzeta zemlja u Vojničkom polju da se napravi naselje i to porodici Konjicija.Nisu htjeli da se dogovore a pošto je u pitanju širi društveni interes dobili su dva povelika stana u svoje vlasništvo i silom su (uz pratnju milicije) istjerani iz kuće.Znam i za mnoge kojima je zemlja oduzimana jer se pravila centrala i da su dobili pogoleme novčane iznose a svako stablo se posebno računalo.Dakle,ona država i sistem su oduzimali zemlju uz pravičnu naknadu a ako si bio "politički" onda su ti preko štele davali pasoš i savjet "haj' ti lagano da ne dođe crna marica po tebe"...
Ovo kada cujem u najmanju ruku se pomjerim sa mjesta jer bi najradije vrisnuo.
Kako se pravile ZZ? '

Unuk sam onoga koga su ogolili. Nije sam jer je taj plan zz zahvatio mnoge. Nije stigao da se izbori, otac mi je umro nije se izborio, cisto sumnjam da cu i ja. Sada je to sve propalo a opstina izdaje tu zemlju drugima u zakup. To je samo u Titinoj Jugi bilo.

Kao sto rekoh, uzimano je sve sto im zatreba od stoke, poljoprivrednih proizvoda, zemlje, nekretnina(Slovenija se zabavila o sebi dok je isplatila trazioce nekretnina)...a ''sve je imalo svoje razloga i obrazlozenje''...nije tema.
PM72

#516 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by PM72 »

salik79 wrote:
PM72 wrote: Ja znam za slučajeve oduzimanja zemlje ali se tu radilo o oduzimanju zemlje radi pravljenja puteva,centrala,fabrika i naselja.Znam konkretno da je oduzeta zemlja u Vojničkom polju da se napravi naselje i to porodici Konjicija.Nisu htjeli da se dogovore a pošto je u pitanju širi društveni interes dobili su dva povelika stana u svoje vlasništvo i silom su (uz pratnju milicije) istjerani iz kuće.Znam i za mnoge kojima je zemlja oduzimana jer se pravila centrala i da su dobili pogoleme novčane iznose a svako stablo se posebno računalo.Dakle,ona država i sistem su oduzimali zemlju uz pravičnu naknadu a ako si bio "politički" onda su ti preko štele davali pasoš i savjet "haj' ti lagano da ne dođe crna marica po tebe"...
Netacno. Niko nije mogao dobiti stan u vlasnistvo, nego na koristenje. Stanovi su bili drustvena svojina kojom je upravljalo "Stambeno preduzece".
Dva trosobna stana su dobili u svoje privatno vlasništvo.Sad ti stanovi koštaju po 150 000 KM minimalno.Znači,1981-1983 su za dvadesetak duluma livade dobili sadašnjih 300 000 KM.A da su tada tu zemlju prodavali ne bi dobili ni za novu bubu...
PM72

#517 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by PM72 »

Maraschino wrote:
PM72 wrote:
Maraschino wrote: Ne zajebaji Tita ti.
Kako se pravile ZZ? '

Unuk sam onoga koga su ogolili. Nije sam jer je taj plan zz zahvatio mnoge. Nije stigao da se izbori, otac mi je umro nije se izborio, cisto sumnjam da cu i ja. Sada je to sve propalo a opstina izdaje tu zemlju drugima u zakup. To je samo u Titinoj Jugi bilo.

Kao sto rekoh, uzimano je sve sto im zatreba od stoke, poljoprivrednih proizvoda, zemlje, nekretnina(Slovenija se zabavila o sebi dok je isplatila trazioce nekretnina)...a ''sve je imalo svoje razloga i obrazlozenje''...nije tema.
Nemoj tako.U onoj Jugoslaviji prije Tita uzimali su zemlju samo Muslimanima i za njih su dobijali vrijednosne papire kojima su mogli samo vatru potpaliti.Mnogi seljaci su ostali bez zemlje jer je u kraljevini Jugoslaviji postojao zakon da ako koristiš i kultivišeš državnu zemlju više od deset godina - to je prelazilo u privatno vlasništvo.To se zvalo "uzurpacija".

ali,nije to tema.Bitno je da Tito nije da ni kvadrat strancima u privatno vlasništvo.
animals

#518 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by animals »

salik79 wrote:
Koji? Porca? I ovdje Bosnic guli kaznu, pa sta? Vehabitske centrale za Europu su u Austriji i Danskoj.
Mirsad. Omerovic..
Maraschino

#519 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Maraschino »

PM72 wrote:
Maraschino wrote:
PM72 wrote:
Kako se pravile ZZ? '

Nemoj tako.U onoj Jugoslaviji prije Tita uzimali su zemlju samo Muslimanima i za njih su dobijali vrijednosne papire kojima su mogli samo vatru potpaliti.Mnogi seljaci su ostali bez zemlje jer je u kraljevini Jugoslaviji postojao zakon da ako koristiš i kultivišeš državnu zemlju više od deset godina - to je prelazilo u privatno vlasništvo.To se zvalo "uzurpacija".

ali,nije to tema.Bitno je da Tito nije da ni kvadrat strancima u privatno vlasništvo.
Prebaci ga ti na kralja a ja pricam o Titi. :-)

Tu su Srbi najvise profitirali.
tandmand

#520 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by tandmand »

155_mm wrote:
tandmand wrote:Hajde, o ustašama znamo sve ali šta znamo o islamskoj državi. Kakva je to država, ima li vladu, parlament, budžet ... je li imala osnivačku skupštinu? Ako Aman Zaman predviđa da će u BiH biti njihova baza, bio red da neko BH građanima objasni, šta je ta da prostiš islamska država ...

to je jedna teroristicko govnjarska drzava ciji je glavni zadatak da onemoguci teritorijalno spajanje hezbolaha i irana. cim se nadje neko ko ce preuzeti tu teritoriju da ne padne u ruke sijitima ta drzava ce nestati isto onako brzo kako je i nestala. kurdi se nabacuju da preuzmu tu teritoriju ali su se u proslosti pokazali kao nepouzdani zbog svojih unutrasnji trzavica.
nazalost kako stvari stoje nagledat ce mo se te drzave jos. a ako se bude moralo birati izmedju da sijti preuzmu kontrolu nad irakom i sirijom i izadju na sredozemlje ili da islamska drzava dobije stolicu u UN, mozes biti siguran da ce UN dobiti novu clanicu.

Jasni su mi strateški ciljevi te tvorevine. Više me zanima kako to fercera, ko su ljudi, financije, ustroj ...
Nađoh ovu šemu:

Image
emmir1

#521 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by emmir1 »

http://www.jutarnji.hr/globus/Globus-po ... a/6500479/

Udarile ustaše propagandom ko Srna onomad.

Hoće pola Bosne ili će nas Isilovcima zvati
insomnia78

#522 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by insomnia78 »

tandmand wrote:
155_mm wrote:

Jasni su mi strateški ciljevi te tvorevine. Više me zanima kako to fercera, ko su ljudi, financije, ustroj ...
Nađoh ovu šemu:

Image
Pih. Ni jednog Bosnawija. A covjek bi pomislio...
BHCluster

#523 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by BHCluster »

Ne postoje bosnjacki imami, nego imam IZ BiH.
BHCluster

#524 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by BHCluster »

emmir1 wrote:http://www.jutarnji.hr/globus/Globus-po ... a/6500479/

Udarile ustaše propagandom ko Srna onomad.

Hoće pola Bosne ili će nas Isilovcima zvati
Da li su poceli pustati onu staru Makedonsku "Sprem'te se, sprem'te..."
salik79

#525 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by salik79 »

PM72 wrote:
salik79 wrote:
Dva trosobna stana su dobili u svoje privatno vlasništvo.Sad ti stanovi koštaju po 150 000 KM minimalno.Znači,1981-1983 su za dvadesetak duluma livade dobili sadašnjih 300 000 KM.A da su tada tu zemlju prodavali ne bi dobili ni za novu bubu...
U privatno vlasnistvo nisu mogli dobiti. Mome pradjedu (onom sto nije osudjivan) su za Kucu i zemlju, u centru Tuzle, koja je bila u zoni slijeganja, dodijelili trosoban stan na koristenje. Nakon smrti pranene dolazi nalog mome ocu, majci i meni, koji je dugo godina zivio s pranenom (ali kasno promijenio adresu stanovanja) nalog za delozaciju, posto se stan trebao vratiti "Stambenom". Jakim vezama smo uspjeli izganjati ponistenje delozacije.
Post Reply