Ima i to što kažeš. Za početak prolaskom stranke na izborima (pošto će voditi izborni štab SBB-a), a i poslije ćemo vidjeti...Novak20 wrote:Adisa Arapovića ne treba kritikovati. Odabrao je sebi konkretan posao gdje će se njegova vrijednost moći izmjeriti rezultatom stranke SBB na izborima.
Adis Arapovic
- arzuhal
#501 Re: Adis Arapovic
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#502 Re: Adis Arapovic
a ti nastavi vaditi iz konteksta i pričati kako to nije argumnet ..to što si izvadio iz kontekstaChmoljo wrote:kako se boriti pored ovakvog argumenta?Nurudin wrote:ja sebe doživljavam kao objektivnog...
doživljavaj se i dalje.
-
sweet dreams
-
Obi Wan Bosnian
#504 Re: Adis Arapovic
Pa kaže:drndalo wrote: Prije svega Papagajka nije u dijelu grada izgradjenom ovako za turskog perioda... Da si rekao Austrijskog, pa hajde...
Osnivačem Sarajeva smatra se Isa-beg Ishaković, koji je 1462. izdao naredbu o formiranju grada, sagradio prvu džamiju, dvor, most i nekoliko javnih ustanova.
Papagajka se nalazi 200 metara od hamama Careve džamije.Careva džamija je jedna od prvih džamija izgrađenih u Bosni i Hercegovini i prva u Sarajevu. Izgrađena je 1462. godine a njenu izgradnju je finansirao i omogućio osnivač grada Sarajeva Isa Beg Isaković.
- arzuhal
#505 Re: Adis Arapovic
Pa u tom dijelu, nekako baš od Careve džamije do Papagajke, AU monarhija se i potrudila tako da taj dio Sarajeva i ne bude zapamćen/poznat po osmanskoj nego AU arhitekturi...I Andrić je pisao o njihovom rušenju tog orijentalnog dijela Šehera...
Mislim da bi se s tim i Adis Arapović složio, dometnuh ja na kraju pokušavajući da se izbatrgam nekako iz dubokog OT...
Mislim da bi se s tim i Adis Arapović složio, dometnuh ja na kraju pokušavajući da se izbatrgam nekako iz dubokog OT...
-
Obi Wan Bosnian
#506 Re: Adis Arapovic
Adis bi rekao da je onolika kasarna baš lijepo legla na tu lokaciju. Mislim, to bi sad rekao. A dok je bio u CCI kritikovao bi i kasarnu i lokacijuarzuhal wrote:Pa u tom dijelu, nekako baš od Careve džamije do Papagajke, AU monarhija se i potrudila tako da taj dio Sarajeva i ne bude zapamćen/poznat po osmanskoj nego AU arhitekturi...I Andrić je pisao o njihovom rušenju tog orijentalnog dijela Šehera...
- dječak sa šibicama
#507 Re: Adis Arapovic
Jos jedan koji je sa Sorosevih, legao na Fahrine jasle.
`otje to `otje.
`otje to `otje.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#508 Re: Adis Arapovic
ovo nije vađenje konteksta. ovo jeste kontekst. bitno je šta ti misliš. i tvoje mišljenje je argument.Nurudin wrote:a ti nastavi vaditi iz konteksta i pričati kako to nije argumnet ..to što si izvadio iz konteksta
činjenice? jebo činjenice.
-
statixx
#509 Re: Adis Arapovic
Voli bih ga vidjeti na funkciji premijera, dosta je bilo palamudjenja.arzuhal wrote:Ima i to što kažeš. Za početak prolaskom stranke na izborima (pošto će voditi izborni štab SBB-a), a i poslije ćemo vidjeti...Novak20 wrote:Adisa Arapovića ne treba kritikovati. Odabrao je sebi konkretan posao gdje će se njegova vrijednost moći izmjeriti rezultatom stranke SBB na izborima.
Kad rudari, ili radnici propalih preduzeca, dodju pod prozor, a imas deficit u budzetu, navedene teorije i znanja padaju u vodu.Kao višegodišnji učesnik, analitičar i kritičar javnih politika u Bosni i Hercegovini, teorijski i praktično, specijalizirao se za oblasti javnog zagovaranja, projekt menadžmenta, analize politika, teorije izbornih sitema, teorije političkih stranaka, itd.
- arzuhal
#510 Re: Adis Arapovic
Dosta dobro mu je odgovorio, nefalećmuzakona, Ognjen Tadić, kada reče nešto kao: Dosta si se dobro i lijepo teoretski pripremio, ali vidjet ćemo to praktično, jer stvari i mogućnosti sasvim drukčije izgledaju na terenu...statixx wrote:Kad rudari, ili radnici propalih preduzeca, dodju pod prozor, a imas deficit u budzetu, navedene teorije i znanja padaju u vodu.Kao višegodišnji učesnik, analitičar i kritičar javnih politika u Bosni i Hercegovini, teorijski i praktično, specijalizirao se za oblasti javnog zagovaranja, projekt menadžmenta, analize politika, teorije izbornih sitema, teorije političkih stranaka, itd.
- dječak sa šibicama
#511 Re: Adis Arapovic
Uostalom ko je kriv radnicima i penzionerima sto se i oni ne ukljuce u SBB ili SDA, kao neka recimo Radnicka Fronta SBB-a ili Hamalska Demokratska Akcija. Istina, imaju sindikati koji rade za vladajuce, ali to su samo probrani.
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#512 Re: Adis Arapovic
woow koju si ti teoriju razradiosweet dreams wrote:Chmoljo wrote:koji argumenti: vidio sam...Nurudin wrote:nema rezona sa likovima koji tvrde kako sam ja rekao da je danas bolje jer ima internet , i onda napišu hrpu komentara o tome,
nema smisla raspravljati uopšte, a kamo li argumentima.
Uglavnom, pokazalo se da su kritičari današnjice samo nostalgični paćenici, koji kao kroz naočale gledaju kroz svoju
subjektiviziranu prošlost i ne mogu da vide ničeg dobrog danas. U suštini to je ono "nekad sam bio mlad i mogo guziti , a danas ne mogu,
jbo ti ovo danas ništa ne valja" .
to je argument?
iste su argumente davali i Faćo i Mustafa Mujezinović - pune kese, a sve se nema![]()
na kraju krajeva, tvoja "argumentacija" se svodi na upoređivanje nekada i sada. dok evidentne laži Novalića hladno preskočiš. dečko, spinuješ, koristiš ad hominem i na sve to si drzak.
iskreno se nadam da imaš koristi od ove priče, jer ako nemaš... onda smo u većoj banani nego što se ovdje piše.
Ovo su ti oni iz njihove asocijacije mladih, nemaju apsolutno nikakvu novčanu korist od toga, nego oni su odnijeli ovima koji su u vrhu te asocijacije (ti su eto kao malo odmakli od ovih) svoje nikove i tako se "dokazuju". Ovim krupnim ribama to ama baš ništa ne znači i jebe ih se za asocijaciju mladih. "Najboljeg iz asocijacije" zapadne "čast" da pred izbore lijepi plakate i dijeli pakete penzionerima i tu im daju po 50 ili 100 KM. To im je sva korist, svako dvije godine u septembru zaraditi koju banku. Ali meni je najsmješnije to što su oni umislili da su oni SDA i da su važni, a normalni ljudi na njih gledaju kao na talog društva. Zato ne treba sa njima ulaziti u diskusiju i bez razloga gubiti vrijeme, a oni ga imaju na pretek. A da njih "njihova" SDA cijeni kandidovala bi ih na neku funkciju i da šta vrijede prošli bi na izborima i ne bi imali ovoliko vremena piskarati po netu. Ovo je 100% provjereno, poznajem par takvih. Znaš ono, rokovnik, olovka, dignu glavu i niz haustor...![]()
![]()
a jel imam kockastu glavu ?
-
Hakiz
#513 Re: Adis Arapovic
Neko ko je iz radikala prešao u kaofol demokrate to sigurno najbolje zna.arzuhal wrote:Dosta dobro mu je odgovorio, nefalećmuzakona, Ognjen Tadić, kada reče nešto kao: Dosta si se dobro i lijepo teoretski pripremio, ali vidjet ćemo to praktično, jer stvari i mogućnosti sasvim drukčije izgledaju na terenu...statixx wrote:Kad rudari, ili radnici propalih preduzeca, dodju pod prozor, a imas deficit u budzetu, navedene teorije i znanja padaju u vodu.Kao višegodišnji učesnik, analitičar i kritičar javnih politika u Bosni i Hercegovini, teorijski i praktično, specijalizirao se za oblasti javnog zagovaranja, projekt menadžmenta, analize politika, teorije izbornih sitema, teorije političkih stranaka, itd.
- drndalo
#514 Re: Adis Arapovic
Ako stavljas sliku Papagajke, onda imamo vizuelan dojam u odnosu na sve oko nje... Oko nje, cak i da je 12.41 m od Careve dzamije nema nista iz ta doba, osim onih temelja iskopanih u parku... Dakle, ako Papagajka bode u oci i odudara, odudara od vidljivog, a to je ono sto je gradila Austrija, SHS, Jugoslavija, prva i druga... Koliko se ja sjecam nekih slika tog dijela kako je izgledao prije Austrije, ili na pocetcima, najvise je licilo na Bistrik, privatne kuce, prizemne i na sprat, onako, arhitektonski stimulativne jako...Obi Wan Bosnian wrote:Pa kaže:drndalo wrote: Prije svega Papagajka nije u dijelu grada izgradjenom ovako za turskog perioda... Da si rekao Austrijskog, pa hajde...
Osnivačem Sarajeva smatra se Isa-beg Ishaković, koji je 1462. izdao naredbu o formiranju grada, sagradio prvu džamiju, dvor, most i nekoliko javnih ustanova.Papagajka se nalazi 200 metara od hamama Careve džamije.Careva džamija je jedna od prvih džamija izgrađenih u Bosni i Hercegovini i prva u Sarajevu. Izgrađena je 1462. godine a njenu izgradnju je finansirao i omogućio osnivač grada Sarajeva Isa Beg Isaković.
- arzuhal
#515 Re: Adis Arapovic
Kako god, rekao je istinu. A istina neće biti ništa manja bilo ko da je izrekne.Hakiz wrote:Neko ko je iz radikala prešao u kaofol demokrate to sigurno najbolje zna.
- Haris.ba
#516 Re: Adis Arapovic
Ova tema me nevjerovatno zabavlja.
Nešta mi naumpade. Adis je kritikovao nepotizam dok je bio u CCI.
Nadam se da neće biti nepotizma kada ga žena bude pogurala da postane šef izbornog štaba u stranci u kojoj je ona potpresjednica.
Nešta mi naumpade. Adis je kritikovao nepotizam dok je bio u CCI.
Nadam se da neće biti nepotizma kada ga žena bude pogurala da postane šef izbornog štaba u stranci u kojoj je ona potpresjednica.
-
Obi Wan Bosnian
#517 Re: Adis Arapovic
Duboko smo u OT ali evo samo kratko: Nije bitno samo šta je oko nje. Bitno je i odakle se sve ona rugoba vidi. Kada hodam starim dijelom grada želim da osjetim tu atmosferu tog vremena. I ja i turisti. Ono čudo smeta i nije mu tu mjesto.drndalo wrote: Ako stavljas sliku Papagajke, onda imamo vizuelan dojam u odnosu na sve oko nje... Oko nje, cak i da je 12.41 m od Careve dzamije nema nista iz ta doba, osim onih temelja iskopanih u parku... Dakle, ako Papagajka bode u oci i odudara, odudara od vidljivog, a to je ono sto je gradila Austrija, SHS, Jugoslavija, prva i druga... Koliko se ja sjecam nekih slika tog dijela kako je izgledao prije Austrije, ili na pocetcima, najvise je licilo na Bistrik, privatne kuce, prizemne i na sprat, onako, arhitektonski stimulativne jako...
- drndalo
#518 Re: Adis Arapovic
Rekoh ti da se slazem s tim, i slagao sam se da je k'o piletu sise, i kada to nije bilo popularno, 1988... Referisao sam se samo na "Turski dio"...Obi Wan Bosnian wrote:Duboko smo u OT ali evo samo kratko: Nije bitno samo šta je oko nje. Bitno je i odakle se sve ona rugoba vidi. Kada hodam starim dijelom grada želim da osjetim tu atmosferu tog vremena. I ja i turisti. Ono čudo smeta i nije mu tu mjesto.drndalo wrote: Ako stavljas sliku Papagajke, onda imamo vizuelan dojam u odnosu na sve oko nje... Oko nje, cak i da je 12.41 m od Careve dzamije nema nista iz ta doba, osim onih temelja iskopanih u parku... Dakle, ako Papagajka bode u oci i odudara, odudara od vidljivog, a to je ono sto je gradila Austrija, SHS, Jugoslavija, prva i druga... Koliko se ja sjecam nekih slika tog dijela kako je izgledao prije Austrije, ili na pocetcima, najvise je licilo na Bistrik, privatne kuce, prizemne i na sprat, onako, arhitektonski stimulativne jako...
-
Hakiz
#519 Re: Adis Arapovic
To i ja rekoh. Najbolje o prodaji ideala za korist, makar ti ideali bili zločinački, zna onaj ko je to uradio.arzuhal wrote:Kako god, rekao je istinu. A istina neće biti ništa manja bilo ko da je izrekne.Hakiz wrote:Neko ko je iz radikala prešao u kaofol demokrate to sigurno najbolje zna.
- GandalfSivi
#520 Re: Adis Arapovic
Sumnjam da se taj sekunde odmakao od svojih ideala, koliko god stranaka isti osnovao...Hakiz wrote:To i ja rekoh. Najbolje o prodaji ideala za korist, makar ti ideali bili zločinački, zna onaj ko je to uradio.arzuhal wrote:Kako god, rekao je istinu. A istina neće biti ništa manja bilo ko da je izrekne.Hakiz wrote:Neko ko je iz radikala prešao u kaofol demokrate to sigurno najbolje zna.
- Toffee karamela
#521 Re: Adis Arapovic
Je li ovo kraj ove ionako bespotrebne teme?
Ćelavi NVO gnjus se popularizirao par godina dok nije stekao "reputaciju" koju je u pogodnom trenutku politički unovčio. I to je izabrao najgledaniju emisiju FTV da to obznani. Ja bih na Duškinom mjestu odmah dala mig toncima da mu otkače mikrofon s revera i prekinula emisiju.
Ćelavi NVO gnjus se popularizirao par godina dok nije stekao "reputaciju" koju je u pogodnom trenutku politički unovčio. I to je izabrao najgledaniju emisiju FTV da to obznani. Ja bih na Duškinom mjestu odmah dala mig toncima da mu otkače mikrofon s revera i prekinula emisiju.
- Dasi
#522 Re: Adis Arapovic
Sta kaze na N1, parafraziram, nije mu cilj da se uvali na budzet i do sad sve sto je zaradio zaradio je na trzistu rada... 
-
emmir1
#523 Re: Adis Arapovic
Klasičan prodavač magle.
A treba imati i želdac da se radi za Fahru
A treba imati i želdac da se radi za Fahru
- spreca
#525 Re: Adis Arapovic
To se znalo i do Duskine emisijeToffee karamela wrote:Je li ovo kraj ove ionako bespotrebne teme?![]()