Autor teme se ne slaže s tobom vezano za Srebrenicu i Brčko. On bi dao Srebrenicu a Brčko ne biNurudin wrote:Bošnjaci bi trebali dobiti minimum 45 % teritorije. Istočna Bosna odnosno r.srpska bi se morala prepoloviti
kod Srebrenice ali u Brčkom bi oni morali imati koridor prema Srbiji.
Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?
- Skijaš
#501 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?
- madner
#502 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?
Naravno da bi bili popljuvani, ali nisu valjda takve pizde da ne smiju stati iza svoje ideje?Skijaš wrote:Da se sa tim smije u javnost ne bih ja morao predlagati učlanjivanja u SNSD.madner wrote:Prvo treba razjasniti cilj. Zato i podrzavam ovu stranku, da tacno znamo ko je za sta.
- Drvosjeca iz Dejcica
#503 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?
Skijaš wrote:Autor teme se ne slaže s tobom vezano za Srebrenicu i Brčko. On bi dao Srebrenicu a Brčko ne biNurudin wrote:Bošnjaci bi trebali dobiti minimum 45 % teritorije. Istočna Bosna odnosno r.srpska bi se morala prepoloviti
Ne valja lagati, nije dobro zbog tebe ali nije lijepo ni druge ljude dovoditi u zabludu. Ako ne znaš onda pitaj ili čitaj bolje. Da citiram sam sebe...
Ne znam šta je toliko glupo da neko, a vidimo ima još dosta takvih, ne želi da živi u državi, društvu i sistemu gdje se postrojavaju javno četnici i gdje se promoviraju kvazi vrijednosti EU i nasljeđa otvorenih fašista. Izgovor "žrtve" i "uvod u nestanak" plasiraju ljudi koji ne žele i ne mogu barem na trenutak razmisliti o istorijskom momentumu i okolnostima. Kao eto žrtvama je bolje da Srebrenicom ili Višegradom defiluju četnici nego da možda Srebrenica bude pod političkom i vojnom kontrolom Bošnjaka. Šta žrtve imaju od toga što je Banjaluka u okviru BiH ako iz tog grada svaki dan čujemo salve i salve takvih stvari preko kojih normalan insan ne može preći? Da li bi žrtve više voljele da žive u društvu gdje niko neće moći nekažnjeno reći da genocida nije bilo ili u ovom nakaradnom sistemu gdje svaka fukara može osporiti genocid? Ne znam ali meni u ovakvoj postavljenoj konstalaciji nešto ne štima, ili sam ja lud ili oni koji grčevito zagovaraju nastavak ovog sistema bez vrijednosti. Očito da je mnogima dobro i da će grčevito braniti svoje pozicije ako treba i pričom o žrtvama. Pa radi žrtava treba stvari postaviti na svoje mjesto gdje će biti štovane i neosporavane.
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#504 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?
Pa ja sam već rekao da mu je loša karta . Srebrenica je uslov br1, po meni. Trasa prema Krajini se podrazumjeva.Skijaš wrote:Autor teme se ne slaže s tobom vezano za Srebrenicu i Brčko. On bi dao Srebrenicu a Brčko ne biNurudin wrote:Bošnjaci bi trebali dobiti minimum 45 % teritorije. Istočna Bosna odnosno r.srpska bi se morala prepoloviti
Neum bi bio uslov br2 , pa eto bujrum srbi i hrvati ostvarite mokre snove
- Skijaš
#505 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?
http://forum.klix.ba/je-li-vrijeme-za-n ... #p13592511Drvosjeca iz Dejcica wrote:Skijaš wrote:Autor teme se ne slaže s tobom vezano za Srebrenicu i Brčko. On bi dao Srebrenicu a Brčko ne biNurudin wrote:Bošnjaci bi trebali dobiti minimum 45 % teritorije. Istočna Bosna odnosno r.srpska bi se morala prepoloviti
Ne valja lagati, nije dobro zbog tebe ali nije lijepo ni druge ljude dovoditi u zabludu. Ako ne znaš onda pitaj ili čitaj bolje. Da citiram sam sebe...
Ne znam šta je toliko glupo da neko, a vidimo ima još dosta takvih, ne želi da živi u državi, društvu i sistemu gdje se postrojavaju javno četnici i gdje se promoviraju kvazi vrijednosti EU i nasljeđa otvorenih fašista. Izgovor "žrtve" i "uvod u nestanak" plasiraju ljudi koji ne žele i ne mogu barem na trenutak razmisliti o istorijskom momentumu i okolnostima. Kao eto žrtvama je bolje da Srebrenicom ili Višegradom defiluju četnici nego da možda Srebrenica bude pod političkom i vojnom kontrolom Bošnjaka. Šta žrtve imaju od toga što je Banjaluka u okviru BiH ako iz tog grada svaki dan čujemo salve i salve takvih stvari preko kojih normalan insan ne može preći? Da li bi žrtve više voljele da žive u društvu gdje niko neće moći nekažnjeno reći da genocida nije bilo ili u ovom nakaradnom sistemu gdje svaka fukara može osporiti genocid? Ne znam ali meni u ovakvoj postavljenoj konstalaciji nešto ne štima, ili sam ja lud ili oni koji grčevito zagovaraju nastavak ovog sistema bez vrijednosti. Očito da je mnogima dobro i da će grčevito braniti svoje pozicije ako treba i pričom o žrtvama. Pa radi žrtava treba stvari postaviti na svoje mjesto gdje će biti štovane i neosporavane.
Ako si odustao od tog, odlično.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Papir sve trpi a ako može Srebrenica u RS-u onda može i Mrkonjić u federaciji i budućoj nacionalnoj državi Bošnjaka.
- Skijaš
#506 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?
Ti kažeš "loša karta", ja kažem nepostojanje mogućnosti da se BiH dijeli među narodima. Svi polazite od maksimalističkih zahtjeva a kompromisnog modela jednostavno nema niti ga može biti.Nurudin wrote:Pa ja sam već rekao da mu je loša karta . Srebrenica je uslov br1, po meni. Trasa prema Krajini se podrazumjeva.Skijaš wrote:Autor teme se ne slaže s tobom vezano za Srebrenicu i Brčko. On bi dao Srebrenicu a Brčko ne biNurudin wrote:Bošnjaci bi trebali dobiti minimum 45 % teritorije. Istočna Bosna odnosno r.srpska bi se morala prepoloviti
- seln
#507 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?
Znaci, nista ni s cim, drzava k'o kurac, par enklava povezanih koridorima.Nurudin wrote:Pa ja sam već rekao da mu je loša karta . Srebrenica je uslov br1, po meni. Trasa prema Krajini se podrazumjeva.Skijaš wrote:Autor teme se ne slaže s tobom vezano za Srebrenicu i Brčko. On bi dao Srebrenicu a Brčko ne biNurudin wrote:Bošnjaci bi trebali dobiti minimum 45 % teritorije. Istočna Bosna odnosno r.srpska bi se morala prepoloviti
Rekao sam vec, Bosnjo je majstor kad se radi o mijenjanju gotovog za veresiju.
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#508 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?
Oni čak i nemaju tu ideju . Ne postoji nikakva skrivena agenda koja se taji od beha javnosti o podjeli Bih.madner wrote:Naravno da bi bili popljuvani, ali nisu valjda takve pizde da ne smiju stati iza svoje ideje?Skijaš wrote:Da se sa tim smije u javnost ne bih ja morao predlagati učlanjivanja u SNSD.madner wrote:Prvo treba razjasniti cilj. Zato i podrzavam ovu stranku, da tacno znamo ko je za sta.
Razlog i jeste u tome što ih je većina pizde i populisti. Govorim naravno o desnim strankama, naročito o Sda.
S druge strane stoje ljevičari naši , populisti do besvijesti i ljudi koji su devedestih nas i uveli gologuze u rat
i zamalo da doživimo totalni fijasko zbog njihovog otklona od relanosti, a ona je da Srbi i Hrvati ne žele
(osim u zanemarivim endemskim procentima) BiH , još od 80-ih.
Danas hraniti narod pričama o bratstvu i jedinstvu nije ništa drugo sem ciljano nostalgični populizam .
- Nurudin
#509 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?
Hrvatska ti maltene sva izgleda kao koridor , pa šta . Kifla funkcioniše bez problema iako je južna Dalmacija
široka desetak km na nekim mjestima
- seln
#510 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?
Hrvatska je clan NATO, EU i nije okruzena neprijateljima.Nurudin wrote:Hrvatska ti maltene sva izgleda kao koridor , pa šta . Kifla funkcioniše bez problema iako je južna Dalmacija
Ovo ti je ko ono, imas sve figure osim dva pijuna, a protivniku ostali samo kralj, skakac i lovac... i ti predas partiju.
- Hajvan
#511 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?
a Sandzak? ako ce se nesto davati svrbima od Basne, sta ce oni nama od srbie
sto ce rvati dati zauzvrat
nemere to tako- njima moje, a oni QrQ usta meni...
sto ce rvati dati zauzvrat
nemere to tako- njima moje, a oni QrQ usta meni...
- Drvosjeca iz Dejcica
#512 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?
Pa šta sam pogrešno rekao, Srebrenica jeste danas dio RS-a. Jebiga gubiš se totalno a ozbiljno bi diskutovao.Skijaš wrote:
http://forum.klix.ba/je-li-vrijeme-za-n ... #p13592511
Ako si odustao od tog, odlično.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Papir sve trpi a ako može Srebrenica u RS-u onda može i Mrkonjić u federaciji i budućoj nacionalnoj državi Bošnjaka.
- Nurudin
#513 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?
Mi bi postali članica nato-a još juče ali ovako nam faktički Srbija odlučuje o tome.seln wrote:Hrvatska je clan NATO, EU i nije okruzena neprijateljima.Nurudin wrote:Hrvatska ti maltene sva izgleda kao koridor , pa šta . Kifla funkcioniše bez problema iako je južna Dalmacija
Ovo ti je ko ono, imas sve figure osim dva pijuna, a protivniku ostali samo kralj, skakac i lovac... i ti predas partiju.
Mi smo svi u pat poziciji , realno, zato što je na tom šahovskom polju i Srbija i Hrvatska.
Previše se pridaje pažnje teritoriji , a broj stanovništva se smanjuje , iako u BiH može da normalno živi i 10
miliona ljudi, što se komocije tiče.
Gubimo vrijeme na promašene politike i gubimo privredu
- Drvosjeca iz Dejcica
#514 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?
Upravo tako, suština je da ljudi odoše, mladi, pamet sva i šta imaš od toga da ti daju sve do Sibira ako je infrastruktura loša, ekonomija u *urcu, negiraju ti jezik na svakom koraku, pljuju po žrtvama kako hoće a ti nemaš instrumente da im šamar zvizneš.Nurudin wrote:Mi bi postali članica nato-a još juče ali ovako nam faktički Srbija odlučuje o tome.seln wrote:Hrvatska je clan NATO, EU i nije okruzena neprijateljima.Nurudin wrote:Hrvatska ti maltene sva izgleda kao koridor , pa šta . Kifla funkcioniše bez problema iako je južna Dalmacija
Mi smo svi u pat poziciji , realno, zato što je na tom šahovskom polju i Srbija i Hrvatska.
Previše se pridaje pažnje teritoriji , a broj stanovništva se smanjuje , iako u BiH može da normalno živi i 10
- Nurudin
#515 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?
Inače, 100 % sam siguran da bi bosanski Srbi i Hrvati tek vidjeli šta je majorizacija u sastavu matičnih
zemalja jer nebi nikad bili prihvaćeni . Čović bi davno bio u zatvoru u tom scenariju
zemalja jer nebi nikad bili prihvaćeni . Čović bi davno bio u zatvoru u tom scenariju
- seln
#516 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?
I sve ce to prestati kad napravimo evropsku Palestinu?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Upravo tako, suština je da ljudi odoše, mladi, pamet sva i šta imaš od toga da ti daju sve do Sibira ako je infrastruktura loša, ekonomija u *urcu, negiraju ti jezik na svakom koraku, pljuju po žrtvama kako hoće a ti nemaš instrumente da im šamar zvizneš.Nurudin wrote:Mi bi postali članica nato-a još juče ali ovako nam faktički Srbija odlučuje o tome.seln wrote: Hrvatska je clan NATO, EU i nije okruzena neprijateljima.
Valjda je sad svima jasno otkud vicevi o glupim Bosancima.
- mO k3
#517 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?
Nurudin wrote:Inače, 100 % sam siguran da bi bosanski Srbi i Hrvati tek vidjeli šta je majorizacija u sastavu matičnih
-
Ripicipi
#518 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?
Tek bi se tada popisali po svim onim koji zivot dadose za CJELOVITU BiH.
- Drvosjeca iz Dejcica
#519 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?
A neko ti garantuje da nećeš opet dobiti Palestinu i ako ostane ovakvo stanje? Kako samo naivno i otužno razmišljanje.seln wrote: I sve ce to prestati kad napravimo evropsku Palestinu?![]()
Valjda je sad svima jasno otkud vicevi o glupim Bosancima.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 11/05/2017 17:36, edited 1 time in total.
- Drvosjeca iz Dejcica
#520 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?
Pa ovo danas je sve drugo samo ne cjelovita BiH, o čemu onda raspravljamo?Ripicipi wrote:Tek bi se tada popisali po svim onim koji zivot dadose za CJELOVITU BiH.
- GeeTnT
#521 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?
Sta znaci "cjelovita"? Pa vec cetvrta generacija odrasta u ovakvoj BiH i oni za bolju ne znaju...Drvosjeca iz Dejcica wrote:Pa ovo danas je sve drugo samo ne cjelovita BiH, o čemu onda raspravljamo?Ripicipi wrote:Tek bi se tada popisali po svim onim koji zivot dadose za CJELOVITU BiH.
- Nurudin
#522 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?
Nitko nije ni morao dati život da su prihvatili Alijin potpis na Kutiljerov plan, a ne odbaciti to kao izdajuRipicipi wrote:Tek bi se tada popisali po svim onim koji zivot dadose za CJELOVITU BiH.
i uvesti nas potpuno nenaoružane u rat , čiji je epilog bio 100.000 mrtvih i skoro ista razgraničenja kao u
Kutiljerovom planu. Međutim , priglupo krilo sda na čelu sa Ganićem bivšim Jugoslovenom a današnjim dičnim
Bošnjakom i ljevica koja nikako da skonta da su ih "drugovi" zajebavali sa bratstvom i jedinstvom, su nas zamalo
doveli pred totalni fijasko.
Bošnjačka država nebi bila Palestina, te usporedbe su glupe , jer šta danas spriječava u slučaju rata da se
pretvorimo u geta i da se rat posmatra kao građanski jer smo jasno razgraničeni po etnijama ?
-
hizo ramidovic
#523 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?
najbi postenie bilo da bosnjaci jame 20% teritorie bih a ostali nekse zdogovore inekse sprcaju naoni 80% stoe ostalo
-
Ripicipi
#524 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?
U istim granicama, na to sam mislio.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Pa ovo danas je sve drugo samo ne cjelovita BiH, o čemu onda raspravljamo?Ripicipi wrote:Tek bi se tada popisali po svim onim koji zivot dadose za CJELOVITU BiH.
"Nacionalna drzava Bosnjaka" se mogla dobiti i bez rata...
Zbog cega izginuse toliki ljudi?!?
-
palermo
#525 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?
o pa što odmah ne kažeš koji si brate Nurudine....Nurudin wrote:Nitko nije ni morao dati život da su prihvatili Alijin potpis na Kutiljerov plan, a ne odbaciti to kao izdajuRipicipi wrote:Tek bi se tada popisali po svim onim koji zivot dadose za CJELOVITU BiH.
i uvesti nas potpuno nenaoružane u rat , čiji je epilog bio 100.000 mrtvih i skoro ista razgraničenja kao u
Kutiljerovom planu. Međutim , priglupo krilo sda na čelu sa Ganićem bivšim Jugoslovenom a današnjim dičnim
Bošnjakom i ljevica koja nikako da skonta da su ih "drugovi" zajebavali sa bratstvom i jedinstvom, su nas zamalo
doveli pred totalni fijasko.
Bošnjačka država nebi bila Palestina, te usporedbe su glupe , jer šta danas spriječava u slučaju rata da se
pretvorimo u geta i da se rat posmatra kao građanski jer smo jasno razgraničeni po etnijama ?