Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post Reply
Skijaš

#501 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by Skijaš »

Nurudin wrote:Bošnjaci bi trebali dobiti minimum 45 % teritorije. Istočna Bosna odnosno r.srpska bi se morala prepoloviti
kod Srebrenice ali u Brčkom bi oni morali imati koridor prema Srbiji.
Autor teme se ne slaže s tobom vezano za Srebrenicu i Brčko. On bi dao Srebrenicu a Brčko ne bi :-D
madner

#502 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by madner »

Skijaš wrote:
madner wrote:Prvo treba razjasniti cilj. Zato i podrzavam ovu stranku, da tacno znamo ko je za sta.
Da se sa tim smije u javnost ne bih ja morao predlagati učlanjivanja u SNSD.
Naravno da bi bili popljuvani, ali nisu valjda takve pizde da ne smiju stati iza svoje ideje?
Drvosjeca iz Dejcica

#503 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Skijaš wrote:
Nurudin wrote:Bošnjaci bi trebali dobiti minimum 45 % teritorije. Istočna Bosna odnosno r.srpska bi se morala prepoloviti
Autor teme se ne slaže s tobom vezano za Srebrenicu i Brčko. On bi dao Srebrenicu a Brčko ne bi :-D

Ne valja lagati, nije dobro zbog tebe ali nije lijepo ni druge ljude dovoditi u zabludu. Ako ne znaš onda pitaj ili čitaj bolje. Da citiram sam sebe...
Ne znam šta je toliko glupo da neko, a vidimo ima još dosta takvih, ne želi da živi u državi, društvu i sistemu gdje se postrojavaju javno četnici i gdje se promoviraju kvazi vrijednosti EU i nasljeđa otvorenih fašista. Izgovor "žrtve" i "uvod u nestanak" plasiraju ljudi koji ne žele i ne mogu barem na trenutak razmisliti o istorijskom momentumu i okolnostima. Kao eto žrtvama je bolje da Srebrenicom ili Višegradom defiluju četnici nego da možda Srebrenica bude pod političkom i vojnom kontrolom Bošnjaka. Šta žrtve imaju od toga što je Banjaluka u okviru BiH ako iz tog grada svaki dan čujemo salve i salve takvih stvari preko kojih normalan insan ne može preći? Da li bi žrtve više voljele da žive u društvu gdje niko neće moći nekažnjeno reći da genocida nije bilo ili u ovom nakaradnom sistemu gdje svaka fukara može osporiti genocid? Ne znam ali meni u ovakvoj postavljenoj konstalaciji nešto ne štima, ili sam ja lud ili oni koji grčevito zagovaraju nastavak ovog sistema bez vrijednosti. Očito da je mnogima dobro i da će grčevito braniti svoje pozicije ako treba i pričom o žrtvama. Pa radi žrtava treba stvari postaviti na svoje mjesto gdje će biti štovane i neosporavane.
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#504 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by Nurudin »

Skijaš wrote:
Pa ja sam već rekao da mu je loša karta . Srebrenica je uslov br1, po meni. Trasa prema Krajini se podrazumjeva.
Neum bi bio uslov br2 , pa eto bujrum srbi i hrvati ostvarite mokre snove
Skijaš

#505 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by Skijaš »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Skijaš wrote:

Ne valja lagati, nije dobro zbog tebe ali nije lijepo ni druge ljude dovoditi u zabludu. Ako ne znaš onda pitaj ili čitaj bolje. Da citiram sam sebe...
Ne znam šta je toliko glupo da neko, a vidimo ima još dosta takvih, ne želi da živi u državi, društvu i sistemu gdje se postrojavaju javno četnici i gdje se promoviraju kvazi vrijednosti EU i nasljeđa otvorenih fašista. Izgovor "žrtve" i "uvod u nestanak" plasiraju ljudi koji ne žele i ne mogu barem na trenutak razmisliti o istorijskom momentumu i okolnostima. Kao eto žrtvama je bolje da Srebrenicom ili Višegradom defiluju četnici nego da možda Srebrenica bude pod političkom i vojnom kontrolom Bošnjaka. Šta žrtve imaju od toga što je Banjaluka u okviru BiH ako iz tog grada svaki dan čujemo salve i salve takvih stvari preko kojih normalan insan ne može preći? Da li bi žrtve više voljele da žive u društvu gdje niko neće moći nekažnjeno reći da genocida nije bilo ili u ovom nakaradnom sistemu gdje svaka fukara može osporiti genocid? Ne znam ali meni u ovakvoj postavljenoj konstalaciji nešto ne štima, ili sam ja lud ili oni koji grčevito zagovaraju nastavak ovog sistema bez vrijednosti. Očito da je mnogima dobro i da će grčevito braniti svoje pozicije ako treba i pričom o žrtvama. Pa radi žrtava treba stvari postaviti na svoje mjesto gdje će biti štovane i neosporavane.
http://forum.klix.ba/je-li-vrijeme-za-n ... #p13592511
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Papir sve trpi a ako može Srebrenica u RS-u onda može i Mrkonjić u federaciji i budućoj nacionalnoj državi Bošnjaka. :oops:
Ako si odustao od tog, odlično.
Skijaš

#506 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by Skijaš »

Nurudin wrote:
Skijaš wrote:
Pa ja sam već rekao da mu je loša karta . Srebrenica je uslov br1, po meni. Trasa prema Krajini se podrazumjeva.
Ti kažeš "loša karta", ja kažem nepostojanje mogućnosti da se BiH dijeli među narodima. Svi polazite od maksimalističkih zahtjeva a kompromisnog modela jednostavno nema niti ga može biti.
seln

#507 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by seln »

Nurudin wrote:
Skijaš wrote:
Znaci, nista ni s cim, drzava k'o kurac, par enklava povezanih koridorima.
Rekao sam vec, Bosnjo je majstor kad se radi o mijenjanju gotovog za veresiju.
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#508 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by Nurudin »

madner wrote:
Skijaš wrote:
madner wrote:Prvo treba razjasniti cilj. Zato i podrzavam ovu stranku, da tacno znamo ko je za sta.
Da se sa tim smije u javnost ne bih ja morao predlagati učlanjivanja u SNSD.
Naravno da bi bili popljuvani, ali nisu valjda takve pizde da ne smiju stati iza svoje ideje?
Oni čak i nemaju tu ideju . Ne postoji nikakva skrivena agenda koja se taji od beha javnosti o podjeli Bih.
Razlog i jeste u tome što ih je većina pizde i populisti. Govorim naravno o desnim strankama, naročito o Sda.
S druge strane stoje ljevičari naši , populisti do besvijesti i ljudi koji su devedestih nas i uveli gologuze u rat
i zamalo da doživimo totalni fijasko zbog njihovog otklona od relanosti, a ona je da Srbi i Hrvati ne žele
(osim u zanemarivim endemskim procentima) BiH , još od 80-ih.
Danas hraniti narod pričama o bratstvu i jedinstvu nije ništa drugo sem ciljano nostalgični populizam .
Nurudin

#509 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by Nurudin »

Hrvatska ti maltene sva izgleda kao koridor , pa šta . Kifla funkcioniše bez problema iako je južna Dalmacija
široka desetak km na nekim mjestima
seln

#510 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by seln »

Nurudin wrote:Hrvatska ti maltene sva izgleda kao koridor , pa šta . Kifla funkcioniše bez problema iako je južna Dalmacija
Hrvatska je clan NATO, EU i nije okruzena neprijateljima.
Ovo ti je ko ono, imas sve figure osim dva pijuna, a protivniku ostali samo kralj, skakac i lovac... i ti predas partiju.
Hajvan

#511 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by Hajvan »

a Sandzak? ako ce se nesto davati svrbima od Basne, sta ce oni nama od srbie
sto ce rvati dati zauzvrat
nemere to tako- njima moje, a oni QrQ usta meni...
Drvosjeca iz Dejcica

#512 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Skijaš wrote:
http://forum.klix.ba/je-li-vrijeme-za-n ... #p13592511
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Papir sve trpi a ako može Srebrenica u RS-u onda može i Mrkonjić u federaciji i budućoj nacionalnoj državi Bošnjaka. :oops:
Ako si odustao od tog, odlično.
Pa šta sam pogrešno rekao, Srebrenica jeste danas dio RS-a. Jebiga gubiš se totalno a ozbiljno bi diskutovao. :( Moj dio gdje kažem da bi bolje bilo da je Srebrenica pod političkom i vojnom kontrolom Bošnjaka je relevantniji po tom pitanju.
Nurudin

#513 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by Nurudin »

seln wrote:
Nurudin wrote:Hrvatska ti maltene sva izgleda kao koridor , pa šta . Kifla funkcioniše bez problema iako je južna Dalmacija
Ovo ti je ko ono, imas sve figure osim dva pijuna, a protivniku ostali samo kralj, skakac i lovac... i ti predas partiju.
Mi bi postali članica nato-a još juče ali ovako nam faktički Srbija odlučuje o tome.
Mi smo svi u pat poziciji , realno, zato što je na tom šahovskom polju i Srbija i Hrvatska.
Previše se pridaje pažnje teritoriji , a broj stanovništva se smanjuje , iako u BiH može da normalno živi i 10
miliona ljudi, što se komocije tiče.
Gubimo vrijeme na promašene politike i gubimo privredu
Drvosjeca iz Dejcica

#514 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Nurudin wrote:
seln wrote:
Mi bi postali članica nato-a još juče ali ovako nam faktički Srbija odlučuje o tome.
Mi smo svi u pat poziciji , realno, zato što je na tom šahovskom polju i Srbija i Hrvatska.
Previše se pridaje pažnje teritoriji , a broj stanovništva se smanjuje , iako u BiH može da normalno živi i 10
Upravo tako, suština je da ljudi odoše, mladi, pamet sva i šta imaš od toga da ti daju sve do Sibira ako je infrastruktura loša, ekonomija u *urcu, negiraju ti jezik na svakom koraku, pljuju po žrtvama kako hoće a ti nemaš instrumente da im šamar zvizneš. :(
Nurudin

#515 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by Nurudin »

Inače, 100 % sam siguran da bi bosanski Srbi i Hrvati tek vidjeli šta je majorizacija u sastavu matičnih
zemalja jer nebi nikad bili prihvaćeni . Čović bi davno bio u zatvoru u tom scenariju
seln

#516 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by seln »

Nurudin wrote:
seln wrote: Hrvatska je clan NATO, EU i nije okruzena neprijateljima.
Upravo tako, suština je da ljudi odoše, mladi, pamet sva i šta imaš od toga da ti daju sve do Sibira ako je infrastruktura loša, ekonomija u *urcu, negiraju ti jezik na svakom koraku, pljuju po žrtvama kako hoće a ti nemaš instrumente da im šamar zvizneš. :(
I sve ce to prestati kad napravimo evropsku Palestinu? :-)
Valjda je sad svima jasno otkud vicevi o glupim Bosancima.
mO k3

#517 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by mO k3 »

Nurudin wrote:Inače, 100 % sam siguran da bi bosanski Srbi i Hrvati tek vidjeli šta je majorizacija u sastavu matičnih
zemalja jer nebi nikad bili prihvaćeni . Čović bi davno bio u zatvoru u tom scenariju
:thumbup:
Ripicipi

#518 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by Ripicipi »

Tek bi se tada popisali po svim onim koji zivot dadose za CJELOVITU BiH.
Drvosjeca iz Dejcica

#519 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

seln wrote: I sve ce to prestati kad napravimo evropsku Palestinu? :-)
Valjda je sad svima jasno otkud vicevi o glupim Bosancima.
A neko ti garantuje da nećeš opet dobiti Palestinu i ako ostane ovakvo stanje? Kako samo naivno i otužno razmišljanje. :roll: De facto i de jure ti imaš palestinu, nedo Bog da pukne prva puška granica bi ti bila na kraju Dobrinje i kod Mostara. :oops:
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 11/05/2017 17:36, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#520 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Ripicipi wrote:Tek bi se tada popisali po svim onim koji zivot dadose za CJELOVITU BiH.
Pa ovo danas je sve drugo samo ne cjelovita BiH, o čemu onda raspravljamo? :shock:
GeeTnT

#521 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by GeeTnT »

Ripicipi wrote:Tek bi se tada popisali po svim onim koji zivot dadose za CJELOVITU BiH.
Pa ovo danas je sve drugo samo ne cjelovita BiH, o čemu onda raspravljamo? :shock:
Sta znaci "cjelovita"? Pa vec cetvrta generacija odrasta u ovakvoj BiH i oni za bolju ne znaju...
Nurudin

#522 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by Nurudin »

Nitko nije ni morao dati život da su prihvatili Alijin potpis na Kutiljerov plan, a ne odbaciti to kao izdaju
i uvesti nas potpuno nenaoružane u rat , čiji je epilog bio 100.000 mrtvih i skoro ista razgraničenja kao u
Kutiljerovom planu. Međutim , priglupo krilo sda na čelu sa Ganićem bivšim Jugoslovenom a današnjim dičnim
Bošnjakom i ljevica koja nikako da skonta da su ih "drugovi" zajebavali sa bratstvom i jedinstvom, su nas zamalo
doveli pred totalni fijasko.
Bošnjačka država nebi bila Palestina, te usporedbe su glupe , jer šta danas spriječava u slučaju rata da se
pretvorimo u geta i da se rat posmatra kao građanski jer smo jasno razgraničeni po etnijama ?
hizo ramidovic

#523 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by hizo ramidovic »

najbi postenie bilo da bosnjaci jame 20% teritorie bih a ostali nekse zdogovore inekse sprcaju naoni 80% stoe ostalo
Ripicipi

#524 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by Ripicipi »

U istim granicama, na to sam mislio.
"Nacionalna drzava Bosnjaka" se mogla dobiti i bez rata...
Zbog cega izginuse toliki ljudi?!?
palermo

#525 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by palermo »

Nurudin wrote:
Nitko nije ni morao dati život da su prihvatili Alijin potpis na Kutiljerov plan, a ne odbaciti to kao izdaju
i uvesti nas potpuno nenaoružane u rat
, čiji je epilog bio 100.000 mrtvih i skoro ista razgraničenja kao u
Kutiljerovom planu. Međutim , priglupo krilo sda na čelu sa Ganićem bivšim Jugoslovenom a današnjim dičnim
Bošnjakom i ljevica koja nikako da skonta da su ih "drugovi" zajebavali sa bratstvom i jedinstvom, su nas zamalo
doveli pred totalni fijasko.
Bošnjačka država nebi bila Palestina, te usporedbe su glupe , jer šta danas spriječava u slučaju rata da se
pretvorimo u geta i da se rat posmatra kao građanski jer smo jasno razgraničeni po etnijama ?
o pa što odmah ne kažeš koji si brate Nurudine....
Post Reply