Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tomahawk11 wrote:Gdje je ona ekipa što se, čini mi se na ovoj temi, skeptično odnosila prema ovom?
Imali smo jednom raspravu, nekad početkom godine, čini mi se.
pricacemo kada dojde vreme o ovoj napuhanom balonu
Vidi, sve je moguće.
Kriza '08./'09., a mnogi je, ne da nisu predvidjeli, nego su povukli poteze koji su ih u potpunosti upropastili.
O balonu se priča kao kad se ono djeci priča o nekoj aždahi koja po noći dolazi, da ih se prepadne.
Tomahawk11 wrote:Gdje je ona ekipa što se, čini mi se na ovoj temi, skeptično odnosila prema ovom?
Imali smo jednom raspravu, nekad početkom godine, čini mi se.
pricacemo kada dojde vreme o ovoj napuhanom balonu
kazem ti iz iskustva koje sam stekao ove godine
april je bio jako ubitacan za berzu u njemackoj tu se moglo zaraditi para i zaradilo se
drugaru sam davao tipove zaradio je taj mjesec 30.000 euro netto, onda nekada smo pricali o jednoj dinoci zapravo on je poceo pricu ja sam mu reko da solar sektor u ovome trenutku ja ne bih dirao , kinezi su tu koji jeftinije proizvode itd , itd . i sta se desilo hob izgubio je 15 .000 euro . on mi nista ne kaze , ali nacuo sam da njegova zena mene optuzuje da sam ja kriv za to , ali vidi prije toga je zaradio dobre pare i ja to govorim samo o aprilu mjesecu gdje su mu bili tip od mjeseci prije . Kako god sada mu vise nista ne govorim , niti cu mu reci
512MB wrote:Ti se zajebaJes a ja keshiram 300$ na dan
Što kaže drndalo, deri dok možeš,..
Šta da radim nego da se zajebavam,.. jer ovo nije više ni balon, ne znam šta je, možda je neki trojanski konj,..
Nikakav balon ovo nije. I nije BTC interesantan nego tehnika u pozadini => Blockchain.
Evo sad da se vratimo na to da Blockchain tehnologija ima vrijednost, 500 ili 1.000 milijardi $,.. nebitno.
Ne vidim da iko ima monopol na tu tehnologiju i ne vidim način da se to ekstra unovči.
Da li se sve ove kriptovalute zasnivaju na istoj tehnologiji i postoji li išta specijalno kod bitcoina, u odnosu na druge kriptovalute ?
Ci-Nick wrote:
Što kaže drndalo, deri dok možeš,..
Šta da radim nego da se zajebavam,.. jer ovo nije više ni balon, ne znam šta je, možda je neki trojanski konj,..
Nikakav balon ovo nije. I nije BTC interesantan nego tehnika u pozadini => Blockchain.
Evo sad da se vratimo na to da Blockchain tehnologija ima vrijednost, 500 ili 1.000 milijardi $,.. nebitno. Ne vidim da iko ima monopol na tu tehnologiju i ne vidim način da se to ekstra unovči.
Da li se sve ove kriptovalute zasnivaju na istoj tehnologiji i postoji li išta specijalno kod bitcoina, u odnosu na druge kriptovalute ?
512MB wrote:
Evo sad da se vratimo na to da Blockchain tehnologija ima vrijednost, 500 ili 1.000 milijardi $,.. nebitno. Ne vidim da iko ima monopol na tu tehnologiju i ne vidim način da se to ekstra unovči.
To je vrijednost ove tehnologije
Da ali bez monopola nema visokog profita, to je onda u suprotnosti sa onim što se trenutno dešava jer bi sve ove kriptovalute trebale da budu npr. 0,01$ za 1 Coin.
mO k3 wrote:kakva "sigurnost" stoji iza bitcoins i ostalih kriptovalute?
Ejh sad cuj kakva sigurnost, kakvu sigurnost imas na banci? Sutra ti mogu ugasiti bankomate da nemas za kruha, il uvesti nove kamate, manipulirat do mile volje. Za bitcoin si sam odgovoran.
phillie wrote:Napravis racun na Exmo.com i racun na Moneypolo.com
Doduse verifikacija racuna na Exmo malo duze traje, ali isplati se (bas se meni isplatilo). Znaci, napravis btc wallet na exmo-i i na njega primas bitcoine. Kad hoces povuci pare, prebacis bitcoine u dolare i povuces ih na svoj moneypolo. Nakon toga sa moneypolo-a povlacis na svoju karticu dolare.
Zar ne mogu to isto uraditi i sa PayPal-om umjesto sa MoneyPolo-m?
Doduse verifikacija racuna na Exmo malo duze traje, ali isplati se (bas se meni isplatilo). Znaci, napravis btc wallet na exmo-i i na njega primas bitcoine. Kad hoces povuci pare, prebacis bitcoine u dolare i povuces ih na svoj moneypolo. Nakon toga sa moneypolo-a povlacis na svoju karticu dolare.
Mozes naravno, ali razlika je u provizijama. Za Paypal minimalan iznos povlacenja sa Exmo-a je 100$ uz proviziju od 5% . Kod Moneypola je minimum 1$ i 0.5% provizija.
Sad kad se sjetih. Nakon prodjene verifikacije na Moneypolo-u odlucim da probam kako fercera povlacenje na karticu. Prvo prebacim novac sa Exmo-e na MP. Nakon toga predjem na withdraw na karticu (Raiffeisen debitna) . Inace provizija za ovu transakciju je 4$ fiksno + 2% . Prodje sve usjesno i ja dobijem na adresu dva maila. prvi da je transakcija completed, a drugi da je uspjesno izvrsen top-up moje kartice. Od zajebancije odem na svoj racun putem e-bankinga i imam sta i vidjeti - pare legle na racun. Dakle nije proslo ni 10 minuta. Inace, dosad za bilo koje primanje novca putem paypala, moneybookersa, nettelera... cekao sam po pravilu pet radnih dana. Ovo me bas iznenadilo. Od tada jos nekoliko puta sam povlacio novac i svaki put ista brzina
Mozes naravno, ali razlika je u provizijama. Za Paypal minimalan iznos povlacenja sa Exmo-a je 100$ uz proviziju od 5% . Kod Moneypola je minimum 1$ i 0.5% provizija.
Sad kad se sjetih. Nakon prodjene verifikacije na Moneypolo-u odlucim da probam kako fercera povlacenje na karticu. Prvo prebacim novac sa Exmo-e na MP. Nakon toga predjem na withdraw na karticu (Raiffeisen debitna) . Inace provizija za ovu transakciju je 4$ fiksno + 2% . Prodje sve usjesno i ja dobijem na adresu dva maila. prvi da je transakcija completed, a drugi da je uspjesno izvrsen top-up moje kartice. Od zajebancije odem na svoj racun putem e-bankinga i imam sta i vidjeti - pare legle na racun. Dakle nije proslo ni 10 minuta. Inace, dosad za bilo koje primanje novca putem paypala, moneybookersa, nettelera... cekao sam po pravilu pet radnih dana. Ovo me bas iznenadilo. Od tada jos nekoliko puta sam povlacio novac i svaki put ista brzina
Dakle na MoneyPolo moram naručiti ovu karticu debitnu da bi digao novac, ili šalju na račun u banci? Kako verifikovati svoju adresu, nemam ništa na svoje ime
Ne treba ti njihova kartica, nego debitna kartica koju izvadis u banci (u mom slucaju to je Raiffeisen). Sto se tice adrese, ove dokumente prihvataju za verifikaciju:
Document, that proves your residential address:
Certificate of residency issued by a government or a local government authority
Bank statement
Utility bill for utilities consumed at your home address
Tax return, council tax
Dakle moze i bankin mjesecni izvjestaj, samo da je vidljiva adresa. Moza i CIPS prodje.
Sada su smanjili PayPal na 3%. MoneyPolo 0,5% + 2% + 4$, PayPal 3%. Za transakcije manje od 1000$ PayPal je bolji, za veće je MoneyPolo, uzevši u obzir povlačenje novca preko 100$. Za manje svote od 100$, MoneyPolo.
@Shibby
Gledajuci striktno Paypal je bolji sto se tice provizija, ali opet to nisu neke velike svote. Npr. na 500$ za PP je 15$ a za MP je 16,5$. Manje svote od 100 i ne mozes povuci na PP. Meni Moneypolo ima prednost cisto zbog onih famoznih 30 dana holda na Paypalu, pa onda ako tih 30 dana istice sredinom mjeseca, moras cekati pocetak slijedeceg mjeseca. S druge strane, kao sto napisah, u roku 15 minuta meni su pare na kartici bile o trenutka slanja sa MP.