exliberal-ex wrote:Joj o cemu vi serete
Naravno da je SHS oduzimala zemlju tadasnjim muslimanima, prvo bili ba pogresnoj strani, drugo 500 godina pod turskom vlascu nije ostavilo dobar ukus u ustima krscanima koji su radili kod muslimana ....kao trece...kako su mnoge age I begovi djelili zemlju, uz cibuk cigare kako doslo tako I otislo.
Jebiga meni je pokojna baba pricala kako je aga dolazio da kupi zito I dok on sjedi I pije kafu dok se roba utovari za to vrijeme je natjerao mog pradjeda da seta opanke...znas sta je to , nabij opanke na ruke pa hodaj okolo.
Prodje SHS dodjose komunisti I sta oni uradise...oduzese zemlju sad od srba I hrvata pa podjelise sirotinji iz istocne bosne ili hercegovine....
Nego po pitanju pomirenja, tesko ce doci do toga ali da srbi I bosnjaci imaju dosta zajednickog imaju, da bolje saradjuju nego sa hrvatima...saradjuju, ja nikad necu zaboravit kad sam poslije reintegracije Ilidje ( par mjeseci ako ne I godinu kasnije) bio kod familije u Osjeku...I oni peku rakiju, skupio se komsiluk sve prognani iz istocne Bosne, sjede ljudi peku zajedno , jedni meze svinjetinu , drugi govedinu I srcu istu rakiju....kao sto jedan dedo rece rat je prosao treba nama zivit
Babi vjerovatno pokoj dusi, agino maslo nije za Ramazana, ali ti je baba lagala.
Osvjestenje i pogled unutar svog nacionalnog bica kod Srba se nece nikada desiti, i meni je jasno da ja ovo dzaba pisem.
'Nako cinis mi se normalnim insanom, a neki nisu ni bili fer prema tebi za vrijeme rata, pa trosim svoje vrijeme na propao zadatak.
Kod vas Srba postoji taj neki cudan klinac koji se provlaci kroz narod, crkvu, knjizevna djela, a koji se provukao i u udzbenicima SFRJ, jedno cudno i morbidno zlo kojem su vas ucili ... Turci su nabijali na kolac, Turcima su ruke krvave do lakata, ali poturicama do ramena, age tjerale Srbalje da setaju opanke, i razne druge bajke kojima vas filuju.
Jesi li razmislio o rijecima jednog srpskog intelektualca koji je ne tako davno rekao da je "u srpskoj historiji rupa od 400 godina". Zasto mislis da je tako? Zasto crkva cuva (nekrscanske, bas paganske) mitove, narodni pjevac pjeva o 1389. god., ali 400 godina niko nit' je zapjevao, niti koga krstio?
Zasto nema NIJEDNOG historijski prihvacenog dokumenta ili zapisa o "nabijanju na kolac"?
Zasto nijedan pop ili ucitelj nikada nije imenom i prezimenom, mjestom i djelom opisao "setanje opanaka"?
Zasto nema nijednog slucaja genocida slicnog Sahovicima u Crnoj Gori ( u miru, za vrijeme Kraljevine), Foce i Visegrada 1941., ili Srebrenice 1995. god. sa Bosnjacke strane a kod Srba?
SVA SRPSKA HISTORIJA JE LAZ!
Normalan covjek ne zeli da ubije drugog covjeka zato sto se moli na drugaciji nacin, slavi druge praznike, zove se drugacije ... covjek se na takav cin mora pripremiti.
Drustvo koje ima cetnicke prvake i Seseljeve pionire za politicku elitu, Dveri i 1389, da su Albanci gamad koju treba istrijebiti, a Bosnjaci izdajice i poluljudi, je u ozbiljnom ku.rcu ... radi sebe. Jer se granica izmedju istine i lazi brise, zlocinci postaju heroji, pljacka postaje hajducka borba protiv nepravednog vladara.
*Ne moras replicirati ... znam ja da je ovo bilo samo
prasina na vjetru.