Dope_Man wrote: Pulsari ne ''kucaju'' bas u pravom smislu te rijeci. Ko zna sta je on zelio opisti, ali sigurno nije pulsare. I ta teorija da je bozanstveno u tome jer koristi jednostavne rijeci nije neka genijalna ideja. Koristi rijeci koje IMA, a i Muhamed je bio dovoljno pametan da zna da je izmisljanje novih rijeci manje bitno pored spremanja vojske i utvrdjivanja vjere obecanjima datim jednostavnim jezikom koje prosjecni beduin moze razumjeti.
A onda su se interpretirale i prevodile kako kome odgovara. Imas i novijih prevoda Kur'ana koji spominju EKSPLOZIJU prilikom stvaranje svemira. Naravno da takvo sto niko nije spomenuo prije nego je nauka objasnila da je univezum nastao kroz ono sto zovemo Big Bang, i koji nije eksplozija kako bi je obican covjek zamislio. Da su vjernici toliko sigurni u ''RIJEC'' ne bi ima trebalo servirati novu verziju interpretacije i prevoda svako par godina.
ama covjce poslusaj kako emituju signale, kad se snima readio teleskopa ili kako se vec zove
tacno je 101010101010101
ovo je cisto kucanje,pulsiranje, kako god zvao, pulsirati je isto kao kucati, kada kazemo srce pulsira, kazemo isto srce kuca.
nauka je dokaza to otkucavanje/pulsiranje pulsara, a rijec tarik znaci jednostavno onaj koji kuca
kad sam davno nekad pitao jedno arapa , sta znaci ova rijec Tarik, prije nego sam gledao u leksikone, pokazao mi tako sto je kucnuo nekolika puta u zid.
neznas za to, i nigdje se explozija ne spominje, nego da su zemlja i nebesa bili jedna cjelina koja se raskomadala.Imas i novijih prevoda Kur'ana koji spominju EKSPLOZIJU prilikom stvaranje svemira